peki sn aksakal,
kademelerdeki durumun suni algı mı yoksa gerçek bir satış baskısı mı olduğunu nasıl yorumluyoruz?
SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
bunun tek ve en iyi yolu anlik islemleri izlemektir ...
buda anlatmasi pek mumkun olmayan kisim ... ama soyle deneyelim bilgisayarlar ne zaman devreye giriyor? 2 lik 5 lik lotlar alt kademeyemi ust kademeyemi calisiyor ? total alis ve satis lot farki durumu ne ? tahta onceki hareketlerinde 100 bin civari lot satis olan bolgeleri nasil gecmis? ( 14.70 li kademelerde cokca gorduk bir anda yok oldu o emirler )
ve en onemli soru satmak isteyen spek bu yontemlemi mal satar ? ky bu yolla mal alirmi ? ky burdan mal satarmi ?
arkadaslar daha 20 madde cikar belki dedigim gibi anlatmasi en zoru kademe analizidir ....
ama aklinizda olsun ky mal satacaksa o mali gozden cikarmissa yuzde 90 oranla aktife verir .... diger yuzde 10 da maliyete satis koyanlardir (zararda pozusyonlar icin )
sn. Aksakal araya girmiş olacağım ama,
1. aşağıdaki formasyon öyle görmek istemişim formasyonu mu olmuş yine
2. değilse 5. tepeyi tamamlayıp formasyonu sağlaması düşünebilir mi illaki tamamladığını görmek mi gerekir.
3. izleyenlerde kafa karışıklığı olmasın diye hisse bilgisi vermedim.
araya girdiğim için de özür.
https://i.hizliresim.com/8MyLPa.png
oncelikle şeklen pek uygun olmadigini soyleyim ...
4 dibi ile formasyon olarak nitelediginiz olusumun baslangic noktasina kadarki hareket birbirine cok yakin o yuzden bir devam formasyonundan soz edemeyiz....
diger bir konuda 5 noktasina gelip orda oyalanmadan bu formasyondan bahsetmek icin cok cok erken olur ....
ama bu olsa bile dedigim gibi oncesinde bir hareket olmadigi icin 5 liyi tamamlasa bile bir devam formasyonundan bahsetmek soz konusu degil cunku oncesinde bir hareket yok....
bu durumu su sekilde formulize edelim ...
x mesafesi 4 ile 5 noktalari arasindaki mesafeye gore belirgin bir sekilde daha uzun olmali ....
sizin attiginiz resimde 4 ile olasi 5 noktasi arasindaki mesafe x mesafesini fazlaca aşıyor. ..
hatta bu resimde bir x mesafesi yok bile diyebiliriz....
ir diger hassas nokta ise bakilan periypdda x mesafesi bir noktasina kadar kirilma yapmadan bel vermeden gitmeli ki formasyon saglikli olsun ...
son paragraf formasyona dair genel bir incelik ....
X hareket mesafesini baz almıştım ama o da yanlış olmuş o zaman,
teşekkürler.
https://i.hizliresim.com/yEOpJN.png
zaten yukardaki aciklama yanlis oldugunu acikca gosteriyor ...
bakin bu formasyonun mantigi nedir ?
fiyatlar kuvvetli bir trend sonrasi dinlenmeye girer ve bu formasyon olusur sonraisnda formasyon onay alirsa trend yenilenir ...
ama bu resimde x dediginiz mesafe bir trend degil ...
bir trend sonrasi dinlenme durumu yok ...
4 ile olasi 5 noktais arasindaki mesafe x olarak dusunulen mesafeyi katliyor ...
yani konumuza ornek teskil etmesi soz konusu degil malesef .
sessiz bir şekilde izliyoruz sn. aksakal...
katilarak izlense daha faydali olur arkadaslar ama siz bilirsiniz ...
bakin sayin se7en usenmiyor paylasiyor uymasa bile bu sayede bicok ayrinti incelik konusuluyor ogreticilige katki sagliyor ..
bu vesileyle kendisine bir kez daha teşekkür ederim....
zaten herkes herseyi ram dogru bilse forumllarada paylasimada gerek kalmaz ...
Hocam düşüş olarak bu formasyon çalışırmı. örnek doğrumu
[IMG]https://i.hizliresim.com/3745W2.jpg[/IMG]
sn aksakal, acaba yazıcıda kademe izlemesi yaptınız mı bugün?
SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
genisleyen dinlenme mantalitesi ayni olsada bu olusum bahsettigimiz olusum degil ..
birincisi bir trendin dinlenme yeri degil cunku bi sure once neredeyse trend dibini gormus ....
ikincisi net bir beşleme söz kinusu degil ....
bizim gecen haftasonu calistigimiz formasyona ornek teskil etmiyor ...
fakat buda bir genisleyen yatay bolge durumu ...
bizim ele aldigimiz durum ise genisleyen yatay aralik turlerinden biri olmasina ragmen spesifik bir durum ...
bugun TAVHL odakliydim fakat arasira onada bakindim ....
hacim yerlerde tahta bugun izlenecek gibi degildi ... 4 5 bin lotla yuzde 2 oynatilabilir durumdaydi hem asagi hem yukari ....
hal boyle oluncada fiyati asagi basmasi cok kolay oluyor . .
bu tür hisseleri dogru yer ve maliyette alduysaniz asansorlere cok takilmamak gerek cunku cok olasi .... ve tahtayi asagi basmalari cok kolay ...
bu tip hisseler dogru maliyette alindi ise kafadaki hedefe kadar ölü taklidi yapmak gerek ...
okuyanlar hatirlayacaklardir benim son alim maliyetim 20 kusurler ve son maliyetimin zarara gececeguni dusunmuyorum ... bu durumda 22 olmus 21 olmus kafamdaki yere kadar cokta onemsemiyorum .
arkadaslar surasida var ki son maliyet 20 kusurlerle olmakla birlikte model portfoyun YAZICI icin ortalama maliyeti cok cok daha dusuk seviyelerde... ve bununda rahatligi var ...
ozetlersek alarm noktam son alimlarimi yaptigim 20 li seviyeler olur ki son alimlarimin dahi zarara gececegini dusunmuyorum ...
onun disindaki hacimsiz oynamalarida onemsemiyorum ....
konu acilmisken sunuda ekleyimki kafamdaki hedef fiyat bi miktar daha yukari tasindi ...
haftasonu bunla ilgili yazariz....
AMA TEKRAR EDIYORUM
ELIMDE OLMASA BOYLE BIR HISSEYE BU FIYATLARDAN ASLA YENI GİRİŞ YAPMAM ....
sonra kimse yukari dediniz su oldu bu oldu demesin ....
benim YAZICI icin yorumlarim artik sadece 20 alti maliyetlenen arkadaslar icin ....
burdan yeni giris yapiyimmi diyen varsada cevabim net ...
KESINLIKLE HAYİR
Değerli yorumunuz için asıl ben teşekkür ederim, son bir güncel grafik atayım
[IMG]https://i.hizliresim.com/LyqWP0.jpg[/IMG]
TAV da bugun tam bir psikolojik savas soz konusuydu.Bakalim hafta nasil gecicek? Hepbirlikte izlemeye devam.
grafik yanilmiyorsam thyao ya ait fakat daha once bir arkadasta paylastiginda fikrimi beyan etmistim ...
cizim ve mantalite olarak dogru .
fakat yinede tam bahsettigimiz ornek degil ...
daha dogrusu verimli bir ornek olmaya aday degil ..
peki niye ?
olusumun suresi ve x mesafesi dikkate alindiginda bu formasyondan beklenen ciddi marj durumu burda soz konusu degil cunku oncesindeki x mesafesi bir trend degil trendcik diyebiliriz...
ama tekrar ediyorum mantalite ve cizim olarak dogru
daha evvel degindigimiz bi ayrintiyi tekrar hatirlatalim ...
bu formasyonun devam formasyonu olarak bize ciddi marj birakmasi icin x mesafesi 4 ve 5 noktalari arasindaki mesafeden hatri sayilir sekilde uzun olmaliki bu formasyon bir devam formasyonu olarak nitelenebilsin ....
aksi durumda 3 adimlik bir fiyat hareketinin ikinci adimi olur ve fotmasyon onayindan sonra ciddi bir marj beklenmez ...
cunku x mesafesi 4 ve 5 noktalari arasindaki mesafe karsisinda ezilmektedir ...
ama cizim olarak x mesafesi ve 1-5 yerlestirmesi dogru ... ve soylediklerim x tekrarlanmaz manasinada gelmiyor ...
fakat thyao ozelinde konusacaksak ki bugun ciddi prim yapti ve yorumum pekcok kisiye garip gelebilir ama ben THYAO da dip olusumunun bittigini ve tunelin ucunun gorundugunu dusunmuyorum ....
yatirimcisini ciddi manada sevindirmeden evvel biraz daha atraksiyon yasattiracak diye dusunuyorum ..
o yuzden haftasonu bahsettigimiz formasyona tam manasiyla uymasa bile basarili bi cizim ve calisma olmasina ragmen ikinci X in tamamlanacagindan pekte emin degilim ( ki zaten su asamada ikinci X in tamamlanmasi bilr su fiyat seciyesinden sonra ciddi bir marj olusturmuyor )
şöyle bir formul daha yapalim anlasilmasi kolay olsun ...
aradigimiz formasyonda en az X= 2(4-5 mesafesi) olmali diyebiliriz ...
yani X Mesafesi 4 ve 5 noktalari arasindaki mesafeyi en az ikiye katlamaliki trend sonrasi olusan bir devam formasyonundan soz edebilelim ve ciddi bir marj bekleyelim ....
sayin LeventH forumdasimiza katkilarindan oturu tesekkur ediyor katilimlarinin devamini bekliyorum ..
arkadaslar goruyorsunuz ki cesaret gosterip paylasimda bulunan soru soran arkadaslar sayesinde formasyona dair ilk gun konusmadigimiz ne kadar fazla ince ayrintiya girdik ...
sizde katilinki faydalanin ....
Teşekkürler hocam. hepsini not aldım
TAVHL
bugunde kademe izleyen arkadaslari cok iyi bir ders gunu bekliyor ...
canli izleyin cok faydalanirsiniz
İzliyorum hocam.
Bugünde alış kademeleri boş gibi görünüyor :)
anlık islemleride izliyorsaniz 75 lere basarken arada kac lotluk islemlerin olduguna denk gelmissinizdir ....
iki gundur bu tahtada ciddi manada derslik islemler var ...
ve emin olun hicbisey anlamiyorum diye dusunseniz bile bunu izleyerek zamanla anlayarak cok faydalanacaksiniz ....
arkadaslar ben bugun su hisseyi izleyelim diye tesadufen secmiyorum ..
ilk bes dakika zaten gunun nasil gececegine dair ipucunu veriyor ....
hatirlayanlar olacaktir YAZICI 19 lardayken önümüzdeki uc gun cok onemli iyi izlenmeli demistim ...
bu uc gunde ayni sey TAVHL icin gecerli ...
Hocam çok isteksiz davranıyorlar. bu seferde alış kışmında kademler düşük görünüyor hisse düşecek izlenimi veriyorlar.
BIST 100
takip edenler bilirlerki endeksi pek takip etmem bakmam ...
fakat genel gorunum acisindan arasira orta vade ana duruma bakmak faydalidir ( gunluk 2 3 bin puanlik araliklar oynamalar degil kastim) ...
ÖNGÖRÜ
su an endeksteki formasyon onay alirsa 108 -110 araligina ageesif bi sekilde yukselecegini dusunuyorum ....
ki onay almasida bence cok olasi ( ama henuz onay almadi bunu gozardi etmeyelim )
hayir ...
portfoydeki hisseler gorece olarak zaten endeks kolerasyonu zayif hisseler ...
yani endeksteki bu hikaye ile bizim hisselerin hikayesi beraber yurumeyecek ..
fakat bu haftasonu muhtemelen iki hisse daha portfoye katilacak ve endeks kolerasyonu daha yuksek ve portfoy genel hisse secim mantiginin biraz disinda olacak ...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...5e9f730c29.jpg
rica etsem bir arkadas bu cizimi pc den duzgun bi sekilde cizip paylasabilirmi ???
( bu beşli bi suredir topikte anlattigimiz beşliden farkli bir olusum . farklara ve ince detaylara daha sonra deginiriz )
https://i.hizliresim.com/vbBO4R.jpg
oldu mu bilmiyorum
cizim gayet guzel olmus elinize saglik ana mantaliteyi gayet guzel anlatitor cizgiler rakamlar yerli yerinde ...
zaten oyle hassas terazi usulu bi teknik analize inanmadigimi burayi takip eden herkes biliyordur ...
milimetrik hesaplara 1000 2000 puanlik farklara takilmak anlamsiz ...
ana mantalite tam sizin ciIminizdeki gibi ve anlasilmasi gereken bu .
elinize saglik çok teşekkür ederim ....
(yalniz linkli acmak yerine resmi topige direk eklemeniz mumkunse alintilarda daha kolay olur herkes daha kolay gorur diye dusunuyorum )
21.50 den portfoye giren MGROS guzel mesafe katetti ama anlasilan alip faydalanan kimse olmadi?
ozeldende topiktede sadece yazici ve tavhl soruluyor ...
en bakiri dedigimiz MGROS un yuzune kimse bakmamis anlasilan ....
bu mantaliyeteyi degistirmek gerek aslinda...
daha oncede defaatle soyledim ... portfoy kesinlikle en az 3 e bolunmeli ...
sirasiyla hepsinden hareketi yakalayalim dersek firsatlari kaciririz ... ve sirasiyla tum hisselerin hareketini yakalayio birinden digerine gecmek ancak nadir denk gelen bir sanstir ...
ve firsatlaei kacirmamiza neden olur ...
kanaat arkadaslar ... ac gozlu olmamak riskide getiriyide portfoyu bolerek dagitmak sabretmek ... hepsi bu ...
ama dersekki birinde hareket bitsin diger hisse beklesin ondada tam basinda harekete yetiseyim o durumda firsatlari kacirmis oluruz ....