Son 1 ayda 10 bin kişi agesa bese geçmiş... Son 5 günde ise 2 bin kişi katılmış... Bes egm den bakabilirsiniz... Gayet güzel katılımcılar... 2023 daha güzel gececek...
Printable View
Son 1 ayda 10 bin kişi agesa bese geçmiş... Son 5 günde ise 2 bin kişi katılmış... Bes egm den bakabilirsiniz... Gayet güzel katılımcılar... 2023 daha güzel gececek...
BANK-OF cepten cebe alışına satış giriyor daha ucuza mal toplamak derdinde olanlara çalışıyor. Daha ne kadar kandırabileceği en...i bulacak bakalım görelim. 2023 yılının flaş hissesi olacağı için iyi kasıyor.
2 gün içinde 1000 kişi daha agesa ailesine katılmış... Kaynak egm bes....
BANK-OFF satınca al, alınca sat. Dün açığa sattı aşağı çekti. Bu gün yerine koyuyor. Başkalarına çalışıyor.
60 a gelde rahatlayalım artık
2023 ilk ceyrek bilancoyu dört gözle bekliyorum,, 2023 de inşallah yüzler kulübüne gireriz
Kaynak bes egm
1100 kişi daha agesa ya katılmış..
Oyak yatırım agesa İcin 59.85 hedef fiyat biçmiş... Daha cok güncelleme yapacaksınız 2023 de
Kaynak: bes egm
Son 1 haftada 3100 kişi daha agesa ya katılmış... 2023 cok daha guzel olacak
Kaynak: egm bes
Son 1 hafta içinde 2.000 kişi daha agesa ailesine katılmış.... 2023 cok daha güzel olacak sadece sabır
Kaynak: egm bes
Son 1 hafta içinde 3150 kişi daha agesa ailesine katılmış... Büyümeye devam
Kaynak egm bes
Son 1 haftada 4100 kişi daha agesa bese dahil oldu...
Kaynak egm bes
Son 1 haftada 2000 kiş i daha agesa ailesine katılmış...
Son 1 hafta 2.100 milyar portfoy büyümüş...
Devlet katkısı dahil 75 milyar portfoy büyüklüğüne ulaşmış..
Büyümeye devam... Her hafta katılımcı artıyor büyüyor... Gecen sene bu zamanlarda 640 bin kişi varken bu sene 722 bin kişiye cıkmış... Güzel büyüme... 2 sene sonraki fiyatını merak ediyorum
Seneye bu zamanlar 120-130 milyar fon büyüklüğüne ulaşabilir bu hızla devam ederse... Devasa Bi para... Senelik 5 milyar kar cok da uzak olmasa gerek... 2-3 sene içerisinde görecektir bunu... Bu ilk çeyrek ne getirecek merak ediyorum...
Kaynak bes egm
Son 1 haftada 1300 kişi daha agesa ailesine katılmış.. Büyümeye devam
Kaynak bes egm
Son 4 günde 2000 kişi daha agesa ailesine katılmış, büyümeye devam
İş Bankası, Erğli ve THY hisse geri alımında bulundular. Bunlarda hiç tık yok! Her geçen gün büyüyen ve karı artan bir kuruluş ama fiyatı yerlerde tutmaya devam ediyorlar.
874 milyon kar... Karını %100 arttırmış... Özkaynaklar 1.700 milyara ulaşmış... Yine yüzde 100 arttırsa 1.800-2.000 milyar eder... Sermayesinin 10 katı demek... Bugün büyük ihtimalle ocak ayı primini yollaması lazım... İlk çeyrek büyük ihtimalle 450-500 milyon kar gelebilir... Su akar yolunu bulur... Bakalım 2-3 sene sonra hangi fiyatta bulucaz kendimizi
Kaynak bes
Son 1 haftada 2000 kişi daha agesaya gecmiş... Gecen seneye göre neredeyse 100 bin kişi eklendi... Büyümeye devam... Bakalım ocak ayı primi ne kadar gelecek?
Ocak ayı prim geldi. Tam 500 milyon, gecen sene 202 milyondu....1 senelik artış %150.....sabretmeye devam
Agesanın ilk ceyrek karı, ocak ayında gelen primin yüzde 20 civarı daha yüksek geliyor.. Son 2-3 senesi hep boyle gelmiş... Bu ocak ayı 500 milyon geldiğine göre ilk çeyrek karımız oldukça güzel Bi kar getirebilir... Haydi hayırlısı bakalım
2021 yılı ocak ayı primi= 110 milyon
2021 yılı ilk ceyrek karı= 124 milyon
2022 yılı ocak ayı primi=202 milyon
2022 yılı ilk çeyrek karı=240 milyon
2023 yılı ocak ayı primi= 500 milyon
2023 yılı ilk çeyrek karı=?????
Hadi bakalım.....
Hocam ne olacak kaç aydır sizi takip ediyorum valla 100 tl olacak diye 45 den girdik sonuç 26 tl temettü yok hisse geri alımı yok bankalarda çok fazla kar ediyor ama temettü kısıtlaması olduğu için bedava
Şirket her anlamda büyüme içinde... Ucuz mu? Gerçekten çok ucuz Bi şirket...sabretmek lazım...hele şu ilk çeyreği Bi görelim hocam sonrasına sonra bakarız...ortalamayı düşürebilirseniz Bi düşünün derim...
https://eksiup.com/p/cn622017f8cn
raporlanan kar ile yonetimin takip ettigi kar arasindaki oransal fark her gecen yil artmis.
2018 213/191 = 1.12
2021 541/452 = 1.20
2022 1127/875 = 1.29
Bunun ana nedeni aktiflerin iskonto edilirken ki kullanilan oran midir? Enflasyon bu fark da ne kadar etkilidir?
Tahminen konusuyorum, IFRS geregi aktifleri bellir bir oranda iskonto ediyorlar. Yonetim raporunda ise, sirketin kendi tecrubesi ve kendi police durmlarina gore farkli bir iskonto ile bu gune getiriyorlar.
Bir diger degisle, yonetim aslinda sirketin daha karli oldugunu dusunuyor.
Güzel bilgiler teşekkürler... Agesa her gecen yıl daha da büyüyen bir firma... İlk prime göre tahmini 500 milyon kar geldi diyelim bu da yıllık 2 milyar eder...hisse başı 11 TL kar demek... Bu da hisse fiyatının 100 TL olması demek... Fk 10 bile olmuyor boyle hesapladıgımızda bile...
3 sene süre verdim... 3 sene sonunda ceyreklik 3-3.5 milyar kar bekliyorum dikkat ederseniz ceyreklik dedim.... Ytd...
Konjonktür bozulmadığı sürece şirket şu an bedava fiyatlanmakta. Yazdığım linkte en alt satırda MCEV satırı var. 6.3 milyar. Bu şu demek: şirketin şu an ki aktiflerinin gelecekte yaratacağı nakit akışının bugüne indirgenmiş değeri + şu an ki özkaynakalrının ederinin toplamı.
Yani şirketin yeni kazanacağı poliçeler/sözleşmeler dahil edilmeden ki ederi bu. Hiç yeni sözleşme kazanmasa, mevcuttaki sözleşmeleri ile faaliyetlerini sürdürse 6.3 milyar ederi var. Şu an şirket 4.8 milyarda.
Konjonktür bozulmadığı sürece şu an ki fiyat bedavadan biraz pahalı benim düşünceme göre.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Gecen sene bu zamanlarda 640 bin kişi agesadaydı... Şimdi 730 bin kişi oldu... Her ay 10 ile 15 bin kişi agesa bese geliyor...gecen sene ocak ayı primi 202 milyon ile başlamıştı... Aralık ayında ise 420 milyon ile kapamıştı yılı... Bu sene ise 500 milyon ile başladı... Muhtemelen Aralık ayına geldiğimizde 1.200 milyar prim ile kapayacak...sadece sabır
Bu 1127(IFRS) ve 875(SFRS) farkini anlayabilmek icin biraz arastirma yaptim. Oncelikle;
IFRS:International Financial Reporting Standards
SFRS: Statutory Financial Reporting Standards
Sirketimiz bu aradaki farki surada gostermis: https://eksiup.com/p/oq622429v654
surada da(https://www.agesa.com.tr/i/assets/pd...gs-release.pdf) aradaki fark aciklanmis.
"Due to higher expense allocation, which is done according to the local regulation rules, pension net technical profit after general expenses is lower than prior year. Since new business sales commissions are not deferrable in SFRS, higher NB results in lower SFRS profit for the year."
Yani sirketimiz yeni bir emeklili ksozlesmesi icin komisyon odediginde, bu komisyonu sozlesme boyunca yayacak skeilde muhasebelestirmiyor. Diyelim Aralik ayinda sirket bir sozlesme kazandi ve komisyon oalrak 600 lira odedi bu kazanim icin. Bu 600 lira 2022 de giderlestirildi.(SFRS). Eger IFRS ile muhasebelesseydi, belki 12 aya yayilacakti ve 2022 yilina 50 lira gider olarak muhasebelesecekti.
BU sebepledir ki sirketimiz emeklilik segmentinde henuz kar edemiyor. Musteri kazanimi icin komisyon odemeleri kari torpuluyor. Eger IFRS uygulansa idi belki de emeklilik segmenti de karli gozukebilirdi.
Sirket ayrica IFRS e uygun sekilde kendi raporunu tutuyor. O sebeple de 1127 kar gozukmekte. Simdi daha enteresan bir bilgi daha vereyim:)
https://www.pwc.com.tr/tr/hizmetleri...mart-2022.html
:31 Mart 2022 tarihi itibarıyla yürürlükte olan yeni standartlar ile mevcut önceki standartlara getirilen değişiklikler ve yorumlar:TFRS 4 Sigorta Sözleşmeleri’nde yapılan değişiklikler - TFRS 9'un uygulanmasının ertelenmesi (1 Ocak 2021 tarihi itibarıyla yürürlüktedir); Bu değişiklikler TFRS 17’nin uygulanma tarihini 2 yıl süreyle erteleyerek 1 Ocak 2023’e ertelemiştir. Bu değişiklikler, TFRS 4'teki TFRS 9 Finansal Araçlar standardının uygulanmasına ilişkin geçici muafiyetin belirlenmiş tarihini 1 Ocak 2023’e ertelemiştir."
2023 bilanco donemi dahil olmak uzere artik muhasebe IFRS e uygun sekilde tutulacak. bir diger degisle, 2023 yili finansalalrimiz aciklanirken, 2022 yili karimiz 1127 seklinde olacak. 2023 yili karimiz da yeni sistemle(IFRS) duyurulacak.
875 milyon kar bir ilizyon. Karimizi 1127 olarak dusunebiliriz.
Hocam dediğiniz gibi kar 1.127 milyar.... Aradaki fark buharlaştı mı? Yoksa bu seneye mi dahil edilecek... Bir de 2023 yılında yeni sistemle bilanco acıklayacak dediniz, söz gelimi eski sisteme göre ilk ceyrekte 500 kar acıklayacaksa yeni sisteme göre kar ne olur tahminen... Bize olumlu mu yansır
Yeni sistemle kar her zaman daha yüksek gelir. Emeklilikde kar yazabiliriz muhtemelen. Konjonktür bozulmadığı sürece tabiki.
Şirketimizin karının önemli bir kısmı yatırım ve diğer gelirlerden oluşmakta. Piyasanın bozulması gibi durumlarda poliçe satışları iyi olsa da kar da düşüş olabilir. Bunlar olası riskler tabiki.
Yeni sistemle(IFRS) muhasebeleşecepine dair bir yazı bulamadım ageasda. Kendi yorumum PWC bin yazısına göre. Bekleyip göreceğiz.
Temettümüz hayırlı olsun bu arada
https://www.agesa.com.tr/i/assets/pd...rence-call.mp3
Yatırımcı konferansını dinleyeyim dedim. Dayanamadım kapattım. Daha iyi İngilizce konuşabilen biri olmalı.
İngilizce bilmek tabiki gerekmiyor ama bu tarz konferanslarda İngilizcesi iyi olan biri seçilebilir.
Daha sonra tekrar dinliycem.
18 yaş altı beste 36 bin kişiye ulaşmışlar, Anadolu Hayat ise 18 yaş aştı bes sayısı 175 bin... Baya gerideyiz bu konuda...
Yatirimcilarla gerceklesen konferansi dinledim:
Daha once yazdigim gibi SFRS vs IFRS raporlamasi dolayisiyla olusan fark sorgulandi. Konu soyle ozetlenebilir: SFRS(Turkiye muhasebe standardi) cogu gideri urun bazinda raporlanmasini istiyor. Ornegin, emeklilik icin bir app gelistirdi IT. Bu app icin calisan IT cinin maasi da emeklilik altinda gider olarak gozukuyor. Yine, emeklilik icin her bir sozlesme ozelinde bir kereye mahsus komisyon odeniyor(upfront commissions). Bu tip giderler urun bazinda saporlaniyor SFRS''de.
Bu sebepledir ki emeklilik teknik gelir dengesi negatif.
Eger IFRS olarak raporlama yapilsaydi, yuakrida yazdigim giderler bilancoda aktiflestirilecek ve her sene amorti edilecekti. Odenen komisyonlar, it giderleri vs bir kere de degil, yilalra yayilarak muhasebelesekti. Emeklilik segmentinde teknik gelir pozitif olacakti.
Bu sebepledir ki sirket kendi ic raporlamasini IFRS e gore yapiyor ve daha karli gozukmekte. SIrket SFRS de daha karli gozukmek isterse daha az emeklilik sozlesmesi satmasi lazim ama bu uzun vadede mantikli degil.
Regulatorler daha once 2023 yili itibariyle IFRS9-15-17 nin 2023 yili itibariyle yururluge girecegini soylemisti.(Ben de daha once yazmistim) Ama henuz tum sirketler hazir olmadigi icin tekrar ertelenmis. Dolayisiyla bu yil da mevcut muhasebe duzeniyle raporlanacak sirket.
Gelelim finansalalra:
1) Yatirim gelirlerinin buyumesindeki en onemli etken enflasyona endeksli tahvil ve kambiyo gelirleri. Burada 200% buyume var.
2) Emeklilik de buyumeye devam edilecek, negatif teknik gelir(SFRS) bekleniyor yine. Ama orta uzun vadede buyume icin bu negatif gelir cok oneml idegil bana gore.
3) Son ceyrek ozellikle cok satis olmus. Bu sebeple son ceyrek giderler artmis.
SIrket 2023 yili icin su kadar kar bekliyoruz vs seklinde bir ongorude bulunmadi. Depremin maksimum negatif etkisi sirkete 750 bin dolar.
Temettu gecen sene vermemisler cunku, enflasyon muhasebesi uygulanmaya baslayabilir diye. Bu yil da bu risk var dedi. Bu sebeple az temettu dagitim orani tercih edilmis olabilir.
Bence bu yil ki riskimiz bu enflaston endeksli tahviller de yasanilabilecek fiyat dusmesi. Bu durumda kambiyo gelirinin ne kadar dengeleyebilecegi konusunda fikrim yok.
Sirket icin olumluyum. 3-5 yil vadede cok olumsuz konjonkturel durumlar olmadigi surece(savas, istanbul depremi vs) buralar cok makul yerler giris icin.
Tek gereken sey bu sirkette zaman ve sabir.
Agesa ilk çeyreklerde sürpriz yapmayı sever....2020 yılında ilk çeyrekte 40 milyonken, 2021 ilk çeyrekte 125 milyon kar etmişti... 2022 ilk çeyrekte ise 240 milyona cıkmıştı... Artış oranları muazzam... Bakalım 2023 ilk çeyrekte bizi ne gibi süprizler bekliyor...
Belki de bu sene son az Temettü acıkladı... 2023 yılı bence iyi bir kar getirerek ozkaynakları 3.5-4 milyar seviyelerine cıkarabilir....ya yüksek Temettü olacak ya da bizlere yüksek Bi bedelsiz verecek...