2
Ev alacağım.
Printable View
2
Ev alacağım.
Fiyatı ben yanlış görmüyorum değil mi 36.540 tl
11 bin adet alsak evin değeri yaklaşık 402 bine gelir
Böylesine bir proje için çok ucuz değil mi ? :rules:
Alım göndereceğim de kademelerde kaç lot var, görebilen biri paylaşabilir mi ? :yes:
Hangi bloktaki hangi daire kaç sertifika ediyor, güncel halini yayınladıkları bir adres var mı?
Kıymetli arkadaşlar Kap'ın yaptığı bilgilendirmede bazı dairelerin aslı edim ile satıldığı bilgisini sizlerle paylaşayım.B2 blok 39 nolu daire ve B2 blok 45 nolu daireler.Aslında sertifikayla satılan dairelerin (asli edim) satışa esas bağımsız bölümler listesinden çıkarılması daha uyğun olurdu.Çünkü asli edim için başvurulduğunda ilgili dairenin satılıp satılmadığına bakılarak ev almak isteyen kişiye aslı edimin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği bilgisi verilir deniliyor.yani zaman kaybına ve ek işlemlere neden olacak bir uygulama bence
Birileri zararına satıyor birileri de topluyor. Şuna eminim ev almak için bu hisseye girip bekleyenler, olağanüstü bir durum olmadığı taktirde kesinlikle kar etmiş olacaklar. Yok 3 günde zengin olmak isteyen ve korkarak yada paraya ihtiyacı olanlar maalesef zarar edecekler. İstanbulda yaşayan ve ticaret ile uğraşmış biri olarak ilave olarak 2 bina yapmış ve inşaat işleriyle uğraşmış biri olarak bunun garantisini veriyorum. 10 yıl önce 100 k verip ev alanların evleri şuan 500 k- 900 k arası. Burası istanbul. Savaş çıkmaz yada Allah cc geçinden versin ölmezsek 2- 2,5 yıl sonra bayağı kar etmiş olursunuz. Fırsatınız varsa bu rakamlardan evinizin toplam m2 hissesini toplayin..
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[QUOTE=sssg;546824]Birileri zararına satıyor birileri de topluyor. Şuna eminim ev almak için bu hisseye girip bekleyenler, olağanüstü bir durum olmadığı taktirde kesinlikle kar etmiş olacaklar. Yok 3 günde zengin olmak isteyen ve korkarak yada paraya ihtiyacı olanlar maalesef zarar edecekler. İstanbulda yaşayan ve ticaret ile uğraşmış biri olarak ilave olarak 2 bina yapmış ve inşaat işleriyle uğraşmış biri olarak bunun garantisini veriyorum. 10 yıl önce 100 k verip ev alanların evleri şuan 500 k- 900 k arası. Burası istanbul. Savaş çıkmaz yada Allah cc geçinden versin ölmezsek 2- 2,5 yıl sonra bayağı kar etmiş olursunuz. Fırsatınız varsa bu rakamlardan evinizin toplam m2 hissesini toplayin..
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.[/QUOTKıymetli arkadaşım size katılıyorum.Bireysel yatırımcının elinde yaklaşık (halka arzdan alınan )
1.776.000 adet sertifika var.Ve bu ky ların çoğu borsa ile ilk kez tanışıyor.sertifikanın yaklaşık 42.5-36.6=5.9 tl düşüş oldu.1.776.000x5.9= 10.478.400 gibi bir zarar biz ky lar zarar yazdık.Bir sivası yatırımcının kademesiz satışı işin bahanesi oldu.Sabırla koruk helva olur.Yatırım tavsiyesi değildir.
Aşağıdaki linkte yer alan yatırımcı raporunda yazıyor.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/608173
Burada yakınmak psikolojik durum açısından rahatlatıcı olabilir ama pek bir fayda getirmez. halka arzdan ya da sonradan pay alarak zararda olan ve bundan sıkıntı duyan yatırımcılara en azından twitter vs gibi sosyal medyada doğrudan ilgililerle dertlerini paylaşmaları daha etkili olabilir kanımca..
@Toki_Kurumsal TOKİ nin twitter hesabı..
Her gün 5-10 tane serzeniş alsalar belki de geri alım açıklarlar, belli mi olur..
Yoksa burda ağlaşmak tam "tavşan dağa küsmüş, dağın haberi olmamış" tadında olur.
Herkese bol sabır/kazançlar...
Hergun fiyati dusen yatirim araci icat etmeyi basarmislar kutlamak lazim😀 neyse ben toplama asamasindayken aslinda fiyatlarin hafif dusus egimli seyir izlemesi istenilecek birsey ama insan yinede kiziyor tabi. Dususun sebebi vakif yatirimin arzda satamadigi hisseleri yavas yavas satiyor olmasi. Bu adamlara Kac tl fiyattan verildi kimler zarar etti kimse bilemez tabi ama islem hacmi cok dusuk oldugu icin surecte oldukca yavas isliyor.
LG-H735 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaş dediğini yaptım, TOKİ'nin Twitter hesabina mesaj attım. Gelen cevap:
"Merhaba,
Gayrimenkul sertifikası, projeye ortak olmayı sağlayan bir üründür. Dolayısıyla sertifika sahipleri sertifika biriktirerek ev sahibi olma veya yeterli sertifikaları yoksa ilgili evlerin satışından elde edilecek fona ortak olma hakkına sahip olmaktadırlar. Projenin devam ettiği süreç içinde ise yatırımcılar borsada oluşan fiyatlar üzerinden alım-satım yapabilmektedirler.
Dolayısıyla temelde sertifikaların gayrimenkul değerindeki değişime göre fiyatlanması beklenmektedir. Bizim yatırımcılardan beklentimiz, bu ürünün orta ve uzun vadeli ve gayrimenkule yatırım yapmak için alternatif bir yol olduğunu, borsada oluşan fiyatlamaların ötesinde sertifikaların arkasında bir proje ve o projeye ilişkin bir değeri bulunduğunu ve proje bitiminde yatırımcıların bu değere ortak olmasına imkan veren bir modelin olduğunu unutmamalarıdır.
Bunun yanında projenin tamamlanmasının İdaremiz tarafından garanti edildiği, inşaatın devam ettiği ve proje değerinin projedeki ilerlemelere ve projedeki diğer bölümlerin satış fiyatlarına göre gelişeceğini hatırlatırız.
Ayrıca proje ile ilgili gerçekleşen satışlar, inşaat ilerleme raporları gibi bilgiler İdaremizce şeffaf bir şekilde Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) ve İnternet Sitemizde duyurulmaktadır."
Ya ben anlamıyorum arkadaş! Bu kağıtlar somut bir karşılığı olan yani evleri temsil eden kağıtlar; ki zaten yatırımı da bu mantıkla yaptık. Gelgelelim nerdeyse hiç durmadan ufak ufak da olsa değer kaybetmeye devam ediyor hemen hemen 3 aydır. Yahu siz her gün %0,3-0,5 değer kaybeden gayrimenkul gördünüz mü bu memlekette?
Yaklaşık 3 ayda %15 değer kaybeden ev! Görülmüş mü? Akla ilk gelen baştaki fiyatlamanın yüksek yapıldığı oluyor, ama herkesin söylediği de eşdeğerleriyle karşılaştırıldığında yüksek fiyatlama olmadığı. Diğer taraftan zaten bakıyoruz dışarıdan satışı yapılıyor evlerin ve GMSnın fiyatlarıyla alakası yok.
Şarkıda dediği gibi "nerden baksan tutarsızlık, nerden baksan ahmakça.."
Haa bu arada halen, uzun vadede kaybettirmeyeceğine inanıyorum evet ama kısa vade de bu kadar kayıp yapması da mantıklı değil. Tamam zaten uçacak kaçacak gibi bir düşünceyle girmedik ama en azından stabil bir seyir izlemesi beklenirdi. Hem böylece kağıtta belli bir hacim de devamlı olur, hareket olurdu.
Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar, kağıt ölü gibi bari burda biraz hareket olsun..
ve kağıt sonunda dibi görür ve dipten döner...
52 - 62 - 72 tl fiyatlara yolculuk başladığını düşünüyorum.
Bundan sonra satan çok üzülür demedi demeyin zararı olan varsa da kendi çapında maliyeti düşürsün.
sayfalarda okuduğum 49,5 lu fiyata satış ofisinde satılıyorsa aylar sonra bu fiyatlara tek lot bulamazsınız.
fonları zarına istedikleri kadar satsınlar unutmayın ki siz 42,5 tan aldığınız kadar alırsanız sınırlı sayıdaki lot bitecektir kimsede satışa yazmayacaktır.
3 aydır zarardayız satmayın almaya devam edin birazda onlar düşünsün yaptıkları terbiyesizliktir bu kadar başı boş bırakılmaz.
Kişisel düşüncelerimdir yatırım tavsiyesi değildir o kadar bilgili olsam 42,5 tan alıp bu kadar zarar etmezdim.
Hadi bakalım bizden başka bize faydası olan kimse yok herkes kendi çapında destek atsın...
Örnek:
Brüt 132 m2
Lot 11058
Halka arz fiyatı 42,5 TL
Şu andaki fiyatı 36,1 TL
Evin halka arz değeri 469.965 TL
Evin Şu andaki değeri 399.194 TL
Evin halka arz m2 değeri 3.561 TL
Evin Şu andaki m2 değeri 3.025 TL
Evin 31.5.2017 tarihindeki satış ofisi ortalama m2 değeri 5.024 TL
şu andaki borsadaki satış m2 değeri ile satış ofisi ortalama m2 arasındaki %66 fark var.
bunun anlamı borsadaki değeri %66 yükselirse satış ofisinin 22 gün önceki fiyatını yakalarız.
Bugünkü borsa değeri 36,1 'nin üzerine %66 eklersek Gerçek fiyatı 59,9x yapar.
Demek ki Hedef en az 60 TL.
Emlak faizden daha fazla getiri sağladığına göre 1 yıl sonraki fiyatı %13ten fazla olacaksa
60 TL ninde %13 arttığını düşünürsek 1 yıl sonraki fiyatı en az 67,8 olacaktır.
Al sana borsa tarihinin en büyük kazanç fırsatlarından biri...
Şimdi isteyen satış versin isteyen maliyeti düşürsün karar sizin. :oleyo:
http://www.borsagundem.com/uploads/c...2jpg_BfwgK.jpg
https://www.emlaknews.com.tr/wp-cont...7/06/fiyat.jpg
Alım var mı? Yok
Aşağı yönlü satış var mı? Var
Hacim düşük mü? Evet.
Talep gelirse, alım olursa, aşağı yönlü satış olmazsa, hacim artarsa fiyat artar.
Sizin anlattığınız analiz ne kadar mantıklı olursa olsun, bu dediklerim olmazsa fiyat artmaz.
Ayrıca bu şekilde devam ederse, dibin dibini de görürüz.
Hızlı yükseliş beklemeyin, 38 yapıp bi 35 daha yapar. Sonraki yön ülke durumuna bağlı ama daha fazla bu seviyede baskılayamazlar. Ytd
1o.ooo sertifikayı toplamak hayli zor...
sabırlı44,olorli,expertadvisor ve bu yazıyı okuyan herkes,
bügün bana destek atın tahtada ister 3-5 lot ister 100 lot ama destek atın
Toki devreye girmiyor Spk ek kural çıkartmıyor Makro geri alım yaparım demiyorsa
Imkb tahtayı piyasa yapıcısız bırakıyorsa Vakıfbank portföyü zararına aşağı çalıştırıyorsa
42,5 tan nasıl alım yaptıysanız korkmadan cesurca bugun bana ve kendinize destek atın
bu işi ancak beraber başarabiliriz. Hedef 67 TL diyelim biz harekete geçelim.
36 dibin dibi olsun Bugün yeni bir başlangıç yapalım.
Bütün gün buradayım alım yapacağım, 10 bin sertifikayı toplamaya gerek yok herkes biraz mal alsa portföyler zarar edince aşağı çalıştırmayı bırakırlar. Dün satım yapan zarar etti bugünde edecek. Destek atın beraber kazanalım. :rules:
Kimbilir belki 3 yıl sonra komşu olarak beraber oturacağız ve bu günlerden gülerek bahsedeceğiz. :oleyo:
Düşünsenize 1-2 yıl sonra 67 lira olduğunda neden 36'dan almadım diye hayıflanacağız hatta ev almak isteyenler sertifikayı tamamlamak için pahalıya almak zorunda kalacak 36'dan almayan 67 liradan nasıl alacak işte tam zamanı... :yes:
Alım icin imza gerekiyormus....Diğer arkadaslar yardımcı olsun....
YTD
Ben her gün alım yapıyorum zaten
Bazen 5 lot bazen 20 lot
Ama bununla olmaz arkadaşlar,
Şöyle hacimli alım yapılması lazım.
Kademeleri paylaşabilirmisiniz alım yapacağım.
Herkes tatile mi çıktı 42,5'tan alanlardan hiç destek atacak kişi aranızda yok mu biraz el atın beraber kaldıralım.
Birlikten kuvvet doğar! :yes:
Kapanışa doğru sağlam alım göndermeyi planlıyorum kademeleri paylaşabilecek bir arkadaş var mı?
Toplamda satışta kaç lot var....
300 lot göndersem ne olur 5 bin lot alım göndersem ne olur anlamaya çalışıyorum. :oleyo:
Son 2 gün + kapatması destek atıldığında düşmediğinin göstergesidir. Zararda olan arkadaşlar satmazsa kağıdı düşüremezler.
Ev almak isteyenler için şu anda alım yapmak tarihi fırsattır. 400 bine istanbulda nerede böyle konsept ev.
Trade amaçlı alanlar maliyeti düşürmek için tam zamanı. istediğiniz indikatöre bakabilirsiniz satıcı olmayan piyasada ne olur.
28-29-30 haziranda bana destek atın alım yapmaya devam edeceğim bana destek atmanız kendinize destek atmak olacaktır.
Kişisel hedefim 60ların üzeridir o yüzden 36dan aldıklarımı satmayacağım ev alacaktım fazlasını alacağım gibi görünüyor.
Herkese iyi bayramlar dilerim 3-5 lota bakmadan desteğinizi rica ederim. :yes:
Grafikte görüldüğü üzere dipten dönmek üzere yükseliş başladığında arkasından bakıp hayıflanmamak için hem destek atınız hemde maliyeti düşürünüz. Resmi kurumlara kalırsa yeni bir yasa kural çıkartmak için 3 yıl bekletirler.
http://oi65.tinypic.com/flehqt.jpg
42,5tan aldıktan sonra 36,5a kadar kucuk kucuk aldım. 38e yukselince yavas yavas bosalttim enson 37.5tan sattm. 36,5tan baslayarak tekrar aldım. Suan total maliyetim 38.5. Yukselirken kademe kademe tekrar bosaltacagim cunku bir taban daha bekliyorum. Ondan sonra ismail yk style "bas gaza aşkım bas gaza" ytd
çok mantıklı ilkinde ben ayılamadım yoksa bende yapardım moral bozukluğu yüzünden bakmadım şimdi 39a yükselince tekrar dönermi emin değilim çünkü şu anda alanlar satmak için toplamıyor stratejinden vazgeçme her şekilde biz kazanalım. :yes:
Zararda olan diğer arkadaşlar burayı okuduğunda umarım bir şeyler yazar bize destek olur.