Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 229/853 ÝlkÝlk ... 129179219227228229230231239279329729 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 1,825 - 1,832 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    gundi konusunda artýk karakter analizine geçmemiz gerekiyor.

Neden bu kadar karamsar? Savunmasý mantýklý deðil.

Veya neden bu kadar KÖTÜ niyetli.?

Ýkisinden hangisi bilemiyoruz. Yani ben bilemiyorum HENÜZ... Kafayý da gundi ile meþgul etmek istemiyorum. Çünki negatif deðerde söylemleri var. ÜLKEYE GÖrÜÞLERÝ ÝLE ZARARLI BÝRÝ. Hayatýmda rastladýðým yada rast geleceðim milyonlarca sivrisinekten biri. Eminim kendini züper önemli görüyordur.

O sebeple genel TESBÝT yapacaðým.. Yani her olaya uyarlanabilecek bir TESBÝT.

Yazdýðým 200 sayfalýk açýklayýcý bilgiye raðmen gundi niye böyle yapýyor.?

Bu arada 200 sayfa dedim ama 92 sayfa görünüyor.??? Þaþýrdým.? Niye aklýmda 200 kalmýþ.? VOB topiðide benzer durumda. Dýþardan 500 sayfa görünüyor, girince 300 sayfa...

Her neyse.?

gundi niye saðlýklý bir beyne sahip insanýn yapmayacaðý bir yaklaþýmda bulunuyor.? (Ýnsanlarýn %80 i saðlýksýz olduðunu unutmayalým. Yani çoðunluk saðlýksýz bu sebeple gundi nin durumu istisna deðil. Ýstisna olan, bu kadar CESUR olmasý.)

Ýmdi. Tesbit e geçiyoruz.

gundi niye bu kadar cesur?

2 sebep aklýma geliyor.

Birincisi: Beyni boþtur. Boþ beyin korku ile dolar. (biliyorum ben mühendisim filan diyecek, mühendis olmanýn dolu beyinle alakasý yok.? Özellikle TR de alakasý yok.). Yerli üretim olursa, iþimi kaybederim, ailemi ve kazandýðým olanaklarý kaybederim diye korkuyordur.

Ýkincisi: Kendisi yahudi yada yahudi uþaðýdýr. Bunu hakaret olarak algýlamayýn. Yerine kelime bulamadým. Hoþ aramadýmda.! Hani filmlerde vampirlere hizmet eden insanlar var ya. Bir gün vampir onuda emer de vampir olup ölümsüzlüðe kavuþur diye. Ýþte onlardan biridir.

gundi için bu aralar düþündüðüm þey, ya kendisi yahudi. reno fiat pejo mercedes ford vosvos vb. gibi yahudi firmalarýn krallýðý bozulmasýn istiyor
    Yada yahudi uþaðý olarak, efendisi yahudiler kaybetmesin istiyor. O zaman kendiside aç kalacak diye hesaplýyor. O kadar korkmuþ durumda.

Halbuki benim yarattýðým ülkede, hiç kimse aç deðil ve iþsiz deðil. Tek derdiniz, niye bu kýz(yada erkek) bana pas vermedi olacaktýr. Ýnsanlarýn aç ve sefil olduðu dünya, yahudilerin krallýðýdýr, benim deðil. Hali ile gundi nin korkmamasý gerekir. Sakin. calm down please.

2 seçenekten hangisi emin deðilim. gundi ye kafa yormadýðýmdan, sonucu kestiremiyorum.
    Tek kiþi umrumda olmaz.

Baþtan okudu iseniz, toplu olarak yoðururum. Tek kiþi ile uðraþmanýn anlamsýzlýðýný bilirim. (Ýmdi sahile vuran binlerce deniz yýldýzlarýý hikayesini anlatmayýn, yediririm o hikayeyi.)

gundi tek kiþi.?
    Kalabalýða mesaj vermek için bazen tek kiþiyi tokatlamanýz gerekebilir.
    Son düzenleme : alicemal; 23-11-2019 saat: 16:51. Sebep: syntax
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    gundi, engellenmeye doðru gidiyor...ha gayret. hacý denen saadetli ile diðerlerinin yanýnda yer alacak. (Farkýndayým kendisinin umrunda olmayacaktýr.)
    gundi nin zihniyeti, ezmemiz ve geçmemiz gereken bir zihniyet. Yoksa bu ülke ayaða kalkamaz.

urun kafasýna. çenesinede urun. Boþ komayýn aðalar. kýrýlmadýk tek inciði kalmasýn.
    Son düzenleme : alicemal; 23-11-2019 saat: 17:12.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ince, imamoðlu ve kýlýçdaroðlu.

Ülkeye fayda açýsýndan -10 ile +10 arasýnda puanlarsak.

kýlýçdaroðluna vereceðim puan. +4 Yani idare eder. Kötülerden iyidir anlamýnda.
    maaarrem ince ye vereceðim puan -3. akp ile yarýþamaz ama kapýda simit sattýrmam, ülkeye faydasýndan çok zararý olur anlamýnda.
    imamoðluna vereceðim puan -6. ince ve kýlýçdaroðlunun eline su dökemez anlamýnda.. (biliyorum görüntüde iyi görünüyor. Ýþte sizle aramýzdaki fark o. Bende X ýþýnlý görme yeteneði bi þekilde var.)

akp ve diðer partilerin puaný -10 dan çok çok daha aþaðýda olacaðýndan, puanlamaya giremediler.
    @NeAcaipDunya

4.  Alýntý Originally Posted by gundwane Yazýyý Oku
    Bizim nufus az + batý özentisi aþýrý..Kimse turk malý araca binmez..

Uluslararasý otomobil piyasasýnda rekabet þansýn SIFIR..
    100 - 120 yýllýk bilgi birikim teknoloji ar-ge dünya pazarýnýn bilmem kaçta biri marka bilinirliði bunlarýn hepsini bir anda sollayýp fransa da michael e almanyada hans a ABD de george araba SATAMAZSIN..

Yýllar önce BMW üretim hattýnda birebir dinlediðim bir mühendisden bi hatýra anlatim de araba üretmek kolay mýþ mýy neymiþ nasýlmýþ kendin karar ver..
    BMW bir modelin fabrika içi test aþamasýnda mühendis beyefendi arka koltuða bi oturuyor ki arabanýn tavaný ile kafasý arasýnda bir kaç cm var..Araba kasiste arkada oturanýn kafasý tavana çarpar yani..
    Sonuç..
    O model komple üretimden çekildi..

Bir minik hata..
    Öyle koltuðu aþþa alýrým iþ çözülür de deðil...

Bir minicik hata ve koca model üretimden çekiliyor..Ama BMW ye bir þey oluyor mu..
    Tabikide hayýr..Çünkü yollarda yüzlerce modeli zaten geziyor..
    Biraz zararý sineye çekip yola devam ederler..
    Soruyorum
    1 tane modeli bile yolda gezmeyen turk malý bir otomobilde 1 milyon parça dan 2 tanesinde bu tip bir üretim hatasý çýksa..
    Ne yaparýz..??

Her iþi de yahudiler bizi tutuyor abi ye baðlamamak lazým.
    Yaygýn sektörlerden tekstil olsun,beyaz eþya olsun, gören bilen çoktur, iç piyasaya verilen ürünle ihraç ürününe ayný özen gösterilmez hatta ayný parça kullanýlmaz. Ürün iç piyasaya gidecekse daya gitsin yaklaþýmý hakimdir.Hatta gýda sektöründe bu alýþkanlýktan dolayý ihraç mallarýnýn iade edildiði malumdur.Ýç piyasaya gidecekse tohumuna para mý verdik felsefesi ürün deðil tüketici için geçerlidir. Bu baðlamda otomobil için de farklý bir durum beklemem. Zaten bu durumu yabancýlar da bildiði için bazý ürünleri daya gitsin þeklinde bize satmaktalar. Mesela Fransýzlar Libya'ya meþhur markalarýnýn,dünyanýn hiçbir yerinde olmayan konserve kutusu versiyonunu satýyorlardý,keza bize de dost ve kardeþ bir ülke aynýsýný reva görüyordu.Eh,milletin de büyük kýsmý bu durumu bildiði için yolda rot baþý çýkar takla atarým korkusuyla yerli otoya sýcak bakmayacak,güven kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim diyene gidecektir.

5.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Nooolmuþ burasý yaw. Çocuk parkýna dönmüþ.

gundwane ve ank yi görmemezlikten gelelim, gereksiz kalabalýk etmiþler.
    kuscu ve cumartesiden dan uzak dur. Gereksiz energi ve vakit kaybetme.
    cumartesi verdiðim cevabý anlamamýþ. Kendini göstermeye çalýþtýðý seviyede bi cevap vermiþtim. Þimdi bu cümleyide anlamayacak.

her neyse.

Kaç defa dedik yazmayýn diye.
    Hatta benim açtýðým konuya kimse girmesin diye yönetime baykuþ ile mektup göndermiþtim. Giriyosanýz da bi köþede sessiz oturun yaw.

Sabaha kötü baþladýk.
    Neyseki BIST de, bu yýl üçüncü defadýr iyi duruma geçtikte, fazla kafamý bozmuyorum.
    Forumda yazmýyacaksýn o halde.Arzun böyleyse kendi bilgisayarýnda yazýp kendin oku.Forumun anlamý ne? Belli irtifanýn altýna inemediðim için anlamamýþ olabilirim

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bende tam cumartesi yi anacaktým. Baktým buraya gelmiþ.
    Yine bana akýl vermeye kalkmýþ ya önemi yok artýk.?

her neyse, ben cumartesinin yazdýðýna deðil anlatýþ þekline kýzmýþtým. Olaylarýn hepsi sanki kendi baþýna gelmiþ gibi anlatmýþtý. Buna kýzmýþtým. Halbuki TV de ve internette o tür konularla ilgili tonla bilgi var. Derlemiþ ve anlatmýþ gibi bi tarz sezmiþtim. Bu sefer herkesin anlayacaðý þekilde yazdým. O gün cumartesi nin yaptýðý edebi anlatýmý bu topicte ben yaparým yaw. Baþkasý nasýl yapar.? Deðilmi.?
    hayret yaw bugünlerde kimseye fazla kýzamýyorum. ne gundi ye kýzdým, nede cumartesi ye. Gözümmü topraða bakýyor yoksa, FON da duran param bu aralar kazanýyor diyemi.? Para sen nelere kadirsin yaw.!

cumartesi yi neden anacaktým, dün AVM de ÜNLÜ ayakkabý maðazalarýna girdim, bugün google da karþýma ayakkabý reklamlarý çýktý.

Bu ne anlama geliyor.?

Maðazalarýn kamera çekimleri, google a satýlýyor.
    cumartesinin geçende hatýrlattýðý bilgiyi destekleyen biþey.

Bu yasal olmamalý. Senin rýzan olmadan, maðazalar yüzünü çekiyor ve google a satýyor. nike adidas flo ve deichman. Ayný avm de dördünede girdim. Daha düþük ihtimal ama avm yönetimi de girdiðim maðazalar bilgisini satmýþ olabilir.
    Maðazalarýn ve avm lerin, müþterilere ait kamera kayýtlarýný satma haklarý olmamalý. Ancak satýyorlar.
    Cep telefonu þirketleride tüm bilgilerini ve telefon numaraný satýyorlar. Bunnu kabullenmek zorunda kalmýþtým. Tabi þirketlere ve polise yazdýðým yazýlardan olumsuz yanýtlar alýnca mecbur kalmýþtým kuyruðu indirmeye.

Ben alýnmasýna kýzmýyorum. Ýznin olmadan satýlmasý na kýzýyorum. Sonra durmadan reklam için arayan yapay zekâ yazýlýmlarýný cevaplamak zorunda kalýyorsun, mesajlarýna bakmak zorunda kalýyorsun.
    Benim için iþkence gibi biþey.

Mesela cep telefonu parmak izi ve yüz tanýma teknolojisi.
    Benim telefonda var ancak kullanmýyorum. Biyolojik bilgilerimi telefon iþletim sistemine vermek istemedim.?
    Neden.

Çünki yarýn öbürgün, öldürülen birinin yanýndaki silahta, benim parmak izim çýkabilir. Anlatabildimmi bilmiyorum. Bu yaþýma kadar milli piyango bana çýkmadý ama gizli servisin öldürdüðü adamlardan birinin suçlusu, telefona verdiðim parmak izim sayesinde ben çýkabilirim. Bu tür bir piyango bana çýkabilir.

Benim telefonum Çin malý. Ama yazýlýmlarý amerikan malý. 2 ülke gizli servisinede parmak izini ve yüz tanýmýný vermiþ oluyorsun.

Hoþ yüz tanýmýný kamerasý sayesinde zaten alýyor kurtaramýyorsun ama parmak izimi vermek benim kontrolumde.

Her neyse, dünya deðiþiyor.

Aslýna bakarsanýz, kameradan deðilde bilgisayar resim dosyalarýndan yüz tanýma teknolojisini bende kullanýyorum.
    Hatta bu aralar yazdýðýnýz yazýnýn neden bahsettiðini anlamaya çalýþan bir yapay zekâ algoritmasý üzerinde çalýþýyorum. Önce Türkçe dilbilgisine girmem gerekti. Bu aralar Türkçe kelimelerin kök ve eklerinin birleþme þekilleri ile güreþ yapýyorum. Türkçe bayaðý zorlu çýktý. Bakalým kim kazanacak.

Ne sonuç çýktý.?
    Yüz tanýma yazýlýmý bende kullanmýþým. Yetmemiþ insanlarýn hangi konudan bahsettiðini anlayan robot(internet deyimi kullanayým) yazýyorum. Bide baþkalarýna kýzýyorum deðilmi.?

Evet esnek bir konu. Almalarýna deðil, iznim olmadan baþkalarýna satmalarýna veya vermelerine kýzýyorum... Ama bunuda mecburen kabulleneceðim. Hatta dahada ileri gidip, insanlarýn konuþtuklarý konularý google a bende satabilirim yaw... Bak parayý görünce ne çabuk adileþtim.

Ýnsanýn kendini satmasý tamamen para miktarý ile alakalý bi durum sanki.?
    Tabi bendeniz keçi olduðumdan daha pahalýya satmam normal karþýlanmalý. Lütfen maymunlarla bir tutmayýn.

gundi nin üstteki yazýsýný okumadým o sebeple ne yazý bilmiyorum. Belki yine sinirlendirecek biþey yazmýþtýr. Bugünüm güzel geçsin. cumartesi olgun olduundan ona kýzgýnlýðým olmuyor, saman alevi gibi gidiyor. O sebeple yazýsýný okudum.
    Son düzenleme : alicemal; 24-11-2019 saat: 12:31.
    @NeAcaipDunya

7. Yüz tanýma deðil de; telefonun konum servisi açýkken girdiðiniz maðazayý algýlýyor, bu adam buraya gitmiþ, bu mala ilgisi var diyip ona göre reklam sunuyor. Alýþveriþ de yapmýþsanýz zaten telefon numarasýna, reklam vs. Ýzin verdiðinize dair doðrulama kodu geliyor.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Asýl ilginç olana yukarda girmemiþim.
    AVM deki benim yüz tanýmýmla, benim bilgisayarýmý nasýl eþleþtirdi.? Buyrun burdan yakýn. Benim bilgisayarda kamera yok.?

Nasýl birleþtirdi.?

Azcýk düþününce akla ilk ihtimal geliyor.

Google, android ve windows yazýlýmlarýnýn sahipleri microsoft ve alphabet firmalarý, bilgisayarda ve cepte sizi bilgilerinizi birleþtirmeye zorluyor. Ayný mail adresleri ve þifrelerle, pek çok sisteme girmeniz gerekiyor.
    Hali ile, microsoft ve google ýn sahibi alphabet firmalarý, kolaylýkla her girdiðiniz bilgisayar IP sini elde ediyor.
    IP ile yüzünü nasýl eþleþtiriyor.
    Girdiðin facebook, twitter, insatagram, diðer arkadaþlýk siteleri gibi pek çok sitede profile fotoðrafýný yüklüyorsun. Benimde var. IP ile yüz fotoðrafýný eþleþtiriyor.

Çok kullandýðýnýz IP lerinde sizin cihazýnýz olduðunu saptamasý zor olmuyor. Hoþ benimki deðiþken IP ama bilgisayara ait diðer etiketlerden buluyordur, iþletim sistemi adamýn elinde, IP ye ihtiyaç kalmýyordur.

Þu an bu 2 firmanýn hüküm sürdüðü tüm dünyada, parnak oynatsanýz abd de alarm zilleri çalýyordur, "keçi barnak oynattý, keçi barnak oynattý" diye.

Ne güzel deðilmi.!
    @NeAcaipDunya

Sayfa 229/853 ÝlkÝlk ... 129179219227228229230231239279329729 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •