Ya da sevilecekmiş gibi
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
kimse yok mu..??
yokmu akıbeti hakkında yorumu olan:)
yoksa bir halt yapmiyor deyip herkes sattı mı..
30 eylül bilançoda 520 milyon tl döviz pozisyonu varmış bugün itibarıyla 1 milyar tl yi geçmiş olması gerekir.....ytd
Aşırı ucuz kaldı koskoca ülkenin en büyük sigorta şirketi sonuçta. 0,37 cent e düştü bir hissenin fiyatı. Ecnebilere bu fiyatlardan aldırmaması lazım piyasanın. Millet parasının değerini korumak için büyük hisselere saldırıyor. Ehh bu da bist 30 ayarında bir şirketin hissesi. Çok kıyıda köşede kaldı, 6 fk yüksek karlılık ve temettü verimli hisse kalmadı piyasada.
elimize verdiler-volkan konak
Ben olaya GAP kapandı olarak bakıyorum... Şimdi daha güçlü dönecek dönmeli... Kulp yapacak ve inşallah çanak katlayacak
LYA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Son önlem paketiyle temeli sağlam sigorta şirketlerinin patlaması lazım...
Aksi durumda zaten yine doların çıkışı önlenemez ve kısır döngüye girilir...
Diye düşünüyorum...
YTD...
Arkadaşlar
Trafik bedeni hasarları 4-10 yıl geriden gelir.
O hasarların ödemesi de asgari ücretle direkt ilişkilidir.
Asgari ücrete %50 zam hiçbir sigorta şirketinin hesabında yoktu.
Bu nedenle ortada ciddi bir ek yük mevcuttur.
Sigorta şirketleri bu yükün altından kalkamazlar.
Ayrıca trafik sigortasında tavan primler düzenleyici kurum tarafından enflasyonun ve mahkemelerde gelen diğer ek yüklerin altında artırılmaktadır.
O nedenle sigorta sektörünü zor günler beklemektedir.
Trafik poliçelerinden büyük zarar gelecek 5-7 yıllık döneme girdik.
Az trafik sigortası yazan şirketlere kaymanız lazım.
Bu şirket az yazıyor ve bankasürans karlılığı muhteşem.
Ama daha önce burada ismini zikrettiğim bir şirket 2022 de ciddi zorlanacak.
Artık ismini zikretmeyeceğim.
Asla ytd
Kendi kararınızı kendiniz verin.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Seans içi haber attığına pek şahit olmadım bugün Kasım poliçe miktarını yollamış seans içi... %27 artış demiş... İş yatırım ın temettü beklentisi de biraz zayıf görünüyor... Bu yıl temettü beklentiniz nedir dostlar?
LYA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ey sigortacılar, nerdesiniz :)
Adamlar alır almaz %10 vurdu kafamıza.
Stratejiniz nedir, ne bekliyorsunuz?
%100 enflasyonda %6 temettü bekliyoruz..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Daha fazlasına hayır demeyiz..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ciddi anlamda sessizlik var :) Arkadaşlar selam, 2022 yılı için hisse başı temettü tahmini olan var mı ?
Ne hantal kagitsın yahu.elini sallasan her kagit %3/5prim yapti bu neredeyse eksi kapatacak....
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Artik sinirleri zorlamaya basladi..
5.70leri görünce tamam bu sefer oluyor dedim birsürü mevzu patladi 5.25e geldi..
6 lira üstüne döneceği günü bekliyorum
Ne halt yiyeceği belli değil
Ama bu sene iyi kâr açıklayacak gibi
İsyat 9 TL hedef vermişti
YTD
Diger sigorta sirket fiyatlari nedir diye bakinca coook büyük denen Turkiye Sigorta fiyati beni hayrete düsürdü.SIKI DURUN..ANADOLU SİGORTA..(6.21).AK SİGORTA.(7.86)RAY SİGORTA( 13.05) ANADOLU HAYAT (14.92)..VE Aptal basim la aldigim 2/3bin lot luk..Turkiye Sigorta (5.14) Kutlarim sirketi.Yahu millet gece gunduz ihtiyac kredisi ,tasit kredisi ,konut kredisi kullaniyor.Buyuk sirketler Devlet bankalarindan ticari kredi yada kgf.kredisi kullaniyor..Pesin sigorta bedeli kesiliyor.Konut kredilerinden ev sigortasi hayat sigortasi dask kesiliyor.Bireysel kredilerden hayat sigortasi otomobil kredilerinden kasko sigortasi yapiliyor.Ozellikle bunlar ozel bankalara gore daha ucuz kredi oldugu icin devlet bankalarindan kullaniliyor..Ziraat,Halk.Vakif..Katilim bankalari.ve bunlarin cogu Turkiye Sigorta uzerinden geciyor..Peki hisseye yansimasi (0) ..Bu memlekette en aptalca is borsaya girmek ..cunku kucuk yatirimciyi dusunen yok...Yok spek.yok sistemik islemler...İste boyle bisey.....
1.058 kar...
kar rakami benim beklentim olan 1.2 milyarin altinda kaldi. prim uretimi artmasina ragmen karlilik oraninin azalmis olmasi tabiki guzel bir gorunum degil. Geriye kalan beklentim %80-85 oraninda temettu dagitim aciklamasi. Belki o zaman biraz hareket gelebilir diyecegim ama cok da ise yarar mi emin degilim. bu saate kadar satmadik temettuyu gorene kadar da satmam. Sektorde lider kalmaya devam ettigi surece satmayacagim.
Şuanki fiyati ile 60 kurus temettü verse %10 dan fazla temettü verimine denk gelir... illaki fiyatlama olacaktır.
Ytd.SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tuncay turşucu çektiği videoda 35 krş civari temettü demiş ancak geçen sene şirketin 600m civarı borç ödeyip ardından temettü ödediğini gözden kaçırmış olabilir. Bakalım temettüye kaldık oda kötü gelirse üzülerek..
Devlet şirketlerinde temettü ödeme kültürü yok denecek kadar az. Ancak varlık fonu bu gelenegi degiştirir ise tursg uzun vade alınabilir. Yok eger gene aynı kafayla devam ederler ise valla temettü için ben tursg almam kesinlikle.
Sevgililer gününde 4,95 kapattı.
Çok ucuz kalmadı mı sizce de.
Temettü dağıtacak mı? Dağıtacaksa ne kadar olur acaba?
Fırsat kokusu alıyorum ama Rusya Ukrayna gerginliği ürkütüyor.
Daha aşağı zor gelir gibi . Bilemedim.
1500 Lot alıp attım kenara :)
Ne gördün ve abi bunda :)
Evet, normal şartlarda sermayesi kadar kâr eden hisseler 9, 10 tl. civarı oluyor. Bu şirket yönetimi biraz problemli sanırım.. Bir kan değişikliği olmalı bence.
Ufak ufak alıp burdan bekleyen şanslı:)
Biz yanlış yapıp kafadan 100 bin lotla dalip ekledikde ekledik🤣 ocak poliçe veya büyük sözleşmeleri kap atsalar yatırımcıyı bilgilendirseler fena mı olur? BAE ziyaretide bitti, varlık fonu finans şirketleri ilgileride fıs çıktı diyebilirmiyiz?
2 senedir fiyatlama yapmaması benim için etkili oldu,
Son bilançolara göre en iyi sigorta firması diyebiliriz bence. Ayrıca birleşmenin etkilerini atması gereken zamanlar olarak düşündüm şişe ve oyakc birleşmesi sonrası yatay hareketine benzettim. Birde malum seçimlerin yaklaşmasi be bae ziyaretide şirket için beklenti arttirdi ancak şuanlık hacim yok. Bende %10 yukardan maliyetliyim malesef bekliyorum
Gercekci olacak olursak senet gereksiz yere yukarı gitmedikce BAE den bir beklentim yok.... İcerden bilgi alanlar bizden önce davranacaktır.Daha önce de gördük döviz hareketlerinde... Ne alanı ifsa ettiler ne satanı...
Bunlar benim hayalim gercekler farkli olabilir. Bol kazanclarSM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu 2016 ve 2019'da bedelli yapmış. Gerçi o zaman Güneş sigorta idi sanırım adı ama haydi bir daha bedelli gelin yapıyoruz derse ne olacak? :wu:
Bedelli yaptığında yine kamu şirketi değil miydi bu?
TVF'nin şirket satması gündemdeyken Türkiye Sigorta'ya yabancı bir ortak gelebilir mi acaba? Satılması mümkün olabilir mi?
Bir de TVF buradaki parayı temettü hariç alamıyorsa eğer mümkün olduğunca yüksek temettü açıklayarak parayı almak istemez mi? Her yıl karının büyük bir yüzdesini dağıtacaksa eğer hisse dikkat çeker ve hisseye talep oluşur.