Artan

187,00 10 18:10
243,20 10 18:10
3,52 10 18:10
112,20 10 18:10
24,86 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

1,23 -10.22 18:10
16.650,00 -10 18:10
50,40 -10 18:10
88,20 -10 18:10
5,22 -10 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.239.969.123,70 18:10
9.040.503.149,50 18:10
8.606.593.889,00 18:10
7.631.812.223,41 18:10
7.471.303.136,50 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Elimdeki değişken ve döviz içerikli fonlara şöyle bir bakayım hangileri sağlam durmuş dedim ama neredeyse hepsi rezalet, az riskli olan bir iki tanesi hariç, bir günde kârdan zarar 120 bin, ana paradan 20 bin. yaklaşık 2 aydır taşıma maliyeti de cabası. Ne anladım ben bu işten, tabi burada suç biraz da bende sürekli çıkışa aldanıp hiç kâr satışı yapmadım, hatta çıkarken ek alım yaptım.
    Bundan sonra ne yapmak gerekiyor, döviz ve borsa fonlarından alıma devam mı etmeli yoksa satıp bir daha bulaşmamalı mı? Gerçi satsak ne olacak diğer türlü de parayı enflasyona eriteceğiz, kararsız kaldım iyice.

2.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Elimdeki değişken ve döviz içerikli fonlara şöyle bir bakayım hangileri sağlam durmuş dedim ama neredeyse hepsi rezalet, az riskli olan bir iki tanesi hariç, bir günde kârdan zarar 120 bin, ana paradan 20 bin. yaklaşık 2 aydır taşıma maliyeti de cabası. Ne anladım ben bu işten, tabi burada suç biraz da bende sürekli çıkışa aldanıp hiç kâr satışı yapmadım, hatta çıkarken ek alım yaptım.
    Bundan sonra ne yapmak gerekiyor, döviz ve borsa fonlarından alıma devam mı etmeli yoksa satıp bir daha bulaşmamalı mı? Gerçi satsak ne olacak diğer türlü de parayı enflasyona eriteceğiz, kararsız kaldım iyice.
    Genel olarak herkes için güzel bir ders oldu aslında. Aşırı yükselen kur sebebiyle dengesi şaşan portföyü; dolar satarak dengeleme yapmak gerekirken, tam tersi full dövize geçildi belki de.

3.  Alıntı Originally Posted by Lithuan Yazıyı Oku
    Genel olarak herkes için güzel bir ders oldu aslında. Aşırı yükselen kur sebebiyle dengesi şaşan portföyü; dolar satarak dengeleme yapmak gerekirken, tam tersi full dövize geçildi belki de.
    Doğru bir anda aşırı yükselmişti normal bir çıkış değildi, düşmesi için bir sebep yok dedik bekledik, en azından bir kısmını satmamakla büyük hata ettik, ders oldu olmasına da ilerde unutmazsak.

Rahip olayinin oldugu gece de boyle idi
    7.27 idi asya tarafinda...

Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Doğru bir anda aşırı yükselmişti normal bir çıkış değildi, düşmesi için bir sebep yok dedik bekledik, en azından bir kısmını satmamakla büyük hata ettik, ders oldu olmasına da ilerde unutmazsak.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

5.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Elimdeki değişken ve döviz içerikli fonlara şöyle bir bakayım hangileri sağlam durmuş dedim ama neredeyse hepsi rezalet, az riskli olan bir iki tanesi hariç, bir günde kârdan zarar 120 bin, ana paradan 20 bin. yaklaşık 2 aydır taşıma maliyeti de cabası. Ne anladım ben bu işten, tabi burada suç biraz da bende sürekli çıkışa aldanıp hiç kâr satışı yapmadım, hatta çıkarken ek alım yaptım.
    Yalnız değilsin. Burada hemen hemen herkes senin durumunda. En kötü şey kararsızlık. Kararını ver. Kar da etsen zarar da etsen ders çıkarmaya bak. Böyle bir zarar yazmamız bizim hatamız değildi.

6.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Yalnız değilsin. Burada hemen hemen herkes senin durumunda. En kötü şey kararsızlık. Kararını ver. Kar da etsen zarar da etsen ders çıkarmaya bak. Böyle bir zarar yazmamız bizim hatamız değildi.
    o arkadaş forumda en çok kazananlardan olabilir.Sınav çıkışı ağlaşıp duran sonuçlar açıklandığında en yüksek notu alan öğrencilere benzetiyorum ben onu.

7.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Orası öyle çoğunluk aynı durumda, benden beteri de var iyisi de, ama ben yine de kendime kızıyorum bu çıkışa aldanmamak gerekiyordu, neyse sağlık olsun diyelim dersimizi ağır şekilde aldık, hem dövizden hem borsadan.

8.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Bir risk aldık ve tutmadı. Ben totalde anaparamdan yemedim ama hatalı yatırım yaptığım için OPB ve OPL değişkenler hariç sattım, zararım size göre çok fazla ama karda marjım kalmadı, maaşlı çalışan olarak fazlası beni zorlar.
    Yanlış kurgulamışım, bu süreçte kafamı toplayıp nasıl ilerleyeceğime bakacağım.
    HYSFleri tercih sebebim hedge yapmalarıydı, toplantıdayken bile hisse takip ediyordum. Kendi hisselerimi almaya geri döneceğim gibi, bizde bu şansla bir de yabancı borsalar üzerimizden geçerler.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •