Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 853/853 ÝlkÝlk ... 353753803843851852853
Arama sonucu : 6822 madde; 6,817 - 6,822 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    AKÝNONYA ÞATOSU
    Gönderi
    14,088
    Blog Entries
    1
     Alýntý Originally Posted by secbul Yazýyý Oku
    Grafikte yukarýda kaldýðý için gösteremiyorum.

Dow hedefim min hedefim 66055 . -+Delta%0.5 = -+ 165 puan

Bu mesaj kendini arþivlemiþtir.

Güncelleme. Bu fikir devam etmektedir.

Arþiv. https://archive.md/Kfw8s
    .
    .
    Dip not : Alicemal e selamlar.

Psikolojik YAS süreci
    1.Ýnkâr 2.Kýzgýnlýk/öfke 3.Pazarlýk 4.Depresyon 5.Kabullenme

2. Ula bir an cidden öldü sandým eski yorumlardan okumaya baþlayýnca. Böyle þaka mý olur. Allah uzun ve saðlýklý bir ömür versin. Ne yaptýn siteyi halledemedin mi yahu? aklýma o geliyor hep. En son girdiðimde taslak gibi biþeydi. Ýsmini de unuttum giremedim þimdi, kapattýn mý domaini ne yaptýn?

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    dinlex saðol - yazýlýmla bir süredir ilgilenmiyorum.

---

Aþaðýda 2 alýntý var. Tam 2 yýl önce yazmýþým. Nükleer dünya savaþýna gidiyoruz diye.

2 yýl önce size bu yazdýðým anlamsýz gelmiþtir.

Peki þimdi. ?

Alman hükümeti sýðýnaklarý hazýrlamaya baþlamýþ ve halka bilgiler vermeye baþlamýþ. Ýþ çok ciddileþti.

Pek çok hükümet baþkaný dünya savaþýndan bahsetmeye baþladý, bizim bakan hakan fidan da dünya savaþýnýn ciddiyetinden bahseden konuþmalar yapmýþ.

Tam 2 yýl önce dünya savaþýnýn temellerinin atýlmasýndan bahsetmiþim, sonraki yazýlarýmda ihtimal artýyor demiþim.

Arada sýrada hatýrlatýrým çünkü çabuk unutan bir milletiz. Size hep yýllar önceden gelecekte olacaklarý söyledim.

Son cumbaba seçiminde gerçekte tayyip %42 ye %58 kaybetti de demiþtim. kýlýçdaroðlu parti içine soktuðu gizli ermeni ve radikal saðcýlarca alt edildi. Sandýklara gidilmedi, gidilmeyen 10binlerce sandýkta %90 üzerinde akp çýktý diye yazmýþtým. Bunlar açýklanan veriler ben sandýklarý dolaþmadým.

Sonra demiþtimki tayyip bu seçimide kazanýrsa bir daha kaybetmez. Çünkü fetö süz tam olarak sistemi ele geçirir ve artýk oy vermenin anlamý kalmaz. Oy gecesi akp liler kendi kafalarýna göre bir rakam açýklarlar, istersen itiraz et. Kime edeceksin. Elektronik oylamanýnda bu iþe çok uygun olduðunu söyledim.

Nükleer savaþ seçimlerden çok daha önemli tabiki. Eðer Çin'ninde katýldýðý bir savaþ olursa dünya 2 yýl kül altýnda kalacak ve kararacak deniyor. Güneþ olmayacakmýþ. Buda dünya genelinde 10-15 derece sýcaklýðýn düþmesi ve kirli hava demek. Yani senin ülkene nükleer bomba düþmesede soðuk, kirli hava, radyasyon rüzgarlarý ve yiyeceksizlik ve aþýrý bencil siyasetçilerle karþý karþýya kalacaksýn.

Bizde amerikanýn nükleer füzeleri yerleþtirilmiþ olduðundan bizede nükleer bomba gelme ihtimali var. Rusya Çin ve Kore de toplam yaklaþýk 5bin nükleer füze var diye biliyorum. 2bin tane doðu 2 bin tane batý atsa her ülke baþýna 10larca füze düþer, bazýlarýna yüzlerce.

