Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 127/853 ÝlkÝlk ... 2777117125126127128129137177227627 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 1,009 - 1,016 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

1. Yazý kapalý geliyor, hayatta açýp okumam, ne yazdýðýnýda bilmiyorum. Umrumdada olmaz. Ama topiðe girenler okuyorlar.

Bu durum problem.
    Kendisini engellediðini beyan eden bir yazarýn baþlýðýnda halen yazýyor olabilmek de ayrý bir analiz konusu. Tam keçilik dayý, al sana konu.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    maydanoz, geçen sefer karakter analizi yapmýþtým. Tekrar yapmaya gerek yok.
    Son yazýlarýndada ne yazdýðýný bilmiyorum, ya hakaret etmiþtir, yada senin yazdýklarýný bizde parti olarak savunuyoruz filan demiþtir.
    Bunlarý açýkladým, siyasetçinin söylediði tamamen oy almaya yöneliktir. Baþa geçince, adam hakiki hýrsýzsa, soyar, hýrsýz deðil iyi niyetli ise istifa eder aynen Abdullatif Þener durumunda olduðu gibi.? akp de kaç tane Abdullatif Þener çýktý.? Benim bildiðim 1 tane.
    Yani akp lilerde binlerce üst yöneticiden sadece 1 tanesinin söylediði ile yaptýðý bir. Kalaný malum.

Her neyse... siyasetÇÝ ile kafamýzý yormayalým.

Dün dükkaný kapadým, BIST bin poan satýþ yemiþ.

Aslýnda satýþ yemesi doðal. 110 bine yaklaþmasý seçimden önce zor. Ama mümkün.
    Yinede niye satýþ yemiþ diye aradým, acaba özel bir sebebi varmý diye.? Bulamadým.
    Sebep bilmek çok önemli.

Sanýrým teknik bir satýþ.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Akþam FED toplantý ve açýklamasý varmýþ. Piyasayý yine ABD parasýna kitlemiþler.

Yahudi ekonomi kanallarý bloombergHT ve NTV de "FED FED FED FEED" diye ayine baþlamýþlardýr.

Anladýðým kadarý ilede risk almak istemeyenler satýyor.

Buna yapabileceðim biþey yok. Ancak yorum yapabilirim.

Son 1 yýldýr ABD verileri hep iyiye gidiyordu, buna raðmen son aylarda trump ýn baskýsý ile FED yelkenleri indirdi. Kartal davranýþ tarzýný býraktý ve trump ýn yolunda gider gibi görünüyor.

Ýmdi, veriler iyi giderken yapmadýðýný, bu haftalarda yapmasý zor çünki son bi kaç haftaki veriler pekde iyi deðil. Tabi sýký takip etmediðimden kaçýrdýðým veri olabilir. Arada VOB tarafýna bakýyorum veri varmý diye, onlarda paso muhabbet. Elit taraftakiler zaten elit, avamla muhatab olmayacak kadar yüce insanlar.

Her neyse yaw... FED den bizim borsayý bozacak biþey gelmesi sürpriz olmaz ama ben beklemiyorum. Kötü biþey gelsede, trend dönmez. Bi kaç haftalýk "Allaaaam mafolduk" paniðinden sonra ortalýk durulur. Endeks 98bin görür belki daha aþaðý. Sonra yine yönü yukarý döner. Bekleme süresi uzamýþ olur.

Uzun vadeci için sorun deðil ama bi yere kadar. USD nin maymunu olmuþ dünyanýn tamamý.

Dün gece Morgan Freeman in sunduðu teorik fizik aðýrlýklý bir belgesel vardý.
    Kulaklarýma inanamadým.
    Teorik fizik resmen felsefe ile kolkola girmiþ. Bu kadarýný bu yýllarda beklemiyordum. Çok hýzlý ilerlemiþ.

En son aklýmda kalan, teorik fizikçiler þöyle demiþti "acaba felsefecilerle de oturup tartýþmalýmýyýz.?" Göründüðü kadarý ile o aþama çoktan geçilmiþ, teorik fizikçiler kabullenme aþamasýndalar yada geçmiþler o aþamayý.

Hafta sonu bu konuyamý dalsam.? O zamana kadar unuturum ya.
    Yanlýz bildiklerimin bu kadar hýzlý yayýlmasý dorusu üzüyor insaný. "Bilen tek kiþi benim" havasý kalmadý.
    Her neyse yaw bakarýz artýk.

