Yok kalsın.
Çocuk bir ihtimal anneye benzer falan, hiç gerek yok.
"Büyük resmi niye göremiyon baba yaa" diye bana diklenen bir evlat istemem. :kahkah:
Neyse konu dağılmasın.
Printable View
Merdan Yanardağ Twitter ;
“Dün gece Halkbank 3.72'den tam 3.3 milyon dolar sattı.. Piyasada o sırada dolar 6.55'den işlem görüyordu. Ayrıca yine dün gece Halkbank internet üzerinden 4.32'den yaklaşık 700 bin de Avro da sattı.. İktidar kimi zengin ettiğini derhal açıklamalıdır. Dolar ve avro alanlar kimdir?”
Hükümetin aklındakileri Mahfi Hoca'ya söyletemezsiniz!
Hükümet kanadı, bence, yapısal reformlar ile, IMF'nin isteklerini dile getiriyor. Bu istekler şöyle: a) Kıdem tazminatını kaldırın. b) 2019 yılı için memur maaş zammını %5 olarak belirleyin. TCMB'nin yıllık enflasyon hedefi %5.
Nasıl diyeceklerini bilemiyorlar. Kıvranıp duruyorlar. Yapısal reformlar, yapısal reformlar, neymiş bu yapısal reformlar! :) Beleşe çöreklenme tezi üzerine toparlanmış siyasi taban üzerinde, bu yapısal reformların nasıl bir etkisi olur? O da bir muamma...
http://666kb.com/i/dwl5het7o6vndipyl.png
http://www.imf.org/en/Publications/C...t-by-the-45822
İTO:İstanbul'da ağustos ayında bir önceki aya kıyasla perakende fiyatlarda yüzde yüzde 2,23, toptan fiyatlarda yüzde 3,80 artış kaydedildi.
Mahfi Eğilmez..Asaf Savas Akat Deniz Gökçe üçlüsünü hiç kaçırmazdım NTV de program yaparlarken. Dalgalı kura geçerken epey bir 'dalga' geçmişlerdi, dalga denizde olur v.s. Hangisi bilmiyorum birisi itiraf etmişti; borsayı anlamıyorum, ekonomik göstergelere göre hareket etmiyor, borsada başarılı olan bir iktisatçı da görmedim demişti.
Hala okurum takip ederim, en azından açık açık da olsa dudak ucundan da olsa karşı cenahtan olduklarından gerçekleri duyma şansı veriyorlar, borsada paritede kafama göre takılırım o ayrı. Tabi bunlar da sanatçılar gibi son ümit kesilene kadar, ben kullanışlı donanımlı teknik bir bürokratım mesajı verip ortada dururlar, ümidi kesince tarafları belli olur. Yani ümidini kesmiş, emekli olmuş, artık bürokrasiden talebi olmayan iktisatçılar okunmalıdır dersek, sanırım bir tespit de yapmış oluruz.
Aynı makro ekonomik göstergelere Picasso tablosuna bakar gibi bakıp farklı anlamlar çıkarırlar, en nihayetinde o kadar netleşir ki veya ayrışırlar ki, 'evet evet bu bir kadın' temelinde birleşirler. Eh ya kriz olup dip görülmüştür, ya da hisse/değer zirve yapmıştır.
Saygılar
Deniz gökçeyi hiç sevmedim. Diğerlerine görüşüm nötr.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TL ve döviz faizlerinden gelir vergisi kesintisi oranlarında değişiklik yapan kararname ile birlikte Türk Parasının Kıymetini Koruma ile ilgili Karar'da vergi dairesi başkanlıkları ve vergi dairelerine bakanlıkça verilecek görevleri yapma yetkisini veren değişiklik aynı günlü resmi gazetede yayınlandı.
Gazete haberi vergi ile ilgili olabileceği varsayılıyla yazılmış, ancak yapılan değişiklik Türk parasının kıymetini korumaya yönelik tedbirlere ilişkindir. İleride alınacak yeni tedbirleri Türkiye çapında eş zamanlı ve yaygın bir şekilde uygulatabilmek için şimdiden yasal altyapı hazırlığı olarak görüyorum.
Döviz bozdurma kampanyaları yetmedi.!!
Şimdide bankaların içini boşaltıyorlar.!!
Ucuz fiyattan dolarları sögüşlüyorlar.!!
Ayın son günü piyasalar kapandıktan sonra gece yapılması ve kamu bankaları dışında bazı özel bankaların adlarının da geçmesi kamu otoritesi gibi bir merkezden organize edildiği izlenimi yaratıyor.
Adı geçen tüm bankalardan ayrıntılı açıklama, nasıl telafi edildiği veya edileceğinin açıklanmasını bekleriz.
Türk parasını koruma kanununun içine vergi dairelerinin bu konuyla ilgili çalışma detayları bakanlık tarafından belirlenecek esaslarda iştigal edecek şekilde eklenmesini nasıl yorumlamak lazım orada kafam karıştı.
Forumdaşlar biraz sitem ediyor ama türk lirası koruma kanununun içinde vergi dairesi görevlendirmesinin ne işi var.
Sn. @BORA YAŞAR olsaydı başlıkta bir de ona sorardık daha olmadı yan başlığa misafirliğe gidip soracağım.
Kamu kurumlarından kripto FETÖ cüleri temizlemezlerse daha çok içeriden operasyon yeriz. 3000 kripto FETÖ üyesi her şeyi yapabilir. Hasan Sabbah vakası.
Ergenekon davasında 'Gizli tanık Efe' adıyla yalan beyan verdiği belirtilen ve hakkında 'FETÖ üyeliği'nden dava açılan eski savcı Bayram Bozkurt, "FETÖ'nün asker ve MİT içindeki yapılanmasında ByLock kullandığından deşifre olanlar, FETÖ için gözden çıkarılabilir olanlardır. Halen kripto olan yaklaşık 3 bin kişilik bir FETÖ'cü ekip var" dedi.
https://tr.sputniknews.com/turkiye/2...e-kripti-feto/
Sadece HALKBANK değil. Akbank vb bazı özel bankalar da FETÖ cüler tarafından içeriden hacklenmiş diye söyleniyor. FETÖ üst düzey siber teroristler yetiştirmiş.
Akbank, müşterilerinin karşılaştığı 'yetersiz limit' uyarısıyla ilgili olarak resmi Twitter hesabında açıklama yaptı. Banka, yaşananların sistemsel bir hatadan kaynaklandığını bildirdi.
https://tr.sputniknews.com/ekonomi/2...bir-hata-oldu/
Git sor dertleş.!!
Üç kağıt ekonomisini.!!!
Türk parasını koruma kanunuymuş.!!
Bi geçecen.!!
TL çöküyor.!!
Lale devri bitti.!!
TL de çöküş devri başladı.!!
Abbas aval aval seyrediyor.!!!
Hiperpower enflasyon..!!
Hiperpower stagflasyon.!!
Hiperpower kaos tüm HIZIYLA otobanda.!!
Bospo iyi tamam da sende hep aynı sloganları atıyorsun. Yanlış anlama hiç bir itirazım yok. Karşı da değilim, ama bari 1 slogan 1 nitelikli yazı şeklinde pay et paylaşımları. Yani bir köfte bir defne yaprağı tekrar bir köfte şeklinde.
Bunu yapıcı bir eleştiri olarak kabul etmelisin, zira paylaştığın içerikler iyi, ama slogan işini çok abartıyorsun. Sloganını at , ne istiyorsan ifade et ama paylaşımların temcit pilavına dönmesin.
Sayın Rxpu,
Yukarıda, "ileride alınacak yeni tedbirleri Türkiye çapında eş zamanlı ve yaygın bir şekilde uygulatabilmek için şimdiden yasal altyapı hazırlığı olarak görüyorum." şeklinde açıklamıştım.
Türk Parasının Kıymetini Koruma Mevzuatı kapsamında alınacak tedbirleri eş zamanlı uygulatabilmeniz, denetleyebilmeniz vb çalışmalar için için ülke genelinde yaygın teşkilat ağı olan kurumlara ve çok sayıda çalışana ihtiyaç olur. Yapılan değişiklik sözkonusu ihtiyacı karşılamaya yöneliktir. Esas tatışılması gereken ileride ne gibi tedbirlerin alınabileceğidir.
Uluslar arası sistem içerisinde abd tüm bankalardaki dolar alış verişini görebiliyor mu?
Mesela bizim bankalardaki dolar al-sat işlemlerini .
Bilmediğimden soruyorum.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fettullahcilar ve AKP liler ki zatwn bunlar kardes tam bir ahenk icinde kavga etmeden bolunme olmadan hareket ediyorlar. Reise ve hocaya baglilik sadakat 100%
Ama Ataturkculere bakiyorsun bunun tam tersi. Oysaki egitim ogretim seviyesi fersah fersah daha yuksekken neden boyle karmasa ve kaos icindeler?