Bu savaþý tek bir þey durdurur GERÝ ZEKALI trump.

Eðer baþa geçince geri adým atarsa bu savaþ durur. Ancak oluþturduðu kabineye bakýnca hep saldýrgan tipleri topladýðý söyleniyor. Ayrýca bugün de BRÝCS i tam ambargo ile tehdit etmiþ. Dünyanýn kralý havalarýnda konuþmuþ.

Saðý solu belli olmaz geri zekalýnýn. Ya çok cesur olur en önde saldýrýr, ya en önde kaçar. trump kendini(abd) hala dünyanýn en güçlüsü görüyorsa pe-dofil bunak kukla biden dan daha saldýrgan olabilir.

Umarým geri çekilir. Adam geri zekalý olduðundan ne yapacaðý hakkýnda fikrim yok. Mantýk yürütemem sadece bu türün genel davranýþ tarzlarýný söylerim. Ancak o davranýþ tarzlarýna göre sonuç çýkarabilmem için trump'ýn ortamýný yakýndan bilmem gerekir ki o þansým yok.

Geçen yýl dünya savaþý hazýrlýklarý için düþünmeye baþladým demiþtim diye hatýrlýyorum. Yakýndaki kardeþlerimle birlik kurabilirmiyim diye biraz yoklama yaptým. Hayýr, hiç biri konuya ilgi göstermedi. Bende düþünme harici bir hazýrlýk yapmadým. Savaþ ihtimalinin bu kadar hýzlý ilerleyeceðini düþünmemiþtim.

Düþündüðümden hýzlý ilerlemesinin sebebi, avrupadaki büyük ülkelerin abd den daha saldýrgan çýkmasý. Ukrayna ya ordu verelim diyen var, nükleer silah verelim diyen var, abd'liler ise Taiwan a durmadan aðýr son teknoloji silah yýðýyorlar filan.

Önümüzdeki bir kaç ay, daha ciddi düþünüp temel bir kaç þeyi hazýrlamayý umuyorum.

Bu arada %100 çýkacak demiyorum, hâlâ batý ülkelerinin geri adým atma ihtimali var. Doðu geri adým atmaz çünkü onlarýn boðazlarýna çöken abd. Ukrayna da 2014 de darbe yapýp kendi adamlarýný baþa geçirdikten sonra, ukraynayý Nato ya alýp topraklarýna nükleer füze yerleþtirmeye çalýþan, salgýn hastalýklarla doðuyu yok etmeye çalýþan abd. Doðulular abd den kendilerini kurtarmaya çalýþýyorlar. Tabi genel medyayý takip ediyorsanýz hâla batý ve israili melek sanýyor, doðulularýn öldürülmesi gerektiðini düþünüyor olabilirsiniz.

Her neyse, herkese bol þans.

Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    maltepe hak vermemek elde deðil,

...

2022 nükleer dünya savaþýnýn fidelerinin ekildiði yýl olabilir.

Haberler arada kaynýyor ama ülkeler birer birer saf seçiyorlar ve seçtikleri saf ile tatbikatlar yapýyorlar. Epey bir þekillendi ve silahlanma yarýþý korkunç hýzla ilerliyor. Ülkeler silaha hücum ettiler. abd cayýr cayýr silah satýyor. Ukrayna savaþýndan beridir yüzlerce milyar dolarlýk sipariþ aldý. Ýstedikleri buysa elde ettiler. Ama dünya savaþý istiyorlarmýydý.? Sadece silah satmak istiyorlar ise o dereceyi geçmek üzereyiz.

Çin taiwan konusunda geri çekilmiyor ve Rusya daha fazla sýkýþýrsa nükleer kullanmaktan çekinmez.

Yavaþ yavaþ ilerliyor ama ilerliyor. Yüzlerce uçak, tank ve binlerce iha sipariþi veren ülkeler tonla.

Neden alýyorlar.?

Dünya savaþý çýkarsa diye.

Yaw dünya savaþý çýkarsa yüzde yüz nükleer savaþ olur ve tank uçak iha hiçbir iþe yaramaz. Sadece düðmelere basýp binlerce füzeyi geliþmiþ ülkeler birbirlerine gönderecekler. Ayrýca bizim gibi topraklarýnda abd nin nükleer füzelerini taþýyanlarada gönderirler herhalde. Nükleer füzeler uçuþacak hepsi o. O füzelerin radyasyonu da rüzgarla tüm dünyaya yayýlacak. Geliþmiþ ülkeler ve nükleer bomba yiyen ülkeler yok olacak, diðer ülkeler de ise gelecek nesiller sakat doðacak. Birtek himalaya daðlarýnda yaþayanlar saðlýklý kalacak. Oda belki.

Nerden girdim nereye gittim.

Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku

...

Neyse, bakalým ne olacak. Tarihi kitap okur gibi olaylarý izliyorum. Tahminimce nükleer savaþ çýkma ihtimali az deðil ve her ay ihtimal oraný daha da artýyor.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

4. Ali cemal abi gozumuz yollarda kaldý hosgeldiniz

yazýlarýnýzý tespitlerinizi bekleriz abi

saygýlar

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by Batman Yazýyý Oku
    Ali cemal abi gozumuz yollarda kaldý hosgeldiniz

yazýlarýnýzý tespitlerinizi bekleriz abi

saygýlar
    Batman saðol. 2022 den beridir piyasayý ciddi takip etmediðimden yorum yapmýyorum. Sadece 1 kez biri özelden BIST sordu, bende eþeklik yapýp ben olsaydým diye cevap verdim ve hatalý çýktým.

Yaklaþýk 2022 den beridir senet ve VIOP da deðilim ama buradan çektiðim parayý altýn fonuna yatýrmýþtým. ons 1900 civarýydý. O gün buradada altýn hakkýndaki düþüncemi yazmýþtým ama piyasayý yakýn takip etmediðim için kimseyi etkilememek adýna abartmamýþ iddialý konuþmamýþtým.

Son durumu yazayým dedim uzun süredir yazmamýþtým. Bir ara BIST 9bin altýna inmiþti, ben 8bini bekliyordum tekrar giriþ için. Zaten bunuda çýkarken yazmýþtým BIST çökerse tekrar girerim diye. BIST 9bin altýna inince "bir bakayým girmeye elveriþli hale geliyormu" dedim. Biraz Ýnceleyince ekonomik durumun iyi olmadýðýný gördüm ve girmedim. Ancak katar lýlar düþürmedi ve dovizden kazanamayan ky ler de dalýnca BIST yukarý- yataya sardý. Biraz yukarý biraz aþaðý. þimþek'in etkisiylede biraz yabancý(belki býyýklýsý) girdi.

Hali ile BIST e girmedim ama altýn fonu duruyor. Alýþýmdan sonraki 1 yýlda %50 kazandýrdý, ikinci yýlýn içinde þu anda yine yýllýk %50 civarý kâr ile devam ediyor.

Ons altýn 3.000 e gelince kapamayý düþünüyordum. Derken trump seçildi.

Þu an 3bin'e çok yakýn. Ons dan çýkýnca geçmek istediðim bir ürün de yok. Ekonomi pek iyi gitmiyor, vasat þimþek tamam milleti fakirleþtirerek enflasyonu düþürüyorsun ama bu geçici olsun, yapýsal gerçekçi reformlarla gelecek hakkýnda fakirleþenlere ve satýþlarý düþen sektörlere umut ver.

Yok, öyle bir davranýþ içine girmedi. Vasatý aþamadý. Hani erdoðan'ý aþamadý desem doðru olmaz adamýn kapasite bu kadar. Bildiði bu.

Bu aralar internette bir söylenti duydum, siyonistler ikiye ayrýlmýþlar deniyor.

rothschild ve rockefeller grubu olarak. Normalde tüm aileler birlikte hareket ediyordu ama bu 2 en güçlü aile fikir ayrýlýðýna düþmüþ diyorlar. trump da rockefeller'ýn adamýymýþ.

Yaptýklarýna bakýnca adam siyonist kuklasý diyebiliyorsun. Geçen baþkanlýðýnda bir kaç siyonisti devlette kilit noktalardan atmýþtý bende ne oluyor demiþtim. Þu an anladýðým kadarý ile rakip gurubun siyonistlerini devletten atmýþ olmalý.

trump gelince nükleer savaþa gidiþ de muallaka girdi. Ama kesin iptal olmadý.

