benim rahmetli dede şöyle derdi, buna küfür etmeye bile değmez lakin bunu ciddiye alanın ta amk..
Printable View
Dün şahit olduğum olayla tam örtüşüyor şu an yaşanan olay... Otoban kenarında otostop çeken hayat kadınlarını dairemin camından haftada 3 gün izlerim. Dün yürüyüş için otoban paralelindeki parkurdan ilerlerken polis bu kadınları almaya çalışıyordu. kadınlar utanacağı veya başka mazeret ileri süreceğine '' Kıskanmayın bizim kazandığımızı, anladık maaşınız bize yetmiyor , gelin anlaşalım haftada bir bedava turu yaparız '' diyordu.
Yani burada o kadar insanın rahatsızlığını belirtmesine rağmen halen ısrarla mekana sızılması çok manidar !
Cumhurbaşkanının ABD ye gidişiyle ilgili yaptığı konuşmada ; genelleme yaparak - bazı liderlerle görüşeceğim- demesi ben de umutsuzluk yarattı. Zira eğer Lider statüsünde biriyle görüşecek olsa mutlaka özel olarak ismen belirtirdi. Bu durumda bazı ekonomistlerin '' Bıden ile görüşme yapılırsa dolar sert düşer '' tezi geçersiz kalacak gibi.
Pazartesi ve salı günü dolar/ tl tekrar zirveyi test ederek Salı gecesi açıklanacak FED kararını görmek isteyebilir. Ertesi güne bir ihtimal teknik düzeltmesini de bir bahaneyle yapmak adına biraz geri çekilerek 23 eylül saat 14 e kadar 8,65 - 8,70 lerde silkme - çekme operasyonu yapabilir. Devrim Akyıl ve bir kaç uzman 9,30 cepte derler. Hayırlısı diyerek bekleyip göreceğiz. Burada yazılanlar şahsi fikirlerim olup beni bağlar. Yatırım tavsiyesi olamaz. Tavsiye uzman kurumlardan alınmalıdır.
https://www.reuters.com/world/china/...ws-2021-09-19/
Evergrande alacaklıların paralarını gayrimenkül şeklinde ödemeye başlamış. İflasın resmileşmesi anlamına gelmiyor mu bu? Evleri alanlar da turşusunu kuracak değiller herhalde. Onlar da ellerinden çıkarmaya çalışacaklardır.
Sonra bum. Çin'de gayrimenkulü olan yoktur inşallah. :)
ytd
Bugün yine 9,5 Robin uzaktan sallamış... Covid sonrası büyüme için TL nin değer kaybetmesi iyidir demiş. Zenciler kovalasın kayna nanı eyy Robin !!
Bizzat kendim!!SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Haber Globalde, fiyat artışlarının sorumlusunu arıyor bir prof, iki doçent, bir hukukçu...şaka gibi..körler sağırlar birbirini ağırlar, prof biraz bir şeyler söylemeye çalışıyor ama çok zayıf...sanki muhalefetten de biri olsun, ama çok 'şey' de olmasın diye seçilmiş...
TCMB faiz karari tahmin anketimiz
https://onlinepoll.me/poll/vote/tcmb...yapabilirsiniz
Memlekette son bir yılda fiyatı, 'sadece %19 artan' bir şey yok ki, neyle neyi toplayıp da ortalamasını %19 çıkarıyor bunlar.
Kaldı ki, bu kadar %30-40 artan şey varken, bir şeylerin fiyatının %5-10 artması lazım ki, ortalamayı düşürsün.
Var mı yaw gerçekten fiyatı sadece %19 artan bir şey? Şu TUİK i çoktandır kurcalamadık bi bakalım ne işler başarmışlar, en son baktığımda peynir fiyatları hiç artmamış görünüyordu...
Fikrim geldi, TUİK o fiyatlardan market açsın, ordan alışveriş yapalım...TUİK 101..:cool:
Geçen antrikot fiyatlarını çözemedim, 105 e, 115 e, 120 e, 140 a aynı günde 3 fiyata denk gelince, et balık kurumu fiyatların baktım 100 civarı, ardından şikayetvar.com'a baktım, neler yazmışlar neler, kıymanın içinden kemik çıkanlar, kötü kokan etler v.s..Tabi et var, et var, inek eti, dana eti, düve eti, bi de şu ithal etler acayip bir yağ tadı olan...
Galiba et fiyatları pek artmadı nedense...
17 Eylül tarihli;
Sağlık Bakanlığı hala ölenlerin kaçının gerçek ölü, kaçının 'vaka' sayılacağını tam çözememiş olacak ki;
'SAĞLIK BAKANLIĞI ÖLÜM İSTATİSTİKLERİNİ TÜİK E VERMİYOR'
TÜİK, daha önce de veri takvimindeki 16 Temmuz günü yayımlanması planlanan 2020 Uluslararası Göç İstatistikleri ile 24 Haziran da yayımlanması gereken 2020 Ölüm İstatistiklerini erteledi. Söz konusu istatistiklerin ne zaman açıklanacağı hakkında da bilgi vermeyen TÜİK, istatistiklerin neden açıklanmadığına ilişkin de yeterli bilgi vermedi.
TÜİK tarafından yayımlanması beklenen ancak üç aydır açıklanmayan 2020 Ölüm İstatistiklerinin, Sağlık Bakanlığının verilerin paylaşılmamasından kaynaklı açıklanamadığı iddia edildi.
https://www.gazeteduvar.com.tr/tuik-...-haber-1535323
https://www.haberturk.com/veriler-ta...194221-ekonomi
Verseydi, yayınlansaydı, aynen sarkac.org mantığındaki gibi, pandemiden kaç kişi ölmüş, çözerdik..
Youtube dan yabancı kız düşüren tecrübeli dostumuz varsa birkaç bişiy soracam...
Sn achiles sağlık bakanının ilk covid ölümünü açıkladığı günü dün gibi hatırlıyorum.Maalesef bir vatandaşımızı kaybettik derken gözleri dolu dolu olmuştu.Bir buçuk yıl geçti her gün 250 ila 300 arasında ölüm var ve artık olay rutin.Kimse umursamıyor.İnsanın en güçlü yanı alışabilmesi.Hem en güçlü hem en zayıf yönü alışmak,koşullara adaptasyon.Maalesef yeni normal bu.O yüzden o sayıları artık ben fazla da şeetmiyorum:(((((((
Yani bu gerçek ölüm oranlarını devlet hep açıklamakta tereddüt eder, ona artık devlet mi siyasi erk mi demeli bilemiyorum, bu büyük depremde de böyle oldu, şu geçen sel baskınında da...bilemiyorum belki doğrusu budur, o makamlara oturup o bilgiler insanın önüne konmadan şu doğrudur demek zor...
Ama işte bilgi olmayınca, analiz de olmuyor, şehir şehir son 2 yıllık ölüm istatistiği, hatta son 1 yılda ölenlerin, 1 sinovac, 2 sinovac, 2+1 sin+biontech, aşısız ve yaş grubu gibi verileri olsa...kabak gibi ben bile söylerim size hikayenin varacağı noktayı..
Yarın sarkac.org İstanbul verisini koyarım buraya, kabaca 4 hafta var atağa kalkmasına, yani bir şey olacaksa o zaman olacak, olmayacaksa da olmayacak, bu hafta kötü diyor gene Sağlık Bakanı, göreceğiz, buralardayız...
Valla benim analiz şu şekilde.2 doz synovaclılar aradan 6 aydan fazla geçtiyse hastalanıyor ama ölüm aşısızlar kadar çok değil.2 doz bıontech liler yırtıyor,2 doz synovac üstü bıontech lilerde güvende gibi.Ama olay artık aşısızların pandemisi olsa bile nüfus çok, diyelim 30 milyon aşısız veya yetersiz aşılı olsun ,bu bile baya bir nüfus,eh hastalığın bulaşıcılığı arttı,kapanma işi de artık masal,aşısız 30 milyonluk bir ülke olduğumuzu düşünün durum en az dört beş ay daha sıkıntılı sonrasında sanırım artık hastalığa yakalanacak adam kalmayacak,herkes ya aşılı olacak ya da hastalığı geçirmiş olacak.
Sürücü kursu sahibi karı koca tanıdıklarım var, aşı olmayacaz diyorlardı dün öğrendim ki, site site aşı olacaklarmış.:he:
Kışa giriyoruz, aha şuraya çiziktiriyorum ki vaka sayısı artınca, aşısızları AVM'lere dahi almayacaklar, belki yiyecek içecek sektörüne dahi gider bu iş.
Yaw AVM ler zaten dostlar alışverişte görsün, PCR testi barkod fotosunu al sağlam birinden göster gir...bomba araması gibi, bagaja bakıyor bir gün dedim ki bomba arabanın içinde ayaklarımın altında pakette, canın sağolsun abey dedi :p
Okullar kapanır, AVM ler kapanır, otobüs metrobüsler tıklım tıklım, hem de pandeminin şaha kalktığı dönemler, toplu ulaşımı yasaklamak lazım, e onu da yapamayacaklarına göre...adam PCR pozitif çıkar, odasındaki herkes temaslı, ama sabah geldiği servis temassız sayılır, niye servis de temaslı olsa kimse kalmayacak, herkes eve :cool:
Adam iki kere hasta olmuş, ayakta atlatıyor mübarek, hop eve karantinaya, vızır vızır geziyor, whatsapptan kontrol evde mi evde...
Bi tane gariban, pazarda satıcı, her gün dışarıda, ne maske, ne mesafe, yaw dedim sen hastalanırsın maske tak her gün insanlarla temas para al ver, yok abem benim ben hasta oldum bi kere, çam balı yidim, bi haftada geçti diyor, çam balı..hastane PCR falan dedim, abi ben çalışmassam çocuklara kim bakıcek 15 gün kapatıyorlarmış dedi, yani bu hastalık değişik bi hastalık, bazılarına bir şey olmuyor, ya da bazıları için hastalanmak bile lüks...bilimsel mi değil, ama net gözlem...olmayınca olmuyor..
alberta'da kanadanın bir eyaleti olayı çözmüşler, aşın yoksa komşuna çay içmeye bile gidemezsin nokta..!!
https://twitter.com/realmonsanto/sta...23531209592836
Gıda enflasyonuna karşı yine tanzim mağazaları gelecekmiş galiba:
Davutoğlu’ndan Erdoğan’ın ‘fiyat farkı’ açıklamasına tepki: Göstermelik tanzim mağazaları geliyor
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem...liyor-6658647/
aşızısı neden avm ye almayacaklar. hatta neden okullarda, otobüslerde pcr testi isteniyor. bir tane mantıklı açıklama yok. metrobüs, minibüste yapışık ikiz gibi. nefes almak zor. kolunu kaldıran aşağıya indiremiyor. o derece kalabalık...
aşı denilen şey çok düşük dozlu hastalık değil mi. bir nevi antreman. aşı olan kendine olmayan da kendine. aşı konusunda uygulanan dayatma...
halk arasında gördüğüm komik bir durum, aşı koruyucu kalkan zannediliyor. aşı oldum bana bir şey olmaz, hastalık kapmam, bulaştırmam... aşı olmayanlar ölecekse kendine.
