Niyeki ? istihare yi mi yatacak yarının hissesini bulmak için sn Şahna dostum !?
Printable View
Gaye abla da gün geçtikçe bize benzedi...
Marjinal fikirlere sahip olmaya başladı..
Umarım nas dan girip , heterodokstan çıkmaz yakında :)
mehmetkirsoy arcmoderna buralarda dolanıyorsa birseyler olabilir diyecegimde.. onunda eski performnsı kalmadi.. oda yılmış belli yeni nick bile almamış.. eskiden kulce gumus elementli foto falan atardi.. :)..
Ablan ne desin sana emre hocam.
Açık açık konuştu helal olsun.
Parayı nerden gazandınız belli değil dedi.
Malı da belli ki arap faikten almışsınız dedi.
Bu para normal para değil dedi abi ne desin ki abla daha daha açık ne desin yani. annamıom dedi bu nasıl iş dedi
Kim alıyo la bu evleri arabaları bu paraya da dicekti ama onu şeyetmediler ayıp olur dediler.
Ablanın meşazını bugün ben aldım. İzleyelim bi piyasayı bakalım.
shortun canı çıksın. spot kacirdigim firsatin haddi hesabi yok.. shortör adam iyi adamdır ama..
ayılık.. bebelikten beri sempatik gosterdi kuresel pala bize ayiyi..boğadan oyuncak gördunuz mu hic.. olmaz çunku ayi sevimli olmalı .. ...hep sevimli ayiciklar.. ayilcikli cizgi filmler falan.. ..vay arkadaş ya.:) ... . iyi aksamlar..
Halka arzlardan sonra hisse ticareti yapanlara kazanç vergisi getirilmeli.
Uzun vade yatırımcılara her yıl için vergi indirimi yapılmalı, gayrimenkulde olduğu gibi 5 yıl hisse taşıyanlardan vergi alınmamalı.
Temettü dağıtımlarında da vadesine göre stopaj da indirim uygulanmalı.(bence).. :cool:
YTD
Borsa İstanbul da çarpıcı tablo: 22 bin kişinin elinde!
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonom...sahip-6078405/
Bu sayı güncelde ne kadar değişmiş olabilir?Bu 22 bin kişi düşünsün.
%10-20-30-35 cıvarında oransal kademeli olarak deprem destek vergisi alınsa sevabı siz kazananların olur.
YTD
Benim bugünki gördüğüm şey malı devrediyorlar bir haftaya kalmaz iyi bir düzeltme görecez kendi düşüncemdir asla ve asla y.t.d
Gelir Vergisi Kanunu'nun 82. maddesinde yer alan arızi kazançlara ilişkin istisna tutarı, 2023 takvim yılı gelirlerine uygulanmak üzere 129.000 TL olarak tespit edilmiştir.
İyi beklenen bilançolar fix Alper hocam.
Tüpraş ve havacılar başta, perakendelerden Mgros, cola gibi.
Tüpraş dinlenme sürecini bitirecektir. Marjlar tekrar kafasını kaldırdı ve eşlik etmesi uzun sürmez. Bilançoda nefis bekleniyor zaten.
Elimde o günde yazdım yüklü Enka ve bir enerji hissesi var. Bugün daldığında Kozal ekledim, ayrıca baya Ülker de aldım. Son yarım saatlik kısım yarın için sinyali yaktı bence. 100 rakamı mıknatıs gibi çekecektir.
Basit düşünmek gerek, yarın Londra varsa ve konu başlıklarından biri swapsa bankalar hareketli olabilir.
Ay sonu eğer Arap coğrafyasına ziyaret varsa satılabilirlerden Tcell, Telekom, birleştirilip satılacağı speküle edilen kozalar muhtemelen 15. kez yine Araplara satılır.
Çok komplike bakmamak gerek. Bir yerde duymuştum/ okumuştum, -irrasyonel piyasalarda yapılabilecek en irrasyonel davranış , rasyonel pozisyon almaktır-.Durumumuz tam olarak bu.
Dikkatli bir şekilde maksimum mal taşımaya devam.
İyi akşamlar, selamlar.
Portföy dilimi 1 milyonda bitmiş, 10 milyon ve 100 milyon üzeri hatta 1 milyar TL üzeri de olmalı.
https://i.hizliresim.com/43g04na.jpg
ALTINA ve GÜMÜŞ de OPERASYONU abd nin 4 büyük bankası yaptığı konuşuluyor.... Geçen yazmıştım çin de kapalı fırsat bu fırsat deyip operasyonu gerçekleştirmişler..Tabi abd nin has mı olan çin ve rusya önümüzdeki günlerde nasıl cevap verir görecez...
Ariston abi o dediğini yaparlarsa palanın kimliği piyasaya çıkar :he:
Bistt üç hacinin elindeymiş diye söylenti mevcut
Yaş gruplarına göre durum
Yaşlılarda kişi başına portföy çok yüksek.
Rakamları elle girip hesaplama yapmak gerekiyor.
Yaşlı borsacıların vefatları dağılımı etkileyebilir.
Bu arada yaşlı kişilerin de sayısı artmış. halka arzda yaşılar adına hesap açılıyor olmalı.
Normalde yaşlanınca hisse senedi alınmaz.
1 ayda 75 yaş üstü yatırımcı sayısı %7 artmış.
70-74 bir ayda %10,6 artmış.
https://i.hizliresim.com/2uki92s.jpg
VİOP30 günlük de İs Yatırım short artırmış, TEB long arttırmış,
https://i.hizliresim.com/75auorz.PNG
VİOP30 taşınan da TEB ve YapıKredi Yatırım long tarafda güçlü, İs BofA Ak ve HSBC de short tarafda güçlü görünüyor, İs ve BofA nın pozisyonunu önemsiyorum, gerçi İs Yatırım SPOT da mal alıp burada satarak albitraj yapıyor, Her zamanki gibi diğer short diğer longdan daha fazla ama eskisi gibi diğer short 100 binlere yakın olmayıp 36 bin kontrat,
https://i.hizliresim.com/8d24hfo.PNG
Tv kanallarında yorumlarda forumlarda ve yatırımcı dilinde kısa vadede 10 bin konuşulmaya başladı, herkes yükselişe inanmış görünüyor, shortçular düşüşe inanmadığı sürece bu borsa da o konuşulan hedef zor gelir! ancak önümüzdeki günlerde bir düzeltme gelip sonrasında o hedeflere orta vadede ulaşılabilir,
Bu yorumu yaparken VİOP30 ve Pay Vadeliler de pozisyonum olmayıp yan hisseler taşımaktayım, bu düşüncem pozisyonum geregi isteğim dahilinde degildir! ytd!
Alıcı bulsalar verirlerde parası çok olan alıcı yok.
Veremezler dayu, bistti alıcak o kadar para yok kimsede
Hani derler ya bistte giriş olur çıkış olmaz deye, işte o hesap
Biraz verelim diyorlar piyasayı kırmızıya boyuyorlar ama alıcı olmadığı için gerisin geri yukarı fışkırttırıyorlar, dönülmez akşamın ufkundayız vakit çok geç
Trader; hisseyi sabah alır akşam pazarı olunca geri verir. Der ki benim işim pazara kadar
Yatırımcı, yanlış giden spekülasyon sonucu oluşur.
Der ki benim işim pazara kadar değil mezara kadar
Ariston abinin verdiği tabloda yaşı büyük 75 yaş üstü portföy ağırlığının fazla oluşunun sebebini sanırım bulduk
Yatırım parasını ayrı hesapta tutmak lazım. Günlük alım satım ayrı bir uğraş.
Tasarruf da başka bir alan. Tasarruf le önce yatırım yapacak para bulunmaya çalışılır.
Yatırımcının evi, yazlığı, çift arabası vs vardır, ekstra parayı değerlendiriyordur.
Tasarrufçu yatırımcı olmadan önce ev araba vs ihtiyaçları için para biriktirmesi lazım.
İnsan ömrü az olduğu için ister istemez agresif trade işlerine giriliyor.
zined ustanın yazdıklarina ilave grafiksel hosuma gidenler tav sahol sise falan var.. yan tahta var... sahidabinin yazdığı doholu de begendim..hisse beğenme seçmede sıkıntı yokta endeks grafiğini beğenemiyorum bir türlü :)) .. beğensem bugün banka alırdım almadım/alamadım... sattığım yerlerin % 2 - 3 aşağısına geldiler ...
hayırlısı kısmet sağlık olsun.ytd...:)
Sizler belki memedabiyi hatırlamazsınız. Eskiden teknik analizin kitabını yazan bir üstatdı hatta ta nın mucidi Fibonaccinin amcaoğlusu ta ki 2 taleden yılanoğlusunun ipi elinden kaçırdığı 2013 yılına kadar teknik analizin üstadıydı. Ne olduysa o yıldan sonra oldu aradan 10 yıl koca bir 10 yıl geçmesine rağmen yılanoğlusunu bir daha yakalayamadı.
Bende battım o da battı.
Memedabi her gelişinde yılanoğlusu tısır tısır tısladığı kulağımdan gitmiyor.
O yüzden vob yapman diyor, yılanoğlusunu asla yenemezsiniz diyor.
Ve ben artık eskiden 100 kaplan gücündeydim artık 222 yılanoğlusu gücündeyim :he:
Düş dow düş
Şırıl şırıl düş
yurtdışı göçmüş... bizimkine bak.. nerede tutuyor tahtayı
düşemez hale getirdi yine.. gördüğü her fırsatta yukarı sürmeye çalışacak
SAHOL cüleri de uyarmıştık.. ''ondan kağıt olmaz KOÇ alın '' deyu
Herif rakamları ayarlamaya çalışıyor.
https://i.hizliresim.com/3s2d7jb.jpg
Bak KOÇHOL-SAHOL dediniz...Ben de oranlayasım geldi..ve son yıllara özgü sinüsü yakaladık...:)
https://i.hizliresim.com/es8g2cf.PNG
Bunlar hep ayrıntı .Olay 10x gidecek hisseyi yakalamaktır.
Dolarda o arada biraz geri çekilse eder 12 x...:oleyo:
short ney Alper aman abi şeytan işi... birde hissede uvvv..:))
Hızlı ve acısız bir ölüm olsun dedim:)
Abi sizin yanınızda benim fikrim olsa ne olur olmasa ne olur. Ama madem teveccüh edip sordun söyle diyeyim. Portfoyde banka olacaksa neden başka bir banka olsun ki. Çok bankacı tanıyorum. Bu bankanın yöneticileri ve calisanlari diğerlerine göre (yakın ölçekteki) cok daha kalifiye. Sermaye yapısı, yaptıkları işler zaten ortada. Holdinglesme hikayesi başlı başına bir mevzu. Birleşme nasıl olacak, spk izin verecek mi, hangi şartlarda izin verecek gibi tereddütleri ikinci plana atarsak orta uzun vadede başka hiçbir bankaya bakmam.