Neden?

trump savaþlarý bitireceðim demiþti. Baþa geçti gazze savaþýný gerçektende 1 günde bitirdi. Ancak israil lehine bitirdi, adaleti saðlamadý. Gazze'yi Filistinlilere geri vermiyor, önce kendisi iþgal edecek sonra israil yerleþecek. Hali ile savaþ bitsede o savaþý doðuran sebep ortadan kalkmadý.

Nükleer savaþa sebep olacak diðer þey neydi, Rusya nýn Ukrayna'da sýkýþtýrýlmaya çalýþýlmasý. Diyelimki trump oradada savaþý bitirmek için anlaþma yapmaya soyundu. Önümüzde Gazze örneði var aynýsýný Ukrayna ya uygulamaya kalkarsa Rusya bunu yemez de kabul de etmez. Hali ile Gazze de yaptýðýný Ukrayna da yapmaz ve gerçek barýþ anlaþmasý olursa, nükleer savaþa giden yol þimdilik ertelenmiþ olur. Geride Taiwan kalýyor.

trump asýl rakibmiz Çin diyor. Ruslar da Çin den çok geçmiþ ekonomik iliþkilere bakýnca batýya meyilli. Þu an mecburiyetten Çin ile ittifak halindeler. Eðer Ukrayna savaþý biter trump putin anlaþýrsa, bu kez hedef Çin olacak. Çin 'in þu ana kadarki Tutumu belli Taiwan'ý 2-3 yýl içinde iþgal edecek görünüyor. trump da teknolojisi abd ye ait Taiwan daki leri teknoloji fabrikalarý abd ye taþýmaya ve kopyalamaya baþladý.

Ukrayna bitsede Taiwan meselesi masada kalacak. Ancak Rus'larýn abd ile kapýþmasý ile Çin'ninki ayný olmayabilir. Ruslar dediðini yapýyor diplomasi ile uðraþmýyorlar. Geri adým atmaz ve gerçektende nükleer savaþý baþlatýrlardý.

Çin Ruslar kadar füze ve nükleer konusunda güçlü deðil diye biliniyor. O sebeple Taiwan da geri adým atarlarmý bilinmez. Ruslarýn geri adým atmayacaðý neredeyse kesindi.

Asýl konuya Ons altýn a gelirsem. 3binde çýkacakmýyým. Bir söylenti var trump baþa geçince abd altýn toplamaya baþlamýþ. FED faiz indirimi konusunda yavaþladý ve Gazze savaþý bitti. Yani ons altýný yükselten sebeplerden ikisi gittiði halde ons 2700 den 2900 e çýktý. Bu görüntü de abd nin altýn toplamaya baþladýðý söylentisini destekliyor. Diðer ihtimalse grafiði yükseltenler teknik seviyede satýþa geçecekler. Yani tamamen spekülatif bir durum. Tekniði tamamlama amaçlý olabilir. 3bin-3100 aralýðýnda bir yerde orta vadeli olarak Ons altýný aþaðý döndürebilirler.

abd altýn topluyorsa 3bin dede kalmaz 4 binde de.

Þu an için ne yapacaðýmý bilmiyorum, kararsýzým.

Ne biliyoruz, kararsýz olmak ne demekti?

Kararsýzsan Ýlgili konuda bilgin yeterli deðil demektir. Gerçektende piyasaya uzak olduðumdan bilgim þu an çok yetersiz. Üç beþ gün içinde bir karar veririm herhalde, biraz iribaþ piyasa köþe yazarlarýný okuyayým, dinleyeyim. Onlarda kararsýz, bir kýsmý "ülke batacak hepimiz öleceðiz" diyor, diðer kýsmý "ramak kaldý uçacaðýz kaçacaðýz" diyor. Gerçekçi BELEÞ bilgiye henüz ulaþamadým.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

6. Baþlýk bana kalýrsa "evet bana kalýrsa ve böyle giderse baþýmýzdakiler sayesinde bu ülke batmaya yakýndýr.

Sayfa 853/853 ÝlkÝlk ... 353753803843851852853

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •