HATIRLATMA
Yazan oldu mu bilmiyorum, pay vadeliler için vade sonu 29 Temmuz. Ayın son günü yarım gün ise pay vadelilerde vade sonu son tam işlem günü oluyor.
Printable View
HATIRLATMA
Yazan oldu mu bilmiyorum, pay vadeliler için vade sonu 29 Temmuz. Ayın son günü yarım gün ise pay vadelilerde vade sonu son tam işlem günü oluyor.
Dolar enerji aldı stop patlattı .. yukarıdan assagi ağır şelale bayram öncesi olasılıklar dahilinde
Temsilciler meclisi TR'ye yaptırımı onaylayan tasarıyı onaylayınca usd / try 7.0013 eur / try 8.22 yi gördü.
Kamu bankaları yine müdahale etmiş gözüküyor, gece seansında döviz kontratlarını merkez bankası yine short'luyorlar.
viop30 kontratına %1 e yakın satış geldi.
DOW' un gidişatı da hiç hoşuma gitmiyor...
Kırmızı çizginin bariz altında, üstüne atması için 500 puan civarı alması lazım...
Bir de DOW' u şu an sadece TESLA ile tutuyor, TESLA' yı saldığı vakit DOW göçer...
DOW biraz gevşeyince TESLA' yı %5,5 artıdan, %6,5 artıya çıkardı...
Bizim PALA endeksi nasıl ASELS ile tutuyorsa, DOW palası da TESLA ile tutuyor...
Bunlar kanka diye boşuna demiyorum...
Sürüye kurt girdi birkere
Devamı gelir DİE düşünüyorum
Evet şimdi BİST yarın ne olacak?
Artı ? Eksi?
Hareketlililik iyi geldi, Bist kapanırken açtığım kısaları aşağıdan yerine koydum.
Ve an itibariyle short tarafına geçtim.
https://i.hizliresim.com/4SufTi.png
Dostum salacaklar, salacaklar elbet de zamanlamayı tutturmak önemli...
Yaklaşık bir haftadır ciddi bir belirsizlik havası var, en sevmediğim...
Her gösterge kritik bir yerde, hiç bir sinyal öbürüyle uyumlu değil, gürültü çok fazla...
Bu aralar yorum yapmaktan kaçınmak en doğrusu...
TTKOM' da da sabırlar dilerim, 7.80 - 8.20 aralığında bezdirdi resmen...
Olgun borsacı ile genci sohbette. Ağabey diyor ki, “Sadece fırsat kollama, fırsat da yarat. Şurada köpek pisliği var. Bir lokma yut, 1 milyarlık hisseyi sana vereyim.”
Bilmiyorum borsacılık böyle bir şey mi, diğeri fırsata atlıyor. Kusura bakmayın, o da yiyor. Hisseleri kapıyor!
Fakat borsacı ya, kıpır kıpır: “Siz de aynı şeyi yapar mıydınız?”
O da yapıyor tabii. Bir parmak da o…
Hop, hisseler el değiştiriyor tekrar.
Fakat gencin kafası karışık:
“Bu işlerden sonra ne sizin portföyünüz değişti, ne benimki. O zaman biz bu boku niye yedik?”
Görmüş ve geçirmiş büyük diyor ki:
“Öyle deme çaylak. 2 milyarlık iş(lem) hacmi yarattık!”
Dolar 6,85 idi yine 6,85.
İşlem hacmi yaratıldı.
Bir şirket hem nasdak, hem sp, hem de dow jones endeksi hesaplamasında hesaba katılamaz mı ???
sp de adı üzerinde 500 şirket var...
nasdakta 100
dow da 30 şirket, en büyük en kalantor...
Mesela aselsan biz de u30 hissesi, u50 de hesaba katılmıyor mu ??? u100' de hesaba katılmıyor mu ??? utüm de hesaba katılmıyor mu ??? xusin' de hesaba katılmıyor mu ???
fed dediğiniz küreselciler, trump ise ulusalcı. çini çökertmek yeni paraya geçmek ve yeni sermaye dağıtımları yapabilmek için kaos çıkarmak zorundalar kasıtlı olarak da dolar çöpe dönüşecek diyorum. ve bundan diğer ülke paraları da zarar görecek. belki de abd dolarından daha fazla zarar görecek bazıları. özellikle japonya isviçre italya.. imtiyazdan rezervden vazgececekler diyorum.Bu benim fikrim illa fikir belirtmek zorunda değilsiniz
Size önerim, böyle "komplo teorisyenlerinin" saçma teorilerine itibar etmek yerine ,itibarlı üniversitelerdeki ciddi akademisyenlerin görüşlerine daha fazla itibar etmeniz.Ama ,yine de sizin bileceğiniz bir iş tabii ki.Sizin yazdıklarınız benim için gerçekleşmesi milyarda bir bile ihtimal olmayan komplo teorisi.Zaten çok büyük bir ihtimalle ,3.5 ay sonra Trump da seçimi kaybedip gidecek.
Evet buna benzer bir haber okudum 6 gün önce cnbce' de yapılmış...
Tesla could soon **** the S&P 500 — but inclusion isn’t automatic, even with a full year of profitability...
https://www.cnbc.com/2020/07/21/tesl...f-profits.html
Sadece merakımdan birkac soru soruyorum kaosu ulusalcılar mi çıkaracak yoksa küreselciler mi? Eğer küreselciler çıkartacaksa dolar yerine ne ikame edecekler? Küreselciler hangi sebeple senyoraj gelirinden vazgeçecekler?Herşeyin fiyatı dolara göre belirlenirken doların çökmesi herşeyin fiyatının çökmesi demek değil midir? Altın neden kıymetli?
Zaten tesla sp500 bileşenleri içinde yok...
paranın anlamı yoktur onların sınırsız paraları var zaten. gücün anlamı vardır. petro dolardan vazgeçen ülkeleri devirmediler mi? çin de bundan vazgeçti yıllar önce altına endeksledi petrol karşılığı verdiği yuanı. kaos yaratılmasaydı 7 yıl sonra dünya ekonomisini ele geçirecek çinle nasıl başa çıkacaktı abd? ismini verdiğim 6 kişinin videolarını izleyin 5-6 ay sonra fikriniz değişir.