Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,45 Mn 34,80 / 34,80
17,30 9.98% 29,57 Mn 16,41 / 17,30
6,39 9.98% 504,12 Mn 6,02 / 6,39
85,95 9.98% 239,89 Mn 76,30 / 85,95
1.349,00 -9.95% 184,92 Mn 1.349,00 / 1.508,00
2,90 -9.94% 883,58 Mn 2,90 / 3,13
21,66 -8.84% 265,05 Mn 21,42 / 24,44
6,49 -8.72% 98,62 Mn 6,42 / 6,88
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,20 4.58% 21,84 Mr 3,06 / 3,32
320,00 0.87% 8,87 Mr 317,75 / 322,25
12,98 8.8% 5,46 Mr 11,64 / 13,12
193,40 0.73% 5,03 Mr 189,40 / 197,00
413,00 0.49% 4,18 Mr 407,00 / 416,25
18,50 -0.43% 492,30 Mn 18,28 / 18,66
78,00 -0.13% 3,07 Mr 77,40 / 78,50
193,40 0.73% 5,03 Mr 189,40 / 197,00
749,00 0.4% 1,51 Mr 742,50 / 752,00
93,70 0.54% 223,21 Mn 92,75 / 94,05
116,00 0% 98,61 Mn 114,90 / 116,30
31,00 0.58% 115,93 Mn 30,62 / 31,62
10,75 0.47% 110,97 Mn 10,71 / 10,82
81,90 0.61% 215,20 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 129/853 ÝlkÝlk ... 2979119127128129130131139179229629 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 1,025 - 1,032 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

1. açýlým sürecindeki youtube konuþmalarýný izliyorum birde bu seçim öncesini. kiþiler ayný haberler 180 derece. politikalarýn hangisi olduðunu anlamakta güçlük çekiyorum kendime bir yol çizmek için. toplum önünde ve arkadasýnda konuþulan veya fikirler ne olduðunu bilmem ise mümkün deðil ne ise yani. temeli içinde olmadýðýmýz için bilmek mümkün deðil.

haberlerden edindiðimiz algý ne kadar doðru ise ? biz sürümüyüz bir yere güdülüyoruz ? doðru nedir ? nereye varmak istenmektedir ? yine 180 derece mi olacaktýr dik mi olacaktýr ?

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Anlaþýlan proleter daðýlmýþ.

---

Bugünki standarda uymayan dolayýsý ile anormal olan hareketin sebebini sanýrým anladým. VOP tarafýnda yazýlanlardan anladýðým kadarý ile, satýþa liderlik edenler, tetikleyen kurumlar yabancý.

Yinede yarýna býrakayým analizi. Yarýnda biraz haber okur, sonra deðerlendiririm.

Eldeki verileri not edeyimde yarýn aklýma gelmeyebilir. Hafýza dandik.

- Satýþa liderliði yabancý kurumlar yapmýþ. merril, S&P, hsbc,credit -> hepsi siyonist yahudi - hele merrill...
    - Düþüþ anormal ama Hacim anormal deðil. 2 gün önce sýradan günde daha yüksek hacim olmuþ.
    - Satýþ bugün hýzlandý ama bir kaç gündür, yukarýya uygun haberler geldiði halde yukarý çýkmamakta direniyordu.
    - sebep olarak söylenen golan tepelerini tek eleþtiren bizim hükümet deðil. AB red etmiþ, BM red etmiþ, Rusya red etmiþ diðer bi sürü red eden var. Hoþ hükümetin kullandýðý kelimeleri bilmiyorum, trump ýn ailesini karýþtýrdýysa, olay deðiþir.
    - Seçimlere bir kaç gün kaldý.

Bu düþüþü fýrsata çevirebilirmiyim, biraz kafa yoralým bakalým.
    Son düzenleme : alicemal; 22-03-2019 saat: 19:49. Sebep: ek
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

3.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Akþam FED toplantý ve açýklamasý varmýþ. Piyasayý yine ABD parasýna kitlemiþler.

Yahudi ekonomi kanallarý bloombergHT ve NTV de "FED FED FED FEED" diye ayine baþlamýþlardýr.

Anladýðým kadarý ilede risk almak istemeyenler satýyor.

Buna yapabileceðim biþey yok. Ancak yorum yapabilirim.

Son 1 yýldýr ABD verileri hep iyiye gidiyordu, buna raðmen son aylarda trump ýn baskýsý ile FED yelkenleri indirdi. Kartal davranýþ tarzýný býraktý ve trump ýn yolunda gider gibi görünüyor.

Ýmdi, veriler iyi giderken yapmadýðýný, bu haftalarda yapmasý zor çünki son bi kaç haftaki veriler pekde iyi deðil. Tabi sýký takip etmediðimden kaçýrdýðým veri olabilir. Arada VOB tarafýna bakýyorum veri varmý diye, onlarda paso muhabbet. Elit taraftakiler zaten elit, avamla muhatab olmayacak kadar yüce insanlar.

Her neyse yaw... FED den bizim borsayý bozacak biþey gelmesi sürpriz olmaz ama ben beklemiyorum. Kötü biþey gelsede, trend dönmez. Bi kaç haftalýk "Allaaaam mafolduk" paniðinden sonra ortalýk durulur. Endeks 98bin görür belki daha aþaðý. Sonra yine yönü yukarý döner. Bekleme süresi uzamýþ olur.

Uzun vadeci için sorun deðil ama bi yere kadar. USD nin maymunu olmuþ dünyanýn tamamý.

Dün gece Morgan Freeman in sunduðu teorik fizik aðýrlýklý bir belgesel vardý.
    Kulaklarýma inanamadým.
    Teorik fizik resmen felsefe ile kolkola girmiþ. Bu kadarýný bu yýllarda beklemiyordum. Çok hýzlý ilerlemiþ.

En son aklýmda kalan, teorik fizikçiler þöyle demiþti "acaba felsefecilerle de oturup tartýþmalýmýyýz.?" Göründüðü kadarý ile o aþama çoktan geçilmiþ, teorik fizikçiler kabullenme aþamasýndalar yada geçmiþler o aþamayý.

Hafta sonu bu konuyamý dalsam.? O zamana kadar unuturum ya.
    Yanlýz bildiklerimin bu kadar hýzlý yayýlmasý dorusu üzüyor insaný. "Bilen tek kiþi benim" havasý kalmadý.
    Her neyse yaw bakarýz artýk.

BIST yine benim portfoyu törpileyip duruyor, 2 dakka rahat dur yaw, bi nefes aldýr yaw... Sinekten yað çýkarýyorlar.
    Güzel yazý. [emoji1474]

SM-G955F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. Altýný naptýn dayý, 4 parça felan diyordun ? Hepsini sattýn mý ? Erken sattýðýný söylemiþtim sana.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazýyý Oku
    Altýný naptýn dayý, 4 parça felan diyordun ? Hepsini sattýn mý ? Erken sattýðýný söylemiþtim sana.
    maydonoz git akranýnla sidik yarýþtýr bakiim.
    Ayrýca odunlu yaz kampýna çaðrýldýn, sana %20 artýrýmda yapýyoruz müessese olarak.
    Son düzenleme : alicemal; 23-03-2019 saat: 16:31.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün analiz yapmam lazým, cuma ne olduðuna dair.

Ama daha önce, birde ne kadar efsane ve süperman süperkeþ olduðuma dair efsanevi bir gerçek hikaye anlatayým.

15 yýl kadar önce, bir sonbahar sabahý. Ankara yüksel caddesindeki dev palamut aðaçlarý, sokaðýn tepesine abanmýþ, sararmýþ yapraklarýný döküyorlar.

Bunun anlatacaðým konuyla alakasý yok. Bizide ilgilendirmiyor, geçelim.

Þindi asýl olaya geleyim.
    Yýl 1980, Ýzmirde soðuk bi þubat akþamý. Uzaktan buharlý Bornova treninin sesi geliyor. "Çuf çuf çuf çuf". 2 koyun ve koyunlarýn sahibini ezmiþ, farkýnda deðil, Basmane'den aldýðý yolcularýný bornovaya taþýmakta. O dönem bornova köy, Ýzmir kasaba, arasý incir tarlalarý ile dolu. Tren gider "Çuf çuf çuf çuf". Çoban ölmüþ koyunlar saða sola daðýlmýþ. Toplamda kaç koyun vardý kim bilir?

Þimdi asýl konuya gelelim. Buda asýl olay deðildi ve bizi ilgilendirmiyor kaç koyun vardý ama insanýn aort damarýný titretmiyormu?

Yýl kaçdý yaw, yýlý hatýrlayamadým o sebeple eskilere uðradýk. 20 yýl desemmi.? O kadar yoktur, 12 de anlaþalým.

Yýl 2007, Ankara Dikmen tepesi. O zamanlar da Dikmen tepesi, þimdiki gibi bina dolu ve ne çoban var ne koyunlar nede "Çuf çuf çuf". Niye yok diye araþtýrýyorum, koyunlar nerede.? palamutlar yaprak döktümü.? Hay allah kafa hala daha eski anýlarýmda. Araya karýþýyor.

Ýmdi yýlda anlaþtýk. Bilgisayar baþýndayým, mail döþeniyorum. Olay gerçek.
    O aralar henzü sýtkým sýyrýlmamýþ, CHP yi kurtarýcý, baþýndakileride iyi insan sandýðým dönem. Bunlarýnda ayný diðer partiler gibi CIA ürünü olduðunu anlamam, kýlýçdaroðlunun Ankaradan Ýstanbula yürümesi ile baþlar. O zaman aydýnlandým. "Lan nooluyor" dedim.
    Orduyu hapse attýlar, kimse yürümedi, eðitim sisteminin anna koydular kimse yürümedi, yargýyý hapse attýlar kimse yürümedi, yahudi sermayenin temsilcisi hapse atýldý, kýlýçdaroðlu ayaklandý.

Bildiðim kadarý ile kýlýçdaroðlu eþcinsel de deðilki, aþký için daðlarý delsin.

O zaman biþeyler döndüðünü düþündüm, geriye doðru taaa 1938 e kadar chp yi araþtýrdým. Hiç yapmamýþtým.

Netçede, bunlar CIA dan emir alýyorlardýr sonucuna vardým. O zaman hem kýlýçdaroðlunun davranýþlarý yerine oturdu, hemde baykal ýn erdoðan gibi "camilerimiz süngü" diyen bir adamý hapisten neden çýkarmak ve siyasete sokmak için o kadar kanunlarý çiðnediðinide anlamýþ oldum. Her þey cuk oturdu.

Ama 2007 de bir mail atmýþtým kýlýçdaroðluna. Seçim yakýndý ve kendisi henüz vekildi, baykal baþtaydý. O zamanlar chp konusunda at gözlüðüm vardý.

3 veya 5 tane proje yazmýþtým. Bakýn bunlarý yaparsanýz AB ye baðýmlýlýðýmýz kalmaz, hýzla kalkýnýrýz filan diye. Bunlarý seçimlerde kullanýn dedim. kýlýçdaroðluda, "ekonomi kuruluna verdim" diye cevap yazdý.

Kullanmadýlar. Koca projeler içeren makaleden bi kaç cümle alýp reklam cümleleri olarak TV de kullandýlar. Hepsi o.

Þimdi o projelerin birini baþka ülke gerçekleþtirmeye çalýþýyor. Diðer 2 taneside gazetelerde ve TV de plan olarak sunuluyor.

En önemli proje, Trakya kapýkule'den Ýstanbul dan yer altýndan geçen, Çin e kadar dümdüz, kývrýlmayan dev bir demiryolu projesi. Konteyner taþýyacak ve en geç 1 haftada pasifik okyanusu kýyýsýna ulaþacak. Hindistan Ýran filan güzergah üzerinde Türki cumhuriyetlerde dik hatlarla ana hatta dümdüz baðlanýyor. Dünya nüfusunun yarýsý hat üzerinde. Anlaþmalarda öyle yapýlacakki, ne kadar ihraç edersen o kadar ithal edeceksin, hiç bir ülke maðdur olmayacak.
    Korkunç bir gelir ve kalkýnma planý. AB ye batýya baðýmlýlýðýmýz azalacak. Bunu kullanmadýlar. Sebebini CIA dan emir almalarý diye düþünüyorum. Cuk oturuyor.
    Bu projenin amatörünü Çin þu ara "kuþak ve yol" diye yapýyor.

