Kmpurcular inþallah hissenizi kaptýrmadýnýz. Artýk nerde kalmýþtýk modu baþlýyor 😀 YTD
Arkadaþlar 36bin hisse ile KMPUR ortaðýyým (söyleyeceklerimi bir kenara çekmeyin diye söylüyorum).
20FK lýk þirket durumunda ve yatýrýmlarý var. Bu durumda 20fk aslýnda normal fiyatta. Yani þirket aslýnda ederinde (anlýk olarak).
4. çeyrek hedeflerini çok aradým araþtýrdým ama kimsenin tahmini bile yok. Fiyat yükseldiðinde birbirimizi gazlamayalým.
PEKÝ madem þirket ederinde olduðumu düþünüyorum, neden bu þirketi aldým??
1)Yatýrým yapan þirket olduðu için: Bir þirket yatýrým yapmaya baþladýðýnda büyük ihtimallde ileride daha fazla yatýrým yapacak.
2)Alanýnda niþ olduðu için : Her ne kadar marjlarý düþük olsa da kimse Kimpur'a bu sektörde rakip OLAMAZ.
3)Korona zamanýnda bile tüm þirketler zarar yazarken, KMPUR karýný arttýrmayý baþarmýþ þirket.
4)Satýþlarýn maaliyeti yüksek: Her ne kadar maaliyet kötü görünse de rüzgar pozitif estiði zaman inanýlmaz kar yazabilir. Örneði: 100m hasýlatýn 90m i maaliyetse 10m kar ederiz. Sektör geliþtiðinde 120m satýþ yapýp 95m maaliyette karýmýz 10m yerine 25m olur. (SADECE 20M SATIÞ ÝLE KARIMIZI 10M den 25M e yükselttik. ) Ayný durum kredi ödemeleri ile de olur.
KISACA NEDEN BU ÞÝRKETÝ ALDIM: Borsa yatýrýmýnda anlýk her þey zaten fiyata dahildir. Yeni olasý haberler geldiði an fiyata dahil edilir. Örneðin KMPUR bugün bir KAP atsa ve "Letonya'da extra kapasite arttýrýmý" diye haber gelse, anýnda fiyatlanýr. Bu yüzden ben piyasanýn beklenmeyen haberini satýn almaya çalýþýrým.
Kýsacasý: KMPUR þirketi þuan fiyat olarak ederinde. BÝR KAP HABERÝ GELMEDEN yükselir veya düþerse biraz spekülayona girebilir. Borsa fiyatýnýn KAP veya bilanço ile ilerlerlemesi en saðlýklýsýdýr.
Serbest bir nakit akýþý saðlayabilsem bu hissenin yatýrýmcýsý olmayý çok isterim.
Yer Ýmleri