dinlex saðol - yazýlýmla bir süredir ilgilenmiyorum.
---
Aþaðýda 2 alýntý var. Tam 2 yýl önce yazmýþým. Nükleer dünya savaþýna gidiyoruz diye.
2 yýl önce size bu yazdýðým anlamsýz gelmiþtir.
Peki þimdi. ?
Alman hükümeti sýðýnaklarý hazýrlamaya baþlamýþ ve halka bilgiler vermeye baþlamýþ. Ýþ çok ciddileþti.
Pek çok hükümet baþkaný dünya savaþýndan bahsetmeye baþladý, bizim bakan hakan fidan da dünya savaþýnýn ciddiyetinden bahseden konuþmalar yapmýþ.
Tam 2 yýl önce dünya savaþýnýn temellerinin atýlmasýndan bahsetmiþim, sonraki yazýlarýmda ihtimal artýyor demiþim.
Arada sýrada hatýrlatýrým çünkü çabuk unutan bir milletiz. Size hep yýllar önceden gelecekte olacaklarý söyledim.
Son cumbaba seçiminde gerçekte tayyip %42 ye %58 kaybetti de demiþtim. kýlýçdaroðlu parti içine soktuðu gizli ermeni ve radikal saðcýlarca alt edildi. Sandýklara gidilmedi, gidilmeyen 10binlerce sandýkta %90 üzerinde akp çýktý diye yazmýþtým. Bunlar açýklanan veriler ben sandýklarý dolaþmadým.
Sonra demiþtimki tayyip bu seçimide kazanýrsa bir daha kaybetmez. Çünkü fetö süz tam olarak sistemi ele geçirir ve artýk oy vermenin anlamý kalmaz. Oy gecesi akp liler kendi kafalarýna göre bir rakam açýklarlar, istersen itiraz et. Kime edeceksin. Elektronik oylamanýnda bu iþe çok uygun olduðunu söyledim.
Nükleer savaþ seçimlerden çok daha önemli tabiki. Eðer Çin'ninde katýldýðý bir savaþ olursa dünya 2 yýl kül altýnda kalacak ve kararacak deniyor. Güneþ olmayacakmýþ. Buda dünya genelinde 10-15 derece sýcaklýðýn düþmesi ve kirli hava demek. Yani senin ülkene nükleer bomba düþmesede soðuk, kirli hava, radyasyon rüzgarlarý ve yiyeceksizlik ve aþýrý bencil siyasetçilerle karþý karþýya kalacaksýn.
Bizde amerikanýn nükleer füzeleri yerleþtirilmiþ olduðundan bizede nükleer bomba gelme ihtimali var. Rusya Çin ve Kore de toplam yaklaþýk 5bin nükleer füze var diye biliyorum. 2bin tane doðu 2 bin tane batý atsa her ülke baþýna 10larca füze düþer, bazýlarýna yüzlerce.
Bu savaþý tek bir þey durdurur GERÝ ZEKALI trump.
Eðer baþa geçince geri adým atarsa bu savaþ durur. Ancak oluþturduðu kabineye bakýnca hep saldýrgan tipleri topladýðý söyleniyor. Ayrýca bugün de BRÝCS i tam ambargo ile tehdit etmiþ. Dünyanýn kralý havalarýnda konuþmuþ.
Saðý solu belli olmaz geri zekalýnýn. Ya çok cesur olur en önde saldýrýr, ya en önde kaçar. trump kendini(abd) hala dünyanýn en güçlüsü görüyorsa pe-dofil bunak kukla biden dan daha saldýrgan olabilir.
Umarým geri çekilir. Adam geri zekalý olduðundan ne yapacaðý hakkýnda fikrim yok. Mantýk yürütemem sadece bu türün genel davranýþ tarzlarýný söylerim. Ancak o davranýþ tarzlarýna göre sonuç çýkarabilmem için trump'ýn ortamýný yakýndan bilmem gerekir ki o þansým yok.
Geçen yýl dünya savaþý hazýrlýklarý için düþünmeye baþladým demiþtim diye hatýrlýyorum. Yakýndaki kardeþlerimle birlik kurabilirmiyim diye biraz yoklama yaptým. Hayýr, hiç biri konuya ilgi göstermedi. Bende düþünme harici bir hazýrlýk yapmadým. Savaþ ihtimalinin bu kadar hýzlý ilerleyeceðini düþünmemiþtim.
Düþündüðümden hýzlý ilerlemesinin sebebi, avrupadaki büyük ülkelerin abd den daha saldýrgan çýkmasý. Ukrayna ya ordu verelim diyen var, nükleer silah verelim diyen var, abd'liler ise Taiwan a durmadan aðýr son teknoloji silah yýðýyorlar filan.
Önümüzdeki bir kaç ay, daha ciddi düþünüp temel bir kaç þeyi hazýrlamayý umuyorum.
Bu arada %100 çýkacak demiyorum, hâlâ batý ülkelerinin geri adým atma ihtimali var. Doðu geri adým atmaz çünkü onlarýn boðazlarýna çöken abd. Ukrayna da 2014 de darbe yapýp kendi adamlarýný baþa geçirdikten sonra, ukraynayý Nato ya alýp topraklarýna nükleer füze yerleþtirmeye çalýþan, salgýn hastalýklarla doðuyu yok etmeye çalýþan abd. Doðulular abd den kendilerini kurtarmaya çalýþýyorlar. Tabi genel medyayý takip ediyorsanýz hâla batý ve israili melek sanýyor, doðulularýn öldürülmesi gerektiðini düþünüyor olabilirsiniz.
Her neyse, herkese bol þans.

Originally Posted by
alicemal
maltepe hak vermemek elde deðil,
...
2022 nükleer dünya savaþýnýn fidelerinin ekildiði yýl olabilir.
Haberler arada kaynýyor ama ülkeler birer birer saf seçiyorlar ve seçtikleri saf ile tatbikatlar yapýyorlar. Epey bir þekillendi ve silahlanma yarýþý korkunç hýzla ilerliyor. Ülkeler silaha hücum ettiler. abd cayýr cayýr silah satýyor. Ukrayna savaþýndan beridir yüzlerce milyar dolarlýk sipariþ aldý. Ýstedikleri buysa elde ettiler. Ama dünya savaþý istiyorlarmýydý.? Sadece silah satmak istiyorlar ise o dereceyi geçmek üzereyiz.
Çin taiwan konusunda geri çekilmiyor ve Rusya daha fazla sýkýþýrsa nükleer kullanmaktan çekinmez.
Yavaþ yavaþ ilerliyor ama ilerliyor. Yüzlerce uçak, tank ve binlerce iha sipariþi veren ülkeler tonla.
Neden alýyorlar.?
Dünya savaþý çýkarsa diye.
Yaw dünya savaþý çýkarsa yüzde yüz nükleer savaþ olur ve tank uçak iha hiçbir iþe yaramaz. Sadece düðmelere basýp binlerce füzeyi geliþmiþ ülkeler birbirlerine gönderecekler. Ayrýca bizim gibi topraklarýnda abd nin nükleer füzelerini taþýyanlarada gönderirler herhalde. Nükleer füzeler uçuþacak hepsi o. O füzelerin radyasyonu da rüzgarla tüm dünyaya yayýlacak. Geliþmiþ ülkeler ve nükleer bomba yiyen ülkeler yok olacak, diðer ülkeler de ise gelecek nesiller sakat doðacak. Birtek himalaya daðlarýnda yaþayanlar saðlýklý kalacak. Oda belki.
Nerden girdim nereye gittim.

Originally Posted by
alicemal
...
Neyse, bakalým ne olacak. Tarihi kitap okur gibi olaylarý izliyorum. Tahminimce nükleer savaþ çýkma ihtimali az deðil ve her ay ihtimal oraný daha da artýyor.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri