Arkadaşlar brn burda vedalastim... kalanlara bol kazanç..tekrar aşağı gelirse yine alırım..
Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Arkadaşlar brn burda vedalastim... kalanlara bol kazanç..tekrar aşağı gelirse yine alırım..
Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sayın spenc kordsa ile ilgili beklenti ve yorumlarınızı okudum. Teşekkür ederim
Hisseyi abd de kompozit tesisi aldıktan sonra ilgilenmeye başladım. Gecen sene 7, 8 liralardayken takibimdeydi..lakin 16 dan aselsanı tercih etmiştim..nitekim aselsan sayesinde ekgyo zararını kurtardım çok şükür..
Kozal dan buna ve şişe tcell hisselerine geçtim
Temel analize göre hisse belirliyorum teknik olarak uygunsa hisseye girmeye çalışıyorum..fakat hiç uzun vadeli tutmadım..
Kâr edip parayı hep ihtiyaclara kullandım
Araba alirken , ev alirken hep borsadaki kâr ve sermayeyi aktardım.
Şimdi haziranda 10 bin TL ile başlayan yeni bir seruvendeyim , çok şükür iyi de kazandım. Ve hep endeks 100 icinden aldim ki çoğu 30 endeks..
Size sorum şu olsun
Ben kordsayi 15.34 den aldım hedef fiyatım pddd 2.5 pddd 12 fk şeklinde bakıyorum. 30 a da denk grlir .50 ue de denk gelebilir ..
Bu süreçte siz hisse biriktirirken kordsa pddd si 3 olsa bile biriktirmek adina alirmisiniz yoksa parayı nakitde mi bekletirsiniz..
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayin enigma72 size de teknik analiz yönlü bir sorum olacak
Ben hiç al sat yaparak para kazanamadim
En son 75 den kozal aldim 105 den sattım, hoya 91 e geri gelirse alacaktım. Ki 128 e gitti 120 lere oturmaya çalışıyor...
Peki bu kordsa olur kozal yada herhangi bir endeks 30 hissesi için hangi göstergeleri baz alalım hangi sinyallere bakalım, Fibonacci desek tutturamadim, Stoch desek hiç tutmadı,
Bu konuda yüzde yuz bir sonuç yok elbette lakin bir tavsiyeniz var mı
Sn EFT bazı şirketler vardır pd veya fk sini fiyatlamasi yıllar alır bazıları ise beklentisini çoktan fiyatlamistir. Kar marjları satışlarına göre hep düşük kalmıştı bu da geçmiş yıllarda lastik ağırlıklı ve rekabet kosullarininda etkisi vardı. Ama artık kords değişim çemberinde, adamlar ikinci kords bu yüzden yapicaz dediler zaten. Geçmiş yazılarımı okuduysaniz, elektrikli otomobillerin ivme kazanmasına yakın, bu tip katmadegeri yüksek ürünler yaratan şirketler daha değer kazanacaktır. İkinci halka arzı civarı giriş yapmıştım o dönem ve bu kompozit olayları, kraton ve yaşamımızdaki herşey belkide kimin hayalinde olabilirdi ki! 661 den 332 düştüğünde o kadar canım yandı ki o dönem anlatamam.. ama iyi ki yanmış.. asıl soru dolar bazlı zirvesini kirabilecek mi olmalı.. yatırım tavsiyesi olmasın...
Teşekkür ederim, emeğine sağlık
teknik analiz benim gözümde kabaca 3 kısımdan oluşur.
1.trend analizi
2:gösterge ve ortalamalar
3:formasyon analizi
herbiri kendi çapında önemli.
ben genelde bir hisseyi incelerken bunların hepsini didik didik edip öyle alış yada satış yapıyorum.
biraz zaman ayırmanız koşulu ile yukarıdaki 3 maddeyi zamanla öğrenebilirsiniz.zaten gerekli videolar youtube kanalında var.yada google'dan oldukça fazla detaylı ,basit ,açıklayıcı bilgiler mevcut.daha detaylı mesajı özelden size yazarım.
Teşekkür ederim sayın enigma72, 3 u üzerine bakmiyordum, guzel bir bilgi oldu..ve mesajınızı bekliyorum
Sevgili EFT, PD/DD konusunda sizi bilgilendirmek isterim. Çünkü özellikle sanayilerde ve temettü dağıtan şirketlerde PD/DD önemli, anlamlı, öncelikli değildir. Sadece bankalarda önemlidir, çünkü banka demek kasadaki para demektir. Zaten anlamlı oranda temettü de dağıtamazlar. Sanayiler ise kurulu tesis ve fabrikalar demektir, ihtiyaç fazlası parayı dağıtırlarsa sorun yaşamazlar. Peki para dağıtılınca ne olur? Özsermaye düşer, PD/DD düşer. Ancak tesisleri, piyasadaki gücü, karlılığı aynıdır şirketin. Elbette kendini sarsacak kadar dağıtmadıysa, ama bu ayrı bir başlıktır.
Sanayide pd/dd değil, sürdürülebilir net kar ve f/k önemlidir. Bankalarda da bu rasyolar önemli değildir. O nedenle, Kordsa'ya sürdürülebilir net kar tahminleriniz doğrultusunda bakın ve f/k rasyosunun hedefini de bir sonraki senenin net kar rakamını tahmini olarak hesaplayarak 8-12 aralığında tutun, piyasanın durumuna göre. Hepsi bu.
Öncelikle Teşekkür ederim, evet kismen bazı yönlerden haklısınız fakat pddd ne bakarken borç yapısına, karliliga, esas faaliyet karına , nakdine, bakıp herşey yolundaysa zarar yazsa bile radarima giriyor..hatta sirketlerin mal varlıklarını gerçek degerlerinden değerlemesi ni de önemsiyorum.. fk pddd ve de favok hepsi birlikte anlamlı geliyor . Fk si 6 , 7 , 8 olan ve pddd si 3 ve üzeri olan şirket var mi bilmiyorum pek denk gelmedim...var olsa ne yapardım.. nasıl yorumlardim bilemedim..tavsiyenize dikkat edeceğim.. teşekkür ederim.
Tusaş ile ortak projemiz vardı helikopterde bu sebeple sormuştum cevaben bu tesisde bağlantımız yok demişlerdi ama kordsa nın know how ından yararlandıkları belli..
Kordsa tamamen yurt dışı odaklı üretim de pazar da ve pazar çok büyüyor mesela rüzgar türbini kanadı talebi patlamış esg akımı malum ama şirket rüzgarın karı çok düşük demişti, tesla kompozit bulamadığı için farklı hammadde kullanmak zorunda kaldık demişti ama Pandemi patlayınca bu rüzgar birden durdu şimdi kaldığı yerden inşallah...
Geleceğin hammaddesi kompozit olacak gibi... hafif olması tüm uçar birlikler için yakıt tüketimi için vazgeçilmez.. Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Neden tavan tavan gitmiyor, böyle ıkına ıkına hareket ediyor roketleyen hisselerden neyi eksik :)
Kompozit alanındaki yetkinliklerini her geçen gün yeni* yatırımlarla geliştiren güçlendirme lideri Kordsa, İngiliz TRB Lightweight Structures firmasına elektrikli araçların batarya* kutularının seri üretimi için karbon fiber kumaşı tedarik ediyor.
* * Günümüzde hafif kompozitler, elektrikli araçların ve* sürdürülebilir ulaşım çözümlerinin geliştirilmesi için büyük önem* taşıyor. Sürdürülebilirliği faaliyetlerinin merkezine koyan* güçlendirme lideri Kordsa, sürdürülebilir bir gelecek için sektörün* önde gelen şirketleriyle iş birliği yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda Kordsa, yüksek hacimli küresel kompozit üreticisi olan TRB Lightweight Structures firmasına karbon fiber kumaş tedarik ediyor. TRB, Kordsa’nın karbon fiber kumaşlarını elektrikli araçlara yönelik* ürettiği kompozit batarya kutularının üretiminde kullanıyor.
* * Öncelikle İngiltere'deki TRB tesislerindeki seri üretimde* kullanılmaya başlanan karbon fiber kumaşlar, şirketin Kentucky'deki ABD tesislerinde de kullanılacak. Kordsa, güçlü küresel tedarik* zinciri sayesinde TRB’ye hem Türkiye’den hem de ABD’deki şirketi Fabric Development Inc.’den karbon fiber kumaş tedarik edebilecek. Kordsa, TRB’nin elektrikli araç batarya kutularının seri üretimi için İngiltere’ye karbon fiber kumaş sevkiyatına Kasım ayında başladı.
* * TRB iş birliği ile ilgili değerlendirmede bulunan Kordsa CEO'su Ali Çalışkan, “Kompozit alanındaki iş birliklerimize bir yenisini* ekleyen bu proje ile artık daha geniş bir yaşam alanını* güçlendiriyoruz. TRB ile imzaladığımız bu tedarikçi anlaşması* kapsamında karbon fiber kumaşlarımız, elektrikli araçların batarya* kutusu üretiminde kullanılarak kaliteden ve performanstan ödün* vermeden araçların hafifletilmesine katkı sunacak.* Sürdürülebilir bir* gelecek için benzer bir vizyonu paylaştığımız TRB ile dünyanın* sürdürülebilir ulaşım çözümlerine geçişine katkıda bulunmaktan* mutluluk duyuyoruz. "
* * Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
* * http://www.foreks.com
* * http://twitter.com/ForeksTurkey
Şu haber müthiş...
Şirket bana ab li otomotivcilerle görüşüyoruz onay sürecindeyiz demişti ama haberde Kasım da başlamış satışlar, çok büyük bir tedarikçi olmasına rağmen otomotivci değil..
Yani ab li bir otomobil şirketi ile de süreç bence devam ediyor Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Müthiş gelişmeler tam bir gelecek yatırımı şirket. Normalleşmenin de desteği ile 2021 kords senesi olur umarım
Poem hc yine spenci gördün değil mi? kords soda muhteşem ikilisi... Saygılar sevgiler tekrardan..
Otomotiv gövde metal yerine kompozit olarak kullanmaya geçer mi dersiniz.. gerçi tesla geçmiş miydi tam bilmiyorum.. bilgisi olan varmı..Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Daha gövdeye sıra gelmedi maliyet unsuru sebebiyle ama o da el mecbur..
Dünya gazetesi haberinde resmi var alt taban komple kompozit batarya.
Şimdilik bataryalarda..
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tesla Pandemi öncesi kompozit bulamıyordu şaka değil. Bu sebeple farklı malzemelere yönelmişti bakalım geri dönüş olur mu Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hafifliği ön planda tutan havacılık da varlar ok.sanirim yeni tasarım uçan otomobil projeleri ise uzak bir gelecek olur..
Şimdi olan hikayesi bile yeterli
Ve bulunmuyor olması cabası
Ayrıca TUSAŞ inda bu işe girmesine devletim adına çok sevindim
Biri özel biri devlet .. harika bir şeyRedmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Enigma hc dolar bazlı uzun bir süreçten sonra üste çıktı. 2006 tarihinde yıl içerisinde 3.17 dolar görmüş ama kapanış yapmamış, gölge olarak yıllık mum çubuğunda kalmış. Dolar bazlı bakabilir misin zahmet olmazsa. Ytd.
Kordsa ya sordum....
Selamlar iyi çalışmalar daha önce mailime cevap olarak Avrupalı otomotivciler ile görüşüyoruz onay sürecindeyiz yazmıştınız, bugün TBR haberi geldi otomotivci olmasa da tedarikçi şirketmiş acaba bahsettiğiniz süreçteki şirket TBR mi yoksa farklı bir AB li otomotiv şirketi ile onay süreci devam ediyor mu ?
Ayhan bey? Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Görülen zirve değer 3.17...kapanis değil evet.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İsmen konuşmuyoruz biraz ciddiyiz herhalde [emoji2960][emoji2960]
Önemli olan cevapları ilgisi.. Cevabı çok merak ediyorum
Çok iştahlılar.3 gündür alan -satan kim acaba?
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şu haber Amerika'da bir şirkete gelseydi 1 ay tavan kapatırdı.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yabancı alımı geçen hafta dan beri İlk 10 şirket içinde mişRedmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yükseldikçe satış yapan herkes hep pişman olmuş olmalı.. hiç alttan alım fırsatı vermiyor gibi.. sadece kademeleri yorumluyorum