Muhtemelen öyle yada bişeyden anladığı yok twitterda ordan burdan duydukları gördükleriyle yuvarlanıp gidiyo.
Printable View
tebrikler dostum 5 milyon TL buyuk para , iyi cesaret
tabiki guzel bir firma KMPUR, bende o yuzden ortak oldum
50 kere yazdim , bi kere daha yazayim,
iyi bir firma niye borsaya acilir? kredi bulamiyordur, ama guzel firsatlar var ve yatirim yapmasi gerekiyor dolayisile borsaya acilma en guzel para toplama yolu, ama cogu dandik firma borcunu kapatmak ve yatirimcilari carpmak icin aciliyor ama KMPUR oyle degil (boyle umuyoruz)
dolayisi ile FK ve PD lerinin ilk yillarda ve zamanlarda yuksek olmasini Gayet normal karsiliyorum,
eger kisa vadeli gelmediyseniz Eylul 2023 te FK ve PD-DD bi daha bakmanizi ve bunu hatirlamanizi dilerim
bazi fenomenleri hic dinelemeyin, bakin inceleyin siz karar verin
GESAN da Keko var
KEONTR da Horosanli var adamalr sirketin icini disini anlatiyor, okuyun ,
yoksa disardan bakinda "aa kac tavan gitmis , bu akdar etmez" vs diye dusunebilirsiniz
KMPURDa Nurullah bey galiba hissenin Temsilcisi olacak :D
Tavandayiz :halay:
CAliskan bey paylasimda cekinmeyin, takipteyiz
Diğer yazdıklarınıza katılmakla birlikte; zannımca 5 milyon tl artık para değil.
Kendini ekonomist sanan beceriksiz yöneticilerimiz sağ olsun türk lirasının içinden geçtiler.
Bu durumu o kadar kanıksadık ki dolar 3 ay artmayınca başarı sayıyoruz.
Uganda para birimi Türk Lirası karşısında son 5 yılda 5 kat değer kazanmış.
İnanılır gibi değil. Dal döşek gezen, kimi yerlerinde hala yamyamlık yapan adamların parası bizi 5 e katlamış. Bunu duyduğumda utancımdan kızarmıştım. Keşke ben değil de utanması gerekenler utansa.
Sözün özü; 5 milyon tl hepi topu 265 bin dolar ediyor. Belki bir çoğumuz için büyük para. Ama adam gibi yönetilen çoğu ülkede insanların kısa sürede biriktirebilecekleri bir mebla.
Bu beladan tez zamanda kurtuluruz inşallah.
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
Aslında bu fk yüksek değil onu anlatmaya çalışıyodum yaşar erdinç hoca diyordu bazı şirketleri 20 fk altında görünce bedava direk alacaksın diye bu şirketde öyle bence. Ayrıca dediğim gibi yürüyen şirketin fk yüksek olur fk düşükse zaten gitmiyodur o şirketde de bişey vardır adamlar hala 100 fklı şirketi alıyo hala da gidiyo cesaret onlarda
tamam dostum kizmayin :) ben tek hissede bu kadar yatirilmasina sasirdim
cok sukur bende 3 milyon var ama baya bodum 20 hisseye
evin satilmasini bekliyorum, onuda yatiracam
yazdiklariniza maaelsef katiliyorum, yazik ettiler, yillarin birikimleri gitti , bu enflasyon daha 10 yilda , (oda her seyi dogru yapsalar) gider
KONTR'den sonra Gesan ve YEOTEK'de hisse satışıdan sonra payların şirketsiz faizsiz borç verme akımına katıldı. Bi KMPUR kaldı.
Desteklemiyorum arkadaşlar, desteklemiyorum. PAYLARIN SATILIP ŞİRKETE FAİZSİZ BORÇ VERİLMESİNİ DEEESSTEKLEMİİYORRUMMM.