Ýkinci proje Çanakkale ve Ýstanbul boðazlarýndaki akýntýlardan elektrik üretilmesi. Korkunç bir dip akýntýsý var, koskoca 2 deniz birbirine akýyor. Acaip bir elektrik potansiyeli, yapmasýda kolay.
    Bunuda kullanmadýlar, þimdi ayný projenin reklamý TV lerde dönüyor, BTP projesi olarak.

3. proje, Ege açýklarýnda deniz doldurulup ada yapýlsýn. Bunu yapan bi sürü ülke var. Ben Ýzmir koyunu düþündüm. koyun içi atýklarla leþ gibi pis. Denizin rengi gri. Ýç kýsmý doldur, iþ þehri yap.
    Urla açýklarýna kara ile baðlantýlý dev bir ada. Türkler giremiyor ve devlet iþletiyor, MAFYA GÝRMEYECEK. Kumar adasý.
    Türkiyenin her yýl milyarlarca dolarý sýrf kumar yüzünden dýþa akýyor. Bulgaristan, galler, abd ve internetten tüm dünya kumarhaneleri. hepsine milyarlar akýtýyoruz.
    O parayý yurt içinde tutmak ve ilaveten komþu ülkelerin gemi ile gelenlerin parasýný çekmek. Devlete her yýl milyarlarca dolar kaynak. Türkler internetten oynar, yabancýlar adaya cruise gemilerle uçaklarla taþýnýr.

Bunu da Ýzmir adýný kullanmadan fatih altaylý yazdý. Ancak o devleti iþe karýþtýrmadý çünki akp var baþta. O dönem de baþta akp yok ama Ýzmir, chp belediyesi.

Bunu kabul etmemelerini anlarým çünki akp çok pis kullanýrdý. Milletda cahi sürü. Hemen devlet kumarmý oynatýr derlerdi. halbuki gelecek milyarlarla tüm fakirlerin çocuklarýný bedava üniversite bitene kadar okutursun, düyanýn en iyi eðitimini alýrlar. Ama anlatamazsýn, kumar parasý ile çocuðum akumasýn der. Ýnançtýr biþey diyemezsin. Senin çocuklarýnýn parasý kumar parasý olarak yurt dýþýna çýkar. binali nin oðlu macau da kumar masasýnda. Onu anlamaz.

Her neyse. Bu konuya neden girdim.
    BTP nin boðaz akýntýlarýndan elektrik üretelim reklamlarýný görünce mazi canlandý...

vay be, ne muhteþem bir keçi yim yaw... Yaþlandýk kuyruðu titretme vakti geldi, bebelerin oyuncaðý oluyoruz. Ulvi bir yaþlý keçi ye
    yapýlýrmý bu.? Yapýlmaz.
    Astral seyahat çalýþmalarýna tekrar baþlayayým. Dünya yaþanacak yer deðil.
    @NeAcaipDunya

7. Ýyi insan olmanýn da ,hoþgörünün de , sevmenin de sermayesi bedava.. Sevin lan birbirinizi !
    S.Alýþýk
    Son düzenleme : Eyözgürlük; 24-03-2019 saat: 12:52.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ýmdi cuma günki, ayýn 22 sindeki hareketi anlamlandýrmaya çalýþalým.

Ýmdi baþta þunu belirtmezsem, insanlar önyargýlý yaklaþýp kulaklarýmý çýnlatacaklar.
    Ben meclisteki tüm partilerin, ingiliz ve abd üretimi olduðunu düþünüyorum. Baþka ülkeye uþaklýk ederek kendi halkýný sömüren adamlarýnda karakteri düzgün olamaz. o sebeple genelde az veya çok eðitimli, az veya çok hýrsýz çýkýyorlar.
    Eðitimli olanlar hýrsýzlýðý nitelikli yapýyorlar, kolay fark edilmiyorlar, eðitimsiz olanlar ise barbarca ülkeye daðýlýp talan ediyorlar.
    akp de 5 yýl önce abd ile kavga edene kadar abd ile ortaktý.

Hiç bir partiyi savunduðumu sanmayýn. bana kalsa tüm meclisi atom bombasý ile havaya uçururum. Tüm siyasetçilere radyasyonlu elma yediririm. Acýmam.
    Ýmdi bu cepte tamammý.

Gelelim analize.

Eldeki verileri sýralayalým.

- Satýþa liderliði yabancý kurumlar yapmýþ. merril, S&P, hsbc,credit -> hepsi siyonist yahudi - hele merrill...
    - JP Morgan, bankalar hakkýnda karalayýcý bir rapor yayýnlamýþ. JP Morgan siyonist yahudi. Daha öncede bir çok kurum kötü raporlar yayýnladýlar fark ne.? Bu sefer toplu hücum olmuþ. Diðer leri borsada hisse ve forexte TL satýþ yaparak destek olmuþ. bilmiyorum bloombergHT ve NTV de medya ayaðýný yürüttülermi. Onlarda Türk ortaklar yahudi, yabancý ortaklar siyonist yahudi. Toplu bir ayaklanma var.
    - Düþüþ anormal ama Hacim anormal deðil. 2 gün önce sýradan günde daha yüksek hacim olmuþ.
    - Satýþ bugün hýzlandý ama bir kaç gündür, yukarýya uygun haberler geldiði halde yukarý çýkmamakta direniyordu.
    - Merkez Bankasý rezervlerinde 6.3 milyar dolarlýk erime var, Merkez'in TL' yi desteklemek için döviz sattýðý söyleniyor.
    - Merkez dolar yükselirken aldýðý kararla TL nakit akýþýnýn bir kýsmýný 1 haftalýðýna kestim diyor. Kimse takmýyor, ýsrarlý yükseliþ devam.
    - TR ekonomisi açýsýndan daha önemli kurumlardan geçen haftalarda gelen açýklamalar var ama dolar etkilenmiyor. Cuma ise patlýyor.
    - sebep olarak söylenen golan tepelerini tek eleþtiren bizim hükümet deðil. AB red etmiþ, BM red etmiþ, Rusya red etmiþ diðer bi sürü red eden var. Hoþ hükümetin kullandýðý kelimeleri bilmiyorum, trump ýn ailesini karýþtýrdýysa, olay deðiþir.
    - Seçimlere bir kaç gün kaldý.
    - tayyip konuþmasýnda kýlýçdaroðlu ve akþeneri tehdit etmiþ. "Milletvekilliðinize güvenmeyin." Bu kadar ileri kimse gitmemiþti. Giden 1 kiþi var ama güç elinde deðildi onun, sinek výzýltýsý gibi kaldý.

Bulabildiðim veriler bunlar. En önemli veri, yahudi ekonomi kanallarý NTV ve bloombergHT, cuma günü yayýnlarla yükseliþe destek verdilermi.?
    Sürekli "USD yükseliyor"u ön planda tuttularsa, destek vermiþler demektir. Merkez bankasýnýn hamlesini SÜREKLÝ ön planda tuttularsa destek vermemiþler demektir. Seyretmediðimden bilmiyorum. Destek verdiklerinden ise adým aliCemal gibi eminim. aliHaydarmýdý? her neyse...

Ben bunlardan, seçime yaklaþýrken tayyipin istanbul ve ankarayý kaybetmesi amaçlý bir tokat gözü ile bakýyorum.

Daha kötüsü sonrada erken seçim baskýsýna girmeleri olur. dolarý 6 TL üzerine çýkarýp orada tutarlar.

Cuma gününe kadar örgütlü bir eylem yoktu siyonistlerden. O sebeple kafamdada seçim baskýsý filan yoktu.
    Halbuki geçen haziran ayýnda seçim baskýsý aklýmdaydý. Yýl sonu senetleri satar altýna geçerim çünki seçime 3 ay kala baskýya baþlarlar diyordum.
    Aralýkta atak gelmemesi, aklýmdan seçim baskýsýný çýkardý anlaþýlan.

Kiþisel olarak bakarsam. USD nin 6 yý geçmesi, BISTin 100bin altýna gelmesi beni pek etkilemez. Maliyetim çok düþük ve yeterli miktarda olmasada epey altýným var. Sadece 1/4 ü gitti. Sonuçta böyle devam ederse kazancým gider geçen seneki papaz olayýnda olduðu gibi.

Ýmdi sonuca gelirsek... Bu iþi nasýl fýrsata çeviririm yada normal hedefime nasýl ulaþýrým.?
    Son düzenleme : alicemal; 24-03-2019 saat: 12:44.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 129/853 ÝlkÝlk ... 2979119127128129130131139179229629 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •