C dalgası A dalgasının boyunun tamı tamına %61.8 i kadar uzamış. Allah Allah tesadüf olsa gerek..
![]()
TCMB'nin 625 baz puan faiz artışı kararından çok daha önemli olan, sayın ressam haricinde kimsenin üzerinde durmadığı haberi aşağıda aktarıyorum:
Kaynak: https://www.dunya.com/gundem/erdogan...-haberi-427527
"Dışarıyla işi olmayan hiç kimsenin dövizle yolu kesişmemelidir"
Dövizle kira ve satış döneminin sona erdirilmesi konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim anlayışımıza göre ihracat ve ithalat gibi dışarıyla işi olmayan hiç kimsenin dövizle yolu kesişmemelidir.dedi.
simdi onumuzdeki 1 ay icinde gorecegiz faiz ile doviz kuru arasinda ne gibi bir korelasyon olacagini .?!!
kisa vadeli MB epey saglam cekti kilicini ama dovizdeki talebin hala canli oldugu asikar. kisa vadeli dovizin asagi olmasi normal beklenen bir durum ??!!
muhtemelen yil sonu %24-25 MB ama %27-28 piyasa faizleri ile girip, 7-7.5 arasi bir kur ile kapatiriz gibi duruyor.
artik MB icin teknik olarak yolun sonu geldi, bundan sonra faizlerin yonunu asagi cevirmesi cok zor , bakalim nasil bir reel sektor krizi olacak !?
insallah olmaz, yeni bir ekonomik formulle doviz talebindeki canliligi yok ederler, yoksa MB cok tehlikeli bir oyun oynadi ?!!!
Asla yatırım tavsiyesi olarak nitelendirilemez !!!
Fayiz artmayacak diyerek fikir beyan ettiğim içün özür dilerim,vallayi riyiz yanılttı..
O canı o bedende oldukça fayiz artmayacaktı,ondan kelli yane..
Kendini yontmayı unutma der Zeus....
İnanın üstadım
güzel ülkemde üretim yapan biriyim
ama bu maliyetler ve vergilendirme devam ederse çok zor bir dönem bizi bekliyor
açıkcası karamsar değilim çünkü ben karamsar olur isem çalışanların vay haline
elimizden geldiğince destek olup moral vermeye çalışıyorum
üretim üretim
Tek formül üretim planlama ve katma değeri yüksek ürünlere yönelmekten olacaktır...
Saygılarımla...
Arjantin de başlatılan oyunun adı " Faiz artır doları düşür " oyunu....Bu oyunla yola devam eden Arjantin de en son faizler %60 kadar çıkarıldı...Bakalım onun mini saha benzeri oyun burada oynanıyor ve nerede yeter diyecekler!!!!!!!!! Benim dövize bakış açım bu.....
İki yıllık iktisat bitirmişsin,başımıza ekonomi profu oldun,bu ne ya...
Kendini yontmayı unutma der Zeus....
Yer İmleri