Oysaki egitimsiz cahil insanlarin birbirine girmesi kavga dovus icinde olmasi lazimken tam tersi oluyor
Cari açık finanse edildiği sürece sorun değildir diye yıllarca ekonomi kanallarında koca koca proflar laf anlattı ,millete ekonomi dersi verdiler.Ya mesleklerinde bilgisizlerdi ya da kötü niyetli.Bence ekonomi bilimi zor değil.Temel matematiğe dayanıyor.Başka faktörler işin içine girince arada anomaliler oluyor.Yoksa olay temelde dört işlem:)))))))))))) Ev ekonomisi olsun işyeri olsun devlet olsun farketmez, gelir giderden azsa batarsın.Yani cari açık batırır.Atıl işler yaparsan gelir getirici işlere yatırım yapmazsan batarsın.Yani yazlık alırsan batarsın,inşaata yüklenirsen batarsın.Üretime yönelik yatırım yaparsan çıkarsın.Yani oğlunu kızını okutuırsan ,işyerine işine yatırım yaparsan çıkarsın,devletsen fabrika açarsan,ihracata yönelik işler yaparsan çıkarsın.Yani aile ekonomisinden, şirket yönetiminden farklı değil olay ama neylersin işte ortadoğu ülkesi olursan dışa bağımlı olursan özgür bir ülke olarak bağımsız kararlar alamazsan durum maalesef bizim durum gibi olur.Bence aslında sorunlar ve yapılacaklar belli de malum nedenlerle yapılamaz yapılamayacak ben umutsuzum.
Türkiye doğuya doğru yol alan bir gemi gibi güvertesinde batıya koşmaya çabalayanlar ne yaparlarsa yapsınlar rotalarını geminin rotasının dışına çıkartamazlar. O nedenle bu anlayıp anlamama meselesi değil, güvertedekiler sloganı duyduklarında psikolojik olarak rahatlayabilirler, birbirlerini onaylayabilirler ama bu hedefe ulaşmak için çok fayda sağlamayabilir, gerçek çözüm geminin rotasını değiştirecek nitelikli düşünce ve katma değerli hamlelerdedir. Bu hamleleri her yaptığımız işe adapte edersek geminin rotasını değiştirmek için gerekli gücü sağlama şansımız artacaktır.
Şimdi günlerce merkez bankası ne yapacak diye konuşuyoruz.Ya merkez bankası ne yapacak elinden ne gelir,bizim asli sorunlarımızla ne alakası var.Koca şeker fabrikaları gitti merkezin bir faiz kararı kadar millet ilgilenmedi üstünde yazılıp çizilmedi.Bir arkadaşın yazdığı gibi vatandaşı olmasan türkiye ilginç ülke de vatandaşı olunca iş değişiyor :)))))))))))))
Rahat olalım forumdaş, allahtan finanse edilemeyen cari açık yok. Bu meret finanse edilmediğinde meydana gelemiyor da . Yani ekonomistlerin söylediğinin tersi de söz konusu. Önümüzdeki 4-8 çeyrek sıfır ya da negatif büyüme eşliğinde cari fazla pozisyonuna yaklaşma ihtimali görüyorum.
Eyvallah
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merkez bankasi döviz rezervi 70-80 milyar dolar arasındaymis...
Bankalarda tutulan döviz miktarı da 700-800 milyar dolar oldugunu yazilan cizilenden anladim. Yanlis mi anladim acaba ...
Bankada olduğunu sandığımız para sanal mi gerçekten böyle bir para yok mu...bankalara yatirdigimiz dövizler harcandı bitti mi....
İlginç ülke evet. Her gün binlerce gündem olacak olay yaşanıyor. O kadar alışmışız ki her şey normalmiş gibi yaşıyoruz. Sözde darbenin ertesi günü normal hayatın sakinliği çarpmadı mı gözünüze.
İsviçre'de parlemento tartışılacak gündem olmadığı için açılmadı. Bizde milyon gündem var 1 Ekim'de açılacak Meclis. Gerçi açılsa ne olacak fonksiyonu olmayan yer. Tek adam ne derse artık o.
Uğur Gürses yazdı: Halkbank`ın hata algoritması çalışmadı mı?
Türkiye`de piyasa açıkken hatalı kur geçmesi zor. Anında yeni kur ya da fiyat geçer. Hatalı kur, yanlış kotasyon çoğunlukla Türkiye’de piyasa kapalı iken, bu piyasaya uzak mali piyasa ``dealer``ı, ``trader``ı tarafından girilir. Bu hata hemen de fark edilmeyebilir.
Türkiye ise bankaların en zorlandığı zamanlar iç piyasanın kapalı olduğu zamanlardır. Hem piyasa fiyatlarına uzak kurların potansiyel olarak geçme olasılığına karşı, hem de sığ piyasa koşullarında yüksek dalgalanma olduğu için Türkiye’de bankalar geniş bir alış-satış kuru ilan ederler. Başka da çare yoktur. Bazen bunu bilmeyenler ``banka bize dövizi çok yüksekten satmak `` ya da ``,düşükten almak istiyor`` diye yakınırlar.
İç piyasaların kapalı olduğunda; geceleri, hafta sonları, resmi tatillerde piyasalar kapalı olsa da uluslararası piyasalarda TL için kur ilanı yabancı kuruluşlarca durdurulmaz.
Bu tür piyasa dışı fiyat, kur ya da faiz kotasyonu yerel piyasanın kapalı olduğu anlarda gelebilir. Bunun için de algoritmalar yazılır. Bunu birçok banka yapıyor.
Buradan ``bizim bankalarımıza operasyon çekiliyor`` saçmalığına gidilmez. umuabi `nin notu ; AK ÇOMARLARIN gazeteleri ve bazen hissenet gibi forumlara dalanları gider.
Halkbank`ın başına gelen de eğer ``hacklenme`` değilse olasılıkla böyle bir durum. Algoritma karışmış, çalışmamış ya da önceden öngörülmemiş bir fiyat geçtiğinde ne yapacağını bilememiş olabilir.
Ucuz döviz alanlara ne olur?
Banka bu işlemleri iptal eder; ısrar eden olursa olasılıkla ``sebepsiz zenginleşme`` davası ile karşılaşır.
Bir banka şubesinde yerde para bulsanız sonra biri çıkıp düşürdüğünü söyleyrek sizden talep etse ısrar mı edersiniz? Ötesi hırsızlığa girer.
Halkbank olayının en kötü tarafı şu; açıklamada ``dış kaynaklı 3. parti yazılımdaki sistemsel ve operasyonel hata...`` sözleri ile yapılması. Topu ``dış kaynağa`` atınca hata ortadan kalkıyor mu?
Hatadan çok öte hataya nasıl yaklaşıldığı, hatanın nasıl açıklandığı çok daha önemli.
Hatanın telafisi olur. Tüm işlemler geri alınır; hatayı yapan hesap verir.
Ama hatayı ``dış güçlerle`` açıklama sersemliği hepimize kalır.
https://t24.com.tr/haber/ugur-gurses...madi-mi,690680
FETÖ ile mücadele konusunda çok zaafiyet var. Adamlar devleti kevgire çevirmiş durumda.
Ayrıca sanırım bazı üst düzey bürokratların FETÖ cü yakınlarına da kimse dokunamadı.
Misal eski Meclis başkanı İsmail Kahraman ın borsacı yeğeni vardı. Twitter da Harun Kahraman. bir sürü propaganda yaptı zamanında Twitter da. Zaman gazetesinde ve Samanyolu TV de yıllarca çalışmış Bu arkadaş sorgulandı mı? Zannetmiyorum.
Garibanın çocuğu aynısını yapsa şimdiye 100 kere sorgulanmıştı.
Yani FETÖ ile mücadele konusunda ayrımcılık yapılmamalı. Yoksa bu adamlar her türlü hareketi çekerler. Andaval gibi bakar devlet.
İsmail Kahraman ın damadı da zaten firari durumda.
https://eksisozluk.com/harun-kahraman--4611182
https://odatv.com/firari-damattan-so...0171200_m.html
http://www.gazete2023.com/m/gundem/m...ye-h76173.html
döviz kısmı TL karşılığı ile 800 milyar TL (idi) kur artınca geçen hafta 1 trilyon 35 milyar TL'ye yükseldi. Böylelikle ilk defa para arzının döviz kısmı çok kabaca TL kısmını geçmiş oldu.
Bankalardaki döviz evet muhasebesel olarak orada, gerçekte firmalar bu dövizi kredi olarak kullandı ve ithalat yaptı. Yani o dövizler muhasebesel olarak bankalarda gözükse de gerçekte şu anda Hans'ın Johnny'nin elinde. Bankaların elinde olan ise döviz kredisi alan firmaların bilançolarındaki bir teminat satırı ve teminat olarak gösterdikleri büyük çoğunluğu TL'ye endeksli *gayrimenkuller*
Ama bu her zaman böyledir, bankalar böyle işler. Yatırılan dövizi anında kredi olarak verir. Ama verdiği kredi için mudiden aldığı döviz mevduatı muhasebesel olarak bankada gözükür. Bu tüm bankacılık tarihi boyunca ve tüm dünyada da aynıdır. Döviz likiditesi genelde toplam dövizin %1-2'si kadar oluyor. Hatta bazen eksiye dahi düşüyor. O zaman dövizi bankadan çekebilmek için başka birinin yatırması bekleniyor.
Merkez bankasının döviz depo ihalelerinin asıl nedeni de zaten bu eksiye düşen döviz likiditesini bir nebze de olsun desteklemek ve hafif artıya geçirebilmek.
Korkutucu....