Bunu bilmek nasil mumkun? Zaman-Fiyat isin icinde. Hedef sure icerisinde hisse fiyati artarsa alan, duserse satan karli olur.
Printable View
Kotu niyetli olduklarini soylemedim zaten (bu olayda). Ponziciler sosyal medyada ortaligi velveleye verdi, o baskiya dayanamadilar (bence).
Ayrica depo olayinda da onlara suc bulunmayabilir belki. Soyle dusunmus olabilirler. "Bu millet her turlu pisligi sever, her turlu musibetten para kazanmaya bakar, biz algolari acmazsak piyasanin icinden gecerler". Zannetmiyorum ama, belki.
Yakismayan neymis bir cikarip koysana gorelim. Daha dogrusu savundugun nedir, ve senle uyusmuyor diye bana nasil yakismiyor.
Mesele doðruya doðru diyebilmektedir,
Ben kenidine hakkýný zamanýnda çok vermisimdir,
sizide özak forumunda, bunu en bilen kisinsiniz...
buraya pasteleyim hafýzanýz tazelenir.
Yapýlacak çok netti, Amasýz, fakatsýz , P.tesi günü borsayý açmayacaktýn,
Gün icinde bakar nedir nereye gidiyor, bir daha ertelersin yada acarsin,
Guzel kardesim, benim yazdigim herseyi destekleyecek verim var. Cizgimde de hicbir degisiklik yok, cunku bir gunde olusmadigi gibi bir gunde de bozulacak degil.
Senin itiraz ettigin kismi destekleyecek birseyin var mi? Varsa yaz. Neye itiraz ettigini hala bilmiyoruz ama..
Kapatilacak tabi, hata yapmistir biriside cýkýp bunu düzeltmistir,
Ne olacak yani insanlar haklý söylemlerini söylemiyecek mi
tepki ne kadar büyük olursa yanlýstan döndürmek o kadar kolay olur,
Piyasa yerine koyar lafi havada asýlý olan bir laftýr ,
iki gün sonra ekonomi bakaný cýkar bir acýklama yapýp piyasanýn yönünü etkileyeck bir bicimde
bu arada panikle satanlarýn mallarýný çökmek doðrumudur,
Bu borsanýn açýlmasýnýn doðru olduðunu savunan birinin bence tek derdi ;
Bunun kendilerine vereceði zararý göremeyen iktidara, vereceði zararý çok iyi görebilmesidir.
Depremin bile yapamadýðýný bence salý günü iþlemlerini iptal etmeyenler yaptý.
ve bu borsa kesinlikle açýk olmamalýydý.
Þimdi o açýlan davaya 5-10 gerçek maðdur da müdahil oldu mu vereceði hasarý öngöremeyenlerin iþi zor.
bankalar ,2022 senesi karlarýnýn % 40 ile piyasadaki tüm hisselerini toplayabiliyorlar. 08/02/2023bloomberg de marbas menkul deðerler genel md. yrd. soner kuru adlý konuk söyledi.
borsa açýlmadan banka yöneticileri aldýðý tedbirleri açýklamalýlar, yoksa bu devrem vurgunundan onlarda sorumludurlar, bana göre.
fena bir vurgun olmak üzere
cimere yazdým bu iþbankasý 8 tl giderse VURGUN BOYUT DEÐÝÞTÝRÝR ve iðrençleþir vioptan masumlara ve gariplere ( bende öyle bir poz asla yok ) marginler yedirmeleri bile utançtýr birilerine bence BU piyasa kapalý kalmalý hem de 10 gün daha hevesleri kursaklarýnda kalsýn
bu viopçu satýþçýlar , spottan açýða satýþçýlar piyasayý bitirmek için yaðmacýlýk için organize olmuþ gibiler ya yargýlanmalýlar ya aðýr hapis cezasýna çarptýrýlmalýlar BÖYLE bir ahlaksýzlýðý dünya ticaret tarihi SANIRIM 2. kez görmemiþtir.
hollandada lale çýlgýnlýðý veya büyük buhrandaki borsa spekülasyonlarý 2008 BÝST 100 SATIÞLARI bile BUNUN yanýnda oldukça masum kalýr ve ( kayýp varsa riskseverlerin kaybý veya kumarbazlarýn hatasýdýr denir) ama bu deðil bu açýkça gasptýr spk ve borsa idaresi de vebal altýnda kalmýþtýr . bakalým iþlemler mi iptal olacak borsa mý kapalý kalacak geri alým veya taban tavan uygulamasý %1-2 ile mi sýnýrlý olacak ne olacaksa olmalýdýr.
depremdekilerin caný can deðil mi, parasý yaðmaya açýk bir senet parçasý mý nedir bu anlayýþ , pazartesi -salý malum bu iþten yararlanan kurumlar 15 bin-25 bin ölüm rakamýný bile öðrenebilecek , depremin psikolojisini önden öngörebilecek danýþman ve içerden bilgi alabilecek kaynaklara ulaþabilirlerdi, onlar belki de bu sayede deli paralar kazandýlar ,zarardan korundular, ellerindeki asimetrik bilgiye eriþim imkanlarýyla deprem olayýnýn seyrine vakýf olmalarý da mümkün , ky ve depremzedeler depremin boyutu ve hisse satýþ kararýný verecek bilgilere eþit ve adilce sahip bile deðildi,göçük altýndakiler ve yaralýlar zaten þok içindeydiler , bu onlar için imkansýzdý , haber akýþý da oldukça geç yansýyordu basýna ....hani eþitlik ilkesi hani ahlak hani gerçek adil piyasa böyle bir zulüm olabilir mi ?
tabaný %1 yapsýnlar 10 gün geç açsýnlar inanýn talep olmasa bile borsa 1 ay sonra açýlýr ve temettü kararlarý ile talep ortaya çýkar para varken kimse satýþ yapamaz kimse geri zekalý deðil 1 marta kadar borsa kapalý kalmalýdýr
iþlemler iptal edilmiyorsa spk ve borsa idaresi hakkýnda soruþturma ve görevden almalar gündeme hemen gelmelidir.
bu iþ bu pislik DEPREMZEDELERÝN ve KY lerin AHI ALINMADAN en kýsa zamanda çözülmelidir
Piyasa bir deprem olmadi mi farzetsin birileri para kaybedecek diye?
Deprem oldu. Bazi hisselere pozitif bazilarina negatif etkisi olacak. Ekonomi bakani aciklamasini baska zaman da yapar, malini kaptiran baska zaman da kaptirabilir. Borsa bir hayir kurumu degil. Yapilmasi gereken acilmamasiydi, sebebini de arkadaslar guzel sekilde belirtti.
Simdi millet, algolar uzun sure temerrude sokuldu ve Carsamba aciliyor, 3 gunluk baska bir takas suresi. Yani onlar zorunlu satmak zorunda birakildi. Siz zorunlu satici oldugunu bilseniz yuksekten alir misiniz? E onlarin cani yok mu?
Cimentocular ne guzel kazaniyordu. Onlarin da cani yok mu?
Demek istedigim bu olay bastan sona yanlis yonetildi, bunu tartismasi bile yanlis. Kapali kalirdi, alinan onlemler aciklanirdi, acilirdi. Ama bu sekilde yapilan bir yanlistan donus yok, tam tersine daha cok adaletsizlik var.
Borsa bir hayýr kurumu olmadýðý gibi
Ben büyük sermayeyim hepinizi ezer gecirimlerinde hüküm sürdüðü yer olmasa gerek,
Bu yüzden Kurallar ve düzenlemeler ve kurullar var.
Piyasa seviciler varya ,
madem bu kadar piyasaya güveniyorsanýz o zaman endisilenmeye gerek yok
ne zaman acilirsa piyasa geregini yapar, yoksa baska hesaplarými vardi?