BIST yine benim portfoyu törpileyip duruyor, 2 dakka rahat dur yaw, bi nefes aldýr yaw... Sinekten yað çýkarýyorlar.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    FED kuyruðu kýstýrmýþ görünüyor. Bekleneni yaptý ve faiz artýrmadý. Bu yýlda artýrmayacak.

Para çekmeye devam edecekmi.? Onu anlamadým, bi eylül lafý geçiyordu ama.!

trump dünyayý tehdit etmeye baþladýðýndan beri yazýp duruyorum. Bunlarý hep öngördüm. Ayþe teyzeye anlattým, ekrem abiye anlattým. Hepsi boþ. Millet kendi derdinde, cebime ne kadar giriyor, þu kýz bana niye bakmadý.?
    Yaw biraz abd li yetimler için üzülün, hep somali hep somali...

dur yaw, þakülümüz kaydý.!!!

Mevsim etkisimidir nedir, kafa bi kaç haftadýr tam gitti. Önceden yarým yamalak bi kafa vardý, þimdi yok... mezar bulsam girecem o haldeyim.

Ne dedim. trumpýn yaptýklarý kýsa vadede ABD ye faydasý olur gibi görünür, ama uzun vadede abd nin batýþýný hýzlandýrýr. Zaten abd, duraklama devrinden gerileme devrine 10larca yýl önce geçmiþti. trump sayesinde uyuþturucu aldý, ama uyuþturucu etkisi geçince abd kan gölüne dönecek. Güçlü ülkelerden birinin ben abd parasý kullanmýyorum artýk demesi yeter. Diðer ülkelerde onu takip eder.

abd batýnca, abd ordusu ve dünyaya hakim abd medyasý sayesinde güçlü gibi görünen ingiliz, fransýz ayvayý yiyecek. sömürgeler elden gidecek, uluslararasý sömürgeci þirketleri ülkelerden kovalanacak. TVlerde gördüðünüz anlý þanlý soysuzlar, fare gibi saklanacak delik arayacaklar.

Ünlü TV ekonomistlerimizden biri 2008 dünya krizinden bir gün öncesine kadar abd ye hiç bi þey olmaz, süper bir ülke filan diyordu. pek çok kiþi ise iþler kötüye gidiyor diyordu. O kadar kördiki bu adam yada abd den maaþ alýyordur onuda bilemem sürekli yahudi kanallarýnda program yapýp ülkeye akýl veren bir adamdý.

Her neyse, demem oki, süperim yaw.... niye lafý uzatýyorum direk konuya gireyim. Efsaneyim diyorum...
    Böyle keçi gördünüzmü.? Ýmkansýz...
    Japon Kýlýcý gibi boynuzlar, sibirya kaplaný gibi kulaklar, çinçilya kürkü gibi tüyler... inanamýyorum sayýn seyirciler...

Hepiniz adýna genç ve güzel kýzlarý kucaklýyor, hararetle yanaklarýndan öpüyorum, sevgiler saygýlar.. iþime bakayým.. boþ iþler bunnar.. parayý kazandýn, sonra ne yapacan.? Aldýn arabayý evi sonra.? Paran var diye güce tapan kadýnlar yapýþtý gýçýna sonra.? Yaa boþluk var.!!!

sanýrým gözüm topraða bakýyor. karmaþýk duygular içindeyim... yola odaklanýp iyi þeyler görmeye çalýþayým.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ülkeyi yabancýya üç kuruþa satýnca, kalanýda üç beþ kiþi talan edince. fakirleþen kalabalýklar normal yoldan ev alamaz hale geldiler. Bunlarý 55 kere yazmýþtým.

Þimdi halk kendi çözümünü üretiyor. Kuralý taksitli sistemlere giriyorlar. eminevim denen þirketin yöntemini incelemiþ ve anlatmýþtým. Bunlar dolandýrýcýmý deðilmi izah etmiþtim.

Þimdi sayýlarý iyice artmýþ. TV de reklam verebilecek kadarda para kazanmýþlar.

Þimdi bunlar içinde halký soyanlar olacak devlet seyredecek. 10 yýl sonra adamlar kaçtýktan sonra devlet adamýn arkasýndan sövecek, halkýn parasý yurt dýþýna.
    Devlet ne yapsýn.? Kendi cebinimi doldursun, yoksa milletin iþi ilemi uðraþsýn.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Geçen yýl hazirandan itibaren yazmaya baþladýðým, Uzun vadeli öngörülerimi tekrar hatýrlayalým.