Piyasa çok seviyor :)
Umarım YUDA LEON Bey de bu akıma katılmaz.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...f_millionaires
Dünyadaki yetişkinlerin (herkes değil) %1i dolar milyoneri. Tahminimce %6 250k $ mal varlığı.
Senin dediğin "5 milyon tl para değil" lafına dünyada sadece %6sı katılabiliyor.
Ben Türkiye'de değilde Amerika'da doğsaydım ve bu yatırımlarımda 250k$ yerine 750k$ yapabilirdim (BELKİ)
Seneye hedefim zaten 750K $. Eğer başarırsam o coğrafya kaderdir olayı sadece 1 seneme mal olacaktı. (Bence makul :))
Arkadaşlar coğrafya kaderdir lafı çalışan personeller içindir. Yatırımcı için değil.
Ben 1m $ a sahip olduğum an istediğim ülkeye gider gezerim. İstediğim ülkede yatırım yaparım. 1M$ a kadar "coğrafya kader" olabilir, sonra ortadan kalkıyor. Para kaderdir :)
1m$ ı Amerika'a başarabilen sayısı %1.1
KONTR saat 10:23 de hisse %5 den %1 e düştü diye devre kesti. Cidden Spekülasyonun olduğunu düşünüyorum. Bir hisse %5 den %1 e düşemez mi?
KMPUR bu popüler hisselerle beraber aynı fiyat hareketinde olmasını doğru bulmuyorum.
Maalesef bizim KMPUR da onlarla ayni hareketleri yapiyor , bu aralar
GESAN,KONTR,SMART, KMPUR hep beraber hareket ediyor , neden mi biliyorum :) hepsi portfoyumde
hatta gecen dususte GWIND i bile peslerine taktilar, GWIND begeniyorum, ama karimi alip satmistim. dustugunu gorunce aldim tekrar ve bekledigim gibi ,GWIND kendini bunlardan kurtardi , yada tahtacisi veya sahibi izin vermedi boyle hareketlere
Satmirem pala.
COR-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cavidan Karaca CEO: 2023 yılında 120bin ton satış yapmayı hedefliyoruz. Ciro olarak çok büyük fark yaratacak. Verim ekonomisini bilenin yüzü gülüyor :)
Bu hisse ekside olunca için daha rahat ediyor. Yavaş yavaş gidebilsek keşke. Küçük köşe dönücüler üşüşünce volatilite yıpratıcı oluyor.
İyi ettiniz hocam. Şirketimiz popüler hisselere benzer hareket gösteriyor. Ben bugünkü çakılışı doğru buluyorum.
Hisse her zaman hakettiği değerde olmalı. Değerinin artmasını istiyorsak, geçen seneden daha fazla değer üretmeliyiz. Yuda leon a ve Kimpur a güveniyorum.
brüt kar marjı %
1. çeyrek 16.3
2.çeyrek 18
3.çeyrek 12.7
--9 ayın brüt kar marjı ortalaması 15.7.....9 aylık ciro 3.365 milyar...
--piyasa değeri 18.01 milyar... . brüt kar marjı ve cirosuna göre bana göre çok yüksek...
28 nisanda halka arz edilmiş.....1 hafta sonra patron borsadan hisse almaya başlamış?!
geri alacaktın niye arz ettin??...satın aldıkların satılmayıp birlerine emanet olarak verilen olamaz mı?
05.05.2022-09.05.2022 tarihleri arasında Kimteks Poliüretan Sanayi ve Ticaret A.Ş. payları ile ilgili olarak 28,30-28,38 TL aralığından
30.000, 28,12-28,16 aralığından 30.000 ve 28,20-28,28 TL aralığından 20.000 adet olmak üzere toplam 80.000 TL nominal tutarlı alış
işlemi tarafımca/ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Kimteks Poliüretan Sanayi ve Ticaret A.Ş. sermayesindeki
paylarım 09.05.2022 tarihi itibariyle %33,47 sınırına ulaşmıştır.
hisse oranı yüzde 5 artarak piyasa değeri 5 kattan fazla artmış....yatırımcı sunumu izahnameler sürekli gazete ve TV lerde boy göstermek ile yeterince yatırımcı gelmediği için mi hisse geri alımı yapılıyor??? diye sorsam
cevap gelir mi?
Yeni yatırımlar yapılmasa haklısın, ancak hisselerde gelecek fiyatlanır. Devamlı yatırım yapan bir şirketin F/K sı yüksek olur, bu normaldır. Alan şimdiki değerine göre değil gelecek yılların değerine göre alıyor. Örnek istiyorsan Sasa bir lirayken de pahalı şimdi de pahalı. Onu buralara getiren yatırımların sürekliliği, zaten Kmpuru alanlarda Sasanın yaptığı tarihsel fırsatını kaçırmamak için alıyor. Yeotk gibi enerji hisseleri de buna dahil. YTD.
petkim:
9 aylık ciro 40 milyar...piyasa değeri 42.76 milyar...
mevcut kapasite 155 ton ile 9 aylık cirosu 3.3 milyar...düzce yatırımı dışında kapasite artırıcı bir yatırırm yok o da 15 milyon dolarlık bir yatırım ve kapasitesi 65 bin ton...
bu da yüzde yüz kapasite ile çalışırsa ciroyu 4.6...en fazla 5 milyara çıkarır...şu anki 9 aylık ciroya göre...şimdi çalışıyor ve satıyor olsa...
cirosu 5 milyar diyelim.....şu anki piyasa değeri 18 milyardan fazla...
--var mı başka bir kapasite artırıcı yatırımı??
şirketin brüt kar marjı düşük; demek ki ciddi rakipleri var...
bir sanayi şirketinin yüzde 15 kar marjı ile çok ciddi işler yapması zordur...
KKM nedeniyle baskılanan döviz fiyatları sonucu 3 aylıklarda hem ciro hem de brüt kar marjı bir önceki çeyreğe göre belirgin düşmüş...
dow dünyanın en büyük poliüratan üreticisi, ülkemize de hizmet veriyor... https://www.dow.com/en-us/market/mkt...-footwear.html
Türkiye’nin ilk yüzde yüz yerli poliüretan sistem üreticisi olarak, “Kimpur†markasıyla Kimteks Poliüretan, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu içerisinde yer almaktadır. Yurtiçinde 129.000 ton ve Avrupa’da 25.000 ton bağlı ortaklığı ile bölgedeki en büyük kapasiteye sahip poliüretan sistem evidir. Düzce yatırımı ile kapasitesini 200.000 tona ulaştırmayı hedeflemektedir. 45’ten fazla ülkeye ihracat yaparak sektöre öncülük etmektedir.
Kimpur, 2022-2024 döneminde yıllık kapasitesi toplam 65 bin ton olacak olan Düzce Gümüşova OSB’deki tesiste; 50 bin tonluk poliüretan sistemleri üretimi, 5 bin tonluk yeşil ürün gamı kapsamında PET artıklarından sentezlenerek üretilen geri dönüşüm tesisi ve polyester poliol üretimi ve 10 bin tonluk ek ‘eva granül hammadde’ üretimi planlanmaktadır.
Şimdi sen söyle sektörünün lideri konumundaki hisseyi neden almıyalım büyümeye de devam ediyoken :)
Ortak olduğum şirketimin hem bana hem de ülkemize yararlı olmasını isterim. Kimpur her ne kadar ithal ürün kullansada arge ile değer üretiyor. Bunu yapmasa ülkemiz bu değerli ürünü ithal edip daha fazla döviz kaybı yaşayacaktı. Kmpur'un bu hareketi ile vergi teşviği alıyor. Ben bunu çok önemsiyorum. Satış kısmındaki büyümenin olgunluğa ulaşması durumunda bu ithal hammaddenin de üretimine yatırım yapacağını düşünüyorum.
Sasa hikayesi de böyle başlamıştır. Şirketin ilk hedefi "TR nin 500 milyon $ polyester ithalini önlemek"
Doas'a sahip olup TOGG'un üretiminden rahatsız olan var. Çimento şirketine sahip olup savaşın çıkmasına mutlu olan var. Bu durum beni rahatsız ediyor. Ülkemizle win win durumunda olmalıyız. Parayı ülkemizden değil, diğer ülkemizden kazanmalıyız
Bu hissenin sasa hektaşla beraber hareket etmesi canımı sıkıyor artık onlardan ayrışması lazım negatif yada pozitif farketmez gerçekten yeterki ayrışsın çok sinir bozucu bi olay.
Ft sana iki cevap yazayım
Kmpur sektör lideri ihracat pazarı sağlam
Hali hazırda fabrika yatırımı devam ediyor
Hem yurtdışında hem yurtiçinde şuanda
para devasa şekilde Ar-Ge harcamalarına gidiyor patron güven veriyor o eski halka açılıyım malı ky ye yıkayım emekli olup dünyayı gezeyim modunda değil inanıyorum ki senin benim düşündüğümden çok daha fazlasını şirketin patronu düşünüyor o yğzden sadece üstte saydığım sebeplerden değil her zaman şapkadan tavşan çıkarma potansiyeli olan bir şirket olduğu için pd/dd ve fk bu fiyatlarda Petkim ile kıyaslamışsın senin gibi büyük bir oyuncu böyle komik bir kıyas yapmaz yaparsa mal toplayamadığın için kötüleme yapıyorsun olarak algılarım zaten lot miktarı düşük ve kıymetli bugun tahtadan 1 milyon TL lik alım bile yapmak istesen en az yüzde 2-3 kağıdı yükseltmen lazım bundan dolayıdır ki malını park etmiş yatırımcıyı korkutmak için bunları yazıyorsun diye düşünüyorum çünkü seni eskiden beri tanırım bir çok hissede bunları yaptın evet buradaki çoğu kişiden fazla paran var İsrailli dostların akrabalarında var onlardanda sağlam ilişkilerin vardır saygı duyuyorum ama beni kandıramazsın dediğim gibi herşey fk pd değildir Petkim’in ucuz olması büyük bir hikayesinin olmama sebebidir illa fk pd ye bakacaksan bankalar var 1 in altında gidip ondan alabilirsin
Guzelim sirketin hissesine bak ama normal , guzel aldim, dipten. evt alis yaptim ama tamda dipten alamadim maaelsef neyse ekledik
yapacak bisey yok, burasi turkiye, Spek, millet mallansin diye hareket yaratacak , katlanacaz
UV ciyiz , bekliyoruz , karda beklemekte sorun yok
Kmpur popüler hisselerle aynı fiyatlanmayı bırak artık. Sen 5 sene sonrasını fiyatlamış şirket değilsin. Art taradı 24fk sın. 4. Çeyrek ile 16 lara ineceksin. Takılma şunlara
Ben şirketin hisse hacminin düşük olmasından yanayım. Hisse hacmi düşük ise yatırımcının hisseyi elde tutma süresi yüksek demektir. Bilançoyu bekler ona göre hareket eder. Kontrolmatik'e bakıyorum günde 2 3 kere taban tavan dalgalanıyor.
Bilinmeyen, göz önünde olmayan şirkete yatırım yapanlar genelde şirketi iyice araştırıp kendince stratejisi olanlardır.
Bu yüzden KMPUR'un bu hacimsizliğini seviyorum.
Kontrolmatik 200 milyon tl kar açıkladı, günde 2 milyar tl hacim yapıyor. Kardeşim, bi durun yerinizde resmen karın 10 katını 1 günde el değiştiriyorsunuz. İsmen kontrolmatik komisyonundan, 200milyon kadar kar açıklar bu gidişle.
200 milyon kar ettiniz, bi o kadar aracı kurum komisyonuna verdiniz. Neyi bölüşemediniz ? :))