11 den topladılar bu sefer 13 leri yıkıp hedef 16-17 ler..:rules:
Printable View
11 den topladılar bu sefer 13 leri yıkıp hedef 16-17 ler..:rules:
dünkü gap kapandı mı gençler bu sefer lirada ayılık yapacam kapandıysa gap
şey 15 17 20 olunca da mı bist yükselecek..kısa vade mantıklı hareketler yok bence..biraz zaman geçsin bakalım tahribatı görelim..
Selçuk Geçer en az 20 lira diyor dolarese böyle giderse ..
bugün kıçlarını öptüğümüz nolur benjamin dediğimiz BAE liği 15 temmuzu yapmamışmıydı...
zamanında havuz medyası serefsz diyordu bunlara...
Dolares si 12.05-11.50 arasında dengelemeye çalışıcaklar gibi faiz hikayesine kadar.
Leş coin piyasası gibi oldu usdtry..
breh breh breh..
hadi güzel kardeşim vur artık şu endekse amma kastın a.q yeter
doların hikayesi var gibi daha...mb nin faiz indirim muhabbeti, abd nin faiz arttırım muhabbeti...iç-dış siyasi gelişmeler, bu corona'nın da ne mok olacağı belli değil falan filan...
yani hemen ruhunu teslim etmez bu dolar sanki...arada masayı sallıyor tabii trene binenleri indirmek için...
dolar LOG grafiğe bakınca insanın asabı bozuluyor...bi daha bakmıycam...
1 kere daha 100 puan indirip bir daha indirmese sorun yok mu yani... hatta o 100 puanı da indirmedi; burda sabit kaldım artık dedi diyelim...
seneye bu senekine rahmet okutacak bir enflasyon geliyor; hangi çılgın parasını %15-16 faizde tutacakmış bankada acaba, çok merak ediyorum...
Gelecek enflasyonla kuru öyle bu faizlerle filan tutma ihtimalleri sıfır...
selçuk boş konuşan biri.
doru dürüst birilerini yazın da biz de dinleyek...
hayat çok acımasız anasını satim.
mesela herkes özgür demirtaşı dinliyor ama murat berk çok daha kalifiye bir adam...
ben de bir sonraki faiz artışını %30+ civarı olacağını düşünüyorum.. 2022 enflasyonu çılgın olacak gibi gözüküyor.. %30 çok gelmesin, 2018 de %25 yapmak zorunda kalmışlardı.. belki de son günler sadece bir fragman.. ama yarattığı panik ve korkuyu hissettik.
bide cevdet akçay var ama bozuk plak gibi aynı şeyleri söleyip duruyor :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
iktidarın yapmak istediği şoku şimdi verelim seçime 1.5 yıl var hallederiz..düşünce bu olmalı.. zaten herkeste araba dolar var.. ucuz iş gücü olacağız ama bunun etkilediği kimse olmaz zira herkesin doları evi arabası var.. evet.. mantık bu..yani ucuz iş gücü güzel ve arzu edilen bir şey bunu açıkça söylüyorlar.. ama etkisinin (iç pazar daralması, fakirlik, sürünme modunda yoksulluk vb) olmayacağını düşünüyorlr nasılsa.. ne içiyorlarsa artık..
bu petkimde dolarla değilmi ürünleri...
kuru seneye ancak oralar (belki) tutar ama bu kadar "faize savaş açtık şöyle kurtuluş savaşı böyle soğan/ekmek yeriz" hikayelerinden sonra %30 faize tornistan öncesi kurun nerelere sıçraması gerekecek ondan emin değilim... ciddi zaiyat olacak ki anca öyle kafaları basacak...
Kurun sıçramasını önlemeleri için bir kere enflasyonu düşürmeleri lazım. Bu kadar ithal girdi ile üretilen, satılan herşeyin fiyatı artar, dolayısıyla enflasyon 2022 de de devam edecek. ABD de kabaca %5 bizde %50 enflasyon varsa zaten bu kur yılın genelinde %45 değerlenir.
Enflasyonu önlemek için sıkı para politkası lazım, yüksek faiz, sıkı kamu maliyesi vs vs.
Şimdi adamlar yılbaşında asgari ücrete %40 zam verirlerse iğneden ipliğe herşeye bunu da bindirirler. Enflasyon sarmalına girdik ve sorunu yaratanlar sorunu çözemezler maalesef.
Al kesim zaten destekle yaşıyor, onlara bir şey yok. İhtiyaçları yok, onlar da gideriliyor zaten olan ihtiyaçlar.
Üst kesim zaten bayram ediyor.
Orta kesim, vurun abalıya şeklinde. Burada orta kesim olarak durulmaz net. İyi maaşı, iyi konumu olan kişiler sınıf düştü, gidecekler veya razı olacaklar ortası yok.
dışarı bozuyor...
her yer kırmızı...
kardeşim sabit tutun şu doları.
bir fiyat etrafında sabik olsun.
satım müdahalesi yapamıyorsanız,
alım müdahalesi yapın.
25/11/2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; benzinde 1,02 TL/LT Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur- EPGİS
kuruş değil ha.. TL.. artık TL TL geliyor benzin zamları...
Rafineri marjları çakıldı gidiyo yalnız
3 e düşmüş..
https://www.neste.com/investors/mark...fining-margins
Bu arada yarın o 1 tl nin 80 kuruşunu indirim olarak yansıtırlar..
Memleketin her noktası trade olmuş artık..
Tupras pozlarimi kapattım.
Dile kolay, parayı 3 e katladık totalde tupras da. Spot + viop toplam; 1.5 senelik sürede.
Ona rağmen kendimi başarısız hissediyorum sürekli kur atağı yiyoruz bu ülkede borsa yapıyorsan ağzınla kuş tutacaksın yoksa yerinde bile saymak zor.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
DOW da oynamak lazım bu iş için neo..
TR de o risk her zaman vardı..
Sen kazandığını sanıyorsun ama bi bakmışsın dolar bazlı yerinde saymışsın..
10.000 doların yine 10.000 dolar..
Yani dolar alıp bakmasan aynı olacaktın..
Çektiğin stres cabası kalıyor üzerine..
Ne yazıkki 10 senedir durum bu..
2013 den evvel 10 sene dolar kuruna bakmazdık bile borsacılar olarak..
Aaaa akşam kapanış falan 1.65 işte..ee tamam..
Şimdi bi göz orada diğeri borsa..
Diğeri AKP grup toplantısı..
Bu stres bu bedene fazla sana söylim..
çok normal...
1.5 sene önce 50 kiloluk un çuvalları da alsan aynısı olacaktı. ben bir süredir düzenli takip ediyom 150 falandı ya valla bak millete deyince inanmıyorlar...
https://www.cimri.com/market/50-kg-un-fiyatlari
otomotivler devre kesti hayırdır...
inan hepsi yönetilir riskler... dolar da dahil buna...
ama tutarlı olurlarsa...
sorun bir gecede 180 derece tornistan yapılması oluyor... düşük kur yüksek faiz mi.. ok kardeşim... ben oyun planımı ona göre kurar paramı kazanırım... düşük faiz yuksek kursa ben ona da varım; hiç sorun değil... ayarlarım pozisyonumu işime bakarım...
ama 3 ay bir şey deneyelim; tutmadı mı 3 ay sonra başka bir şey... o da tutmazsa geceyarısı kararnamesi sürprizi... haftasonu bilmemnesi... bunun nesine ayarlayacaksın kendini...
tutarlı ol, canımı ye...
2020 ocak ayında okkası 3 lira civarıydı
ben mi yannışım diye tekrar düşündüm aşşadaki linq de benle paralel konuşuyor..
https://odatv4.com/guncel/iste-size-...4012142-199366
Petkm tuprs ve eregl ye mal geliyor..
Dönüp almalık mallar mı yoksa kütür kütür satış mı görecez..
froto tofas tuprs devre kesti sıradaki?