8,7166 ... millet çayını içmeden dolar almaya başlamış
Sıkı tutunun şahlanıyoruz.
https://i.imgur.com/8lrjNFF.jpg
Kucuk hatirlatma
https://www.hisse.net/topluluk/showt...58#post3096058
1 -Aşının koruyuculuğu ile ilgili relative risk reduction değil absolute risk reduction yapılmalı bu durumda koruyuculuğu yüzde 0.5
2- -70 dercede saklanması gereken biontek neden nasil pazarda otogarda yapılır hale geldi
3- her yıl yenilenen grip aşıları boşuna mı yenilendi , bu aşı 10 tane mutasyon oldu hale yüzde 95 nasıl koruyor
4 aşıdan dolayı oluşan anaflaksi vakaları var ve sağlık bakanlığı bu hastaların ilaçlarını ödemiyor you tube Dan adı saniyla var olan kişileri izleyiniz
5 aşıdan ölümlerde var ama ses soluk çıkmıyor var mı yokmu biraz arastirin
6 miyokardit yapabilen bir aşının yaptığı miyorkardit I basite alıp dalga geçen doktorlar miyokarditten sonra kalbin çalışmasının asla eskisi gibi olmayacağını bilmeden mi prof oluyor
7 bilim kurulu içinde kendi ve cekidek ailesinden aşı olmayan var mı
8 aşı olduysan ve seni koruyorsa neden asisizlardan korkuyosun sen zaten virüsten korunmuyor musun ???
ulan benim yakınım kanser tedavisi için doktor bulamıyor hastaneler kovidli dolu. sizin bilimsellikle alakası olmayan covid aşısı kem küm zırvalıklarınız yüzünden bu sıra bekleyen, yatak bekleytenlerde ölecek. Ben ortopedi, de bile doktora ulaşamıyorum, adamı covid vardiyasına yazmışlar. Bu ne biçim bir bencilliktir ki hiçbir bilimsel geçerliliği olmayan sağdan soldan uydurma ifadelerle aşı karşıtlığı yapıyorsunuz. Şua nda gecen ay 7500 üzerinde insan öldü covid den yüzde kaçı 2 doz biontechli var mı bir bilginiz yok.Ama sallar herif gelip aşı işe yaramıyor.Sen çok yarıyorsan o ölen 7500 kişiyi kurtar.
Asiyi eleştiren bir enfeksiyoncu olmadığından mehmet ceyhan tartışmıyor.hoca prensip olarak dalı alakasız adamlarlasalgin tartışmıyor.iyi de yapıyor.degerli forumdaslar asi karşıtı doktorların branşlarına dikkat etsinler.
Adam onkolog adam fizyolog veya kardiyolog yıllardır enfeksiyon hastalarına konsültasyon istemiş geçmiş konuyla alakası yok tv de atıp tutuyor yahu sen en son ne zaman bir enfeksiyon hastasıntedavi ettin madem konuyu biliyorsun sana güvenen bir covidliyi yatır kliniğine tedavi et di mi.
I
Ben sağlık Bakanlığı'nın verdiği aşılı veya aşisiz larin ölümlerine dair hiç bir veriye inanmıyorum aslında verdiği ne hasta sayısına ne vaka sayısına az veya çok hiçbir verdiği bilgiye inanmıyorum.
Ben bir aşı kafiriyim aşıya asla iman etmem ama sadece covid 19 için üretilen asilara .
Önemli not dötüyle okumayanlar için , ben covid olursam hastaneye gitmeyecem sağlık bakanlığı sisteminden para kaybı olacak hiç bir ilaç kullanmayacagim , kendi imkanlarımla izole olup gerekirse öleceğim , bakanlık isterse yazılı belge imzalarım
Sn desidero son zamanlarda kaybettigimiz doktor arkadaşlar var.koca klinikte tek asisiz adam o ve o oluyor böyle en az üç dört örneği buraya alıntılayabilirim.size tavsiyem asla dediginizi yapmayın asi kısmını bilemem ama evde otur bekle tedaviyi reddet cidden ölümcül bir hata olur.gene de karar sizin
Muhittin böceği mezardan çıkardılar o aslında olmuştu nerdeyse dirilttiler
bu desidero mudur nedir amacı insanlık filan değil diğer insanların gebermesini bu kadar içten dileyen biri sizce toplum sağlıgına faydalı ne paylaşabilir. insanlıgımızdan utanıyoruz artık bu ülkede.