Adam çýkmýþ yazýyor 30 yýllýk borsaciyim kýl tüy yün,
Spotla türev piyasasi arasindaki iliskiyi yakalayamamissan 50 yýlda kalsan ne olacak
Ben diyorum ki hepsi iptal edilsin p.tesi dahil olmak üzere sizde aynýsýný yazýyorsunuz ama katýlmadýðým nokta uslubunuz,
DW haberi okuyunca herþey yerine oturuyor gözümde artýk bunlar bitmiþtir.
Kamyon onu kesip gasp yapan süriler bile bunlardan daha onurlu olabilir
Redmi Note 8 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Haberin doðruluðu netleþmeden paylaþma fikrinden vazgeçtim. Haberi sildim. Çok önemli bir haber. Doðruluðu netleþsin sonra paylaþalým
Salih bey konu nedir acaba?
DW 'den bir yazý paylaþmýþtým.''Türkiye depremlerle sarsýlýrken borsa neden kapatýlmadý?'' Yazý da pazartesi, Salý günü borsanýn kapatýlmasýna karþý çýkanlarýn kamu aracý kurumlarý olduðunu ve iþlemlerde varlýk fonunun etkin olduðunu iddia ediyor. Eðer doðruysa fecaat. Okumak isterseniz DW sitesine girilemiyor. Ama yazýyý Paraanaliz'de paylaþmýþ.
Sagolun Salih Bey.
Arkadaþlar siz deðerli borsacýlarý sevip önemsiyorum.
Aranýzda Ýstanbul’da yaþayanlarýnýz var muhtemelen geniþ aileler ve arkadaþ çevreniz var . Sayýn Ýmamoðlu büyük þehir belediye baþkaný olduðunda deprem inceleme müdürlüðünü harekete geçirdi , siyasi eyyamcýlýk gütmeden adým atýlmadý için defalarca çaðrýlarda bulundu , bu cesur bir hareketti ve belediye deprem risk tinerini daire baþkanlýðý ve Kandilli rasathanesi katlýlarýyla hazýrlanan ilçe senaryo ve raporlarý var , etkin tarihsel verileri de toparlayarak mahalle mahalle tüm Ýstanbul ilçelerinde yokum zemin ve olasý deprem içme ve hasar tahmini çakýþmasýný net raporlar halinde 2500-3000 sayfa üstü bir çakýþan yaptýrmýþ,
Bunun linkini sizle paylaþýyorum merak edenler linkteki ilgili ilçelerden ve mahalle konum haritalardan bina risk durumunuzu net öðrenebilir gereken bina taþýyýcý sistem test analiz çalýþmalarý için ön hazýrlýklarýnýzý hýzlandýrabilirsiniz herhangi bir inþaat firma veya laboratuvar test denetim firmasý ile baðlantým veya ortaklýðým bulunmamaktadýr , Bilgi paylaþmak ve inþ müh olarak mesleðimin gereðini yerine getirmek boynumun borcudur . bu felaketler insanýmýzý uyandýrmak ve uyarmak için vesile olmuþtur . Akla ve bilimsel düþünceye sahip çýkmayan , ayrýca nadiren de yazýlý kültürüne sahip çýkan bir toplumu felaketler bile uyandýramazsa acaba ne uyandýrýr merak içindeyim .akademik jeo -fizik profesörlerimizi baþ üstünde taþýyalým ,iyi mühendislere iþinde kaliteye önem verenin mimarlara da deðer verelim LÜTFEN !!!
Deðerli arkadaþlar ,
Belki bilenleriniz vardýr. ÝBB, olasý bir Ýstanbul depremi ile ilgili olarak Ýstanbul'un 39 ilçesinde bilimsel bir inceleme yaptýrdý ve kitapçýklar hazýrladý. Bu kitapçýklarda deprem ile ilgili her ilçe, mahalle hatta binaya kadar incelendi.
Binalarýn yaþlarý, hasar durumlarý; hafif, orta, aðýr olmak üzere mahalle mahalle, sokak sokak belirtildi. Bunlarýn dýþýnda daha birçok bilgi ve harita paylaþýldý.
Aþaðýda verdiðim linkten kendi ilçenizle ilgili kitapçýðý indirip ilgili bölümü inceleyerek bilgi sahibi olabilirsiniz.
Ayrýca bu bilgileri ve baðlantýyý özellikle Ýstanbul'da yaþayanlarla paylaþarak çok fazla sayýda insana ulaþýp onlarýn da olasý Ýstanbul depremi konusunda bilgilendirilmelerine ve gerekli önlemleri almalarýna katkýda bulunabilirsiniz.
https://depremzemin.ibb.istanbul/gun...-le-ktapiklari
(**** kayýp ve tahmin çakýþmalarý da yazýlmýþtýr.*** )
Ýlçelerin üstüne gelip indirme açýlan kutuya týklayýnca o ilçe ve mahalleleri halkýnda tüm detaylý çalýþma ve senaryo raporlarýný okuyabilirsiniz. Bu rapor AB ve ABD , ÇiN veya Japonya siyasi elitinin de elinde muhtemelen hazýr durmaktadýr . Onlar bu raporlardaki ülke kendi ülkeleri olsaydý acaba ne yaparlardý bi düþününüz ? bizim yerimizde olsalardý acaba kaç saniye ,dakikaya veya saat , gün bu eylemsizliðe ve denetimsizliðe , umursamazlýða tahammül edebilirlerdi …
Ee neden adým atýlmýyor sorgulamak lazým , Adýmlar derhal atýlmalý , Bakanlýk ve yetkililer de uyumasýn lütfen …
KCHOL bilanço yolladý. Þiþmiþ borsaya bak sen.
Haber boyle:
"Peki kamu aracý kurumlarý borsanýn neden kapatýlmasýna karþý çýktý? DW’nin ulaþtýðý kaynaklara göre bunda Türkiye Varlýk Fonu’nun kamu aracý kurumlarý üstünden Pazartesi ve Salý günü yaptýðý iþlemlerin etkili olduðu düþünülüyor."
Niye ucuz siyaset oldugunu da yazayim.
Varlik Fonu depremden onceki gun de hisse aldi.
Ben piyasaya hicbir sekilde guvenmiyorum. Islemlerin iptal edilmesini de istemiyorum. Onceki depremde piyasanin zararlarini bile bile deprem destegi olarak alis yaptim ilk gun. Sadece bu depremde de degil. Koronada da, teror saldirilarinda da, KETO'nun saldirilarinda da. Kendimce tepkimi boyle veriyorum. Sizler de destek alimi yapsaydiniz. Yatirimci olmak iyi gunde gazel okumakla olmuyor.
Varlik Fonunun ilk defa iyi bir is yapip destek alimi yapmasini karalayan kurumlari da kiniyorum.
Sözüm size degilde piyasa sevicilerine
Onlarda bellidir, ama kendi yaptýklarýný soyut bir kavrama atarlar cekilir kenara,
Sizin borsada 10 birim paranýz vardir,
persembe günü 6 birimi nakite çevirmissinizdir 4 birim kalmistir
p.tesi günü 2 birim almissindir. Sizin yaptýðýnýz destek
Benim borsada 10 birim param vardir,
Gecen haftaki Düsüstede satmamisimdir hisse degisimi yapmýþýmdýr,
ama Halen 10 birim param borsada duruyor,
P.tesi hisse almadýðýmý varsayalým, simdi siz destek atmis ben atmamis mi oluyorum,
Beni elinde olmayan para ile olmayan islemleri yapip olmus gibi anlatanlarla karýþtýrmayýn,
Zaten hicbir zaman bu minvalde yazým olmamýþtýr.
Olur olmaz ben isbankasýndan bir bbva , Kcholdingden de bir Sahol hareketi beklerim,
Yapmasi bu ülkede Sermaye piyasasina güvenini arttýrýr, Burda yakalanan binlerce yatýrýmcý
ilk defa borsada islem yapiyor bunlarýn ümüðüne çökülürse 90 lý yillar gibi,
bu ülkede oturup fiktif islemlerle daha çok mal alip satarlar,
Borsanýn kapatýlmasý konusu bir istek arzu deðil BIST kendi iç hukukuna göre mecburiyeti .
Ýnsanlar bunu tercih gibi düþünüyor.
Ve genelde muhalif kanat ins iþlemler iptal edilmez hatta borsa açýk kalmalýydý diyor.
BIST çöksün dolar roketlerin bu yaþananlarýn üstüne birde ekonomik kriz ilke hükümetin gidiþi kesinlessin istiyorlar.
Harbiden gerçeklikten kopuk bir insansýn. Doðru veya deðil teyit gerekir.
Eðer sen varlýk fonunun Cuma günü hisse almasý ile eðer oldu ise deprem sonrasý pazartesi salý günü sattý ise eðer sen bunu bir tutuyorsan eðer sen bunu normal karþýlýyorsan gerçekten bambaþka bir boyuttasýn.Sen ne kadar düþünceli ne kadar anlayýþlý bir vatandaþsýn böyle ya harbiden gözlerim yaþardý.
Bak mesela pazartesi -salý satan TVF bu net olsun ben ve ben gibiler buna nasýl tepki koyar okursun.
Harbiden buralarda sürekli saçmalýyor ve sadece insanlarýn kafasýný karýþtýrýyorsun. Çünkü taraf kafa ile borsa yorumu ancak bu kadar olur. Ucuz siyasetmiþ gerçekten komedisin sen.
Millet orada canýnýn derdinde olacak piyasaya sahip çýkmasý gerekenler hisse satacak bu ucuz siyaset olacak ha.Hay ben senin olaylara bakýþ açýný seveyim.Ýnþallah bu olmamýþtýr gerçekten.
Bak hani ben Ak partili tarafým ve de trolüm ya eðer pazartesi-salý satan TVF olsun bunu kesin net bilelim en büyük arýzayý ben çýkarýrým. Nokta
Senin kesinlikle olaylara siyasi bakmaktan ya kafan durmuþ ya da gerçekten saf kötüsün.
Pazartesi salý zorunluluk hariç satýþ yapan ya da ver al yapan benim gözümde herkim olursa olsun vatan hainidir. nokta
Öyle gelecek para da gelmesin. Ben gerekirse elimdeki pozisyon ile aylarca ya da yýllarca melerim öyle bir günde satýp kendime menfaat saðlama peþinde olacaðýma.
Haklýsýnýz. Ben de yazýnýn desteksiz olabileceðini hissedince, paylaþýmý mý sildim. Ama yazýnýn aþaðýdaki bölümü de önemli gelmiþti bana. Ki böyle bir yönetim þeklinin yürütülemez olduðunun ispatý. Bist'in kapatýlmasý için birileri SPK'ya gidiyor. Talimat gelmediði için karar alamýyorlar. Bakan Nebati'ye gidiyorlar. O'da karar alamýyor. Cumhurbaþkaný'na sormakta da çekimser kalýyor. Sonunda sormaya cesaret ediliyor ve borsa kapatýlýyor. Normal bir yönetimde; Bakan yönettiði kurumla ilgili konularda bilgisi olduðu için bakan yapýlýr. Bürokratlarýný da oluþtururken bakanlýðýn iþlerini iyi bilen uzmanlarla çalýþýr. Böyle bir durumda nasýl hareket edeceðini, neler yapmasý gerektiðini yetki ve sorumluluk çerçevesinde uygulamaya koyar.Durum bu deðil. Bu yöntemle koca ülkeyi yönetmek çok aksaklýklara yol açar. Ýyi niyetli olsanýz bile.
Ayrýca Salý günü yapýlan iþlemleri iptal edemiyorlarsa bile, iþlemler tek tek araþtýrýlmalýdýr. Kim gerçekten sattý. Kim fiktif iþlem yaptý. Araþtýmadan bile Pazartesi ile salý iþlemlerini yorumladýðýnýzda iþlemlerin çoðunun fiktif olduðu kesin. Kimse aptal deðil. Varlýk fonu burada dalaverenin bir aktörü ise, ben diyecek bir þey bulamýyorum.
Yazýnýn önemi olan diðer bölümü:
DW Türkçe’nin Ankara’da güvenilir ekonomi kulislerinden edindiði bilgilere göre, iktidar içinden bazý isimler/yetkililer ve özel aracý kurumlarýn bazýlarý, borsa iþlemlerinin devam etmesi durumunda hem anayasaya göre fýrsat eþitsizliði yaratýlacaðý hem de Milli Yas ilan edildiði dönemde vicdani açýdan uygun olmayacaðý düþüncesiyle iþlemlerin kapatýlmasý gerektiðini savundu. Ancak edinilen bilgiye göre kamu aracý kurumlarý buna ikna olmayarak borsanýn kapatýlmasýna engel olan grubun baþýný çekti.
Konunun aktarýldýðý Sermaye Piyasasý Kurulu’nun (SPK) ise kendilerine bunun için talimat gelmediðini söylemesi üzerine Hazine Bakaný Nurettin Nebati’ye ulaþýldýðý öðrenildi. Edinilen bilgiye göre Nebati’den borsaya iliþkin durumu ve kapatýlmasý gerektiðini Cumhurbaþkaný Tayyip Erdoðan’a aktarmasý talep edildi ancak Nebati konuyu Erdoðan’a aktarmak konusunda çekimser kaldý.
Depremin üstünden borsa kapatýlmadan üç günün böyle geçtiðini belirten güvenilir kaynaklar, ancak üçüncü günde Erdoðan’a ulaþýlmasý üzerine borsanýn kapatýlmasý kararýnýn çýkabildiðini belirttiler.
Salih Abim eðer bu Dw yazýsýnýn zaten bir kýsmý bile gerçekse fecaat.
Ýþte göz diktikleri para bu
https://twitter.com/TKslvn/status/16...pEji8ytEw&s=19
Evet aynen oyle olmus oluyor. Ona elinde patlamak deniyor, sirkete destekle alakasi yoktur.
Zarar edecegini bile bile (onceki felaketlerdeki hareketler belli) alim yapan ise destek olmaya calismistir..
Ben ilk gunku islemlerin detayini, neler oldugunu ornekli olarak cok guzel gosterirdim ama iyi bir is yaparken hukumet ylkalarinin desifre edip herifleri pesime dusurmesini istemiyorum.
Pratik olarak bakarsak finansal durumu elvermeyeni destek olmamakla suclayamayiz (buna full malda olan da dahildir). Onlar da sirkete bir mail atip "Nasil yardimci olabiliriz" diyebilirler, yeterlidir. Ya da deprem bolgelerindeki tanidiklarina destek olurlar, vs. Herkez elinden geldigince birsey yapabilir sonucunda.
Herkes kendi vicdanindan sorumludur
Kimse kimseyi vicdanen yargilayamaz ve polemik yaparak suclayamaz
Kimse kimseye ahlak dersi veremez
Hele ki sanal bir mecrada
Hakaret eden kendi seviyesini belli etmis olur sadece
Yasalar ve kanunlar dogruyla yanlisi ayirmak icin var zaten
Destek vermek icin yaptim diyen benim gozunde destek vermistir,
onu yargilamak bana dusmez,
ayni sekilde baskasina da dusmez
Nokta
Eyt uygulamasi da kesin iptal edilmelidir ve kit kaynaklar dogru yerlere yonlendirilmelidir
Sýkma canýný TH çok kazanmýþsýn Allah daha çok versin ;
sen ve sen gibilere tek seferlik bir vergi getirirler olur biter üzülme sen.