4000$ kar daha realize edildi
ve şuan SPREAD 30 a düştü yani düşüşe dönebilir HER an üstelik ÇOK sert 3,81000 a kadar çakabilirler.
çıkarsa yine satarım bu sefer 3,81 000 lı fiyatlardan kapatırım
4000$ kar daha realize edildi
ve şuan SPREAD 30 a düştü yani düşüşe dönebilir HER an üstelik ÇOK sert 3,81000 a kadar çakabilirler.
çıkarsa yine satarım bu sefer 3,81 000 lı fiyatlardan kapatırım
TRY ye ödenen Faizin Merkez tarafından arttırılmış olması hiç bu kadar hoşuma gideceğini düşünmezdim
hep Artan faizin ülke ekonomisinin dğerlerini yurtdışına aktardığını savundum
bu konuda TOPIC bile açtım
ancak düşündüm de USDTRY SHORT yapınca bana ne büyük faydası varmış
1 LOT SHORT ile gecelik 42-43 DOLAR SWAP faizi kazandırıyor.
ALTIN RALLİ yapabilir bir kaç gün DOLAR ın bu durumda SAĞLAM düşmesi GEREKLİ bu da ikincil destekli düşüncem
DOLAR desteğini KIRDIĞI zaman geçen perşembe günü Devamlı SHORT açtım hiç biri kaybettirmedi yukarıdan açtığım SHORT lar daha kapatılmadı
UÇLARI açık limit bile yazmadım
SONRA baktım bu işi ka İLe yürütürüm hesabımı yüklü FON ladım.
bir günde yaklaşık 12 000 dolar kar yazacağımı düşünmedim iyi iş demekki .
####
MANTIĞA bakın DOLAR ralli yapar kim KAZANIR GLOBAL yönetenler bizlerin MERKEZ der ki EYVAH çok çıktı VATANDAŞI KORKUTUR
FAİZLERİ ARTTIRIR
SONRA GLOBAL yönetenler DOLARINI satar TL yapar yüksek faiz ile SWAP te alır
DOLAR düşmeye başlar DOLAR peşinde koşan vatandaşa İTELENİR
kim KAZANIR ?
VEYA merkez kime hizmet ediyor?
veya bizim vatandaş neden uyanık değil .
bir kaç ay DURUM böyle SÜRER GİDER sonra BORSA HAZIR TOPLANMIŞKEN RALLİ yaptırılır vatandaşa REKLAM edilir işi bilmeyen Vatandaş borsaya hücum eder
DERLER Ki BORSAMIZ Çok yüksek eknomi iyiye gidiyor
sonra FAİZ indirilir DOLAR UFACIK biraz daha düşürülür KORKUTMA hamlesi olarak vatandaş 3,6tl den kaptırır BU KEZ
BU sefer DOLAR a yine SALDIRAN GLOBAL yönetenler DOLARI sürükler 4 tl geçirtilir
DÖNGÜ BÖYLE DEVAM EDER giderrrrrrrrrrrr
#####
önlemi var mı ? vatandaşın belli yerlere durumu iletmesi ve üstüne düşen görevleri de yapması gerekir bazen.
mesela faiz arttırılmaması için şikayette bulunmak gibi
ÇÜNKÜ vatandaşın ekmeğine YAĞ sürmüyorlar GLOBAL yönetenlerin ekmeklerine YAĞ sürüyorlar
#####
Hadi dolar üzme beni sağlam bir 3,70 e kadar çak SWAP ten günlük kazanırım bu arada birde üstüne DÜŞÜŞten KAtlarım kazancımı
####
KISA döngü de bu yüzden DOLAR uzun süre sürünüp ANİDEN ŞAHLANIR işte bu ŞAHLANMA zamanlarında ise BUY ile katlayacaksınız kazançaları
GRAFİKLER e iyi bakın DURUP DURUP ani şahlanmalar yazması bu yüzden
aDAM SHORTU basmış 6 ay günlük 1 lot ile 42-43 dolar faiz almış DÜŞERKENDE KAZANMIŞ
SONRA bir ANDA yukarı sert hareket
Selamlar Ersoy hocam 3.70 ler gorulmedi dolarda saglam durdu galiba 2018 de de gözde olacak gibi ne dersiniz?
USDTRY yi taşıyan kimse gerçek bir ENAYİ bu kez yine 4600dolara yakın PROFİT bıraktı.
Daha düşecek diye bir kaç tane SHORT pozisyonu kapatmadım.
veya bugün yabancı forumlarda ve burada paylaşılanlar grafikler yüzünden VATANDAŞ sattıkça vatandaşın SHORTlarını kapattırmak için kaç kez 3,82500 leri yukarı kırmayı denedi hepsinde satsaydım yine KAR yazacaktım.
şuan yine sattıklarımı bir kısmını 3,82240 lardan kapattım bir kısmını bekletiyorum oradan çok vurgun yapmam gerekli.
#####
PETROL bugün 59,40lardan rahat alım fırsatı verdi
şuan 59,70 ve daha yukardan satılsa bile 1LOT = 30 dolar KAR bırakır bana 600 dolar bıraktı
daha durun bir günde 3,70 TL görülür mü? KALDIR indir piyasası bu 2 yukarı 4 aşağı
sistem bu
####
Haftalık ve günlük uzun vadeli takip edin grafikleri uzun süre süründürüp bir anda kaldırması gerekli çünkü TL nin FAİZİ bedava Kazanç bu yüzden birazda REEL piyasada mal toplaması gerekli
1 LOT USDTRY satılsa 3,82500 den bugün kaç kez KAÇ dolar kar bırakırdı siz HESAP edin?
3,82200lerden kaç kez kapatma FIRSATI verdi ? kaç keç 3,82500 ü gösterdi
vatandaşın SHORT larını FOREX te patlatmadan düşürmez
EKMEK yedirmez istemez ancak AŞIRI satıcı gelirse BIRAKIR rahat bir anda 3,80e ineriz?
bugün 100 lot ile işlem yaptım kazanç ettiğim miktar belli BELKİ beni patlatmak istedi piyasada yüklü oyuncu görünce baktı olmuyor RİSK ALMAMAK için ŞUAN bıraktı iyice
yarın 3,81000 civarı kapatırım açıkları yine yukardan SATARIM
ne demiştim saat 17:00 ve 18:00 sonrası asıl ingiltere bazlı TRADER lar olaya girsin BAKIN nasıl 3,81000 e iniyor beni bir günde bunların enayilikleri KÖŞE yaptı .
yarın eldeki açklarla üstüne bir de SWAP faizi alarak iyice KAR rakamlarını CEBE atarak kapatırım
BU hafta 3,75820 ile 3,77776 görülecek ona göre korkmadan yükselttikçe satış fırsatı olarak görerek
kaldıraç oranınıza göre Batmayacak şekilde %1000 veya %2000 teminatın altına inmeden
DEVAMLI satış yönünde forexten satarak
sağlam kazanabilirsiniz
USDTRY için 1 LOT işlemde ne kazanırsınız?
örnek
3,82650
den sattınız
ve
3,82649 ten geri aldınız kapattınız pozisyonu
2,62 $ cepte
10 pip artsa veya DÜŞERSE 26,21$ cepte
100 pips artsa veya düşerse 262,14 $cepte
1000 pips artsa veya DÜŞERSE 2621,42 $cepte
$$
####
şuan işte bu yüzden İYİ hesap edeceksiniz ve o şekilde BİLİNÇLİ bir şekilde POZİSYON açacaksınız
öncelikli hedefiniz Batmayacak kadar teminatınız olmasıdır
ben 1/500 kaldıraç ile işlem yapıyorum avantajları çok fazla yeterki taminatım %1000 in altına inmesin
genelde %2000dir.
örnek :
20 000 dolar varsa hesapta maksimum 1000 dolarlık AL sat pozisyonu açıyorum
BAKIYORUM piyasanın yönü belli 2000 belki anlık 3000dolara çıkıyorum
yani (taminatınız )x(20)=toplamınız olmalı
piyasanın yönü belliydi bugün bu yüzden korkmadan işlem yaptım
PETROL yine alım fırsatı verdi 1 saat içinde 59.40 a kadr düştü bunlar hep alım fırsatları işte.
####
https://i.hizliresim.com/vJOn2p.jpg
Eşofmanlı Ersoy Hoca,
Bugün yazdıklarını oturdum şimdi ciddi ciddi okudum..
İki konuya katılıyorum.
1- tv lerdeki abiler büyük oranda ters indikatördür..
2- altın yükselecek,bunda da hemfikirim..Hatta 1400 üzeri olacak..
Ama senin yazdığın işlemlerden bi haber kıyamet gibi insan okuyor bunları.. aman haberleri olmasın zaten.. Forexe bulaşan ky nin %90 ı soyuldu.. ben komple kaldırılması gerektiğini düşünüyorum..
Dolar da spread diyosun ama farkettiysen birkaç manyak avuçladığı dolarlar 10 lira olacak, memleket batacak diye bekleşip duruyor..
Büyük bir hata yapıyorsun, dolar çöp olacak, büyük resmi ne zaman göreceksin merakla bekliyorum..
Senin gibi uzun vade bu kadar büyük ve iddialı kehanetleri olan biri bunu nasıl göremez anlayamıyorum..
DOLAR bir günde yine 10bin dolar üzeri kar cebe bıraktı
bunda teknik analizin katkısı çok
####
DOLAR uzunda getirecek neden derseniz
yukarıda yazdıklarım gibi hareketleri bekletip yukarı sert hareketler şeklinde olacak bugün AYLIK tekniği kırdı aşağıya
önceden yazdıklarım gibi 3,72-73 kırılırsa 3,65tl ler görülür ancak 3,60 tl altına inmesi zOR
sisteme bakın VİZE krizi bitt haberleri PİYASAYA VERİLİR
borsa %2 getirir
MALI olanlar AZ az satmalı toplu satışlardan kaçınılması daha sağlıklı
zaten vatandaşta mal kalmadı
###
bakalım nerey kadar OLUMLU hava sunacaklar medya ile
ADAMLARIN sistemleri çok güzel MEDYAYA veriyorlar haberleri topluyorlar şimdi hazır zirveler görüldü veya görülecekken OLUMLU haberler NASIL geliyor ama ??
###
ALTIN kısa da 1314lere kadar gidebilir
ÖNCEKİ teknik ANALİZİmdeki gibi 2 yıla altın 1618 dolar olacak
PETROLDE de durum 2 ay içinde SERT bir hareket ile 74 dolarlara çıkabilir
ben söylediğim de petrol kaçtaydı?
dün 3,81e DOLAR i SHORT çekenler bugün sağlam kar ile SHORTLARI kapattılarsa bile düşüş sürecek TEKNİK BELLİ etmişti
KENDİSİNİ
konsolosluk haberini iyi kullandılar değil mi?
####
BORSA da meşhur hisse ALBRK yarın 2,1tl görülebilir açığa satım denenir mi iyi cesaret ister ama yapacak olanlar mutlaka vardır
####
HALKB toplamaya devam RAlliye katılacaktır %50 potansiyeli kısa da mevcut
####
uzun VADE TAHMİNLER ve teknikler daha sağlam tutuyor ben uzun bakar kısada da hareket ederim
dün ile bugn toplam DOLARda 25bin Dolar kazandık
yükselsin yine satarım kısa da kalmak bir daha ki RALLİ sine kadar elde SHORT ile KALIR gecelik SWAP faizimi ALIRIM
####
doların rallisi martta ani ve sürpriz OLARAK gelebilir dikkatli olmak gerekli soluksuz uçabilir.
####
ingiliz TRADER lar böyle kazanıyor kaç yıldır adamların STRATEJİSİNİ çözdüm
####
DOLAR evet yükselmesi gerekli yoksa bizim ülke için çok kötü olacak dediğim gibi ucuz dolar yukarda açıkladım nedenlerimi
ancak birileri DOLAR ı güçlü bir şekilde SHHORT çektiğini ve bunların ingiliz TRADER lar olduğunu unutmasın
hareketler Daima ÇANAK yapıyor
çanak oluşsun görürüm ben bu yazdıklarımı
####
yukarıdaki GRAFİĞİM bir gecede tuttu ve 12500dolar daha kar cebe bıraktı
Yürü be Eşofmanlı Ersoy Hoca...
Bu akşam doları gördüm, hakkaten sevindim senin için..
Kedi olalı bir fare tuttun.. sürekli kan işettiler sana meczuplar..
Neyse, keyfin yerindeyken fazla takılmayayım, inşallah hep böyle kazanırsın..
HAYALLER
https://resmim.net/f/ho8usz.jpg
GERÇEKLER
https://resmim.net/f/mxV1Fx.jpg
Şekerim bunları da EKLE lütfen öyle Teknik analiz olamayan bir resmi koymuş beni mi kötüleyeceksin vatandaşın gözünde?
bak:
http://www.hisse.net/topluluk/showth...691#post902691
#####
DOLAR 10tl olacak ben hiç bir zaman söylemedim yanlış anlaşılmasın
2019 Türkiye için KRİZ yılı olacak 2021 ise Amerika için kriz yılı olacak
şuan yükseliyor olabiriz BORSA olarak evet ama unutmayın ki VATANDAŞın elinde MAL yok
İnsanlar o kadar küçük HESAPLAR yapıyor ki birbirlerine şuan MAL aldırıp belli başlı hisselere MÜŞTERİ çekme peşindeler
Bakın KAREL,BERA,DENGE,FLAP,daha sayamayadığım kaçtane hisse?
COMDO EDIP nerelere geldi bunları KİM söyledi herhalde aklınızdaki ERSOY hoca söylemedi
GERÇEK ERSOY söyledi
AKFGY yi kim söyledi?
AÇIN bakın NİSAN 2017 söylemişmiyim?
####
neyse DOLAR içinde TAHMİN im 2019 için 8,5tl dahi görülebilir
DOLARDA günlükte haftalıkta TERSE pozisyon ALABİLİRİM bunda ne var ki FIRSAT gördüm GİRDİM
ZATEN FOREX te DOLAR "BUY" yapılacak yer değil günlük MANYAK gibi FAİZ ödersiniz SWAP faizi bunun adı
ANCAK SWAP faizi almak için SHORT yani SELL yaparsanız POZİSYONUNUZU kapatmazsanız dahi FAİZ alırsınız
AÇTIM kapattım bugün
daha düşer mi bence şuan SHORT çuların CANINA okuyacaklar 3,85e kdar alabilirler USDTRY yi##############
#######
DOLAR için şuan ucuz demekteyim çok ta haklıyım bu konuda
doların şuan 7tl aşağısında olması UCUZLUK anlamı taşıyor benim için
benim TAHMİNİm DOLAR 2019da 7,5tl yi geçecek
2023 te ise 9,5 tl ancak GRAFİK daha oluşmadığı için ÜSTTEN mi 9,5 tl dokunacak yoksa ALTTAN mı dokunacak GÖREMİYORUM
yani 11tl olup mu 9,5tl ye iner bilmiyorum
ancak 2018 yılı çok TAHLİKELİ OLUŞACAK DİP seviyeler için GRAFİKLERİM de verdiğim gibi HEDEF im 2020başları 2019 sonları gibi
şuan BU fiyatlar sadece İLLÜZYON
yukarıdaki GRAFİK TEKNİK analiz ÇALIŞMASI değil SADECE illüstrasyondur
yani benim TEKNİK analizlerime bakınca anlar zaten VATANDAŞ
####
Asgari ücret 1603 tl olmuş 2018 için Vayy borsaya ÇOK destek olacak bu artış
asgari ücret 2000tl üstüne çıkarsalardı kriz olmazdı ancak şimdi KRİZ in tam sinyalini aldım
demekk i KASA da para yok>>>
####
Şuan HALKB dışında hisse takibime yok ani bir RAlli bile yapabilir
çünkü teknikte ÇAkmadılar toplanıyor halen
teknikte çakılması gereken bir tahta olsaydı ikincil dip yapardı
####
Sterlin toplayın dedim mi? nisan ayında Sterlin kaç tl idi?
####
böyle beni KARALAYICI teknik analiz özelliği bile taşımayan illustrasyon resimler ekleyip gözden düşürmek isteyenler kendileride birer fikir paylaşsa
veya hisse tahminleri TEknik analizleri paylaşsa içim gam yemez sadece gülüyorum bunları okuyunca
####
BORSAMIZ küçk bir ralli yaptı bu hafta ancak genele bakılırsa her bir hisse belli teknik noktaları doldurmak için MAL satmak için hareket etmiş gibi geliyor
####
bakalım 116500 den mi döneriz
yoksa 123500 den mi döneriz
bunları bende merak ediyorum yoksa 129500 e gösterirler mi?
####
adamlar halen BORSAmız 3 cent diyorlar NE PAZARLIYORLAR ya?
aÇIP bakın GRAFİKLERE PAYLAŞTIK bunları 2001-dipleri 1 cent mi?
2008 dibi kaç cent?
####
bırakın arkadaşlar bunları vatandaşa bir ay önce borsada gelecek görülmüyor deniliyor du Televizyonda ? ne oldu da şimdi yükselecez deniliyor?
AMERİKA borsaları için özellikle SP500 için HEDEF 2809 puan o civardan DÖnmesi veya bir kaç ay git gel yapması gerekli ancak gelecek 3 YIL
çok çok kötü olacak o yüzden şuan fazla güvenmeyin
UNUTMAYIN sakın " NE zaman televizyon UÇUYORUZ kaçıyoruz diye haberler yapıyorsa ÇAKILIRIZ ,ne zaman televizyon BATIYORUZ eyvah bittik demeye başladıysa UÇARIZ hemde %500 uçarız"
şuan dünyada BEKLENTİ nedir?
KUZEY KORE
SURİYE
ve ÜLKKEMİZDEKİ bütün TV dizilerinin bizleri SAVAŞA sokacakmış gibi Beyin yıkamaya odaklanmış diziler oynatmaları beni korkutuyor
ne yapacaklar gençlerimizi savaşa mı gönderecekşer?
bir bakarsınız 2019 da Türkiye-iran arasında savaş çıkar NOSTRADAMUS kehanetlerinde ki tahmin tutar böylece
#####
Cevo duydun mu hocanın fetvasını?
Zaten doları fulledin ama tası tarağı sat bas dolara.
Kaçırma bu fırsatı..9,5 diyo..
Zengin olup Suriye’den hocayla arsa kapatırsınız..
Bize mangal yaparsınız artık çiftliğinizde:))
bir kaç HAFTA önceki VİDEO paylaşımları mı izlemeyen var mı?
DÜNYANIN ŞİFRELERİ o videolarda
NE ZAMAN borsalar dip olacak Verilen tarihler neden bütün VİDEO larda AYNI ?
neden 2021 veriliyor?
#####
birde benim Adamım bu MICHEAL ın hayatını izleyin anlayın bakın ADAM TIP doktoru ama
YAPTIĞI iş ile EKONOMİ dünyanın İDOLU oldu filmi de ÇEKİLMİŞ haberim yoktu
adamın YAPTIĞI İŞ
"
tüm dünya uçacağız kaçacağız DERKEN adam 2 yıl önceden AÇIĞA mal satıyordu "
sonuç : kişisel SERVETİ ni sigorta ettirip 8 500 000 000 $ lık resmen kumar oynamış
bakın izleyin bende bu şekildeyim biraz 2 yıl sonrasının amacını öğrenip vatandaşa söylüyorum bu yüzden sevmeyenim çok olacaktır sevenimde vatandaş olduğundan ve vatandaş genelde SAF olduğundan burada gelip yazmaz zaten
bakın videolara:
https://www.youtube.com/watch?v=9dbgIKRRW1o
https://www.youtube.com/watch?v=1CLhqjOzoyE
https://www.youtube.com/watch?v=6W5zF8Xqro0
https://www.youtube.com/watch?v=StrD6Rf5UCI
https://www.youtube.com/watch?v=-OzBI2r0Xb8
bu adam diyor ki bir daha ki KRİZ YILI
https://www.youtube.com/watch?v=aunCPDUaSAY
https://www.youtube.com/watch?v=meZ8N07tQdI
bende diyorum ki :
kriz 2018 de BAŞLAR belki ama DİPLERİ ZAMANSAL ANALİZ İLE 2020başları olacak ben o yıllarda FUL mal alıp YATARIM sonraki 6 yıl
Resmin altindakini de ben mi yazdim sekerim...
yahu internette yazilan herseye inanmayin
inanirsaniz kafayi yersiniz
https://i.hizliresim.com/V3ozNR.png
bakın DOLAR bazlı eskiden paylaşılmış bir resim
HALEN dolar çıktığı için YÜKSELİŞ sistemine girmiş mi şuan açın siz bakın herşeyi bizden beklemeyin
####
kimse bana dolar bazında ucuzuz demesin
DOLAR 7,5 tl olursa dediğim gibi 2019sonunda (dikkat edilirse ben hiçbir zaman 10 tl falan demedim teknik uyumlu tahminlerim mevcut)
borsamız dOLAR bazlı dip yapar bu açıdan bakıldığında yine YÜKSELİŞİN sADECE reklam AMAÇLI yapıldığı ortaya çıkıyor.
####
USDTRY den sağlam kazanç elde ettik son iki günde
paylaştığım grafiklere ek bunu da ekliyorum
https://i.hizliresim.com/V3oz4B.jpg
bakalım beklenti gibi ilk grafik mi yoksa AYLIK ile uyumlu gitmesi muhtemel bu grafik mi DOLAR ın trendi olacak
ben bu kez bunu UYGULARIM yani gelecek 15 gün için SÜREKLİ "BUY " tarafında olurum ancak aLT kısım ı KESERse STOP olur çıkar ım
yarın paylaşırım grafikleri
####
şuan borsadan yukarı ne kadar GİDER kısım kaldı? %10 mu %5 mi %15 mi?
peki RİSK almaya değer mi? yoksa yavaşça sat mı yaparız?
bakın FAİZLER halen %10 un altına inmedi
BIRAKSALAR faizi %10 altında kalsa DOLAR bir anda FIRLASA 6tl lere BORSAYA etkisi çok olur ancak olmaz işte bu yüzden adamlar bize taşıtmak için reklam ediyor işte bu yüzden şuan forex ve altına döndüm birazda petrol yani CRUde oil?
####
BOrsa da getiri performansı düşük VIOPta yeteri kadar XU100 ve XU30 vadeli ve daha doğrusu uzun vadeli YOK
koysunlar bakalım 10 yıllık vadeli bakın nasıl satıyorum
####
şuan piyango biletleri bitmiş piyasada insanların içindeki psikolojiyi kullanıp yine kazanıyorlar
bir tane bilet almam ben
almayacam da
bakın sistem o kdar piS ki ? yerinize geçecek sizin KADAR HIRS lı bir nesil GELMEZSE sizden sonra Piyasa çöker
yani FİYAT artışı için sizden sonrakiler DAHA çok çalışıp daha fazla tüketmesi ve rekabet etmesi gerekiyor
İŞTE ekonomi sistemi bu yüzden çökecek
düşünün kimse sisteme dahil olmuyor :gidip belli bir yere yerleşiyorlar köy bile değil
bu ülkede daha şurada 30 yıl önce belli yerlere gelip konanlar bugün oraların tapusunun sahibi değil mi? neden onları zengin etsin sonraki gelen nesil?
YENİ nesil e hiç birşey öğretilmiyor sadece Öğretilen İTAAT et yoksa CEZALANDIRILIRSIN
ASLINDA en kötü ceza gibi görülen OLAY aslında bir ödüldür SADECE bakış açınızı DEĞİŞTİRİN
ANADOLUda bir çok arazi boş boş duruyor ancak bakın en kalabalık yer marmara bölgesi? neden?
1960 lı 1970 li yıllara bakalım işçi gelirleri maaşları ne kadar yüksekti bugünlere GÖRE hiç hesapladınız mı? ALTIN bazında bakarsanız
sistemi çözeceksiniz
örnek 1999 yılı 2000yılı gibi ASGARİ ücret = 120tl ydi internette paylaşıyorlardı inanmıyordum AÇTIM baktım araştırdım
ALTIN gramı 5 TL olması gerekli.
şuan ki asgari ücret ile karşılaştırırsanız anlarsınız olayı
aynı şekilde O yıllarda BORSAMIZ AŞIRI PAHALIYDI çakılması gerekliydi
KONUT fiyatları deprem olmasa 1/3 veya 1/5 fiyatlarına inmese konut sektörüde pahalı olacaktı
şuan REEL kesimde gerçek bir kriz yok mu ? iş yapma hacmi düştümü? şuan yapılacak en iyi şey yatırım için ACELE etmemek
beklemek bu işin mantığı bu BOşuna mal taşıyıp insanın kendisini kullandırmaması gerekli
ESKİDEN tavan tavan giden hisseler vardı sebebini anlamazdm 1990larda 2000lerin başlarında SOnra anladım ki TAVAN gitmesinin bazen sebepleri BİLİNÇLİ yatırımcının belli ve kademeli Satmasıydı.
####
Neyse izleyelim görelim bakalım 2018 sonlarını bende çok merak ediyorum borsa ne olacak?
ALTIN 1618 dolarları görüp geçecek mi?
PETROL 75 doları yukarı kırıp tahminlerimde ki gibi 100doları aşacak mı?
konut fiyatları %30 düşecek mi?
SURİYEDEKİ ARSA fiyatları 40 misli ARTACAK MI?
Yazın bunları bir kenara?
Otomobil/taşıt sektöründe ÖTV YÜZDE sıfıra kriz var indirilecek mi?
alanların elinde kalacak mı?
hadi bakalım
Slm Sn. Ersoydelta 2018 2019 varmı favori senetlerin
Yorum alalım
iyiki bulduk bu esofmanli hocayi,
al dolari 3.80 den sat 8 e 9 a yarin obur gun,
vay be!
var mi boyle kazanc,
ustune belki yuzde 3 yada 4 faizide cabasi canim.
vay ki vay !
not;
2001 de 1, 7 den bu amarigan pacavrasini alip zenginlik dusleyenler 2012 de ancak ayni fiyata gorebildiler amarigan pacavrasini
umarim ayni sey baslarina gelmez.
Doların değersiz olması maalesef bizim gibi ülkeleri zora soktu bence. Tamam ucuza para bulundu ama ülke çinin çöplüğüne döndü resmen . Her şeyi ithal eder olduk. Millet iphone alamayacağım diye üzülüyor dolar çıkınca. yoksa doların çıkması umurunda değil. bir yere kadar değerli dolar bizim için daha iyidir. doların değerlenmesi devalüasyon şeklinde olmamalıdır orası ayrı.
Bravo . Doğru tespit bir önceki yorumda
Uzun süre değersiz dolar ithalata yöneltti malesef
Telefon dediğin ne ki bendeki kirilmazsa on sene daha kullanılır gider
Umalim bundan sonra çok dalgalı seyretmesinde dolar kuru
İhracatçı sanayici önünü görüp yatırımlarını hizlandirsin ve stabil şekilde korkusuz fiyat çekebilir olsun dünya geneline.
Parasal bolluk sona erdiyse inşaatı da hafifletip ağırlıklı sanayi malları ihraciyla adımızı duyuralim karnimizi doyuralim
Herkese huzurlu bir yeni yıl temennisiyle
akilli olun kendi akliniza gore hareket edin..kaldiracli sistemlerden uzak durun...kaldiramayacaginiz yukun altina girmeyin...falciliga soyunanlara hic itimat etmeyin..para kazananlarin isi gucu yok birde insanlarami kazandiracak peki kim kaybedecek . dolarin artmasi dusmesi altinin deger kazanmasi bunlarin hepsi dunyada ilerde olusacak durumlara gire ddgisecegine gore bu falcilar nerden bilecek amerikanin ne yapacagini, nerye uzanacagini kimlerin kanini emecegini..altin idi de keza ayni..bu kaldiracli islerle ugrasanlar cogu culsuz kaldi..ocaklari sondu evi dagildi..bunlar gibi kumar duskunlerinin sonu akil zorlugudur..o yuzden aklinizi basiniza alin once gelecek gordugunuz sektor sonrada kagidinizi secin temettunuzu alin uslu uslu oturup kagidinizin guclenmesini bekleyin..hizli zengin hayali hayalden oteye gitmez..
Viop ta piyangoya göre az dağa Şansın var belki
Ama para çok digilse girilmez
Çok paralı tiplerde risk analizle dönem dönem acitmucak meblagda girseler iyi olur
Yatırım tavsiye degil
Beyler ortaya bir sorum olacak ; Bu Ecnebiler her işlerini kırk kez düşünerek yaparlar ya, bizim gibi ülkeler de onlar ne yaparsa hayran olur ya..... Dolar ismini neden kullanıyorlar acaba ? Bu isimde bir mesaj var mı ? Şeytan aklımı karıştırıyor.
ersoy birilerinin damarına basıyon küçük spek ajanlar çoğalmaya başladı sen yoluna devam et
Biz buradan HEr gün VAtandaşı uyarmayı bırakırsam EMin OLun bundan birileri vatandaşın eline öyle bir verir ki malları SERT düşüş başlar
adam açıp bakmıyor AÇIP iki grafiğe gelip buradan yorum yapıyor aç bakalım YAZ oraya grafik başlangıcı 1989-sonu ise 2018
DOLAR-TRY ve İMKB grafğine BAK bakalım ne göreceksin
ufak tefek çocuklar borsaya girecem diye HESAP açıyor etrafınızıa bakmıyor musunuz?
lise yeni bitmiş YAŞ 18 daha hayatının baharında GİDİP borsa hesabı açıyor
ONU bırakın gidip BITCOIN peşine DÜŞMÜş bana da diyor ki Ağbi SANAL para buldum çok kazandıracak
Kazandırır kazandırır ama nasıl kazandırır ?
DOLAR ALTIN stoklamaya devam AYLIK grafikte halen FLAMA formasyonu devam ediyor
ŞUBAT mart 4,21tl hedefim devam ediyor
ALTINDA ONS olarak 1618dolar hedefim devam ediyor
ara ara SAT fırsatı verirse buradan paylaşırım kısa vadeli yüklü FOREX üstünden satış yaparak KAR elde edersiniz
BU hafta DOLAR haftası FOREX üstünden kaldıraçlı işlem ile yüksek kzanç elde edebilirsiniz
yukarıda açıkladım nasıl yapacaksınız AYLIK graifkte 3,87-3,90 a kadar yürütebilirler
oradan yine döner ama dediğim gibi hata ile SHORT falan yapmayın hesabınızı kapatmasınlar
#######
dediğim gibi birileri YAZILANLARA çizilenlere bu adamın nasıl bu kadar TAKİPÇİSİ oluyor diye sinir olmuyor değil
çünkü adamın amacı belli DOLARI 2016sonu 2017 başında SAT BORSAYA gir AÇIN bakın imkb kaç puan dı 2016 sonunda?
DOLAR şuan 4,61tl olursa BU ADAM ve ÇAKALLARININ oyunu çok FENA bozulacak
o yüzden MEDYAYI nasılsa ele geçirmişler ne derseler YAPIYORLAR
bir kaç fikir üreten adam var onlarıda GÖZDEN düşürürlerse işlerini yapıp FAİZLER daha da yükselmeden işlerini TAM yapabilecekler
HER GÜN MEDYA DA bizi BREZİLYA ile karşılaştırıyorlar FAİZ oalrak YOK biz NEGATİF Reel faiz veriyormuşuz>>>,
sanane kardeşim FAİZLER yükselsin ÜLKE krize mi girsin?
#####
bırakın dolar gitsin gidebileceği maksimuım seviye 2018 için 5,5-5,6tl daha üstüne gitmesi için
neler olması gerekli
#1 : nostradamus kehanetleri gibi ŞUAN IRAN daki gçsterileri Destekleyen amerika gibi IRANda DEVRİM olursa
ve anlatılan Kehanet gibi Türkiye ile IRAN arasında savaş çıkarsa (dikkat edin SON 5 yılda tr içindeki IRANLI sayısı aşırı arttı)
#2 : KuzEY kore haberleri yine medyanın fırınına sürüldü adam derse ki tüh MASAMdaki düğmeye yanlışlıkla bastım
#3 : GLOBAL ler tr de seçimi kazandırmak istedikleri Ablayı iyice abartırlarsa (dolara yurtdışından müdahale ederler)
bunlar olursa DOLAR dedğim yerlere gelir ve geçebilir
####
ancak bunlar olmazsa OLMASI gereken DOLAR kuru maksimum 4,61 tl
####
BOrsaya gelince ise Yukarıda anlatılanlar gibi ve daha önceki tekniklere uyumlu olarak
114500-116500 civarından dönme ihtimalimiz Çok yüksek
veya oldu ki vatandaş KALmaDI borsada İSTEDİKLERİ gibi AT koşturabilirler ve 123000 ler geçilirse 130000 e geliriz ancak
bunu destekleyen sistem olması gerekli
#1 : DOLAR kuru uçmalı (yanlış duymadınız dolar kuru yükselmesi öncelikle kriz yaratabilir ama devamında yükselişi destekler)
#2 : Faizler %10 un altında kalmalı
#3 : amerika faizleri düşürmeli
bunları görüpte bOrsa 200 bin olacak sanmayın sadece 130bine getirmelerini sağlar ama en önemli KOŞUL 130 000 getirmeleri İÇİN vatandaşın
HİSSELERİn peşinden KOŞUP alım yapmaması aksine az az BElli kademelerde satması gerekli Yani BORSAYI kim taşıyorsa eline VERECEKSİN
nasıl onlar vatandaş ALIM yaoınca vatandaşın eline verip YILLARCA bekliyorsa vatandaşta aynısını yapmalı eline ver YILLARCA bekle DOLARa geç ki BORSAYI taşıyan ibçç .. DOLARA tekrar geçip ülkeden kaçamasın.
BREZİLYA ile bizi KIYASLAYAN bence vatanhaini ilan EDİLMELİ neden mi ?
ADAMLAR petrol üretiyor bakıyor AZ yetmiyor ülkeye DÜŞÜNÜYORLAR ne yapsak ne etsek vatandaşı bu PETROL KARTELİNE si.. tmesek diye düşünüyor ve ÜLKELERİNde BENZİNLİKLERDE ALKOL yanlış duymadınız alkol satışı yapıyor
ve bir YASA ÇIKARTIP ÜLKEDE satılacak tüm otomobil kamyon her taşıtın HEM alkol,hem benzin uyumlu olmasını SAğlıyorlar
volksççç gibi bir marka nın aynı aracı bizdede var onlarda da VAR bizdeki sadece beniznli adamların ki ALKOL ile de çalışıyor
peki BU adamlar alkolu nereden üretiyor YAnİ diğer ADIYLA ETANOL ETİL ALKOL yani
YANLIŞ duymadınız gidip bir benzinlikte ağızınızı hotumu dayayıp içebilirsiniz de
BİZDE OLSA içerler kesin orada alkol ucuz olduğundan kkimse gidip benzinlikten alkol içmez
## neyse
orada fiyatı 2,3 BRL falan bunu google ile netten bakabilirsiniz ben bunun belgeselini izlemiştim NATIONAL da
sonra bir kaç yerde okudum aklımda kaldı
yani BU HERİFLER Brezilyalılar isterse %30 net FAİZ versinler bizi BAĞLAMAZ çünkü ADAMLAR ın yüksek FAİZİ finanse etmek için KAYNAKLARI BOL
kazanıyorlar ki YÜKSEK faiz verebiliyorlar
####
her gün televizyonlarda BAĞIRAN ekonomist geçinenler vatandaşın beynini yıkayanlar bu BREZİLYA gerçeklerini önce VATANDAŞA söyleyin
ONDAN sonra gelin KONUŞUN Brezilyaya kaçıyormuş bize gelen yatırımcı
koskoca bir HAss.. tr derler adama
BİZİM gibi SAFTİRİK vatandaşı buluyorsunuz ATIN analınızdan bakalım analistler sizi
####
bizim İŞadamımız zaten TAŞI sıkma suyunu çıkartma derdine düşmüz birde FAİZ ile mi EZECEKSİNİZ?
####
bu arada SOSYAL medya da çıkan Filistin İsrail haberleri de kasıtlı
adamların amaçları belli GAZA getir TR yi sok savaşa
şimon .... sının FİLİSTİNDEN vatandaşlık başvurusu ortaya çıktı gördünüz mi bilmiyorum sosyal MEDYA da bulursanız BOL ca paylaşın
####
BREZİLYA ile konuştum kusura bakmayın GİDİP hiç GÜNEY AFRİKAdan bahsetmedim
birileri ise bizi SAR ile TRY rasındaki ilişkiyi savunan EKonomist geçinen amcalar konusu geliyor sırada ancak Bu konu daha derin hiç anlatmasak daha iyi
GÜNEY afrika ile bizim uxaktan yakından ilgimiz olamaz
ilgimiz olması için ingiltere tarafından işgal edilmemiz gerekir
$$$$
brezilyada en ucuz yemek SIĞR eti yanında alkol bedava etin kilosu REstoranda 40-50 tl
kasapta kaç bilmiyorum
###
bu arada bizde OTOMOBİLDE ÖTV var onlarda yok
bunu da söylesinler
sanayii-madencilik sektörü ancak Global tehlike yüzünden bunların satışları SIFIR olursa en çok onlar kaybettirir
mesela PRKME
#####
bakın bugünün Vatandaş nasıl kandırılır haberleri daha 2 ay öncesinde MEDYA ne demişti
?
koşun araç alın 2018 de mtv artışından etkilenmeyin
aman aman
sonuç bugün öğrendik ki SIFIR araç fiyatları %5ler civarında ÖTV matrah değşiminden DÜŞMÜş
buyrun:
https://i.hizliresim.com/2EM4gO.jpg
####
tabii Sağlam zamlar yolda demişlerdi
https://i.hizliresim.com/GyqX5y.jpg
####
yurtdışından OTOMOTİV yedek parça olayını defalarca yazdım buradan
bakın o kadar çok kişi bu işe girmemiş girenler Vergi sistemini değiştirtmiş şimdi asıl bu işe girme zamanı
https://i.hizliresim.com/kX2Rkv.jpg
###
3tl lik buji bizde 25tl
####
iran ile savaş demiştik
https://i.hizliresim.com/pG7VXm.jpg
nostradamus denen adam yanılmamış hiç
####
ve bugünün FAVORİSİ
https://i.hizliresim.com/8NGogd.jpg
eskiden bu haber çıksaydı 2005lerde borsa bir günde %7-8 düşerdi
şimdi vatndaşta mal kalmadı ki düşürüp toplasınlar AKSİNE satmak için bugün %2 yaptırdılar
hangi hisseler gitti Endekste ağırlıkları olanlar gitti
çeksinler bir ITTFH ı yukarı bakalım
veya EDIP i
####
HALKB ralli piyasasına girebilir kısa vadede 16tl ler görülebilir malı kaptırmamak veya satmak size kalmış
####
ALTINNNN 1330-1340 lara kadar gidebilir HAZIR boğa piyasasına girdi
####
söylediğimde kaç tı 1250ydi alın kaldıraçlı alın forexten alın demedim mi?
1340ları geçip yukarıya dikerse yönünü gelsin 2018 sonunda 1618 dolarlar
####
bunları yazın kenara sonra ben demiştim demek istemiyorum
####
otomobil fiyatları yukarıdaki olaydan %5 civarı ucuzladı ancak ALACAKLAR acele etmesin 6 ay içinde ÖTV sıfırlanabilir biraz daha harcamalarınızı erteleyin
####
USDTRY yönünü şaşırdı aptallaştı DOLAR endeksi yukarı döndü ama düşüş trendine devam edebilir
EURO ve japon yeni şuan daha cazip olabilir.sterlini unutmayalım
1988 yetmez, 1888'den çiziniz. :) Benzer hareketlerle borsa 2009'dan sonra yorumlanamaz. Bunda ısrar etmeyiniz. Evet geçmiş de teknik analiz esinlenme yada benzerlik arama yöntemlerini kullanırdı. Hangi modeli izliyorsanız onu diğerleri de biliyor. Modeli değiştirin. Borsa düşecek, ama bunu sizin de yükselişe inandığınızda yapacaktır. Bir kişiyi dahi geride bırakmazlar. Yanlış modeller, yanlış kurgular, yanlış varsayımlar üstüne gitmeyiniz. Bilinen yöntemler kazandırmaz. İzin vermeyecekler. Israrcı olmayınız, okuyan bilmeyen birine istemeden neden olabilirsiniz. Örneğin ne zaman düşecek dediniz, yada düşüş beklediniz, o zamandır kaç puan yükselmiş. Buna bakarak gerekeni yapınız.
Bu durum bir ironi olmaya başladı, nükleer silahın korenin elinde olması gibi. Elinizdeki nükleer gücü abd yi tehdit etme yönünde değil, insanlığa faydalı yönde kullanınız.