dgzte için teknik analiz alabilirmiyim.
SM-P602 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
dgzte için teknik analiz alabilirmiyim.
SM-P602 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Selamlar hocam.
yolculuk ne taraflara , sayet guney taraflarinaysa Bursa Balikesir yolu uzerindeyim.vaktiniz oluda musayit olursaniz (gerci ramazan simdi ama yinede teklif etmek istedim.)bir yorgunluk kahvesi ikram edebilirim,kahve bahane tabi makasat tanismak ,sohbet etmek.
Saygilarimla.:)
ASUS_Z00LD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Doji Star mı ?
Ekranlarımdan ve grafiklerimden uzakta bir yerdeyim. (Kalkım, akçakoyun civarı, Kazdağları)
Doji Star ve teyidi konusunu inceleyiniz.
Yarın, bugünkü kapanışın üzerine çıkılamaz ve uzunca kırmızı bir mum olursa Doji Star teyit alır.
Syg, svg, slmlr.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ustad merhaba Adel icin bir analiz alabilrmiyim
"Dayan bre Doğan.. Biz dahi vardık.." Yıldırım Bayezid
Görüş açısı..: 14.06.2017. Gün sonu kapanışı itibariyle günlük grafik.
https://s21.postimg.org/w3kmff21z/xu1001406gs.png
https://s2.postimg.org/kwe611id5/bjk1406.png
Soru şu..
- Yukarıdaki grafiğe bakarak;
-- Düşen trendi bitmiş midir. ? Bittiğine dair bir işaret var mıdır. ? (25 p)
-- Düşen trendi bitti diyebilmenin şart(lar)ı nedir. ? (25 p)
Not: Cevaplar kısa, açık ve anlaşılır olmalıdır. İmla, anlatım düzeni (50 p ), geçme notu 76. :he:
Rsi yukarı al vermiş
SM-T817 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilgim cok kisitli oldugu icin yorumum yanlis olabilir fakat yine de yazmak istiyorm.
Sondan 6inci gunde bir en yuksek hareketi goruyoruz fakat kapanis cok asagidan olmjs pjyasa bu fiyati kabullenmemis. Devam eden gunlerde ise lokal bir yukselme trendi var. Bu rsi indikatorune de yansiyor.
Fakat dusen trendin bittigini soylemek icin erken. Hareketin kirmizi cizgiyi veya hareketli ortalamayi kesmesini beklemek daha dogru olur.
Kestigi bolgede yukselen trendin yuksek hacimle de desteklendigini goruyorsak stop lossumuzu belirleyerek pozisyon acabiliriz.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cevap: Düşen trend bitmemiştir, bitmesi için kırmızı çizginin üzerinde geçilmesi gerekir.
Varsayım-->> Yükseliş trendi beş dalgadan oluşuyordu ve beşinci dalgadan sonra düşüşün gerçekleşmesi beklenirdi. Grafiğe baktığımızda düşüşün de beş dalgadan oluştuğunu varsayarsak beşinci dalganın gerçekleştiğini söyleyebiliriz. Dolayısıyla düşen trend bitmese bile eli kulağında diyebiliriz :)
Not 1: Fibonacci seviyeleri okunamıyor.
Not 2: Hep takip ettiğim hisseler oltanıza takılıyor. Saygılar :)
Selamlar .
Dusen trend henuz bitmemistir ,bitmesi icin once mavi ortalamanin sonra dusen trend cizgisinin uzerine atmasi gerekir.lakin rsi nin dusen trendi kirmasi bizim icin olumlu bir gostegedir.rsi deki po bize buranin dip olusumu olabilecegini gostermektedir.
Güzel..
Cevapların hepsini beğendim..
Düzeltme yapmam gerekirse;
Düşüş trendleri her zaman 5 dalgadan oluşmaz.. Genellikle de oluşmaz.. Çünkü düşüş modu, kararsızlık, düzensizlik, kaos, panik vs.. vs.. şeklinde olur.. Adı üstünde.. AYI piyasası..
Düşüş trendlerinin alt bandı kararsızlık, düzensizlik gösterebilir.. Dikkate alınmamalıdır..
Ama üst band (çizgisi) oldukça kararlıdır.. Bu çizgi takip edilmelidir.
Bir düzeltme de, PO diye bir kavram yok.. O kavramı biz PU diye adlandırıyoruz..
Sanırım arkadaş PO derken Pozitif Olumsuzluk diye düşünmüştür... :)
Hayır efenim.. Pozitif Uyumsuzluk.. (PU)
Görüş açısı..: 15.06.2016 .. Gün sonu kapanışı itibariyle günlük grafik.
https://i.hizliresim.com/JlYNkB.png
Grafiğimiz gerilim filmi gibi değil mi.. ? :he:
Yok yaa...
Tatilden döndüğümü belirtmek için yazmıştım.. :he:
Önümüzdeki bir veya iki ayı daha çok nakitte bekleyerek geçirmeyi planlıyorum.. Piyasaya müdahil olmak için çok önemli bir şey olmaz ise.. :)
İşaret yok. Sinyal yok.
Göremiyorum. :oleyo:
Görmeden, görüyorum demeyeceğim.
ayni bandi bende takip ediyorum. 08hazirandaki kapanistan endiselenmistim. alt banda cok yaklastik diye.
bugunku kapanis acikcasi daha cok tedirgin etti. 100bine degmesi sonrasinda kar satisi olarak kalmasini diliyorum.
diger taraftan da 100bini gecmemesi icin hicbir sebep yok diyorum kendi kendime.
belki bu adalet yuruyusu 1-2 gunluk etkiler yaratabilir, eger endise verici olaylar yasanirsa. tusiad da konuyla ilgili tedirginligini belirtti cunku.
disarda da gunubirlik olaylar oluyor. su 100bini bi kiraydik iyiydi.
Görüş açısı ..: 16.06.2017 İlk seans kapanışı itibariyle günlük grafik.
https://i.hizliresim.com/aG5kg5.png
Birisi endeks'e DUR desin.. :he:
http://distributedmarketing.org/wp-c...ve-reasons.jpg
hakikaten gerilim filmi gibi. genel beklenti olumlu ama acayip bir sekilde bir anda 1000 puanlik volariteler olusuyor.
Görüş açısı..: 16.06.2017 Gün sonu kapanışı itibariyle günlük grafik.
Kesikli kırmızı çizgiler aşağı kesilmiştir.
Bu çizginin üzerine geri atıp atmayacağının teyidi beklenmelidir..
Çok aceleci davranıyor olabilirim... Ama yine de ben, bir daha o çizginin yukarı kesilemeyeceğini düşünüyorum.. Umarım yanılıyorumdur. :he:
Pazartesi ve Salı günü de endeksi izledikten sonra tatile çıkacağım..
En az iki ay yokum.. Belki de üç ay.. :he:
"En iyi sistem ve strateji, uygulayabildiğindir."
https://i.hizliresim.com/29kvr2.png
Grafiğimizdeki kesikli kırmızı çizginin iki gün içerisinde yukarı kesememesi durumunda bir daha o kesikli kırmızı çizgi yukarı kesilemeyecek.. Sonsuza kadar..
Bunu demek istemiştim..
Uzun vadeli taşıdığım hisselerim haricinde.. (ve eğer bir fırsat görmez isem) bir süre TL bazlı nakitte kalacağım..
Bir de bunu demek istemiştim..
Fakat.. Fırsat görürsem.. aklıma da yatarsa.. gereğini yaparım..
Sistem ne diyorsa o..
Syg, svg.
Cuma gunku islem hacmi 3.5 milyar olarak gerceklesmis. Ortalama 5 milyar. Bu haftanin ilk gunlerinde herhalde herkes ayni seye bakiyor olacak. Ralli bitti mi dusuyor muyuz yoksa devam mi. Acilis itibariyle tekrar trend bandinin icine girdik gozukuyor.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Açılış gaplı oldu..
Bana göre.. ( Umarım yanılıyorumdur..) 97.800 - 98.000 aralığını aşağı kırarsa bu ralli bitmiştir...Bu gün ve yarın bu aralık üzerinde kalınıp kalınamayacağı takip edilmelidir..
5 numaralı etiketi (bu kadar erken) koymak büyük bir cesaret idi.. Ama koydum..
Yanılıyorsam.. Yanıldım derim.. Ben demezsem siz "yanıldın" deyin..
T/a'ci yanılmaktan korkmamalı.. B, C, D planının olmamasından korkmalı.
"T/a'ci yanılmaktan korkmamalı.. B, C, D planının olmamasından korkmalı."
Selamlar..
Alintiladigim kisima ozellikle katiliyorum.(Cogu zaman yapamasamda, uygulamada zayif kalsamda ,aslinda konunun ozunu acikladigi icin yazma geregi duydum.)
aslinda hava yagisli tatil sezonu daha acilmadi umarim endeksteki agir abiler de boyle dusunuyordur da bir sure daha trend de devam ederiz.
saygilarimla.
ASUS_Z00LD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Görüş açısı ..: 19.06.2017 .. Gün sonu kapanışı itibariyle günlük grafik.
- Kesikli kırmızı çizgi ile gösterdiğim bandın içine geri dönmüş görüntüsü veriyor..
-- Ama bana inandırıcı gelmedi.. Çünkü RSI bu tür yükselişleri onaylamıyor..
-- 100K üzeri kapanış yapmadığı müddetce 5 no'lu etiket orada duracaktır..
diye düşünüyorum naçizane.. :he:
https://i.hizliresim.com/lW9qyk.png
Bana 100'e dokunduk bitti, hadi tatile gidelim, 2-3 ay piyasa %10 düzeltme yapsın demeleri çok mantıklı gelmiyor,
RSI uyumsuz olarak bir zirve bekliyorum ve Garantiyi sanki özellikle geri tuttular,
onu da 10 liraya çıkardıklarında 102-105 civarı bir tepe oluşumundan sonra düzeltme bekliyorum,
buna A tepesi diyeceğim ve 71.700 dibine göre 30 bin puan ya da %45 kadar prim yapmış olacak (temettülerle %50 diyelim)
2-3 ay boyu %10-15 gibi B Düzeltmesinden sonra, C için belki tekrar 7 ay ite kaka 30 bin puan ya da %45 yükselerek seneye Mayıs'ta zirveyi bulacağız, fikrim budur :)
sayin delikan gaplari sevmediginizi biliyoruz :)
bugun seker yatirimin soyle bir yorumu var. diger kurumlardan ayristigi icin paylasmak istedim. genel olarak diger kurumlar bist dun tekrar trendin icine girince 100bin direncine dogru ilerledigimizi ve beklentinin olumlu oldugu seklinde dusunuyor. kisaltarak yaziyorum.
tabii seker yatirim olaya kisa vadede bakiyor. bu yorumun paylasilma sebebi borsa dusecek elinizdekini cikartin demek degil, sadece boyle bir ihtimalde yasanabilir. bu durumda bizim ne yapmamiz gerekir. sadece plan programli hareket etmek icin.Alıntı:
endeksin tekrar yukselen trendin uzerine cikti. kisa vadede 99bin uzerinde kalindikca 100k 103k seviyelerine devam edecektir. ancak endeksin tekrardan 99k altina gelmesi ve bu seviye altinda kalmasi durumunda kar satisi baskisinin tekrar guc kazanmasi beklenmektedir. bu seviye altinda sirasiyla 97.5k ve 95628-95855 arasindaki fiyat boslugu ilerleyen donemde hedef konumuna gelecektir. HO disinda teknik gostergeler zayif gosteriyor. endeks yukselis yonunde hareket etse bile bunun dusuk momentumla ve zayif gerceklesecegine isaret ediyor. gun icinde 99800 ve uzerine dusuk hacili hacimli yukselisler trade amacli satim firsati olarak takip edilebilir.
Yorumları ve raporları okurum.. Ama dikkate almam..
Dün akşam;
dedim..Alıntı:
-- 100K üzeri kapanış yapmadığı müddetce 5 no'lu etiket orada duracaktır..
Yanılıyorsam.. "yanıldım" diyeceğim dedim...
Dedim de dedim.. Ama dediğim dedik demedim.. :oleyo:
Her borsacı ve her T/a'cı yükselişleri ve "boğa piyasalarını" sever... Ben yanılayım.. Hep birlikte sevinelim.. :)
Ayrıca.. Buradaki yorumlarımızın bir tavsiye nitaliği olmadığını, sadece ve sadece görüş açımızı (açılarımızı) yansıttığını tekrar bildirelim..
Görüş açısı ..: 20.06.2017.. İlk seans kapanışı itibariyle günlük grafik..
- 5 No'lu etiket yerinde duruyor.. :oleyo:
https://i.hizliresim.com/y3RXN9.png
Görüş açısı ..: 20.06.2017.. İlk seans kapanışı itibariyle günlük grafik..
https://i.hizliresim.com/BA4JGQ.png
Sevgili arkadaşlar,
Yarın sabah yola çıkıyor ve yaklaşık 2 aylık bir yayla tatiline gidiyorum.. Telefon bile çekmiyor gideceğim yerde.. Ancak 3 km uzakta çekiyor..
Benim (eğitim amaçlı) başlattığım bu grafiği artık paylaşamayacağımı düşünüyorum.. İmkanım olursa.. paylaşmaya çalışırım.. Ama sanmıyorum..
İşte grafik ve 5nci dalhanın yükselen trend bandı burada.. Takip etmek isteyenler kendi grafiğini oluşturabilir..
Yorumlarım da ortadadır..
Eğer ben yok iken yanılırsam.. Lütfen "Yanıldın" diye yazın.. Tarihe not düşmüş olursunuz..
Bana göre güzel paylaşımlar oldu bu topikte..
Yarın gece (Kadir Gecesi) için de şimdiden hepinize mübarek olsun, Allah gönlünüze göre versin diyorum..
Ayrıca.. Ramazan bayramınızı da şimdiden kutluyorum..
Yola gideceğim.. Hakkınızı helal edin..
Syg, svg.
Hayirli yolculuklar,iyi tatiller dilerim.tatil yapmak,kafa dinlemek icin cok ta guzel biryer sanirim.ne kadar az teknoloji o kadar az sitress..:)
yanilmak terste kalmak bu piyasada herkesin defalarca basina gelmistir,gelmemesi imkansiz zaten.
İmkan olsaydida derslere devam etseydik iyiydi.peki tatil sonrasi devam edermi dersler yoksa okul suresizmi tatile girdi,daha diplomayi da vermedin bize:)
saglicakla kaliniz,saygilarimla :)