BIST iþini papaz karýþtýrdýðýndan onu açýklamayý en sona býrakayým.

Altýn için Çin ve Rusya altýna dayalý para sistemine geçmeye çalýþtýðý için, yavaþ yavaþ yükselecek demiþtim. 1222 usd/ons danda almaya baþlamýþtým. Þunuda ýsrarla belirtmiþtim. Altýn fiyatý londrada belirlenir, sanayide kullanýlmadýðýndan manipulasyona en açýk ürün demiþtim. O sebeple altýn yükselirsede düþersede þaþýrmam. Ancak söylediðim þu, normalde uzun vadede yükselmesi gerekir.
    Bu öngörümde aksama yok. Ýþliyor.

Sonraki öngörüm, dow düþüþ trendinde ve düþecek. Ya son omuzu yapacak 26bin 26500 aralýðýnda yataya saracak sonra düþecek yada direk düþecek. Dow son omuza giriþti, sebebi trumpýn tehditlerini baþta Çin olmak üzere dünyanýn ciddiye almasý sonucu abd nin biraz heyecan yaratmasý. Dow þu ara yataya sardý. Ancak bu tahmini geçen yaz yazarken aklýma FED gelmemiþti. Netçede fon yöneticisi deðilim sabah akþam borsa ile yatýp kalkmýyorum. Bi kaç ay önce FED ide iþin içine kattým ve FED elleþmezse dow düþer. Elleþirse býrak dowu bizim borsa bile yükselir, oyun deðiþir. FED in etkisini anlatmama gerek yoktur sanýrým. FED trumpa bir kaç aydýr kuyruk sallamasýndan beridirde, FED in para çekmeyeceði ortaya çýktý. Tersine para daðýtma ihtimali belirdi. Hatta 2019 sonu veya 2020 ilk yarýda para daðýtacaðým sinyali verecek diye düþünmeye baþladým. Ýlk sefer dow düþecek dediðimde, FED yöneticileri kartal'dý. Sonra trumpa boyun eðdiler ve kumruya döndüler, hali ile benimde dow konusundaki görüþüm deðiþiyor. Yeni duruma uyum saðlamalýyým. Yani dow ciddi bir realizasyon görebilir, epey aþaðý inebilir ama FED etkisi ile tekrar yükseliþe geçecektir.

Gelelim en önemli konuya. TR. BIST, USD, Faiz.

Bir ay kadar önce USD alanlarýn zarar edeceðini, 6 yý geçmeyeceðini belirtmiþtim. Bu yýl içinde 6 yý geçmez. IMF benzeri bir kurumla anlaþma olursa ki olma ihtimali yüksek, yada FED para daðýtýmýna geçerse ki bu yýl sonuna doðru sinyal verme ihtimali yüksek. USD/TL, 5 TL altýna bile inebilir.
    USD taþýyor olsaydým, þu an bozardým.

BIST 100 bin altýna inmez artýk. Eðer S400 krizi çýkmazsa, yada benzeri baþka bir kriz. BIST 90 bindeyken dip teydi. 100 bindeykende þu an için dip deðil ama ortanýn altýnda. Bu yýl içinde FED, IMF benzeri kurum ve sonucu USD nin düþecek olmasý sonucu ile BIST yýl içinde yavaþ yavaþ yükselecek. Hýzlý deðil çünki ekonomi dandik ve KALICI olarak düzelmesine de, imamlarla imkan yok.

Þu anki kötü durumda FÝYATLARIN ÝÇÝNDE. (s400 krizi benzeri olaylar çýkarsa durum deðiþir.)

Sunni bir kriz yaratýlmayacaðýný varsayarsak.

Bu yýl içinde USD, 6 TL yi geçmeyecek.
    BIST 100 bin altýna inmeyecek.

Ýhtimal kýsmý ise þu. FED para daðýtýr yada IMF benzeri bir kurumla anlaþma yapmazsak, faiz bu yýl kral olmasada vezir olur. Anlaþma yaparsakta faiz düþer, usd düþer BIST biraz yükselir.

