file:///C:/Users/User/OneDrive/Masa%C3%BCst%C3%BC/Hedge%20ve%20Pozisyon%20-%2003_12_2021.pdf
Son çeyrek kur farký 413 milyon tahmin ediliyor. Yýl sonu 700 civarý kar beklyorum.
Printable View
file:///C:/Users/User/OneDrive/Masa%C3%BCst%C3%BC/Hedge%20ve%20Pozisyon%20-%2003_12_2021.pdf
Son çeyrek kur farký 413 milyon tahmin ediliyor. Yýl sonu 700 civarý kar beklyorum.
4.çeyrekte hem denizcilik karlarý(pandemide navlun ücretleri dolar bazlý çok yükseldi) hem de Silopi Elektrik karý artan elektrik fiyatlarý sonucu(maliyetlerin artýþý az) patlayacak ve de sürdürülebilir,2022 de devam edecek.Geçmiþ yýllarda pek faaliyet karý üretemeyen Gsdho artýk farklý kulvarda olacak.Yýl sonu 700 milyonu aþan kar ve 6,50 civarý defter deðeri açýklayabilir.
Net döviz pozisyonu (gemiler bu kaleme dahil) denizcilikten gelecek 10 milyon dolar civarý faaliyet karý ile 180’den 190 milyon dolara çýktý diyelim. Buna göre 13 kuru ile sadece hisse baþý net döviz pozisyonu bile 5.5 TL oluyor. 2021 baþýnda hisse 2.50 TL civarý, dolar 7.35 civarý, denizcilikten faaliyet karý pek yok. Bir de Gsdde ile hemen hemen ayný seviyelerden 2021’e baþlamýþlar. Þimdi aralarýnda 1 TL’den fazla fark var. Nerden bakýlsa garip. (Navlun fiyatlarý düþüyor dense Gsdde’nin bundan haberi yok. Dolar düþüyor dense, 3. çeyrek kapanýþýndan 4.5 TL civarý yukarýda.)
Geçmiþ yýllarda denizcilik faaliyetlerinde kar yoktu,hatta yüksek amortisman,finansman giderleri nedeniyle zarardaydý,2021 yýlýnda durum deðiþti,sadece 2 kuru yük gemisi olan Gsdde karý 1.çeyrekten buyana her çeyrek ivmelenerek artýyor(7,8 - 28,8 - 63,5 milyon tl) hasýlat artýþý eþliðinde(2020/09da 28,1 milyon tl,2021/09da 109,8 milyon),7 kuru yük gemisine ulaþan Gsdho hasýlatý ayný dönemlerde 76 milyon tlden 335 milyona..doviz bazlý gelirler nedeniyle 4. çeyrekte kar patlamasý yapmasý normali..Döviz pozisyon fazlasýnýn çoðu gemilerin dolar bazlý deðerlemesinden kaynaklandýðýndan kur farký karý defter deðerini artýrýr,net kara yansýyacak kýsým ne kadar bekleyip göreceðiz.
180 milyon dolar net döviz pozisyonu var ama gemiler net kara etki etmediðinden sadece özkaynaklarý artýrdýðýndan bunun 91 milyon dolarlýk kýsmý net kara katký yapýyor. Son çeyrekte denizcilikten gelecek 9-10 milyon dolarlýk faaliyet karý ile bu rakamýn 100 milyon dolara çýkmasýný bekliyorum. Hissenin mevcut piyasa deðeri ise 97 milyon dolar. 🙃
Baltic Dry’da 1800-2300 aralýðýna düþüþ bekleniyordu. (Aþaðýdaki baðlantýda son paragraf.)
https://ihsmarkit.com/research-analy...dry-bulk-.html
Þu anda 1873. Buralarda dip yasa bari.
https://en.stockq.org/market/global.php
Bu da baþka bir öngörü.
https://tradingeconomics.com/commodity/baltic
Ýnfodaki arkadaþ yemin etmiþ tüm mali bosaltmak istiyor sanýrým. Hayýr yatýrým fonlarý kar amacý gutmuyor mu? Bu nasýl insafsýzca satýþ. Beklenti mý bitti? Dolar bazliyi geçtim TL bazlý maliyetinin çok altýna satýyorlar.. karþýlayan kimse olmayýnca hisse serbest düþüsde. Daha 20 milyon daha var... Hayýr bilancoyu ne ara fiyatlayacagiz?? Yada fiyatlayacakmiyiz?
Ya dolarda saðlam düþüþ bekleniyor ya da küçük yatýrýmcýnýn psikolojisi üzerine deney yapýlýyor. (Bir noktada küçük yatýrýmcý bu baskýya dayanamazsa ve fon zararda bile satsa alttan yerine koyma þansý olacak. Herkes düþüþü bir nedene baðlamak istiyor. Açýkçasý Ocak ayýnýn sýkýntýlý geçeceðini düþünsem de bu kadar baskýyý ben de beklemiyordum.) Kademelere kalýn kalýn lotlarý yapýþtýrýrsan alýcý gelmez. Beklentili hissede mal çýkmak istiyorsan kaldýrýp indirip belirli bir bantta malý çýkman lazým. Mesela Naci Aðbal düþüþü öncesindeki Bist 100 endeksi gibi.
2020’den bu yana dip 0.14 dolar (pandemide) ve tepe 0.40 dolar (2020’nin ortasýnda ve sonunda iki kez görmüþ). 2021’de bu kadar faaliyet karýna raðmen 0.21 dolarda (zirvesinden %50’ye yakýn kayýpla) bu hisseyi fiyatlamak gerçekten insafsýzca.
https://tr.tradingview.com/chart/?symbol=GSDHO%2FUSDTRY
Sorma ya öyle böyle insafsizlik deðil. Yani olasý bir krizde ben pozitif ayrisacagimizi da çok düþünmüyorum. 2020 Aðustos fiyatýna geldik. Endex neredeyse 2 kat gitti biz nerelerdeyiz. Sadece kambiyo karý deðil faliyet karý da rekor kýrmýþ durumda ama hissenin bu performansýný iyi niyetle açýklanmýyor. Yani hikayesi olup da ben bu þekilde davranan baþka hisse görmedim ( belki kriz dönemlerinde) . Yani 2021 in en iyi bilançolarýndan birini açýklayacak. Beklenen bilanço tahminlerine göre fk 1,5 dd ise 0,45-50 arasý þu an. Biz fk 2 olsun da hisse 3,5 -4 lere gelsin diye þükreder duruma geldik. Bunun sorumlusu ise biz yatýrýmcýlar degilizde güven vermeyen þirketin kendisi diye düþünüyorum.
Patron, hisseye sahip çýkmýyor. Belki de kafasýnda baþka planlarý vardýr. Yatýrýmcýlarýn çoðu da neden aldýðýný bilmiyor. Dolar düþtü, navlun düþtü o zaman hisse satýþ yiyecek düþüncesi var. (Dolar 3. çeyrek kapanýþýnýn %50 üzerinde, navlun fiyatlarý geçen sene ayný döneme göre çok daha yüksek ve zaten yýlýn 2. yarýsýndaki zirvelerinden sonra düzeltme bekleniyordu.) Böyle olunca yukarýdan satýp aþaðýdan almak isteyenler çoðalýyor, bu da hisseye ekstra satýþ baskýsý getiriyor.
Bir de galiba Aralýk ve Ocak aylarýnda düþüþ sýklýkla karþýlaþýlan bir þey.
https://www.google.com/amp/s/seametr...asonality/amp/
Sadi Kaymaz aþaðýdaki tweete açýklamada bulunmuþ. (Hesabý korumalý, mutlaka takip edilmeli.) Aynen þöyle demiþ: “ Çinlilerin bahar bayramý öncesinde ihracat yoðunluðu sebebiyle konteyner talebi artýyor, emtia hammadde ithalatý ise tam tersine soðuyor. Zannýmca o ayrýþmada payý büyüktür.”
https://twitter.com/ss_cpt/status/14...641451009?s=21
Aðustos-Kasým Arasýndaki yükseliþte tahtaya giren fonlar þu an çýkýyorlar. EVLI EMERGING FUND bunlarýn baþýnda geliyor. Elinde morningstar sitesine göre 20 milyon lot var. Bence daha fazla....
Aðustos ayý baþýnda takasta sadece 5 milyon görünen yatýrým fonlarý, EVLI fonun giriþiyle Kasým baþýnda 46 milyonlara ulaþmýþ ve sonra 35 milyon lot civarýnda da seneyi kapatmýþtýr. Demek ki EVLI fonu, yaklaþýk 30 milyon lot aldý bu durumda. Ve 3-4 Ocaktan itibaren bugüne kadar da 15 milyon satarak (takasta görünmese de son iki günü hesaba katýyorum) elinde satabileceði yaklaþýk 15 milyon lotu daha kaldý. Bunu da 1 haftada bitirir gibi görünüyor. Sonra artýk piyasa biraz gerçekliðe döner diye düþünüyorum. Bakalým....
Bu arada kurlarý düþündüðümüzde fon zararýna satýþ yapýyor. Kol kesiyor.
https://www.evli.com/en/products-and...s/emerging/efm
https://www.morningstar.com/stocks/xist/gsdho/ownership
Ýyide bu düþüþ de ky sattý mi sizce? Bence daha çok mallanmistir. Yani þirketin iyi bilanço açýklayacaðýný saðýr sultan duydu. Ky nin satacaðýný düþünmüyorum hatta millet çok düþtü diye toplayacaktýr. Bu kadar büyük çaplý satýþlarda hemen tepki verir mi emin deðilim. Daðýlmýþ mali toplamak zaman alabilir. Çok da bilancoyu takacaðýný sanmýyorum. Patronun yada 2. Çeyrek sonrasýndaki gibi fonlarýn toplamaya baþlamasi lazým. Takaslarda þimdilik öyle birþey gözükmüyor. Global piyasalarda sýkýntý olursa bence nasibini alacaktýr bu da. Bu adamlarin yatýrýmcýsýný koruyacagini da düþünmüyorum. Hisse ölü fiyatýna gelirse belki zahmet edip alýrlar. Zaman gösterecek ne olacaðýný...
Verdiðiniz baðlantýlarda nerelere bakmamak gerekiyor, bulamadým. Bir de üyelik falan istiyor galiba. Kasým ayý verisiyle %2.5’luk paya sahipmiþ. Bu fonun sattýðýný nasýl anladýnýz?
https://twitter.com/gaziozkan/status...300815874?s=21
KY satmýþ görünmüyor. Ama almýþ da görünmüyor gibi. Oyak ve Yatýrým ortaklýklarý karþýlamýþ daha çok. Biraz da yabancý almýþ. Yine de dediðinizde haklýsýnýz böyle aðýr satýþlardan sonra tepki vermek için zaman gerekebiliyor.
Her þeye raðmen bilanço zamaný heyecanýný kullanacak birkaç oyuncunun kaðýda girmesini ve neticesinde de hareket etmesini umuyorum. Bu fon gittikten sonra satýcý tarafta da pek güçlü bir satýcý kalmýyor. Kestirmek zor tabi. Birlikte yaþayýp göreceðiz.
Açýkçasý bilançoda da tepki vermezse ben de çýkarým hisseden. Beklemem daha fazla.
Holding deðil de tek baþýna solo bilanço açýklayan bir þirket olsaydý her þey çok daha farklý olabilirdi. Çünkü mesela temettü verebilmek için bile önce bünyesindeki diðer þirketlerin temettü vermesi lazým ki ancak böylece oralardan aldýðý temettüyü GSDHO daðýtabilsin. Yani bir temettü hikayesi de zor görünüyor holding olduðu için.
Geriye bir tek þirket yönetimi buyback falan yaparsa hýzlý hareket ihtimali kalýyor. Ona da ne kadar heveslidir yönetim bilemiyorum. Genel kurulda falan teklif edilebilir bu tür þeyler. Kurula gitmeden önce gündeme alýnmasý için noter kanalýyla yazýþmak gerekiyor þirketle. Böylece belki genel kurulda gündeme getirilip þirket yönetimi ikna edilebilir. Ancak hareket etmezse dediðim gibi ben genel kurula kadar beklemeyi düþünmüyorum. Yoksa kesinlikle bu konuyu genel kurul gündemine ekletirdim.
https://twitter.com/gaziozkan/status...429040130?s=20
Sizin verdiðiniz baðlantýnýn altýnda arkadaþ paylaþmýþ zaten benim aþaðýda söylediðim yere bakmanýza gerek yok. 10 largest investment altýnda artýk GSDHO yok. Halbuki Kasým ayýnda vardý.
Buradan itibaren aþaðýda yazýlanlarý okumak zorunda deðilsiniz. Yukarýdaki baðlantý açýklýyor aslýnda.
https://www.evli.com/en/products-and...s/emerging/efm
Bu baðlantýda en aþaðýda downloadable files baþlýðýný göreceksiniz. Orada fact book'u týklarsanýz açýlan PDF'ten 10 largest investment (Elinde tuttuðu ilk 10 hisse) listesinde artýk GSDHO'nun olmadýðýný göreceksiniz. Bu aralýk verisi. Tabi hepsini sattýðý anlamýna gelmez. Ama artýk GSDHO yatýrýmý ilk 10'da deðil. Ve bu Aðustos-Kasým yükseliþinde alým yapan fon, bu fondu. Takaslarla da uyumlu. Satýþ yaparken de yine takaslardan kontrol edilince yatýrým fonlarýnýn sattýðý görünüyor. Yani zaten Yatýrým Fonlarý olarak en yüksek miktarda lot EVLI FUND'ta vardý. Takaslarda Yatýrým Fonlarýna 2 gün sonra baktýðýmýzda 20 milyon civarýna düþtüðünü göreceðiz diye düþünüyorum.
(INFO bu fonun mallarýný satýyor. Son iki günde INFO 4,5 milyon lot daha sattý. Gerçekten INFO kendi elindeki mallarý satmadýysa, ki bence öyle, Yatýrým Fonlarý takasýnda 20-21 milyon rakamýný kontrol edelim iki gün sonra.)
Bu arada gsdde, holding kadar düþüþten etkilenmiyor. sorunun navlun fiyatlarýndan oldýðunu sanmýyorum. Ayrýca genel kaný dövizin zamanla yükseleceði yönünde, bizim bilmediðimiz bir þey yoksa doðru hissedeyiz.
Evet zaten toplarken ortalamasý yaklaþýk 0,27 cent idi saterken ise 0,23 cent ortalama ile elinden çýkartýyor ve þu an ise son günlerde 0,21 cent'ten veriyor. GSDHO yatýrýmýnda baþarýlý olamadýlar. Kol keserek gidiyorlar GSDHO'dan.
Fakat genel anlamda çok baþarýlý buluyorum bu fonu. Genellikle de dünya çapýnda deðer yatýrýmý yapýyorlar. Geçmiþten beri birçok kez yolum kesiþmiþtir bu fonla.
https://i.hizliresim.com/82vf4lj.JPG
Bu yukarýdaki 31 Aralýk Kapanýþ takasý. (tarih 4 Ocak gösteriyor ama takaslar 2 gün gecikmeli biliyorsunuz)
Yatýrým fonlarý 36 milyon.
Aþaðýda ise 11 Ocak Takasý. (13 ocak ama gecikme nedeniyle 11 Ocak'ýn takasý bu)
Gördüðümüz gibi Yatýrým fonlarý 25 milyona düþmüþ. Dün ve bugünkü INFO satýþlarýnýn da yine bu fonun satýþlarý olduðunu düþünürsek 20 milyona düþmüþ halini Pazartesi akþamý kontrol ederiz birlikte.
https://i.hizliresim.com/62onvw4.JPG
Özetle benim tahminim satmak için 15 milyon lotu daha var. Satýþlarýnýn durmasýný veya bitmesini takip etmek iyi olabilir.
Bu gün itibarý ile net döviz pozisyonu piyasa deðeri eþitlendi 91-91
Ýyice verdiler..
Yatýrým fonu satýþýnýn NNF fonu olduðunu düþünüyorum.Evli fonuda bank of üzerinden satmýþ olabilir.
Baltic Dry’da düþüþ Capesize odaklý olarak devam ediyor. Endeks deðeri 1800’ün de altýna düþtü.
https://en.stockq.org/market/global.php
Sektörden biri olarak endeksteki düþüþü biraz da mevsimsel olarak görüyorum. Kýþ genelde navlunlarin en düþük olduðu mevsim. Ama hoþ olmadý tabii. Baþka hisselerim de olduðu için rahatça bekleyebiliyorum. Kasadaki döviz kadar PD var. Beklerim ben. Hatta maaþ gelince ekleme de yapmayý düþünüyorum.
Beklerken fýrsat maliyeti çok artmýþ gibi dursa da hisseler ani patlama yapýp beklemeyi telafi edebiliyor. Tofaþ, krdma ve þiþede bunu gördük. Tofaþ ve þiþede bekleme maliyeti çok diye baþka hisselere geçtim. Piþman etti. O yüzden hisse satma sebebim karlýlýk ve faaliyet odaklý.
Temettü vermeyen ya da patron kontrollü hiçbir þirkete, alýnteri ile çalýþýp kazandýðýnýz maaþ ile yatýrým yapmayýn. Bu þirketlerde kâr patronun, zarar yatýrýmcýnýndýr ve bedelli ile zararýný ödetir patron tayfasý.
Beni sorarsan bende de var bu musibet, borsada kazandýðým para ile aldým vadem yok.Rahatým.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Redmi Note 8 Pro cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Diðerlerini bilmiyorum ama Capesize için future’larda sorun yokmuþ. Zaten Baltic Dry’daki asýl düþüþün nedeni o.
https://twitter.com/joeriwestland/st...508921345?s=21
Yanlýþ ithamlarda bulunuyorsunuz. Bu þirket ieyho,glryh veya 3 senede 3 kere bedelli açýklayan bucim deðil. Böyle yamuklari olmadý. Halka açýklýk belli, bedelli geçmiþi belli. O ligde bir þirket deðil. Sýkýntý, temettü vermemesi ve önceki yillarda faaliyetlerden düzensiz kar elde etmesi. Þu an bu durum deðiþmiþ görünüyor. Þirketteki hikaye de budur. Haa baktýk 2 fk'da da talep yok. 3 ay o þekilde kaldý. Ucuz þirket çok. Zararý veya bekleme maliyetini çöpe atýp degistirilir baþka ucuz þirketle. Benim þu an için içim rahat. Buyrun bakýn Kardemir topigine. 2 ay önce neler yazýlýyordu þimdi neler yazýlýyor.
Ben özellikle dolar ile iliþkisi nedeniyle Gsdho’nun yerini doldurabilecek bir hisse pek bilmiyorum. Tüm bunlara raðmen bence portföydeki aðýrlýðý %20-25’i geçmemeli çünkü bu kadar artý özelliðe sahip olup bu kadar kötü fiyatlanma gerçekten garip ve sinir bozucu.
1. Denizcilik ve finans iþ kollarý, Gsdho’nun piyasa deðerine oranla çok yüksek faaliyet karý üretiyor.
2. Kambiyo karýna etki eden döviz pozisyonu ile piyasa deðeri neredeyse ayný. Ayrýca elinde her zaman nakde çevrilebilecek 5+2 gemisi var. (Türkiye’de çakýlý varlýklarýn deðeri, dolardaki artýþla az veya çok erozyona uðrarken gemiler için böyle bir risk de yok.)
3. Gyo veya giriþim sermayesi þirketleri hariç prospektif olarak 2 F/K altý fiyatlanan hisse var mý bilmiyorum. Varsa gerçekten bilmek isterim. (Bunlar ve bankalar dýþýnda en ucuz olarak bildiðim Sahol o da yavaþ yavaþ 3 F/K’ya gidiyor.)
4. Ülke ekonomik krize girse denizcilik iþ kolu bu krizden belki de hiç etkilenmez. Yani neredeyse uluslararasý bir þirket ve bu nedenle ülke riski nedeniyle düþük fiyatlanma gibi bir durum da çok olmamalý.
Þirket bence uzun vade hissesi deðil. Nedeni ise tamamen sahibi ile alakalý. güven vermiyor. Kýsa orta vade kademeli alislar ile ve satýþlar ile belki ekmek yenebilir. Onun dýþýnda kazanmak gerçekten zor. Hep düþüsleri için bir bahane bulunuyor. Yok dövizdeki düþüþ yada navlun fiyatlarýndaki düþüþ .... Ama olumlu haberleri kesinlikle yeterince fiyatlamiyor ( cýlýz tepkiler). Dövizdeki artýþ, navlun fiyatlarýndaki artýþ, endexde artýþ. Hiçbirine yeterince tepki vermedi. Bu kadar ciddi satýþý n olduðu yerde hisse toplanacak ve bilancoyu fiyatlayacak... Sacma sapan yerlerde ve kýsa orta vade olumlu birþey beklemiyorum. Belki bilanço açýklanacaðý hafta tepki verebilir. Navlun fiyatlarýnda artýþ ve dolar da en azýndan buralarda seyrederse tekrar yükselebilir.
Burada bir arkadas yazmýþtý. Siz ne hesap yaparsanýz yapýn. Anca Patronun cebine girecek parayi hesaplarýnýz demiþti. Arkadaþ haklý çýktý þimdilik.
Ben hikayesi olup da bunun gibi davranan bir hisse görmedim. Hele ki endex böyle iken
Mevcut kur ve navlun fiyatlarý devam etse bile bu sene de patronun cebine girecek para çok olur gibi. Faaliyet karý olarak 25-30 milyon dolar yani 340-400 milyon TL gibi.
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...617318402?s=21
Gsdho 15 Kasým’dan bu yana %10’dan az artmýþ, dolara fena yenilmiþ. Rövanþý 31 Mart’a kadar alýr inþallah.
https://twitter.com/bulutcurve/statu...789622272?s=21
Baltýk Borsasý Kuru Kuru Endeksi Cuma günü %5.8 kayýpla 1.764'e gerileyerek Mart 2021'in baþýndan beri en düþük seviyesini gördü ve tüm gemi segmentlerinde mevsimsel talebin zayýf olmasý nedeniyle art arda altýncý seans kayýplarýný geniþletti. Hisse senedi araþtýrmasý baþkan yardýmcýsý Randy Giveans, "Bu, Þubat ayý boyunca Ocak ortasýndan sonlarýna kadar normal mevsimsel yumuþaklýk, en büyük neden Çin Yeni Yýlý. Bu yýl Pekin Kýþ Olimpiyatlarýný ve Brezilya'daki hava bozulmalarýný eklememiz gerekiyor" dedi. ,
https://i.hizliresim.com/47316p6.png
--buralardan dönecektir sanýrým..
Baltýk Kuru Yük Endeksi, Londra'daki Baltýk Borsasý tarafýndan günlük olarak rapor edilmektedir. Endeks, ana hammaddelerin deniz yoluyla taþýnmasýnýn fiyatý için bir kýyaslama saðlar. Endeks, farklý boyutlardaki kuru dökme yük gemilerini ölçen üç alt endeksin bir bileþimidir: Tipik olarak yaklaþýk 150.000 tonluk demir cevheri veya kömür yüklerini taþýyan Capesize; Genellikle yaklaþýk 60.000 ila 70.000 ton arasýnda kömür veya tahýl yükleri taþýyan Panamax; ve 48.000 ila 60.000 ton arasýnda taþýma kapasitesine sahip Supramax. Baltýk Kuru Yük Endeksi, kömür, demir cevheri, tahýl ve diðer birçok emtia taþýyan 23 farklý nakliye rotasýný hesaba katýyor.
“Baltýk Kuru Yük Endeksi” þu bu iþlemez bu hissede! Bu tur verilerin etkisi çok sýnýrlý. Bu hissede sadece TY endeksi iþler!
Çok uzun yýllar hep defter deðerinin çok altýnda iþlem görmüþ, hem de borsada nerdeyse bütün þirketlerin hissesi defter deðerinin çok üatüne artýðý zamanlar bile.. Bazýlarýnýn burda iddia ettiði gibi patron çok ‘yatýrýmcý dostu’ olmasýna raðmen… Borsada böyle bir hisse daha var mý?
Borsada her bakýmdan en kötü þirketler bile bir kaç yýlda bir en azýndan defter deðerini buluyor. Big boss lar tarafýndan yüksek baský olmadýkça, piyasa her zaman þirketin özsermayesine veya karlýlýk oranýna göre hisse piyasa deðerini þirket reel deðerine ulaþtýrýr zaman zaman veya üstüne atar..
En doðru tespit, eðer baltýk endeksi fiyatlanýyorsa gsdde bizden çok daha fazla düþmesi lazým, ayrýca elindeki net döviz piyasa deðeri kadar ve favök olumlu bunun dýþýnda önümüzdeki sene iki yeni gemi daha geliyor Japonya dan (imal aþamasýnda)
istedikleri gibi oynuyorlar.
https://tr.investing.com/news/market...zaland-2158888
Yani hisse hakkýnda olumlu , olumsuz haber veya bilgi paylaþanlara birsey demiyorum ama utanmasa PD kadar kar aciklayacak þirketin patronunu ve þirketin hareketlerini normal bulan eleman var. Ýnsan babasý böyle birþey yapsa uyarýr. Baba yapma ayýptýr falan der . Ama elemandaki ty sevgisi böyle birþey iþte. Sektörden olduðunu söylüyor ben hangi þirkette olduðunu bile söyleyebilirim hatta patronunun adýný bile...ty nin insafýna kalmýþýz. umarým belli bir yaþa geldigini idrak eder ve iyi bir þekilde anýlmak ister . Para iicin bu kadar küfür yemek ... Umarým gözü doymustur ve bundan sonrasýný ortaklarýyla paylaþmak ister... Ty yi begenen arkadaþ a Fadýl akgunduz ve tosuncugu öneriyorum. Sýkýlýrsa bu arkadaþlarda aradýðýný bulabilir.
2021 baþýndan bu yana navlun fiyatlarý dolar bazýnda %100’e yakýn, TL bazýnda %300’e yakýn artmýþ hala Twitter’da yok navlun düþtü yok dolar düþtü, temel bozuluyor falan diyenler oluyor. 2021 baþýndan bu yana hisse %13 artmýþ. (Bu süreçte endeks %40, Gsdde ise %61 artmýþ.) Bu süreçte kambiyo karýnýn geçtim, 35-40 milyon dolarlýk faaliyet karý var. Piyasa deðeri ise 94 milyon dolar.