Ereğliyi satıp buna geldiğime bin pişman oldum.ereğlinin kârı yuzde 40 azalmasına rağmen hem hisse geri alimi hem de net 1.06 tl temettü açıkladı.değerlemeler gelsin maliyetten satıcam birdaha da asla almayacağım.olmaz olsun böyle tahta...
Printable View
Ereğliyi satıp buna geldiğime bin pişman oldum.ereğlinin kârı yuzde 40 azalmasına rağmen hem hisse geri alimi hem de net 1.06 tl temettü açıkladı.değerlemeler gelsin maliyetten satıcam birdaha da asla almayacağım.olmaz olsun böyle tahta...
Bende kardemir ve aselsandan buraya geldigime pismanim. Hemde ne pisman. Maliyete gelsin ki hic umudum kalmadi cikicam ve bir daha is bankasinin hic bir hissesine bulasmayacam. Kan emici vampir serefsizler.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Endeks çıkarsan net bir şekilde çıkmadı son bir hafta şahit olduk,
Endeks düşerken endeksden fazla fazla düşüyor son 2 3 gündür yine şahit oluyoruz,
Neden ne için,işlermi kötü hayırdır,pahalımı hayırdır,fk mı yüksek hayırdır,mali taplolarda sıkıntımı var hayırdır,
Ayıptır ayıp
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Tam bir sinir harbi...iyice b.kunu çıkardılar...ama ilk haberin geldiği gün de ayni tarrane imiş...bi umut
MI 8 SE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
En kötü muhtemel birlesme rakamı 3.43. Şu anki fiyatlar psikolojik savaş fiyatları.sakin kalmakta fayda var.
En kötü ihtimalle birleşme fiyatı 3.43 dahi olmaz bence imkan ihtimal yok,
Şuanki baskı,trakyadaki düşüş,borsadaki düşüş yada olumsuz algı maalesef en kötü tarfından baktırıyor herkeze,
Fk sı 5 lere gelmiş,pd dd 0.6 lara kadar düşmüş bir trakya nasıl 3.4 yani 4 milyar tl lerden birleşir sn Qie ,
Haber geldikden sonra takaslara bakın diyorum hep sadece iki kurum satıcı doçe ve cıtı 3. Kurum satışı 500 bin adet yani yok,benim gördüğüm trakyada net şekilde yabancıya mal sattırıldı ve sattırılıyor,bu denli ucuz trakyada bu yabancı neden mal satıyor,
Bunun cevabını gelicek değerlemede görücez değişim oranında görücez ancak,
Borsada oluşan trakya piyasa değerinşn hiçbir geçerliliği gerçekliği asla ve asla yok benim için,
Böyle bşi şirketde kim neden mal satsın yerli yabancı bıyıklı bıyıksız farketmez,şu piyasa değerine trakyayı veren neden veriri cevabı değerlemede çok net.
iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
EN kötü demek olabileceklerin EN kötüsü demektir. Daha altı olamaz anlamında :)
Biliyorum hepimiz gerginiz, olan biten hepimizin canını sıkıyor, hepsi geçince yeniden konuşmak lazım.
Selamlar
Endeks artıyor trakya düşüyor,
Yabancı satıyor trakya düşüyor,
Yabancı alıyor trakya yine düşüyor,
Yatırım ortaklıkları emekli fonları satıyor trakya düşüyor,
Yatırım ortaklıkları emekli fonları alıyor trakya yine düşüyor,
Yani niyeti düşmek olan hşsse ne olursa olsun düşüyor,
Eğerki niyeti çıkmak ise ne olursa olsun çıkacak.
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
4 lira üstündeki alım isteği yaratan hava kısa vadeli virütik bir alandı..Dikkat (kısa vadeli)..
Buradaki yatırımcı algısı sıkça rastlanan son vagon gribinin ilk semptomları..
Gribe yakalanan yatırımcı dostlarımızın yaşadıkları akut seyrin;
bağışıklıklarının elverdiği oranda ve kısa sürede atlatılmasını diliyorum..
Bu sadece bir grip..
Bilinmeli ki;
Kesinlikle Ölümcül EBOLA değil..Zira o türden ölümcül virüslere Eyfel kulelerinin tepelerinde rastlanıyor..
Geçene kadar bekleyeceğiz..
Ve bu istirahat döneminin de çoook uzun olmayacağını düşünüyorum ... Bunu göreceğiz:)
Önce sağlık sonra bol kazanç diliyorum..
Cok kaybettim kazandim borsa hayatimda ama hic bu kadar yanilmadim ve dusen hissede stop koymadan bu kadar kaybetmemistim. Ne teknik analiz ise yaradi ne de temel analiz. Kumarhane dediklerinde kiziyoruz birde. Degerlemesi yapilacak ve birlesecek sirketin haline bak arkadas. Bu ulkede her sey mi tersine isler. Hacimli zar zor cikip hacimsiz basila basila nerelere geldi. Yazik borsa yatirimcisina.
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Coinme 360 986 870
VIA_A3_Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
MEKSA kaanlık odada 1.423.459 lotu kimin adına sattı acaba 3,27 den takasda malı yok
Tahtayı düşürenler bunlar zaten,
Karanlık odada peki kime sattılar o malı,
Karanlık oda öncesinde seans kapanmadan önce 3.270 e kadar 1.500.000 lot alıcı yokken o alıcı nerden geldi birden,
Yani alanda aynı satanda aynı,işlemler sahte oğlu sahte,
Bizde kurbanlık koyun misali olduk,
Birilerinin yok yabnacı satıyor ,yok borsa düşüyor ayağına hisseyi çektikçe çekiyorlar,
Ne beklenti var,ne ucuzluk var ,nede kar var trkayada nasılsa değilmi.
Bu saatden sonra kim ne yapsın bunların beklentisini,birleşmesini ucuzluğunu ,değerlemesini,
Hissenin içine mıçtılar,kynın ağzına mıçtılar ellerindeki lotların değerini iyice pul ettiler onca ,ucuzlupa ,kara rağmen,bu saatden sonra gelicek değerleme ucuzlukda kimsenin gözünde değil artık.
trkcm ve diğer camlar haketmedikleri kadar düşük bir seviyede ve nerdeyse 1 senedir özellikle trkcm baskı altında geçen sene 2.34 de kadar düştü ve bedelsizde vermedi ne oldu fabrikaya bombamı düştü? bu kadar bu kağıdı eziyorlar kaç ky kaldık acaba trkcm da :D artık umutmu diyeyim kendimimi kandırıyorum bilmiyorum bu kadar ky eziyorlarsa sürekli piskoloji bozacak şekilde davranıyorsa ky bu kadar bunaltılıyorsa demekki ileride çok yükselecek diye hayal kuruyorum bakalım bu kadar bekledim daha da beklicem ama iyi kar etmeden satmicam!
yatırım tavsiyesi değildir aklı olan beni dinlemez!
Benim umudum kalmadi. Yesilcamdaki tecavuze ugramis ama caresiz kalan kadinlar gibi hissediyorum. Bos gozlerle bakiyorum ekrana. Allah belasini versin.
Yine borsanin 2 katı düştük
Selam dostlar. Kağıdı niye aldığınızı biliyosanız, fiyat moralimizi bozmasın. Çok yanlış işlem yaptım. 1 yanlışla 4 doğrumu çok götürdü bu borsa. Ama artık psikolojime göre değil, matematiğe göre hareket ediyorum. Matematik ve istatistik daha az yanılıyor. Trkcmın da bir matematiği var.
Maalsedki o gerçek olan değer ve matematik o denli gösterilm
yorki insanlara ,2+2=4 sonucu nekadar kesinsede illa ve illa aslında 3 de olabilir belki 5 de olabiliri söylerip düşündürtüyorlar borsada şuan,
O düşündürtme ve algılatma mevzu şuan trakyada çok gizel işliyor,
Yok korona,yok idlip ayağına düşen bırsada trakya misli misli düşüyor ve şuanki değerler öyle yerlerde ve inandırıcılıkdan uzakki ama algı olarak şu yerleşti artık demekki edeei bu,ederi bu olmasa burda olmazdı dedirtiler artık iki kere iki acaba üçmü denşyor şuan,
Trakyanın özsermaye ederi 5.1 iken,karı 760 milyon iken ,4.1 milyarlık piyasa değeri yani kasasında 3.9 milyarlık değerde işlem görüyor olması şuan çok çok normal gibi algılatılıyor neden,hşsseye destek yok,ciddi alım yok ve sürekli düşüyor,sağlığı bozulan borsacı beyni artık ne diyor bundan bir halt olmaz,battık zaten değerlem olumlu olsa idi burakarda olmazdı,,iki artı iki aslında 5 diyor artık trakya yatırımcısı,
Bunu neye göre söylüyor borsadaki değere göre söylüyor, peki borsadaki değer doğru değermi değil, şuan borsadaki değer mantığı şöyle işliyor ve insanlara şu işletiliyor,5 lira paran vardı dün ticaretten net karın 4 tl oldu dün ,bugün paran ozaman 9 tl olması lazım değilmi, olması gereken o ama olan 6 tl,nerde 3 tl peki ,nereye gitti gittiği yok ama gördüğümüz bu maalesef trakya içinde.
Ben tum yatirimlarimi borsada once temel analize sonra teknige gore yaparim. Meslegim geregide temel analiz yonum cok iyidir. Ama gel gorki ilk defa bu kadar yaniltildim aslinda magdur edildim. Bilanco ve gelecek kar beklentileri ile piyasa faiz oranina karsilastirdiginda trakyayi satmaya kalksalar 10 milyardan asagi kimseye satmazlar. Buna yuzde yuz eminim. Ama bu sise gurubu tahta sahipleri cok serefsiz ciktilar bu bir gercek. Tek umudum sirketten ziyade spk nin belirleyecegi adil fiyat kurallari. Giren kokune kadar girdi artik hissrtmiyorum asagisini. Yuzde 30 portfoyumun baska hissedeydi pazartesi onuda trakyaya gomecem.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Soda forumda sirketin yeni yasaya gore adil fiyat belirleyecegini beyan etmesi eger dogruysa bir nebze umutlandim. Bu kansizlara kalsa eski yasaya gire mikip atarlardi bizi.
Onlarda algı mühendisliği yapıyolar. Çok profesyonelce hemde. Trkcm mükemmel değil, ama bu piyasada bu oranla güvenli liman olması gerek. Birde son sn yapılan işlem tamamen algıya yönelik.
Borsa ederi 4 olan malı, 3e alıp 5e satma sanatıdır.
Ederi 4 olan malınızı alırken 3e almaya çalışırlar. Onlar satacaksa 5e satmaya çalışırlar.
Ben de burda ederi 4 olan bir malı, 3e almaya çalıştıklarını görüyorum. (Rakamlar mecazidir)
Bana telefondada söylendi bu adil fiyat durumu hemde çok defa ama burda yazamadım ispatı olmadığı için,amacımız adil değerleme dendi üzerine basa basa hanım efendi arkadaş ve arkadaşlar,
Bunlar zaten adil bedel yada değeri konusunu kendi içlerinde konuşup bağlamışlar gibi ,bu birleşme işi adil şekilde yapılcak belli yani yeni yasaya göre yapılcak bu iş belli,
Zaten adil olması gerekir yasa dahi olmasa ama yazışmada spk nın düzenlemesi,beklenşyor dediklerine göre lafda değil kağıt ğzeeindede adillik kurallarına göre temiz olucaköbu iş anladığım bu,
Yanılmıyorum umarım
Ben yeni yasaya gore belirlenecegini hep soyledim. Detayina girmiycem tabi. Ben dedim demekten de denilmesinden de nefret ederim ayrica :) ama direk yetkilisi kisilerden onay alinmasi ayrica iyi oldu. Ama bende asiri olumsuz algi olustu. Bilgi ve degerlendirmeler bir kenara umudumu yitirttiler. En kotu 3.50 duser diyordum. Bastan beri yaniltiyor hareketleri beni. Ins sonu guzel olur.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşım sen detaylıca burda madde made açıkladın ve sonrasında,bize bu durum yansır dedin zaten,
Sen söylemez isen ben diyeyim sen zaten demiştin bunu
Sayin toibek isin espirisi de bu. Neler dedik mantikli olan da hepimiz asil onlar gerceklesmedi. Her kalemini analiz ettigimiz sirketin bizi bukadar suana kadar yaniltmasi cok uzdu bizi. Cunku tahta sahibinin kotu niyetini bariz goruyoruz. Ins degerleme ile bu olumsuz ve kotu gidisattan kurtuluruz.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yeni kanunda adil bedel için ilgili önemli nitelikteki işlemin kamuya açıklandığı gün elinde olanlar yararlanacaktır diye bir ibare var tabi detayları henüz spk açıklamadı tebliğ bekleniyor
Suan hakkaten sok oldum. Doce hergun trakyada kilciksiz satarken 6 milyon virman mi olmus. Yok artik ya. Ne oyunlar donuyor su tahtada cozebilene helal olsun. Kimin eli kimin cebinde belli degil.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sen 7 ay önce almıştın ben de dün aldım farzet...ayrılma fiyatı belli oldu ayrılma hakkını sana tanıdı bana yok öyle miii..peki eski tebliğde de ayrılma hakkı var zaten yeni tebliğe ihtiyac yokki..birleşmede ayrılma hakkı var...son gün bile..bana bu hakkı tanımıyacaksa ben yeni şirketin zorunlu ortagı mı olacagım....yok öyle şey
takas makas hikaye kimin ne yaptıgına bakarak birşey yakalamaya çalışmak yanıltır...ben kendi yolumu sadece kendim çizerim..selamlar
Ayrilma hakkindan birlesme karari ciktigi gun elinde bulunanlar yararlanacak sadece. Yeni yasanin asil getiriri adil fiyat uygulamasi. Iligli kanun maddesinin ucuncu fikrasi birlesme kararindan sonra hisse alanlara yonelik. Bu bedelinde nasil belirlenecegini yine spk belirleyecek.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gecenlere de ısyatırım la gorustum Baska bir konu ıcın aramıştım. Aramıslen bırlesmeyı de sorayım dedim bırlesme de potansiyel olarak biz trkcm ı begenıyoruz dedi ve hisse 4 TL nın Uzerınde islem görüyordu
Takibe aldım ama ne hikmetse gozu topraga bakıyor
o halde bugün alanların durumunu da izah edermisin ...bu gün alan mecbur yeni şişe ortağı mı olacak...öyle şey yok...soda aldım bu gün mesela...ben şimdi ne aldım soda mı yeni şişe mi...yanlış biliyorsun bence..
TSPB Başkanı Keler, önemli nitelikte işlemler maddesi ile birleşme, bölünme, tür değiştirme ve imtiyaz maddelerinde sadeleşmeye gidildiğini bildirdi.
Ayrılma haklarından kimin yararlanacağı konusunun önceki düzenlemede yeteri kadar belirli olmadığını ifade eden Keler, daha önce kıstas olarak kullanılan son 30 gün işlem fiyatı yerine yeni düzenlemeyle "adil fiyat" kavramının getirileceğini söyledi. Keler, adil fiyata SPK'nın karar vereceğini, ayrıca adil fiyatın, bu yöndeki kararların kamuya açıklandığı tarihte sahip olunan paylar için kullanılacağını aktardı.
Yatırım fonları ile ilgili tüzel kişiliklerde gayrimenkul girişim sermayesi fonlarının tapu ve ticari sicil gibi işlemlerinde bazı aksamalar yaşandığına dikkati çeken Keler, bu durumun da tasarıda ele alındığını söyledi.
adil fiyatın kmuoyuna acıklandığı tarihte sahip olunan paylar için geçerli...yani daha birleşmenin sadece iradesi açıklandı...daha spk onay var şirketlerin gk kararlar var..fiyat tespiti var bu fiyatı her şirketin kabulü var...var da var...fiyat belli olmadan ayrılma karar verilemez
Arkadaşım kamuya birleşme açıklandıktan sonra soda yada trakya alıyorsan şişe olacağını biliyorsundur...
İlgili kanun öyle diyor lakin kanun Şubat ayında değişti bunlar Ocak sonu kamuya açıkladı...şirket olarak ilgili kanun bizi alakadar etmez diyebilirler .... yatırımcılar da bu kanun birleşme duyurusundan sonra çıktı bizi alakadar etmez diyebilir....
MADDE 26 –*6362 sayılı Kanunun 24 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 24 – (1) 23 üncü maddede belirtilen önemli nitelikteki işlemlere ilişkin genel kurul toplantısına katılıp da olumsuz oy veren ve bu muhalefeti tutanağa geçirten pay sahipleri, paylarını halka açık ortaklığa satarak ayrılma hakkına sahiptir. Kurul, halka açık ortaklığın niteliğine göre, ayrılma hakkını, ayrılma hakkına konu önemli nitelikteki işlemin kamuya açıklandığı tarihte sahip olunan paylar için kullanılabilmesine ilişkin esasları belirlemeye yetkilidir. Halka açık ortaklık bu payları pay sahibinin talebi üzerine, Kurulca belirlenecek esaslara göre adil bir bedel üzerinden satın almakla yükümlüdür. Kurul, ayrılma talebine konu payların ortaklık tarafından satın alınmasından önce diğer pay sahiplerine veya yatırımcılara önerilmesine ilişkin usul ve esasları düzenleyebilir.
işte bu gün alan için daha süreç var...gk serh koyabilir falan
Zorlama yorum yapmanın gereği yok...
Spk daha düzenleme yapacak öyle tebliğ edecek
şişe olacagını nerden bileyim şirketler gk karar aldı spk bunu kabul mü etti...daha ortada bir şey yok resmi olarak