Yeni açıklamayla evet onlar da yararlanıyor.
Ama faizi %14 teklif edecekler deniliyor.
%14 faizle yatırırmısınız.
NZH bile %20 yapıyor ki bu dahada artacak bu gidişle.
Printable View
Bu yeni hesap türünde uygulama yapan hesap açtıran bir arkadaşımız var mı acaba? Bilgi alsak
Bank of America stratejistleri, ABD hisse senetlerine ilginin son zamanlarda arttığını ve tüm müşteri gruplarından girişlerin yükseldiğini belirtti.
https://www.bloomberght.com/bofa-abd...rtiyor-2295056
ABD'de bir sakatlık olmazsa bu zararlar bir süre sonra dayanak varlıkların yükselişiyle sıfırlanabilir.
Yatıp kalkıp yurt dışı borsalara dua etmek lazım.
Yok yani bu kadarını tahmin edememeleri normal de, bu kadar çıkışta fon yöneticileri en azından biraz döviz ve hisse ağırlığını azaltalım bir düzeltme gelebilir diyemedi mi, ben bile kaç kere satış verip iptal ettim, az bir miktar sattım, onların bu konuda daha tedbirli ve öngörülü olması gerekirdi.
Hamza senin bu mesajından şunu anlıyorum. Evet dolar düştü ama ben karlı fonlarımı sattım. Yine de fonum var ama Portföyümün hatırı sayılır bir kısmı nakit. Düne kadar yükselen piyasada bile fonlara uzaktan baktım. İleride gıdım gıdım alırım diye düşündüm. Güzel taktik doğrusu.
P.tesi satsak sali zararsiz gidecektiM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hisse (Yerli-Yabancı) , Altın ve Karma Fon Portföy son durum
21 Aralık Toplam Fon Portföyü : 828 499.05 TL
22 Aralık Toplam Fon Portföyü : 670 976.18 TL
Yok ustadim temmuzda bana 650 k satmak icin yalvardiklari arabaya suan 1300 diyorlar
Adamlar zami dolar bazli yapti ama indirimi ayni oranda yapmiyor
Yapmiyor cunku yarin sabah yine 20 olabilir guvensizligi var piyasada
Ben tr den elimi cektim
Dolar alma yerine dolar bazli yabanci fon cesitlendirdim
Cok degil 6 ay sonra anahtarlarini alirim diye dusunuyorum😀
1-OPB'ye çok laf edilmiş fakat en masum fonlardan olmuş.%30 döviz %30 borsa olan bir fon makul düşmüş.
2-Beni şaşırtan RPD/SUA/TJI gibi R3 fonlar.Hele TJI %10 düşmüş.
3-Burdan şu çıkıyor ki fon yöneticileri de bizim gibi zıvanadan çıkmış, büyüye kapılmış.Basmışlar VIOP'u.Yoksa R3 fonu ne olursa olsun %10 düşmemeli.
4-IPB düşüşü de gayet normal, nasıl kazanıyordu o pozisyonla, aynı şekilde vermiş.
5-Sınıfı geçen fonlar da va bu arada, GPG çok önceden önlem alarak sınıfı geçti,IJA getiri büyüsüne hiç kapılmadı.En şaşkın olduğum %50 hisse+%35 döviz pozisyonuyla AED %6 kaybettirmiş :) ki hala bir yanlışlık oldupunu düşünüyorum.
Portföy bildiğiniz XLarge'dan Medium'a düşmüş :)
Üstadım selamlar iş değişikliğindedirler fazla yazamadım işleri öğreninceye kadar ancak şimdilerde vakit bulabiliyorum. Ama değerli mesajlarınızı ve diğer üstatların değerli paylaşımlarını elimden geldiği kadar takip ermeye çalıştım.
Herkesin emeklerine sağlık.
O zaman ben de kendimi avutayım ..
Umarın en kısada zararınızı çıkarırsınız ki bundan eminim.
Herkese bol kazançlar daha sık yazmaya çalışacağım.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Araba piyasada yok bir ara alacaktım da gelmeyen arabaya sıra verip 800 K istiyorlar. Şaka gibi :)
40+ soylenen
Ustadim art niyetli dusunmek istemiyorum ama
Yerlii fonlar dun ekrani kapatsalar bu kadar salakca goturu olusmazdi
Altinda pislik var gibi!!!!
Eic ya tarihinde boyle dusus yasamamis
Bunlarin dolarla alakasi yokki dolarin dususunden etkilensin
Bunun hisse orani cok dusuk
Resmen dolara long acmis gibiler
Sonucta onlardan cikmiyor bizden cikiyor
Bir de değişken fonlarla ilgili bana göre yanlış bir düşünceyi dile getireyim.
ZAMANLAMA KONUSU..Hepimiz istiyoruz ki fonlar aktif yönetilip tepede çıkıp dipte girsin.Bu uzun vade mümkün değil.Ben öyle bir fon bilmiyorum.Bu tip fonların en babası IPB. 6 ay kalıp para kazanamadan çıktım.Ondan sonra son 1 ay primini yaptı ama ben dayanamadım.Böyle başarılı fonda bile ters durumda insan acı çekiyor.Bana göre değilmiş dedim.Zamanlama uzmanı arkadaşları tenzih ederim, ben bu konuyu hiç önemsemiyorum.
Bugün okuduğum mesajlardan en doğrusu yukarıda arkadaşın yazdığı DENGELEME olayıydı.Bunu haftada bir yapsak ciddi bir kazanç sağlardık.Burada yanlış yaptık.
Olan oldu, şimdi ana hikaye tekrar değişti.Bu arada resmen tuzak da kuruldu bize.Neyse ki çoğumuzun zararı kardan zarar.gİDİP 15 DE almadık fonları.
büyük ihtimal öyle olmuştur hepimiz kandırıldık hem borsadan hem dövizden darbe yedik ama burada kendime de çok kızıyorum bu oyuna nasıl geldim diye, mesela satışları iptal edip en olmadık zamanda alım yaptığım için bile çok zarar ettim, neyse artık yapacak bir şey yok, bundan sonrası için ne yapmalı onu düşünüyorum ama bulamıyorum.
tcmb 15:30 kuru yine acıklayacak demi ,fonları baz alınan.? dunden de dusuk gelecek sanırım
TJI, yabancı fonların yükseldiği sırada diğer fon sepetlerine göre çok hızlı yükselmişti (bir tek Mükafatın gerisinde kalmıştı). Anlaşılan içinde yüklüce yabancı bir şeyler varmış,. tüm aldığını geri vermiş.
AED dün %1 getirmişti. Yani düşüş aslında %5 gibi.
IPB de bizim gibi iş bankası fonlarına yatırmış parayı galiba. Aynı onlar kadar çıktı onlar kadar düştü :) Bu durumda bizler de fon yöneticisi olabiliriz iş bu kadar basitse.
Dolar düşünce zenginleşicektik hani ? :)
Fonlardaki sıkıntı bu zaten. Ipb değişken olmasına rağmen açıklama piyasa kapandıktan sonra geldiği için bir şey yapamamışlar, bizzat sordum. Sanırım özellikle planlanmış bir hamle.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hangi %20 enflasyon
https://enagrup.org/
Çok doğru söz üstat, iş bir şekilde öğrenilir de yanındaki elemanlar nasıl o önemli.
Biraz hızlı koşan atın ***u seyrek düşermiş durumu yaşadık, sağlık olsun.