Kmpurcular inşallah hissenizi kaptırmadınız. Artık nerde kalmıştık modu başlıyor 😀 YTD
Arkadaşlar 36bin hisse ile KMPUR ortağıyım (söyleyeceklerimi bir kenara çekmeyin diye söylüyorum).
20FK lık şirket durumunda ve yatırımları var. Bu durumda 20fk aslında normal fiyatta. Yani şirket aslında ederinde (anlık olarak).
4. çeyrek hedeflerini çok aradım araştırdım ama kimsenin tahmini bile yok. Fiyat yükseldiğinde birbirimizi gazlamayalım.
PEKİ madem şirket ederinde olduğumu düşünüyorum, neden bu şirketi aldım??
1)Yatırım yapan şirket olduğu için: Bir şirket yatırım yapmaya başladığında büyük ihtimallde ileride daha fazla yatırım yapacak.
2)Alanında niş olduğu için : Her ne kadar marjları düşük olsa da kimse Kimpur'a bu sektörde rakip OLAMAZ.
3)Korona zamanında bile tüm şirketler zarar yazarken, KMPUR karını arttırmayı başarmış şirket.
4)Satışların maaliyeti yüksek: Her ne kadar maaliyet kötü görünse de rüzgar pozitif estiği zaman inanılmaz kar yazabilir. Örneği: 100m hasılatın 90m i maaliyetse 10m kar ederiz. Sektör geliştiğinde 120m satış yapıp 95m maaliyette karımız 10m yerine 25m olur. (SADECE 20M SATIŞ İLE KARIMIZI 10M den 25M e yükselttik. ) Aynı durum kredi ödemeleri ile de olur.
KISACA NEDEN BU ŞİRKETİ ALDIM: Borsa yatırımında anlık her şey zaten fiyata dahildir. Yeni olası haberler geldiği an fiyata dahil edilir. Örneğin KMPUR bugün bir KAP atsa ve "Letonya'da extra kapasite arttırımı" diye haber gelse, anında fiyatlanır. Bu yüzden ben piyasanın beklenmeyen haberini satın almaya çalışırım.
Kısacası: KMPUR şirketi şuan fiyat olarak ederinde. BİR KAP HABERİ GELMEDEN yükselir veya düşerse biraz spekülayona girebilir. Borsa fiyatının KAP veya bilanço ile ilerlerlemesi en sağlıklısıdır.
Serbest bir nakit akışı sağlayabilsem bu hissenin yatırımcısı olmayı çok isterim.
Yer İmleri