SONUÇ: Tahminim %70 olasýlýkla bu yönde.
    Bu yýl: BIST yükselecek, USD ve FAÝZ düþecek. (Tekrar hatýrlatayým, S400 yada papaz benzeri bir kriz çýkmazsa.)
    ALTIN yavaþ yavaþ yükselmeye devam edecek. bakýn yavaþ diyorum. Bizim enflasyonun üzerinde kazandýrmaya bilir. Dediðim gibi altýn manipulasyona çok açýk. Sebebini açýklamýþtým.
    Dow ise ciddi bir düþüþ arefesinde iken FED kurtaracak. Tabi orta vade için. Uzun vadede ne kadar para daðýtýrsa daðýtsýn, dowun helvasýný yiyeceðiz. Dow olayý ABD sanayisinden çok, FED e çok baðlý olduðundan, ona kesin þudur diyemiyorum.

Uzun vadede tutturamadýðým yok. Sadece geçen haziranda FED aklýmda yoktu. Onuda olaya dahil edince, herþey etkileniyor.

Geçen yýl ilk yarý altýn ve EMTIA daydým. Zaten geçen yýl zarar yazmadýysam bu kurtardý. Haziranda hisseye geçtim. Yýl sonu yine altýna dönmeye niyetim vardý. papaz krizi yaratýlýnca, ülkenin ekonomisi hýzla deðiþti. Aralýkta hisseden çýkamadým ve doðal olarak, yeni duruma uygun yeni plan yapmak zorunda kaldým.
    Altýný azalttým, hisseyi artýrdým.
    Planý aylar önceden, alým satýmýmýda günler önceden sebepleri ile yazýyorum.
    @NeAcaipDunya

7.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Þimdi bunlar içinde halký soyanlar olacak devlet seyredecek. 10 yýl sonra adamlar kaçtýktan sonra devlet adamýn arkasýndan sövecek, halkýn parasý yurt dýþýna.
    Az çalana hýrsýz, az uyuþturucu satana torbacý; bu iþleri büyük hacimli yapanlara iþadamý denirmiþ. Öyle derler yani. Mesela birini vurursan katil, çok kiþiyi vurursan kabadayý; etrafýndan biraz fazla kazanýrsan hýrsýz, çok fazla kazanýrsan beyefendi; kendi baþýna içersen ayyaþ, herkese içmesini tavsiye edersen aydýn olursun. Gibi.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Aynen maydanoz.

---

Bu arada hayretler içindeyim sayýn seyiciler.
    Dün gece Ege Cansen, dur yaw artýk adamýn adýný büyük harflerle yazmayacaðým saygýmý tamamen yitirdi. ege cansen, ahada küçülttüm.

Köþe yazarlarý içindeki tek aydýn olarak gördüðüm kiþi demiþtim ama oda "yarým aydýn" demiþtim. Çünki sadece patronlarýn tarafýndan bakýyor, iþçileri makine sanýyor.
    Peki yarým aydýnlýðý nerden geliyor. Sürü içinde mee lememesinden. Adam sürüye katiyen girmiyor. Girmediði içinde sürünün durumunu rahat görebiliyor.

Peki neden yarým saygýmýda yitirdi.
    Dün gece gene yahudi TV sindeydi. Ona denk gelirsem biraz dinlerim. Adam ne dedi inanamadým. TL yi býrakalým aþamalý olarak ülkede sadece USD kullanalým... Halada inanamýyorum...

Artýk adamýn yahudi olduðunu düþünüyorum. Kendisi ispatlasýn yahudi olmadýðýný. Bir delil bulamamýþtým, tipide tam olarak ben su katýlmamýþ yahudiyim diye baðýrmýyordu. mesela Mahfi eðilmezinki baðýrýr.

bugünde fatih altaylý nýn ayný yola sokacak bir yazýsýný az önce okudum. Yazacaktým ama ne yazdýðýný unuttum. Adam o kadar deðersizki.. Kendine has bi delikanlý tarafý var, o delikanlýlýðý yazýlarýný okutuyor. Ekonomi yazarlarýný okumak için girdiðimde fatihin sayfasýnada bakarým.
    Tabi ondan beklerim saçmasapan hareketleri. ege cansenden bu kadarýný beklemezdim. Ne yazdýymýþ yaw.?
    @NeAcaipDunya

Sayfa 127/853 ÝlkÝlk ... 2777117125126127128129137177227627 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •