konu keriz silkelemeye geldi mi faiz, borsa ve dolar hep beraber bile artabilir...
pozisyonunuz sağlam ve sabit olsun. bunlar birbirini düdüklemeye çalışırken geceleri mışıl mışıl uyursunuz...
Printable View
Ben sizin çok derin bilgilere haiz olduğunuzu tahmin ediyorum. Reis gibi sağ gösterip sol çakıyorsunuz. Kimse kimsenin kaçtan alıp sattığını bilemez. Bugün reis esnafa yaptığı konuşmada faizin yükseleceğini bilmiyor muydu , biliyordur sanırım. Hem ''bana rağmen artırdılar, mağdurum '' diyebilecek hem de başka bir platform da - dolarlarınızı satın dememişmiydim- diyebilecek.
Şaka bir tarafa , ben size biz espri yaptım ama siz ciddiye aldınız. Yoksa sizi severek okuyorum. ( sevmek = beğenmek )
beter olmadan yeter olmaz.
yin mi yimen mi yin mi yimen mi :he:
Usd yedi üzerine atınca 50 kuruş makas çekip trade fırsatı vermeyen banka ve aracı kurumlar,
Faizin artacağını bile bile karardan önce yine faize giydiren reis,
Faizler roketlemeden bankalardan bağımsız taksitli satış kampanyası düzenleyen bilimum müteahhit konutçu tayfa,
Kuru bahane edip fahiş zammı kitleyen bilimum yerli stokçu fırsatçı tayfa,
Kgf çekip dövize basan uyanık kobi..
Nerde ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir mb..
Daha da sayabilirim de, galiba piyasa ve toplum için en önemli unsurun "güven" olduğunu anlayana kadar gidecek daha çok yolumuz var belli..
https://invst.ly/8lvtm :thumbdown:
Faizi 625 baz puan artır 25 yap Doları ancak 2 hafta önceki fiyata geri çek, üstelik bugün 1.5 milyar Dolar kadar yerli alışından dolayı Dolar fazla geri gelmemiş derler. . Vatan millet sakaryacılık böyle bir şey işte hem faizle hem kur ile milletin anasını...
C dalgası A dalgasının boyunun tamı tamına %61.8 i kadar uzamış. Allah Allah tesadüf olsa gerek..:cool:
http://666kb.com/i/dwxivwl9b4h48qtsc.png
TCMB'nin 625 baz puan faiz artışı kararından çok daha önemli olan, sayın ressam haricinde kimsenin üzerinde durmadığı haberi aşağıda aktarıyorum:
Kaynak: https://www.dunya.com/gundem/erdogan...-haberi-427527
"Dışarıyla işi olmayan hiç kimsenin dövizle yolu kesişmemelidir"
Dövizle kira ve satış döneminin sona erdirilmesi konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim anlayışımıza göre ihracat ve ithalat gibi dışarıyla işi olmayan hiç kimsenin dövizle yolu kesişmemelidir.dedi.
simdi onumuzdeki 1 ay icinde gorecegiz faiz ile doviz kuru arasinda ne gibi bir korelasyon olacagini .?!!
kisa vadeli MB epey saglam cekti kilicini ama dovizdeki talebin hala canli oldugu asikar. kisa vadeli dovizin asagi olmasi normal beklenen bir durum ??!!
muhtemelen yil sonu %24-25 MB ama %27-28 piyasa faizleri ile girip, 7-7.5 arasi bir kur ile kapatiriz gibi duruyor.
artik MB icin teknik olarak yolun sonu geldi, bundan sonra faizlerin yonunu asagi cevirmesi cok zor , bakalim nasil bir reel sektor krizi olacak !?
insallah olmaz, yeni bir ekonomik formulle doviz talebindeki canliligi yok ederler, yoksa MB cok tehlikeli bir oyun oynadi ?!!!
Asla yatırım tavsiyesi olarak nitelendirilemez !!!
Fayiz artmayacak diyerek fikir beyan ettiğim içün özür dilerim,vallayi riyiz yanılttı..
O canı o bedende oldukça fayiz artmayacaktı,ondan kelli yane..
İnanın üstadım
güzel ülkemde üretim yapan biriyim
ama bu maliyetler ve vergilendirme devam ederse çok zor bir dönem bizi bekliyor
açıkcası karamsar değilim çünkü ben karamsar olur isem çalışanların vay haline
elimizden geldiğince destek olup moral vermeye çalışıyorum
üretim üretim
Tek formül üretim planlama ve katma değeri yüksek ürünlere yönelmekten olacaktır...
Saygılarımla...
Arjantin de başlatılan oyunun adı " Faiz artır doları düşür " oyunu....Bu oyunla yola devam eden Arjantin de en son faizler %60 kadar çıkarıldı...Bakalım onun mini saha benzeri oyun burada oynanıyor ve nerede yeter diyecekler!!!!!!!!! Benim dövize bakış açım bu.....
İki yıllık iktisat bitirmişsin,başımıza ekonomi profu oldun,bu ne ya...
Benim beklentim 20 altı faizdi...19.25-19.50 max diyordum....Yanıldık ve dolarları vermeyerek de epey bir içeri girdik......Neyse kısmet diyelim ..........
Castılrak seyreyleyeyim..
En azından kafa boşalır..:oleyo:
Hem amerikaya karşıyım de, fetöyü besliyor de.
Pkk yı besliyor, silahlandırıyor de.
Bi kıçı kırık papazı bahane edip ekonomik saldırı düzenliyor de.
Ondan sonra tüm paranı amerikanın mürekkep ve bolca kağıt kullandığı dolara yatır.
Emeğini amerikan tuvalet kağıdına teslim et.
Dolar yükselince TL olarak aldığın maaşın kuşa dönsün. Zaten üretim olmayan memlekette herşeye zam gelsin.
Bu seferde herşeye zam geldi diye yakın.
Devenin havuduyla yurtdışından dövizle borçlanmasına izin verilen özel sektöre girmiyorum.
Canları istediği gibi döviz bazlı kar transferi yapan yabancı şirketlere girmiyorum.
Ama neresinden tutsam elimde kalıyor.:)
Hakkatten ilginç bir durum yani.:)
bunu gormemek icin hakikaten saf olmak lazim dimi sn. heval. durum bu kadar net aslinda
ulkede zaten hersey dolara dönmüs durumda ... dolarizasyon almis gitmis, dolari satin demekle canli talebin onune gecemezsiniz !???
su an reel sektorde is yapanlar cok iyi biliyor !!! her hammadde artik dolar cinsine cevrilmis fiyatlar ile satilir hale geldi ?! TL cinsinden fiyat listesi diye birsey kalmadi.
tum tekstil sektoru, kiymetli madenler, elektrik-elektronik, sanayi vs.tum alanlari ile tam bir dolarizasyon yasiyor, sanirsin ki abd vatandasiyiz ???!
bu isin sonu pek hayra alamet durmadigi gibi, bu faizler ile reel sektor acisindan finansal kaynaklara ulasabilme ve bunu kara cevirme durumu ortadan kalkmistir. zaten parasi olan adam acisindan ticaret yapmanin hicbir cazibesi de kalmamistir, parasini mevduat ile degerlendirse cok daha karlidir.
Asla yatırım tavsiyesi olarak nitelendirilemez !!!
Aha, dolarda yükseliş topiği 119 kişi..
Mevduat topiği 196 kişi..
hadi bakem..:)
Bakan Albayrak : Ovp 20 Eylul ‘de açıklanacak
Bakan Albayrak : Ekim ayından itibaren enflasyon düşüşe geçecek / Son dakika
Albayrak: Merkez Bankası'nın bağımsızlığı tartışması kapanmıştır / Son dakika
Bakan Albayrak : Merkez Bankası enflasyonla mücadelede gerekli adımı attı.
Reis duymasın ..
Venezüela ve Arjantin'in izinden gidiyoruz adım adım.
Hele Başkanlık sistemiyle yönetilen Venezüela'da yaşananları bire bir yaşıyoruz. Geçen kriz yüzünden Venezüela halkı ülkesini terk ediyordu.
Ama reis kurtaracak bizi.
Reis bir diyor kriz yok manipülasyon bir diyor krizi aşmak için tedbirler almaya devam. Daha karar veremedi krizde miyiz değil miyiz. Bir kararını versin herkes görecek gününü. Kurtaracak halkını.
topik 24 sate 40.000 izlenmeye ulaşacak sanırım doalrda düşüş kaçınılmaz topiğindekielr burayı izliyor
Eurobondu nasıl alacaz yav[emoji848][emoji848][emoji848]
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Reis sayesinde jet hızıyla hallediyoruz her şeyi. Allah eksik etmesin başımızdan.
Eskiden kanun tasarısı ya da teklifi Meclis'e sunulur, komisyonda incelenir, Anayasa'ya uygun mu diye bakılır, milletvekillerinin oylamasına sunulur, oy çoğunluğu ile kabul edilirse Cumhurbaşkanı'nın onayına sunulur sonra Resmî Gazete de yayınlanır ve o kanun geçerli hale gelirdi.
Ölme eşeğim ölme bir kanun çıkacak diye olan eziyete bak.
Şimdi öyle mi ? Reis gece uyumadan karar veriyor. Sabah kanun hazır.
Daha ne. Kıymet bilmek de lazım.
Reports from local sources claim that hundreds of #Turkish troop and military vehicle passed #Syria border, heading to #Idlib.
boyle haberler dusmeye basladi
Gün içinde kulağımı tırmalayan bir kelime vardı. Eroin tüccarı. Bence eroin tüccarı diye bir şey yoktur. Eroin kaçakçısı vardır.