Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 139/853 ÝlkÝlk ... 3989129137138139140141149189239639 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 1,105 - 1,112 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ortalýk duruldu gibi.

akp nin yaptýðý itirazlarýn vakit kazanma amaçlý bir taktik olduðunu yazanlar var. Sonucun deðiþmeyeceði açýk.

BIST de normal rutinine dönüyor.

90 binlere iniþi fýrsat olarak kullananlar, 1 ay gibi bi sürede %10 civarý bir artýyý haneye yazacaklar. Tabi ekstra kriz çýkaran olmazsa.

90 bini fýrsata çevirmeye çalýþtým ama nakitim azdý.
    1 parti daha altýn satýp BIST þirket almalýydým.

Ancak olaya hýzlý girildi ve hýzlý girilen olaylardan hýzlý çýkma ihtimalide yüksek. FON larla iþlem yaptýðýmdan, altýn sat, BIST al 3 gün sürerdi. O sebeple bu teþebbüste bulunmadým. BIST alana kadar endeks 95 bini geçebilirdi. Seyretmeyi tercih ettim.

Almanya beni þaþýrtmaya devam ediyor.

Almanya'da imalat sektörü sipariþleri Þubat ayýnda yüzde 0.3 artýþ göstermesi beklenirken yüzde 4.2 geriledi.
    Fabrika sipariþleri yýllýk bazda yüzde 8.4 düþtü.

Düþüþ tamamda bu hýzý Almanya dan beklemiyordum. Geçen haftaki veride neydi öyle. Üzerine bu veriler.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ons altýn aylardýr ayaðýna gülle baðlanmýþ gibi. 1.300 lerde týkandý kaldý. Kýrýnca okkalý kýracak ama beklemelimiyim bilemiyorum.
    1/4 altýn satýp hisse almýþtým. Endeks tepki verip tekrar 95 bin altýna inerse, bu kez 1 parti daha altýn satmayý düþünüyorum. Tabi iniþ hýzlý olmazsa. Hýzlý olursa altýn sat, senet al 3 gün sürüyor.

Almayabilirimde. O anki iniþin hýzý ve sebebine baðlý olarak karar vereceðim. O anki USD nin seviyeside önemli tabi, yani gram altýn fiyatý.

Senede fazla yüklenmekte insaný ürkütüyor, daha önümüzde S400 krizi bekliyor.

Bizim bankalar kaos çýkarmak için her daim hazýrlar. yahudi medyasýda batýdan iþaret bekliyor. Millet, sürü zaten takip ederler.

Kapýmdaki ev hanýmlarýndan hala kurtulamadým. USD 5.40 lardayken aradýlar, "abicim USD alalýmmý, herkes alýyor?"
    "Almayýn" dedim. "Biraz yükselir sonra düþer. 6 yý geçmez. 6.0 dada satamazsýnýz, daha çok istersiniz, USD düþer, senin yüzünden diye , odunla peþime takýlýrsýnýz." dedim.

USD 5.50 nin altýna inse, odunlu hanýmlarda kapýmdan ayrýlacaklar, aportda bekliyorlar, gözleri cep tellerinde.

Bu hanýmlarý bitcoinden kurtarmýþtým. 15bin de iken beni aradýlar. Komþu kadýnlar grup kurmuþ bitcoin alýyorlarmýþ, bizde alalýmmý baský yapýyorlar dediler. "Aman ha" dedim.
    Bitcoin önce 20bin oldu sonra 3bine kadar düþtü. 20bine doðru kulaðým epey çýnladý, sora 3bine düþünce kimse teþekkür için aramadý. Maalesef insanýn doðasý böyle, alýþtýk. Vurmak için her dakka açýðýný bekleyen çok kiþi oluyor. Ýyiliðinide görevin sanýyorlar.
    Son düzenleme : alicemal; 05-04-2019 saat: 11:22.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yine bir haftasonu.
    Starbaks geleneðine bu bölgede son verdim. Kültür farklýlýðýndan dolayý sorun yaþadýk. ortada sorun filanda yok halbuse.

bugün baþka yere takýldým, ancak starbaks harici benim alýþtýðým standarda yakýn baþka yer yok. Ne yapacaðým bilmiyorum. Ticaret hýrsým-isteðim olsa, bu bölgede bi starbaksta ben açarým.

Starbaksýn yiyeceklerini içeceklerini beðendiðimden deðil. Gruba deðilde bireylere hitab eden bir iþletme tarzý olduðu için. masalarý yanlýz kiþilere göre, self servis olmasý eðitimsiz garsonlardan sizi kurtarýyor filan. bana hitab eden en yakýn tarzda cafe. tam istediðim gibi deðil ancak baþka yok ne yapayým.

Bireylere hitab eden bi zincirde ben kursam iyi olur. Bu konuda açýk var, tüccarlar henüz uyanabilmiþ deðil. Þehir hayatýnýn zorluðu, insana birey olmayý zorluyor.

Bugün gittiðim yer rezalet iþletiliyordu. Fiyatlar starbakstan daha pahalý, hesapta nezih bi yer ama iþleten köylü. Koca cam manzara bölümü var. Camý reklamla kapamýþ iyimi. manzarayý göremiyorsun. Tam bir gerizekalýlýk örneði. Zaten içindeki maðazalarýn yarýsý kapanmýþ durumda. Diðerleri kâr ediyormu belli deðil. Durmadan el deðiþtiriyorlar. Hangi gerzek manzaraya bakan koskocaman en az 30 metrelik camý kapatýrki.? Hakkaten inanýlmaz. Neden zarar ettiðinide anlayamýyordur büyük ihtimalle.

Bende hýrs yok, aç gözlülük yok, olsa, þimdi ülkenin en zenginiyidim belkide. Buluþlarýmýn haddi hesabý yok, ama paraya çevirmiyorum.
    Ýnsan neyin peþindeyse, az yada çok onu elde eder.

Mesela sörvayvýr. Seyredeniniz çoktur.
    Acun 10 tane araba verecek. Araba yarýþmasý tamaaaamen þansa dayalý. Ýstatistiksel hesaplamayýda düþünüp, onuda engellemiþ. Yani þansýn varsa arabayý kazanýrsýn.

Sanýrým 4 araba verdi. 4 taneside kime gitti.?
    yarýþmalarda en çok hýrs yapanlara, en azgýn ve biþeyleri elde etmek için her türlü yolla, vurup kýrarak ilerleyen en vahþi yarýþmacýlara gitti. para için yada madde için(madde karþý cinsde olabilir) ne kadar azmýþsan, o kadar çok elde edersin. hayvan belgesellerini benim gözümle seyredin, ne kadar vahþi isen, o kadar çok beslenirsin yada diþi ile çiftleþirsin... tamamen açgözlülük ve hýrsla ilgili.

Huzur arýyorum sadece, buluyorumda ama maaalesef çoðu zaman kültür farkýndan doðan anlaþmazlýklar sebebi ile kesintiye uðruyor. Ne kadar kurallara uygun, dikkatli araba kullanýrsan kullan, birileri gelip sana çarpabilir, kazaya karýþýrsýn.

Aç gözlülük ve hýrsla ilgili baþka örnek vereyim. Bizim en ünlü komedyenlerimizden bazýlarý kimler.?
    Beyazýt Öztürk,
    Cem Yýlmaz,
    Yýlmaz Erdoðan,
    recep ivedik...

Benim þu an aklýma gelenler bunlar.

Bunlarýn dördüde çok kaznýyor. Dördüde ümlü. Dördüde paraya para demiyor.

peki bunlardan 1 tanesi diðerlerinden farklý.?
    Fark ne.?
    farký oluþturan ne.?

Aþýrý Zenginliði oluþturan açgözlülük ve hýrstýr. lüks içinde yaþarsýn.

Akýllý isen zengin olamazsýn, lüks içinde yaþayamazsýn, ihtiyacýndan fazlasýný belli kurallarla paylaþýrsýn. Akýllý kiþide bir yeteneði yada buluþu dolayýsý ile çok fazla para kazanabilir. Önünde engel yok, ancak akýllýnýn zenginliði, aptalýn, açgözlü ve hýrslýnýn zenginliðine benzemez. O zenginlik akýllýda kalmaz, herkese daðýlýr.

ne kadar vahþi ve hýrslý isen o kadar zengin olma þansýn var. Bu senin akýllý yada aptal olduðunu deðil, hýrslý ve açgözlü olduðunu gösterir.

Gelelim komedyenlere.
    Dördüde zengin.
    Cem yýlmaz kazandýðýný lüks spor arabalara evlere yatýrýyor. Bi sürü ferrarisi, porshe si filan var.
    Beyaz ve Cem yýlmazda evlere yatýrýyor, bir sürü milyon dolarlýk, yurt içi ve yurt dýþýnda evleri var.

Bu üç tanesi bildiðim kadarý ile kazandýklarý paralarý tamaaaamen kendi kiþisel ihtiyaçlalrý yada istekleri için harcýyorlar.

Yýlmaz Erdoðana gelelim.
    BKM yi kurmuþ, bir sürü komedyen ve tiyatrocu yetiþtiriyor. Zenginliði yüzlerce insana daðýlýyor. Ferrarileri, mayamide, londrada milyonlarca dolarlýk evleri varmý bilmiþyorum, belkide vardýr, ancak yetiþtirdiði gençleri Yýlmaz Erdoðaný diðer üç zararlýdan ayýrýyor.

erdoðanýn kazandýðý halka daðýlýyor. yetiþtirdiði gençlerde ünlü olup para kazanýyorlar.
    Ama diðer üçünün kazandýklarý tamamen eve arabaya ve lükse gidiyor.

Ýþte akýllý olmakla hýrslý olmak arasýndaki fark bu.

Akýýlý veya aptalsan zengin olabilirsin. Ama akýllýnýn zenginliði halka daðýlýr. Aptalýn zenginliðinin faydasýndan çok zararý vardýr içinde olduðu topluma...

hafta sonunuda böyle deðerlendirdik.

Akýllý ile zeki farklý þeylerdir bunu anlatmýþtým sanýyorum... Aman karýþmasýn..

Son not.
    Bu kiþilerin sosyal yardým amaçlý katýldýklarý etkinlikler ve baðýþlar vardýr... onlardan sakýn etkilenmeyin. Bu tür etkinlikler ve baðýþlar, çoðu zaman reklam amaçlý kullanýlýyor. Pek çoðunda cepten kuruþ çýkmýyor. Çoðu zaman vergiden düþülüyor. fedakarlýk gerektirmiyor. Bunlar ucuz numaralar. Hepsi deðil tabi istisnalar vardýr mutlaka. fakar istisnayý akla getirip herþeye uyarlamayýn darýlýrým.
    Son düzenleme : alicemal; 06-04-2019 saat: 17:17. Sebep: Note & colored.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün pazar, yazacak konu arýyordum.

Vob tarafýna baktým konu bulabilirmiyim diye.

Ne kadar dolar aldým muhabbeti dönüyor.

O konuda diyeceðimizi dedik. 80 senede abd ye baðlayabilmek için, ülkemiz içindeki yahudi medya eli ile halk dolara þartlandýrýldý. Devleti CIA nýn kurdurduðu partiler yönettiðinden, devlette bu iþe çanak oldu.

USD ile ayný kazanç yada kaybý veren altýn var, onu alsalar, biþey deðiþirmi. Kendi vicdanlarýnda deðiþir ama ülkede deðiþmez.
    USD de en büyük stoklarý yine akp ve dinCÝ ler tayfasý yapýyordur.

BIST de çok düþük rakam verenler var.
    Sebebini göremedim, bayaðý bi mavzusu olmuþ. Sebep olarak ne verdiklerini bulamadým.?

Herhalde S400 krizine baðlýyorlardýr.
    Zaten ülke yokuþ aþaðý gidiyor, üzerine S400 krizi ortalýðý allak bullak edebilir. Yurt içi bankalar hazýrda bekliyorlar ortalýðý kan gölüne çevirmek için.

Ortalama akýllý biri bile bilirki, eðitim sitemini, saðlýk sistemini, finans, enerji ve besin sistemini yabancýya vermeyeceksin.
    Verdinmi, iþte böyle maymun gibi oynatýrlar. özal ailesi döneminde verilmeye baþlandý,"yapmayýn köle oluruz" diye anlatan çok deðerli insanlar vardý. O zaman medyanýn tamamý yahudi kontrolunde. Bu adamlarla dalga geçtiler. kominist dediler. Milletde güldü. Þimdi o hurmalar çýkmaya baþladý ama hurma yine þartlandýrýlmýþ milletin gýçýndan çýkacak.yiyen özal, çiller, mesut yýlmaz, akp.. çekirdek milletde. hadi gülmeye devam edin.

Olasý S400 krizi ile ne kadar düþeceðimiz konusunda bir uyarýda bulunayým.

Daha önce yazdýðým bir davranýþ tarzýný hatýrlatayým.

Onuncu kattan bir topu aþaðý atarsanýz, top yere vurduktan sonraki ilk sýçrayýþta, beþinci kata kadar yükselir, ikincide üçüncü kat, üçüncüde birinci kat, derken top en sonunda yerde sabit kalýr.

Sürekli ayný olaya maruz kalýrsanýz, tepkiniz her seferinde azalýr.

Örneðin; yakýnýnýzda "bom" diye biþey patladý, korkar havaya sýçrarsýnýz.
    10 dakka sonra ayný patlama tekrar yaþanýrsa, yine ürkersiniz "lanrt olsun þunu yapan ..." diye yapýþtýrýrsýnýz deðilmi.?
    10 dakka sonra bi daha patladý bu sefer hafif bir ürperti ile geçiþtirirsiniz.
    Böyle devam ederse, bomba manyaa olur, patlatsýn diye adama yalvarýrsýnýz... Örnek fazla uzadý son kýsmý dikkate almayýn.

Baþka örnek: Biri size tokat attý, hanýmýnýzda yanýnýzda, adamda diþinize göre. Þak adama yumruðu inersin.
    Adam bi daha tokatý çaktý, býçaðý çýkarýr dilim dilim doðrarsýn.
    Bu örnekte olmadý. Adamý konuþarak "niye vuruyosun hemþerim diye ikna etmen lazýmdý. Jülyen dilimledin.".

Ýmdi örnekte kalmadý.

Netçede, papaz krizi ABD ile idi, S400 krizide abd ile. Bizdeki krize çanak tutan bankalar ayný, millet ayný. Kriz temelde ayný. Yani ayný tepki gelmeli.

Peki ne demiþtik, ayný olaylar tekrarlarsa, gittikçe azalan tepki doðurur. Fakat bazý durumlarda demek lazým, yumruk olayýnda iþ karýþtý.

S400 krizi patladý, abd ayný yaptýrýmlarý koydu... sana gazoz vermicem darýldým dedi...

USD/TL nin tepkisi ne olur..

Birincide 2.80 den, 7.20 ye çýktý.?(hafýzamda kalaný yazdým, rakamlar hatalýysa siz doðrusunu düþünün lütfen.)
    3 kata yakýn artmýþ.

Sonra 5.50 de yerleþti bekliyor.

Tekrar kriz patlak verdi. Alçalan tepkiler örneðini uyarlarsak. USD bu sefer 3 deðilde 2 kat zýplasa ne olur. Yaklaþýk 11 TL mi olur.

Naayn, niyet, nada, yook artýk...

Aslýnda hesabý çok zor bir konuya girdim, niye girdim ki.? Þimdi uyandým yaw... sanýrým arazi olmanýn zamaný geldi..

Pek çok parametre var seviyeyi etkileyecek, zeminde oynak...

2.80 seviyesi 3 kat arttý ama önü açýktý. Düþükten baþladý yükselmeye.. þu an seviye 5.50.

Kriz þu an yok, seçim geçti Peki TR için bu seviye yüksekmi düþükmü, 5.50 nasýl bir seviye NORMAL ÞARTLAR ALTINDA.

Önce bunu hesaplamalýsýn.
    Sanayinin o anki durumunu temsil etmeyen 2 li USD rakamlarý düþüktü, kolay yükseldi. peki 5.50 düþükmü? Yüksekmi.? 5.50 dende 2.80 den olduðu gibi kolaymý yükselecek.? Önü açýkmý.? Yoksa sýrtýnda 60kg yükmü var artýk. Öncekinde yoktu.

Önce bunu cevaplamalýsýn.

Buna herkesin vereceði cevap farklý olur. Para piyasalarýnda bile en iyieðitim almýþ uzmanlara sorsan, hepsi farklý yanýt verir.
    Tabi birbirlerinin fikirlerini biliyorlarsa, o zaman hepsi Ege Cansen hocam ne rakamý vermiþse, onu görüp, o rakama yakýn bir rakam verirler. Bu evrimsel bir olayda konu bu deðil.

Seviye düþükmü yüksekmi bulabilmen için,
    5.50 rakamý neyi yansýtýyor.? Yani UST/TL rakamý neyi yansýtýyor. Neyin göstergesi. Önce bunu düþüneceksin. Neyi temsil ediyor hemþerim diceksin.?

Bunu bulmazsan, her türlü tahminin sallama olur.

5.50, bizim üretim kalitemizin, ABD yada dünya üretim kalitesine olan oraný gösteriyor-göztermesi lazým. Tabi NÞA

En geniþ ve herþeyi kapsayan açýklama bu olurdu herhalde.
    Üretim kalitemiz, sanayi, tarým hizmet hepsini kapsýyor.
    Yönetim kalitemizide kapsýyor. Altýnda toyota olsa, þoför öküzse, arabayý hareket ettiremez. Zamanla öküz ölür, toyota çürür.

Olm naaaptýnýz yaw, nerelerde dolaþýyorum böyle... zor bir iþin içine girdik, nasýl çýkacaz debelenip duruyoruz...

Ýkinci tokadý yersek, jönü dilimleme olacakmý.? öküz kaçacakmý, toyota çürüyecekmi.? az sonra... Arkasý yarýn yada fi tarihinde...
    Son düzenleme : alicemal; 07-04-2019 saat: 10:49. Sebep: colored
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Borsayý meslek yapacaksanýz, yukarda basitçe anlatmaya çalýþtýðým azalan tepkiler yasasýný cebinizde taþýyýn.
    "Öküz ölür, toyota çürür" aliCemal sözünü ise acil durumlar için gömlek cebinizde taþýyýn.

Eskiden saðlam kalite araba örneði için mersedes kullanýrdýk. O zamanlar hayat derdi bu kadar büyük deðildi, çünki bu kadar aðýr soyulmuyorduk. özal baþladý, her yeni gelen siyasetçi dozu artýrdý. Vay be neler gördük yaw..
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    3 aydýr Çin altýn stokluyormuþ. Zaten 7-8 aydýr yazýyorum. Eðer ülke, parasýný altýna dayadý ise, mecbursun altýn stoklamaya.
    Bana 100 TL getirene þu kadar gram altýn vereceðim sözünü dünyaya vermiþsin.

Amacýn, sýfýr maliyetle karþýlýksýz basýlarak, SALDIRGAN TERÖRÝST abd nin ayakta kalmasýný saðlayan USD krallýðýný bitirmek.
    Altýn alacaksýn.
    Bu sözü Çin verdi, yuan getirene, karþýlýðý altýn verecek. Bu sözü verdiðinden beri, yuan, altýný temsil ediyor.
    USD hiç bir þeyi temsil etmiyor. Sadece abd ordusunun ve dünyaya hakim medyasýnýn gücünü temsil ediyor. O orduda çok güçlü çünki sýfýr maliyetle USD basýp durmadan silah sanayilerini geliþtiriyorlar. Çalýþanlarýda beyaz avrupalý deðil, Hint li, Çin li. Yani aç ülke vatandaþalarý. Tok adam çalýþmak için fazla istekli olmuyor.

Yani USD abd ordusuna baðlý, abd ordusuda bedava usd basýmýna baðlý. Böyle ilginç bir þey var.
    ABD sanayisi desen, önemli bir kýsmý sanal þirketlere dayanýyor. Alternatifleri tonla olan bu facebook twitter apple windows instagram youtube amazon filan... Bunlarýn zenginliðide abd medyasýnýn dünyaya hakim olmasýna dayanýyor.

Günde 100 kez TV de facebook deniyorsa, hemde ünlüler tarafýndan, gençler illede facebook diyor. Bedava reklamlarýný her gün yapýyoruz. Sizin bir siteniz olsun, bir kez TV de ismi geçsin, kanala ceza gelir, reklam yaptýn diye. Ama bu yahudi abd li þirketler rahatça isimleri söyleniyor ve sorsan aptalca bir savunmalarýda var. O savunmayý yapýnca tokatý indirip duvara sümük gibi yapýþtýracaksýn.

Neydi o savunma, bu þirketle artýk toplumca kabul gören bilmem neler olmuþlarmýþta... Ulan .... Bir Türk þirketini her gün yüzlerce kez ünlüler söylesin, o þirkette öyle olur. Haksýz rekabet yapýyorsun.

Her neyse tepemi attýrmayayým...

Zaten bu konularý 72 kere yazdým. Çin altýn alýyor haberini okuyunca yine depreþtim.
    Çin in kankasýda çok fazla altýn alýyor. Rusya.

peki bu 2 dev ülke durmadan altýn alýyorda, neden altýn fiyatlarý uzaya sýçramýyor.

Bunuda anlattým. Hemde detaylý. Özeti. Altýn sanayi ürünü olmadýðýndan, dünya altýn nerde nasýl kullanýyor, piyasada ne var ne yok fazla takip etmiyor. Demiri mesela fiyatýný üretim miktarýný her yerde saniye saniye takip ederler. Sanayide kullanýlanlar öyle.

Altýnda böyle bir durum olmadýðýndan, fiyatýný, londradaki 5 siyonist banka belirliyor. karþýlýklý al sat yapýp, istedikleri seviyede tutuyorlar. Ellerinde stok varsa fiyatý 300 den 2bine çýkýyor. Stoðu eritince fiyat bakýyorsun iniyor.

Yahudi medyasý iniþ ve çýkýþa bir sürü sebep anlatýr sana. Dünyaya hakim Medyalarý(gazete, TV, internet haber kanallarý, ajanslarý) olmasa, algý oluþturamazlar ve her yaptýklarý sorgulanýr, eni sonu ayaklanma çýkar. Ama medya ile hergün dünyayý, cahil kalabalýklarý hazýrlarsan, o zaman at oynatýrsýn.

ABD de baþka sanayi yokmu. Mesela otomotiv. Var ama hantal ve pahalý üretim yapýyorlar. Medyalarý sayesinde ve FEDin bastýðý trilyonlar sayesinde devam edebiliyorlar. Sanayide yaptýklarý üretim, abd tüketimini karþýlamaya yetmiyor. Para basýp satýn alýyorlar, para basýp þirketlere daðýtýyorlar, o þirketler o sýfýr maliyetli paralarla gelip bizim garanti bankamýzý, oyak bankamýzý satýn alýyor... filan... resmen rezillik.

Son yýllarda siyonist yahudilerin baþý rothschild ailesi erkekleri, þangay da çinli kadýnlarla evleniyorlarmýþ. Çine girebilmek, orayýda sömürgeleþtirebilmek için.
    Bize kolay girdiler çünki tiplerimiz benziyor. hangimiz siyonist yahudi bilemezsin. Ama çinde þak diye sýrýtýrsýn. Evleniyorlar. Bakalým çinide sömürge yapabileceklermi. yaparlarsa dünya bitti demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    USD çýkýþa geçmiþ. Sebep ne.? Araþtýrmaya vaktimde yok.

Ýstanbulmu.?
    Ýstanbul sorun deðilki.? En kötü seçim tekrarlanýr. Bu sefer chp iþi daha sýký tutar. Kafalarý çalýþýyorsa, boþ evlerden yüzlerce oy atanlarýda belirlerler, ölülerin oylarýný iptal ettirirler.. Çok daha fazla bir farkla yeniden kazanýrlar.

Seçim tekrarlansa, akp nin kazanma þansý yokki.? Tersine oylarý düþer.

Biber fiyatýnýmý ucuzlatacak. Benzinimi.? Etimi.? Pirincimi.? Sütümü.? Ev ve dükkan kiralarýnýmý.? Ýlaç fiyatlarýnýmý.? Yol paralarýnýmý.?

Tersine bu hafta reform, ayar adý altýnda bi sürü zam geliyor. Ýstanbul seçimi ve üstüne S400 krizi zaten USD nin düþmesine engel oluyor. Kimse USD satmýyor, S400 krizi ile USD uçar kaçar o zaman satarým diye. dahada alacak gibiler.

Yani akp nin, Ýstanbulu almasýna imkan ihtimal yok. Savaþa filan girmezse tabi. yada IMF ile anlaþmazsa... IMF ile anlaþsa bile, fiyatlara etkisi 1 yýl sonra olur. Oda çok fazla olmaz. Zaten garibanada inmez. Orta sýnýfla üst kesim yine paralarý götürür.

BIST balinalarý, "aha belirsizlik, þimdi millet satar, en iyisi aþaðýda bekleyip satýlanlarý toplayayým diyecekler. Doðal bu."

Bu seneki planlarda daha baþýndan doðranýyor arkadaþ yaw...

Her neyse... biraz kafa durulsun. BIST düþüyorsa, bende ona uygun biþeyler düþüneyim. nakit olsa sorun deðilde nakitte kalmadý.

Neyse biraz düþünelim, inceleyelim...
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bütün günü, terketmek zorunda býrakýldýðým starbaks larýn yerine geçebilecek bi cafe aramakla geçirdim... Maalesef baþarýlý olamadým.
    Güzel fikirlerim var, iþallah baþaracaðým. Benden kaçmaz. Diyelimki kaçtý, yeni durumu kabullenirim ve mutlu olmaya çalýþýrým. Yani her halukarda, çözüm bulurum. Zaten kabullenmenin haricinde baþka hiçbir, ama bak ne diyom hacý, baþka hiçbir yolu yok.

Diyelim inat ettin, saða týrmandýn, sola týrmandýn, çektinmi acý.

O zaman ben açarým dedin, açtýn starbaks benzeri cafe.
    Açmakla bitmiyorki, çalýþanlarý ile uðraþacaksýn bir. Starbaks müdavimi isen beyaz yakalýsýn. Personel çalýþtýracaksan ve standardýn yüksekse al baþýna belayý.
    Ýki taraftada bolca bulundum. Avrupa eðitimli mühendisleri yönetirken, ilkokul eðitimli 11 adet yerli personeli yönetmeye çalýþtým. Avrupalýlarý yönettim, proje ürettik, yerli ilkokul mezununu yönetemedim. 3,5 ayda kaçtým. Arkama bile bakmadým.

Neyse konu neydi yaw, tepem henüz atmadý ama konu gitti...
    ha starbaks.
    Açtýn starbaksýn benzerini, mutlu olayým dedin olamazsýn. yeni dertlerle hayat boyu uðraþman lazým.

Çözüm ne.? Dedikya, yeni duruma uyum saðlayacaksýn.

Ýstisna yokmu.? Ýnat ettin ve baþardýn, istediðin þeyi açtýn... maalesef, hayat denen þey üzüntü ve sevinçlerle dolu. ister kaðýt topla çöp topla aileni geçindir, istersen öðle yemeðine özel uçaðýnla paris e git. FARK YOK. Çöp toplayýcýsý ile ayný miktarda mutlu ve mutsuz olursun.

Her neyse, yine konuyu unuttum.

Evet uyum saðlama.

Ha yaw... aslýnda VOB tarafýnda konusu geçen biþeyi örnekle anlatacaktým... o sebeple yazmaya baþladým...

Ýmdi hatýrlamam lazým neydi.?

Ha hatýrladým...

Örneðe geçeyim.

(Gerçek hayattaki kiþileri korumak amacý ile, isimler ve yerler tamaaaamen yumurtlanmýþtýr, ona göre. "Yaw o benim kuzen oluyor" diyeni oyarým.)

Etyopya masai kabilesi, sönmüþ kraterin eteklerinde sýðýr ve keçi yetiþtirerek geçinen bir kabile var. Reisleri tayumbi.

Dýþ dünya ile baðlarý yok, sýðýr ve keçi besleyip, sütü ve eti ile yaþýyorlar. Tüm kabile, odunlarla çit duvar yaptýklarý bir köyde yaþýyorlar. Evler çamur ve samandan. Kabile reiside çamur ve saman evde, sýðýr çobanýda çamur ve saman evde. Hep ayný düzen.
    Doðuyorlar, çobanlýk yapýyorlar, köyden bir kýzla evleniyorlar, çocuklarý oluyor ve yaþlanýp ölüyorlar.

kabile reisi tayyumbi de ayný, sýðýr çobaný kýlýmba da ayný. herkes fakirliktede zenginliktede eþit. Kimse kimseyi kýskanmýuyor, kimsede nefret yok, kimsede kin yok. Zorluklarý ve mutluluklarý ile bir yaþam sürüyorlar.

Derken köye bir araç geliyor. Ýçinde beyaz insanlar var. Arkada bir sürü kamyonda var.

Gelen beyazlar kabile reizi tayyumbi ile anlaþýyorlar. uzakta nehrin kenarýna beyazlar binalar yapýyorlar. Çok katlý, betonarme süper binalar. Gýcýr gýcýr arabalarla gelip gidiyorlar.

Kabile ne betonarme bina görmüþ, ne çelik yapý, ne motorize gýcýr araç.

beyazlar kendi site lerini kurarken iþgücüne ihtiyaç duyuyorlar.
    kabileden bir aileyi alýyorlar yanlarýna. ne tayyýmbi nede çoban kýlmba yeni duruma hakim. ne olduðunu, ne olacaðýný bilemiyorlar. Binlerce yýldýr ilk defa baþlarýna böyle biþey geliyor.Araçlar binalar onlar için yeni ve süper.

Beyazlar kendi sitelerine kabileden baykaro ailesini alýyorlar. Apartmanýn zemininde klimalý ev veriyorlar.
    baykaro ailesi, yazýnda serinledikleri zemin kat apartman dairelerine inanamýyorlar.

Buzdolaplarý var. Önceden yoktu ama ihtiyaçlarýda yoktu. Þimdi var ve artýk vazgeçilmezleri.
    Arabada þoförlük yapýyorlar. Önceden arabalarý yoktu. Þimdi var ve vazgeçilmezleri oldu.
    Televizyonlarý telefonlarý var. Önceden yoktu ve vazgeçilmezleri oldu.

baykaro nun ve ailesinin baþý dönüyor. Çamur evde yaþarken birden bire dünyalarý deðiþti. Yeþil bir sitede klimalý evde yaþýyorlar.

Kabileye arada gidiyorlar ve ziyaret ediyorlar. Kabile hala ayný odun çitle çevrili çamur evlerde, arslanlara yem olma korkusu ile yaþýyorlar. Hala çobanlýk yapýyorlar, hala her yere yürüyerek gidiyorlar. Hala nehirde çýplak yüzüyorlar timsah korkusu ile.

Ama baykaro yeþil sitede, þoförü olduðu araçla geziyor, klimalý evde kalýyor, yemek derdi yok, vahþi hayvan derdi yok.

Yaþam standardý on a katlanmýþ.

baykaro kabile reizi tayyumbi ile konuþuyor.
    baykaro "Reizim, yürüyerekmi geziyorsun. Ben araba ile dolaþýyorum."
    tayyumbi "Evet çok geliþmiþsin, çað atlamýþsýn. biz yürüyoruz." "Sizin sitede havuz vardý, orada yüzüyormusun, biz nehirde ölüm korkusu ile yüzüyoruz."
    baykaro "hayýr havuzda yüzmüyorum yasak. Öyle herkes yüzemez. Kural var, kabile deðil burasý reizim. Kimyasalla temizliyorum. Hiç bilmediðim bi hastalýða yakalandým. Kimyasaldan dediler. Acý çekiyorum."
    tayyumbi "olacak o kadar süper sitede yaþýyorsun. biz hastalýk nedir bilmeyiz ama havuzlu sitede yaþamak baþka. peki oðlun ne yapýyor, sýðýr güttüðünü görmedim."
    baykaro "oðlum sitede önemli kiþi oldu. Sitenin boklarýnýn aktýðý kanalizasyonu temizliyor. gece bile týkansa direk boka dalýp temizliyor. Beyazlar oðlum olmadan yapamaz. O kadar önemli oldu. yanlýz beyazlarýn boku bildiðin gibi deðil, parazit kaptý hasta oldu. Ama ilaç veriyorlar. yeþil biþey var para diyorlar. Onu veriyosun, ilaç alýyosun. Süper bi sistem. Tüm yeþil kaðýtlarýmýz ilaça gidiyor. Yeþil kaðýt olmasaydý ne yapardýk. Bu beyazlar yeþil kaðýt çýkararak uzay çaðýný yakalamýþlar. Reizim kusura bakma ama sizin kabilede hala yeþil kaðýt yok deðilmi.? Olsun, olsun önemli deðil. Senin oðlun hala sýðýr çobaný deðilmi.?"
    tayyumbi "evet sýðýr çobaný. Maalesef beyaz boku temizleyecek kadar yükselemedi. Hasta deðil ama apartman zemin kattada emir eri olarak yaþama þansý yakalayamadý. Peki kýzýn vardý o ne yapýyor."
    baykaro "onun durumu en iyisi, bir eli balda. Anasý ile beraber beyaz evlerine temizliðe gidiyor. yemek bedava. vahþi hayvan tehlikesi yok. bazý ev sahibi beyler mesaiye kal diyormuþ. Sabaha doðru elinde 1 kg etle geliyor. Anasýda peçete tutuyormuþ ne demekse artýk. Üstün beyazýn iþlerine akýl sýr ermez. Benim karý ile kýzým süperler maaþallah. Kýskanýyorum onlarý."
    tayyumbi . "bizde hala vahþi hayat yaþýyoruz. Sitenin keyfini siz sürüyorsunuz. Beyaz boku temizle, mesaiye kal beyazlarýn çavuþunu tokatla. Çok þanslýsýn baykaro. Darýsý bizim çocuklarýn baþýna artýk."
    Baykaro "iþallah tayyumbi iþallah. Yakýnda siteye gökdelen denen þey yapacaklarmýþ. Biz gökdelende beyaz boku temizlerken, siz hala sýðýr çobanlýðý yapýyor olacaksýnýz. üzülmemek elde deðil... Mesela ben o yeþil kaðýtlarla gelir senin köyde 10 evi alýrým. Ama çamur ne yapayým, klime bile yok."
    tayyumbi "Haklýsýn baykaro ciðerim. Biz ilkel kaldýk. Yeþil kaðýdýmýz yok. Benim kýzý yanýna al. Etide senin kemiðide senin. Beyazlarla tanýþtýr adam olsun, çavuþ tokatlasýn gerekirse kanal temizlesin. Ne diyon.?"
    Baykaro "bakarýz reizim. Artýk önemli bi aileyiz biz. Boþ zamanýmýz yok. Senin kýz köyün en güzel kýzý. Makambu ile evlenecekti ama olmadýmý o iþ. Gönder kýzý, biraz eðiteyim, çavuþ tokatlama uzmaný olsun beyazlara vereyim. Ama kolay deil bilesin."

Ne çýkardýk bu hikayeden.
    Maallenin orspusu, onuru ile yaþayan köylüden daha üstün olabiliyormuþ.
    Dünyaya nasýl baktýðýnla ilgili bi olay. Her þey göreceli. YEDÝRÝRLERSE, çalýþarak aileni geçindirmek yerine, beyaz boku temizleyerek kendini önemli kiþi sanabilirsin. yeþil kaðýt peþinde koþarsýn, her türlü hastalýðý doðal sayar sýn. YERSEN.
    Medyan yahudideyse yedirirler.

Binlerce yýllýk eþitliðe dayanan adaletli kültür, 2 beyaz arabanýn gelmesi ile yok olur. Kölelik baþlar ve köle olanlar kendilerini diðerlerinden üstün görmeye baþlarlar. Al sana sýnýf farký. Sýðýr çobanýnýn boku olamayacak adam, beyaz boku temizleyince kendini üstün sanmaya baþlar.

Neyseki keçi var. easy boy, easy...
    Son düzenleme : alicemal; 08-04-2019 saat: 17:48. Sebep: colored
    @NeAcaipDunya

Sayfa 139/853 ÝlkÝlk ... 3989129137138139140141149189239639 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •