Ýstemedende olsa ekonomiye gelmem gerekiyor.
Türkiyenin 3. çeyrekte %1.6 büyümesi MUCÝZE. Bana kalýrsa en az %7 küçülmüþüzdür.
akp den önceki krizleride biliyorum. Hangi ürün üretimi ne kadar düþerse ekonomiye etkisi ne olur, biliyorum. Elektrik benzin zamlanýrsa enflasyone etkisi ne olur biliyorum.
Ama akp ile beraber tüm hesaplama yöntemleri bir çok kez deðiþtirildiði için, artýk veriler tamamen uydurma haline geldi.
Tabi benim portfoyume göre %1.6 deðil %10 artýþ açýklasalar daha iyiydi.?
Neyi tercih ederdim.?
Ülke %7 küçülsün ama devlet %10 kalkýndýk diye açýklasýn benim portfoyumde bol para kazansýnýmý isterdim.?
Yoksa ülkede gerçek %7 küçülme rakamý açýklansýn benim portfoyum zarar yazsýnmý isterdim.?
Tabiki gerçek veriler açýklansýn isterdim.?
Ýþte muhteþemliðim buradan geliyor. Ne kadar mükemmelim yarabbi, insanýn inanasý gelmiyor.!
Sizde inanmadýnýz tabi.! Normal siz maymunsu insansýnýz, ben deðilim. Sizin maymunun doðasýna uygun hareket etmeniz son derece doðal, o sebeple üzülmenize gerek yok.
%7 zarar açýklansa ben yine kaybetmezdim. Ona göre oynardým. Þu an baþtakilerin karakterine göre oynuyorum, baþta düzgün veri açýklayan düzgün insanlar olsaydý ona göre oynardým. Bu sefer hepimiz kazanýrdýk çünki baþta düzgün insan varsa, ülkede hýrsýzlýk soygun olmaz, her þey düzgün iþler, BIST de düzgün iþler, ve düzgün oynayan düzgün kazanýrdý. Manipulatörler cezalandýrýlýr, gizli anlaþanlar cezalandýrýlýr. Ülke kalkýnýr, kalkýndýkça gelir hepimize yayýlýrdý.
Yan, %7 düþtük diye açýklanmasý ile zarar etmezdim, tersine çok daha fazla kazanç elde ederdim. Herkeste becerisine göre az çok kazanýrdý çünki BIST endeksi dansöz gibi spekülatörlerce indirilip çýkarýlmazdý anlamsýzca.
Dürüstlük, onurlu ve haysiyetli olmak böyle güzel biþey iþte..

Alýntý yaparak yanýtla
.

Yer Ýmleri