Bugun sekerbanktaytim. biri 2 kilo altin emri verdi!446200 tl
Dedim dostum keske bir tanzime baksaydin!
Printable View
Bugun sekerbanktaytim. biri 2 kilo altin emri verdi!446200 tl
Dedim dostum keske bir tanzime baksaydin!
ben açıkçası bu faiz ortamında doların çok yükseleceğine ihtimal vermiyorum. 2006-2009 yıllarını inceleyin
Usd 2018/11 Tarihine yeniden dönüyor galiba :)
11.2018 5,2128(Başlangic)
5,6492 EN YÜKSEK
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak,
Siz tutmaya devam edin bakın ne olacak. Siz daha çok beklersiniz" diye konuştu.
Demişti...
2019 da AB büyük bir cismin yaklaşacağını düşünüyormuş... Döğrumu yanlışmı bilemem ama Özellikle Alalamnların şirketleri buna göre poz alıyormuş dedikoduları var.... Eur/Usd 0.98 görecek galiba........
Mb nin viopta aldigi pozin psikolojik etkisinden baska bir anlami yok.
Kaldiracli ve fiyata bakmadan pozisyon aliyor ve kendi pozisyonlarin kurbani oluyorlar.
Ha zarar etse ne yazar ki. Devlet bu zarari halkindan tanzim eder zaten.
Su an ki hareket dis kaynakli ama iceride sorunlar birikti.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
FIBA-FIL FINANS-FI5 AK-ALE 5.03.2019 23.41 22.61 22.69 6.03.2019 22.58 23.07 22.68 7.03.2019 22.57 22.21 22.67 8.03.2019 22.56 22.17 22.65
Ziraat Bankası ( https://www.ziraatbank.com.tr ) Tarafından
Hazırlanan Faiz Piyasası Analizi:
"Dün küresel tahvil faizlerinde İtalya başta olmak üzere düşüşler gözlendi. ABD 10 yıllıklarının faizi, günlük yaklaşık 6 baz puan
ECB'nin güvercin duruşuyla İtalya 10 yıllık tahvil faizi günlük 12 baz puan, Almanya ve Fransa 10 yıllıkların faizi sırasıyla günlük 6 ve 9 baz puan geriledi. ABD 10 yıllık hazine tahvillerinin faizi, dün güne
%2,69 seviyesinden başlarken gün içerisinde %2,63-%2,69 bandında hareketin ardından küresel risk iştahının baskılanması ve güvenli liman talebinin artmasıyla günü 6 baz puan düşüşle sonlandırdı.
Kapanışı %2,64 seviyesine yakın yapan 10 yıllık tahvil faizi, tarım dışı istihdamı beklerken bugün bu seviyelerde yatay bir görünüm sergilemekte.
Yurtiçi tahvil piyasasında faizlerde, TL'deki kısmi değer kaybının etkisiyle sınırlı artışlar gözlendi. Bu kapsamda, 2 yıllık gösterge kağıdın faizi 12 baz puanlık artışla %18,80 seviyesine yükselirken, 10 yıllık gösterge kağıdın faizi 3 baz puanlık artışla
%15,43 seviyesine yükseldi.
https://www.ziraatbank.com.tr/tr/mak...08.03.2019.pdf
Şuralardaki eksileri açıklayabilir misiniz acaba [emoji11] Ek 21969
MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
08 Mart Cuma 10:01 ALMANYA'DA FABRİKA SİPARİŞLERİ OCAK'TA AYLIK %2,6 DÜŞTÜ, BEKLENTİ %0,5 ARTIŞ
08 Mart Cuma 09:41 ŞANGAY BİLEŞİK ENDEKSİNDE GÜNLÜK DÜŞÜŞ YÜZDE 4'E ULAŞTI
Dostlarım dan tavsiye istiyorum mevduatımın günü pazartesi doluyor 300k nın yarısını 3 aylık mevduta diğer yarısını da usd bağlasam mı ? tavsiye durumuna göre şekil alacağım (kafamı karıştıran Toronto merkezli yatırım bankası TD Securities, üçüncü çeyrekte liranın dolar karşısında yüzde 40 kayıp yaşayarak 8.90’ı göreceğini iddia etti.Piyasa izleyicilerinin genel beklentisi ise üçüncü çeyrekte liranın yüzde 8'in altında bir kayıp yaşayacağı. açıklaması oldu) Ytd-Std tamamen kendi sorumluluğum da tavsiye rica ediyorum.
Albara Türk ün katılım fonu 1 ayda 2,75 getirmiş arkadaşlar bilginiz olsun.. İçeriğini bilmiyorum
Kim ne söylese yalan olur...Yatırım kararlarınızı kendiniz alın gelişmeleri takip ederek ve kafanızda yorumlayarak...Ülkemiz ve dünya o kadar çok gelişmelere gebeki bu aralar...Risk almak istemezseniz sepet yapın...Döviz, faiz ve altın ile...
Kardesim ulkede teknigin bittigi donemdeyiz. Bu sebeple faizden devam etmeni tavsiye ederim. Bu soruyu 1 ay once dolar 5.16 da yken soracaktin dolar derdim. Bu seviyeden alirsin dolar 4.85 lere cekilirse kahrindan olursun...tecrubelerle sabittir. Tabsiyem felan dedim ama tamamen ytd
Mahfi egilmezin bir lafini okudum cok hosuma gitti bak:
-hocam sizce dolar yil sonunda kac olur?
-siz bana trumpin atacagi tweeti soyleyin ben size dolar kurunu soyleyeyim...
NOKTA
Sonra ben gibi burda viski icer aglarsin...
teşekkür ederim.
15 Şubatta 5,2670 ile kapatmış dolar.
16 Şubatta MB Zorunlu Karşılıkları 100er baz puan düşürdü.
O günden sonra yukarı doğru bir ivmelenme var. O günlerde buralarda yazılmıştı olası etkiler.
Tabii seçimin yaklaşması ve diğer dış gelişmeler de cabası...
Şubat ayı merkezi bütçe açığı 25.9 milyar lira.
Ocakta MB avansıyla 5 milyar artıda kapatmışlardı. Şubatta avans olmayınca gerçek durum ortaya çıkmaya başlıyor...
İng bankta biraz mevduat vardı hoşgeldin süresi doldu, başka bankaya geçmeden e-turuncu ekstradan falan yaralanabiliyor muyuz faiz oranını %10'a çekmişler ne arayan var ne soran.
Neyse ben de fonlara biraz göz gezdiridm ing fonları %21 civarı yıllık getiris sağlamış, tefaslarda %40 getiren de var %33 civarı olanlar da altın fonları kazandırmış görünüyor bazı fonlarda % -100 yazıyor, şimdi ben bu altın fonundan alsam, gelecekte altın artar diye düşünerekten diyelim fonu 6 ay-1 sene tutabiliyor muyuz, getirisi o günkü altın fiyatına göre mi hesaplanıyor, beni fon almaktaki maksadım, dövizde olağandışı hareketler olduğunda bankalar makasları inanılmaz açıyor, bundan fon yönetimiyle kaçış mümkün olabilir mi, en azından mesai saatleri içine denk gelen günlerde fonu satar, makas farkından etkilenmeyiz diye düşünüyorum, tabi ne kadar doğru bilmiyorum.
Full tl de beklemektense, örneğin ben 100de 30 (oran size kalmis) dolar alırım karnım da ağrımaz diyorsanız 100de 10 buradan alabilirsiniz, olurda düşüş olursa diğer 2 parçayı hemen dar aralıkta devreye sokmamak şartıyla
Not: yatırım tercihlerinizde son karar sizindir ve siz sorumlusunuz
Hazine ve Maliye Bakanlığı, şubat ayına ilişkin nakit gerçekleşmelerini açıkladı.
Buna göre, geçen ay Hazinenin nakit gelirleri 59 milyar 412 milyon lira, nakit giderleri 85 milyar 286 milyon lira oldu. Faiz dışı giderler 70 milyar 502 milyon lira, faiz ödemeleri ise 14 milyar 783 milyon lira olarak gerçekleşti. Faiz dışı denge ise 11 milyar 90 milyon lira açık verdi.
Şubat ayında nakit dengesinde 25 milyar 873 milyon lira açık kaydedildi.
http://www.patronlardunyasi.com/habe...k-verdi/217413
Fonu istediğiniz süre tutabilirsiniz. Fon alım satımında sadece fon tipine 1-2-3 gün gibi takas süresi oluyor. Aldığınız fonun alım satım esaslarına bakmanız faydalı olacaktır. Bunun dışında altın alım satımındaki kazançtan stopaj kesilmez fakat fonda elde edilen kazançtan %10 stopaj kesilir bunuda göz önünde bulundurmalısınız.
İş Portföy Altın fonu alım-satım esasları:
Alım Esasları:
Saat 13:30 öncesi verilen talimatlar gün sonunda oluşacak fiyat üzerinden ertesi iş günü, 13:30 sonrası veya tatil günlerinde verilen talimatlar ise ertesi iş günü sonunda oluşacak fiyat üzerinden 2. iş günü gerçekleştirilir.
Satım Esasları:
Saat 13:30 öncesi verilen talimatlar gün sonunda oluşacak fiyat üzerinden ertesi iş günü, 13:30 sonrası veya tatil günlerinde verilen talimatlar ise ertesi iş günü sonunda oluşacak fiyat üzerinden 2. iş günü gerçekleştirilir.
Akbank 500k üstü 32 gün %20.25
Akbank Ppf Günlük %22.50
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
6 ay bağladığım gün neden dolar alın demediniz :)
5.50 yi kırarsa 5.80 e gelir mi?
İşyatırım TI1 fonu günlük %22.49
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Altın yükselir diyosanız bence gram altın derim direk bankadan elektronik olarak.. Para piyasası fonlarını mecbur alıyoruz çünkü bizim devlet tahvilleri ile direk uğraşma şansımız yok... Gram altın için şu an alternatif bankı tavsiye ederim.. 1 sene altın mevduatına da yüzde 2 brüt veriyor.. Alış satış makası da 2 lira..
Seçime kadar dolar artar çünkü piyasaya (bol kredi olarak )tl vermeye başladılar.
Bu tl lerde kısmen dolara dönüyor.
Ayrıca risk azaltmak isteyen yabancı da seçim bitene kadar dolara dönüyor.
Dolar mevduat seçime kadar daha iyi.
Seçimde geldiği yere göre tl ye geçme durumuna bakılabilir.