Sayfa 63/1001 İlkİlk ... 1353616263646573113163563 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 497 - 504 arası.

Konu: Viop XXXVII

ben de bir sonraki faiz artışını %30+ civarı olacağını düşünüyorum.. 2022 enflasyonu çılgın olacak gibi gözüküyor.. %30 çok gelmesin, 2018 de %25 yapmak zorunda kalmışlardı.. belki de son günler sadece bir fragman.. ama yarattığı panik ve korkuyu hissettik.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

2. bide cevdet akçay var ama bozuk plak gibi aynı şeyleri söleyip duruyor
    Batık ayıyım poz açacak halim yok

SPOT

iktidarın yapmak istediği şoku şimdi verelim seçime 1.5 yıl var hallederiz..düşünce bu olmalı.. zaten herkeste araba dolar var.. ucuz iş gücü olacağız ama bunun etkilediği kimse olmaz zira herkesin doları evi arabası var.. evet.. mantık bu..yani ucuz iş gücü güzel ve arzu edilen bir şey bunu açıkça söylüyorlar.. ama etkisinin (iç pazar daralması, fakirlik, sürünme modunda yoksulluk vb) olmayacağını düşünüyorlr nasılsa.. ne içiyorlarsa artık..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

5. bu petkimde dolarla değilmi ürünleri...

6.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    ben de bir sonraki faiz artışını %30+ civarı olacağını düşünüyorum.. 2022 enflasyonu çılgın olacak gibi gözüküyor.. %30 çok gelmesin, 2018 de %25 yapmak zorunda kalmışlardı.. belki de son günler sadece bir fragman.. ama yarattığı panik ve korkuyu hissettik.
    kuru seneye ancak oralar (belki) tutar ama bu kadar "faize savaş açtık şöyle kurtuluş savaşı böyle soğan/ekmek yeriz" hikayelerinden sonra %30 faize tornistan öncesi kurun nerelere sıçraması gerekecek ondan emin değilim... ciddi zaiyat olacak ki anca öyle kafaları basacak...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

7.  Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    selçuk boş konuşan biri.
    doru dürüst birilerini yazın da biz de dinleyek...
    hayat çok acımasız anasını satim.
    mesela herkes özgür demirtaşı dinliyor ama murat berk çok daha kalifiye bir adam...
    Murat Berk benim takip ettiğim en iyi analist, net.

Selçuk, özgür hoca filan kolpacı, çoğunluğun duymak istediğini söyleyen popülerlik meraklısı tipler. Ya anlamıyorlar, ya da bu şekilde davranmayı seçiyorlar, aynı kapı.

8. Kurun sıçramasını önlemeleri için bir kere enflasyonu düşürmeleri lazım. Bu kadar ithal girdi ile üretilen, satılan herşeyin fiyatı artar, dolayısıyla enflasyon 2022 de de devam edecek. ABD de kabaca %5 bizde %50 enflasyon varsa zaten bu kur yılın genelinde %45 değerlenir.
    Enflasyonu önlemek için sıkı para politkası lazım, yüksek faiz, sıkı kamu maliyesi vs vs.
    Şimdi adamlar yılbaşında asgari ücrete %40 zam verirlerse iğneden ipliğe herşeye bunu da bindirirler. Enflasyon sarmalına girdik ve sorunu yaratanlar sorunu çözemezler maalesef.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Sayfa 63/1001 İlkİlk ... 1353616263646573113163563 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •