haklısınız, o gün 2,96 ortalama ile girdi, yf,ve citi ama aynı gün sattılar. bugünde merill tepeden yakalandı 3,26 civarından, satamadan düşürdüler hisseyi :).
merhabalar sayın analizci...
başlığı siz kurmuşsunuz güzelde bir başlık ben de barbaros arkadaşımla burayı tenha gördük her hisseyi konuşalım dedik...
bir kap haberi paylaşmışsınız terapist arkadaşta gereksiz tepki göstermiş sizinkisi sadece bilgi paylaşımı....
iznin olursa paylaşımlara devam edelim başlıkta
dış piyasalar uzaya gitti biz aylarca siyasetle boğuştuk...
şimdi siyaset bitti dış piyasalar düşüşe geçti bize rahat yok anlaşılan abd borsaları %-2 lerde
garan benjamin versiyonu...
rolex saat tıkır tıkır ...
[IMG]http://i64.tinypic.com/2drgs5e.jpg[/IMG]
analizz üstadım;
Erbosan'ın sırtında kambur olarak gördüğüm imtiyazlı hisseler hakkındaki düşüncelerinizi öğrenebilirmiyim. Bu hisselerin olumlu/olumsuz etkileri nelerdir? Şirket bu hisselerden kurtulabilirmi? Şirketin aslan payları sanırım bu hisselere gidiyor.
Müsait olduğunuzda bir kaç cümleyle de olsa yorumlayabilirseniz sevinirim.
Selam ve saygılar:)
Başlık abonesi olduğum ilgiyle ve beğenerek takip ettiğim başlıklardan bir tanesidir.
Sn.analizz'i uzun yıllardır hisse.net'ten birkaç yıldır da twitter'dan beğenerek takip ediyorum. analizz üstad temel analiz ve beklentiye yönelik hisse seçiminde sayılı değerlerden biridir.
Sanırım ortada bir yanlış anlaşılma vardı ve iş tatlıya bağlandı. Emeği geçen herkese teşekkürler. :cck:
ERBOS da imtiyazlı hisselerin kaldırılması genel kurulda reddedildi
2014 kasım gibi galiba yanlış hatırlamıyorsam
ama imtiyazlı hisseler probleminin çözülmesi zor gibi duruyor
imtiyazlı hisseri haledemeden de bence sermaye artırımana gitmez gibi geliyor ..
ama şunu söyleyebilirim şirket çok iyi yönetiliyor.
ve çinkodaki yükseliş karlılığını arttırıyor. ben şirketi çok beğeniyorum..
pd\dd:1,39
fk: 5,19
fiyatkazanç oranına bakarsan 110 üstünü hakediyor ..
çinko fiyaları dolar bazlı olduğu için karlılık sürekli artıyor pozitifim
ve büyük çaplı boru üretmeye başlayınca
sınıf atladı. ve biliyorsun büyük çaplı borular doğalgaz boru hatlarında kullanılıyor ve onların satışı dolar bazlı
brsan dan sonra bunlarda onun sınıfına girmişti ve fiyatlamaya başladı .
ilk bulduğumda ikinci brsan olacak demiştim .
şirket çok iyi yönetiliyor
şimdi çinko fiyatları ve arsındaki benzerlik
https://i.hizliresim.com/6N3aPk.png
ve son resimde erbosan tepki vermemiş buda ülkedeki problemler yüzünden
bu açığı kapatır gibi geliyor bilançoyla birlikte
ve son kez diyeyim imtiyazlı hisseleri kafana takma hocam..
şöyle yorumsuz bir grafik atayım teknik olarak haftalıkta olgunlaşma dönemin de
ve 3 haftaya kalmaz yön tayinini bilançoyla beraber seçecek.. ben olumlu tarafındayım gedza gibi
onun da bilançosu çok iyi gelebilir..
https://i.hizliresim.com/DDnYPz.png
hadi iyi geceler ...
sevgiler syn minhana hocam...
Elinize emeğinize sağlık üstadım.
Teşekkürler :cck:
tmsn deki haberde siz olumsuz olsanız da 2 hafta için de göreceksiniz..
haber çok büyük bir haber .. tank olayından daha önemli .. yıllardır beklenen haber bu ...
hadi SAĞLICAKLA KALIN ...
Üstadım,öncelikle güzel bir başlıkla topiğin kurulmasına vesile olduğunuz için teşekkür ederim.emirdağlı,sadıktan ve ben önce halkbank topiğinde bilgi paylaşıyorduk,bizi garanti konuşuyor diye eleştirdiler,bizde garantinin topiği fazla konuşulmuyor diye oraya kaçtik,orda da saçma sapan hisserlerden çok siyasi tartışmalar girdi,emirdağlı kardeşime,konuyu açtım,her şeyi konusabıleceğimiz ve fazla kişinin olmadığı bir topik bulalım dedim. oda tamam deyince bu başlığın güzel oluşu ve uzun süredir kimse girmediği için sevdiğimiz,arkadaşlarımıza çağrı yaptık,gelin burda her türlü borsa konuşalım dedik..yani bu başlığa gelişimiz böyle oldu... hepimiz birbirmizden öğreneceğimiz çok şey var.
tümosan konusunda ise uzun senelr sonra döndüğüm borsada aldığım ilk senet oldu,,,aslında tank motorunu fazlasıyla hak eden şirketti,ama ssm toplantısı olduğu gün hatırlarsanız,9 lardan açığa satan a1 in ve arkasından şelale düşüşü ve altta 8.25 lerde malları toplamalarını hatırlarsınız. ogün hem a1 den hemde buna müsade eden şirketten nefret ettim.benim gibi ogün bir çok küçük yatırımcı çarpıldı,tepkimiz size asla olamaz.ama o şirketle ilgili çok canımızı yaktı...
ayrıca bilgilerinizi bizlerle paylaşırsanız mutlu oluruz.
hocam sıkıntı yapmayın topik gerçekten sizin bizim hepimizin hisse netin ..
sizin gibi değerli insanların yorum yapmasu benim için çok önemli .
borsacıların hisse net gibi değerli bir foruma dönmesi benim için önemli bende size destek olmaya çalışırım..
yeter ki siz devam edin destek olurum ..
ben sizi 2 haftadır izliyorum..
hisse senetlerin de zarar etmiş olabilirsiziniz veya kar etmiş olabilirsiniz .. önemli değil... önemli olan iyi niyetli paylaşımlar olması ..
ben sizi zevkle okumaya devam edeceğim hatta şimdi paylaşım yapayım .. yüzlerce kişi okusun ..
sevgiler saygılar ...
bir çok hissede dip çalışmaları yapılıyor, bankacılık yükselişe biraz erken başladı, dip çalışmasını bitiren yükselişe geçecektir, yakın bir zamanda yani kasım ilk haftası ile aralık gibi borsa da genel bir yükseliş trendinin başlaması gerekiyor, panik halinde hisse kaptırmamak lazım, DOW 30 yakın takip 25 bin üstünde durdukça sorun yok 25- 24 arası da arafta olur, 24 bin altı kapanışlar yapmaya başlarsa işte o zaman korkulur.
gerelde beklenen haber geldi,bugün muhtemelen ciddi yukarı yönlü hareket yapabilir,takip edin... bendekide şans,düne kadar elimde vardı,dün kozaa aşşağı hareket yabıca hepsini kozaa ya çevirrdim. ful maldayım... kredilide alınmıyor....kazanacak arkdaşlara bereket dilerim...
Bugün endeks satıcılı başlayacak güne. Ben de ana fortfoy dışında ful nakitteyim. Küçük kağıtlara kredili alınmıyor malesef. Hepimize kazançlı bir gün olsun
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilanço tarihleri.
https://newspictures.matriksdata.com...anmatdokuz.htm
bankalar te de artı gözüküyor inşallah yukarı bir gün olur
%0.3 artı açtı gerel %4 artı açtı
analiz kardeşim ,hakkını teslim etmeliyim tmsn çok ıyı,gerelde ky avladılar
Sayın Analiz, Ben de bu habere çıkacağını düşünüyordum ama önemli olan sonuç. Umarım milletin eline vermezler. Ytd
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Selamun aleykum ağalar cumanız mubarek olsun..
an itibariyle 96.8XX gün içinde gördüğü en düşük seviye olan 96.62X rakamını destek yaparak 1100poınt bır tepkı gelmeli..
Dün halk topiğinde 98.77X çalımazsa pala 1000puan alır demıştım 97.77X takıp rakamım...
halk 7.03 görmüş dün son kale 7.17 demiştim mutlaka üstüne atmalı...
garanda ise 7.55 ara dırenc ve 764 dırencle takıp edıyorum...
Bist 98.77X halktada 7.40 kilit rakamlarım ıkı rakamla takıp edıyorum... Bıst ve hulk bu ıkı rakam uzerındyse stressız mode one...
7.40 üzerinde kaldığı sürece ıkıncı kez 7.80direncine dokunması ve kırıp gecerse 7.92 karar anı olur... (Boğalar ın sahne alıp
almayacağına karar verilecek rakam 7.92)7.80--7.92 dikenli bölge aynı zamanda..
7.40 altında ise 7.17 kale rakamım bu rakam asla kırılmamalı kırılsa dahi altında kapanış yapmamalı aksi takdirde 6.6Xlar bır kez daha görülür...
Klasik cümlemizle tamamlayalım al sat tut sıkıştır öp tavsiyesi yoktur.
Kalın sağlıcakla...
Bu da dun hak topiğinde paylaştığım halkla alakalı yol haritası..
Doktorum hoş bulduk dun halkta dostları kıramadık buraya da ıkı kelam etmesek olmazdı bende özledım hocam ama ınan kafam o kadar
rahat kı ınsan ara verınce bır daha bulaşası gelmıyor :)
demın 3 kısı vardı bu topikte halk sayfasına buraya yazdım dedım 34 kısı olmus
geyiğin dibine vurmak serbest mı burada :kahkah:
bazı insanlar vardır,iyilik yapınca rahatlar,bazıları vardır,kötülük yapınca... boşver,kim ne derse desin. bildiğin yolda yürü.. şeyh edebalinin bir kelamı aklıma geldi
Haklı olduğun mücadeleden korkma! Bilesin ki atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli derler.
Bundan sonra öfke bize, uysallik sana...
Gücengeçlik bize, gönül almak sana...
Suçlamak bize, katlanmak sana...
Geçimsizlikler, çatişmalar, uyumsuzluklar, anlaşmazliklar bize,
adalet sana...
Kötü söz, şom ağiz, haksiz yorum bize, bağişlamak sana...
Ey Oğul ! Bundan sonra bölmek bize, bütünlemek sana...
Üşengeçlik bize, uyarmak, gayretlendirmek, şekillendirmek sana...
Ey Oğul ! sabretmesini bil. Vaktinden önce çiçek açmaz.
şunu da unutma ! Insani yaşat ki devlet yaşasin.
Ey Oğul ! Yükün ağir, işin çetin, gücün kila bağli