Arjantin bizim nas politikasını izliyor enflasyonun yüzde 165 olduğı yerde faizi yüzde 32ye indirmişler, bizimkiler duymasın.
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
ıkınmayı sever
kasım vadede, 3 banka vadelisinde (ak, iş, ykb ) YAPI KREDİ YATIRIM'ın tarihte görülmemiş miktarda açmış olduğu şortların parası cebe indirildi
şimdi endekis vadelisindeki şortların hesabı yapılacak
çok zararda... hemde yüklü miktarda
iş... 200.000 k'ya 100.000 pivant
bofa.. 100.000 k'ya 50.000 pivant
''acelemiz yok, bu vade böyle gitsin... taşır, bir dahakine aluruz paramızı '' derlerse, oda olabilir
ama
piyasanın 1.050.000 maliyetli 300.000 k longuna para verilmez
boğa sazı aldı eline bir kere .. kolay kolay bırakmaz bence ... maliyetler var altta .. aslolan spottur .. ..ytd..
çıtak bir kuru soğan grafiği atsana?
-haftalık yada aylık kapanış olabilir :)
kısa için daha önce yazdığım gibi,
gün içi %2- düşmeden net sat sinyali gelmez (benim penceremden)
diğer durumda gidebildiği yere kadar gitmesinde fayda var, mert biraz para yapsın :)
herkese bol kazanlar :ok:
Onbin yüzden döner diyordum, üstünde kağanış
Ayıları düşünmeye, 3 ğün lik kapanış katliama
Destek yaparsa da ruhlarına helva dağıtır bu bademler
Balık yok kuruttu lar masayı,
Son mohikan dayı kaldı:)
eski bir grafik.. hatırlayan vardir belki .. xbank haftalık log TL kanalizasyon .. .. en son mayısta tepe olasılığı için güncellemiştim ... 2024 aralık güncelleme yapmış olayım.. 2025 te bu grafik nasıl şekillenecek bakalım..ytd kismet..
https://i.hizliresim.com/7lmui3n.jpg
çok tenha .. :) .bana müsade .. .cümleten iyi seasnslar / bol şans .. + hayırlı cumalar .. ++ iyi haftasonları ..
Bu başlığı şu anda 50 kişi okumaktadır. (7 üye ve 43 ziyaretçi)
SEL, ABKA, berkimcans, MiniYatirimci, sar, Stock trader, ukc
pozlarım belli .. spot hisse portfy hesabı dahi açmıyorum aynen devam ytd .. vadeli taraftada sabahki işlemlerimden sonra ... ağırlık kocaoğlan olarak düşük kaldıraç bullish taraftayım ..ytd...kısmet..
10 bini geçtik ...büyük ihtimal, faiz kararına kadar, 10500 lerin üzerini beklerim .
faiz indirimi %2.5 ve üzeri olursa yıl sonunu eski zirveye yakın kaparız.
ytd... :)
https://x.resim-yukle.com/SIft
14-17 ekimde burada AÇIKCA yazmıştım.ORTA VADELİ alım yerim 8700-8400 diye.
Defalarca 8700 altını gördü..8566 dip oldu...Özelden arkadaşlarla hisse de paylaştım...Endeks %20,portföydeki hisseler %30 üzeri gittiğinden; bu noktadan sonra 2 seçenek var gibi;
Ya hiç bir şey yapmadan beklemek ya da bir stoploss belirleyip,orası kırırlırsa satmaktır..Artık birisini tercih ederim.
Burada hisse veya endeks yorumu yapmak,İRADEYİ SINIRLAYIP, kişiyi streste sokuyor.Bundan sonra endeks-hissede net konuşmadan devam edilmesi gerekiyor diye düşünüyorum.
Sonuçta en diplerden alış yapılmışsa bu noktada satılsa bile olumsuz etkilenmemiş olunur.Madem 8700-400 de alım için ısrarcıydım...Pozisyonlar kardayken ifade etmek isterim.
Bundan sonra endeks ne yapmak istiyorsa o olsun...:)
https://i.hizliresim.com/t8q53id.PNG
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
Hakan Kara
@ali_hakan_kara
2025 yılında bankalara enflasyon muhasebesinin uygulanmamasının bankalar için iyi olacağına dair yorumlar gördüm. İşin aslı tam öyle değil. Bankaların karlılığı kağıt üstünde daha yüksek görünecek olsa da gerçekte daha fazla vergi ödeyecekler. Bu durumdan memnun olmayacaklardır.
hocam yanlış biliyorsunuz sosyal medyada bir sürü üstad var hala bunu tartışıyor :)
senelerdir ekonomi meydanlarda uçuyoruz o kıskanıyor bu kıskanıyorla buralara geldi.
bu banka hikayeside öyle ALGI başka ellerinde hikaye yok ,
sistem malda pişire pişire 2 sefer daha yemeği önüne getirse kimsenin sesi çıkmaz.
birazdan ne var ne yok termizleyecem.......bu speğin yolu yol değil.....................
erdoğan israile verdi veriştirdi.......daha çok yüklen bu pis siyonistlere.......ama önce içimizdeki siyonşistleri bir temizlemeli Erdoğan.......
11.340 tekrar LONG.................................speği az daha tırtıklayalım.......... tabi az sonra satmak için....çerezlik olsun......
hükümet diyor ki siyonislerle ticari ilişkileri kestik, madem öyle ise filistine ihracat % bilmem kaç artmış, o zaman bu filistinliler madem bu kadar mal alacak paraları var neden bizlerden gemiler dolusu bedava yardım gönderiyoruz acaba? cevap verebilecek var mı?
ofiste bugun bilgisayarlar başındayken bloomberg seyrediyordum Turgay ozaner çıktı İstanbul yatırım 2 hafta önce yine denk gelmiştim %25 borsa diyordu bugun %65 borsadayız %25 banka diyor:)hatta aynı sunucu şaşırıyor çünkü 2 hafta önce farklı şeyler konuşuyordu.Diyorki ocak ta yabancıyı bekliyorlarmış:)%65 malda olan kurum çalışanı bunu söylemez yabancıda keriz ya türk borsasında ne olduğunu ne döndüğünü onlar bilmiyor mu açığa satışı kimin için kaldırıyorlar o saha en çok kimin sahası , 3 dolardan yabancı bekliyorlar bu bilançolarla, neymiş faiz indirimi bam bam düşürdüler faizleri hemen herşey yoluna girdi , bilançolar düzeldi:kahkah:Çeşke herşey bu kadar basit olsa bu yüzden pozisyonda olan temkinli olsun buralardan maliyetlenenler 2 kere temkinli olsun.Yoksa alsın götürsünler paraları varsa uzaya ha taze para çekiceklerse ona görede oyun oynanacakdır bana göre bakalım izleyelim görelim.
Bloomberg de başlamışlar yine 4. çeyrek toparlanır diye onu fiyatlıyormuşuk :)
16.30 sonrası borsa da sert hareketlere hazır olalım.......arkadaşlar................
Selam arkadaşlar,
bugün az yazılmış. İşler bitti eve geldik, kısa pozisyon devam ediyoruz. Dün geceki haberle yukarı sürdüler, geçen hafta bu durumu öngörüp önlemimi almıştım. Vur-kaç maliyet yapmaya devam. Akbank vadelide 67,58 ortalama ile bismillah satış yaptım. Endeks 11340 sattım. Bugün gözlemlediğim bofa ykb ve akbank sağlam alıyor. Az önce koça da daldı. Ama biraz izliyelim bakalım.
abd verisi var sanırım onu yazmıştır. ama bizim piyasa bu sıralar kendi bildiğine takılıyor, pek sağı-solu iplemiyor.
her çarşamba piyasa satardı onu bile yapmadılar banka haberini bildiklerinden böyle kurulu tezgah karaduman hala 5500 diyor pıst 100 :)
Twitter da gördüm.
Altın/bitcoin grafiği..İyi de çalışıyor..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...603d734938.jpg
https://r.resimlink.com/ck1gxw_E4ns.png
anlık hacim
Sistem kurgusuna göre herif malda olmasa bu haberi bile odunlamak için kullanırdı
Romanyada yüksek mahkeme başkanlık seçimlerinin ilk turunun tekrarına hükmetti.
BN.
ABD verisi iyi geldi
Viop tarafta katliam oldu mu? Shortcu biçildi mi bilen var mı?
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bugunkü ekmeği ben yiyemedim graftan dolayı ve dün ani gelen haberden bugunde sadece seyrettim işlemleri kim kiminle dans ediyor ona baktım:)
Merhaba, Merkez bankası ya da kamu kurumlarından birinin 2025 yılı için aylık kur tahmin bilgisine nereden ulaşabilirim?
SEDDK :
Sigorta reasürans ve emeklilik şirketleri için 2025 de enflasyon muhasebesi uygulanmamasına karar verilmiştir.