fonun ''yeni pay'' oluşturması....buda talep olunca oluşuyordur......
Printable View
Euro kullanilarak alinabilen bir fon var midir? Elimdeki euroyu bozmak istemiyorum.
Dün alış yapmadıgıma pişman oldum.ama şunu da öğrendim ki hisse fonlarda fırsat hiç bitmiyor.120 bine yolculuk başladı mı göreceğiz.olumsuz haber akışı olursa sıkıntı
Portföyünüzün ne kadarını sadece hisse fonlara ayırıyorsunuz dostlar.değişken fondan değil sadeçe hisse ydğun fondan bahsediyorum.ben %20 gibi ayırmayı düşünüyorum bundan sonra
Bu gun her kategorideki fonlar artı yazdı.
Eksi yazan yok gibi.
Tablo bitti bitecek AFV ve TMG uzerinde calisiyorum.
Tahmini gun sonu;
ACC 1,01%
EID 1,12%
FPH 1,08%
GL1 1,46%
GMR 1,67%
MAC 1,04%
MPS 1,71%
TCD 0,44%
TKF 1,08%
TTE 2,56%
YDI 2,07%
ZPE 1,74%
RBH 1,82%
XU100 1,26%
Insan yaşlandikca daha muhafazakar davranabiliyor.
Riskli yatirimlardan sabit getirili yatirimlara gecis yapabiliyor.
Mantıği aslında cok acik.
Hatta bunun icin yaş portfoy modellemesi vardir.
Basitce ifade edersem; 100 - yaşın = Hisse Portfoy orani
Geri kalan kısım ise sabit getirili enstrumanlar şeklinde.
Saygilar.
Teşekkürler, yeni tabloyu bekliyoruz.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tca % +0.78
Zpf % +0.35
EIC kuzumuz için yeni fiyatımız: 0,020558
Zpe % +1.46
Hocalar eib var mi ?
Saygılar.
Benim %50 likit ppf, %30 hisse fon, %10 değişken %10 döviz bazlı fonda. Ancak ben 3-4 yıldır böyle taşıyorum ve asla satmıyorum. Sadece biriktirirken, endeks çok çıkmışsa diğerlerini biriktiriyorum, endeks gerilemişse hisse fon biriktiriyorum. Ama hisse fonun kategorisinde en iyi olup, relatif olarak endeksi yenebilenleri sadece. Alelade hisse fonlarını değil. Nadiren oranı %33 lere çıkabiliyor, en düşük %27 ler olabiliyor.
O gün ekranı açıyorum, ne kadar artıracaksam, dolar düşmüşse döviz bazlı olan, endeks düşmüşse hisse bazlı olanı. İkisi de ( hem döviz hem endeks ) artmışsa, değişken ile likite ekliyorum. Bahsettiğim oranların %3'ten fazla sapmamasını sağlıyorum ama.
Hocam sürekli günlük ekleme yaptığım için ölçmek zor oluyor . Ancak mevduatın 2-2.5-3 misli bir getiri olduğunu tahmin ediyorum çok kabaca bu süreçte. Sadece en en en önemli nokta şu. Kategorisindeki en başarılı fonları seçmek gerekiyor. İyi hisse fonunun, kötü hisse fonuna yaptığı küçük makas uzun vadede çok büyük rakamlar yapıyor. Şahsen nacizane en büyük tavsiyem o.
Bende şuan %33 yerli hisse fon(Mps) var. (Geriye %33 döviz(zpf) ve %33 altın fonu(tca) var. )
Önümüzdeki ayda/aylarda beklediğim yabancı hisse fon(Zsf) çıkınca, toplam hisse ağırlığını %50 ye çıkarma planım var.(%25 yerli hisse, %25 yabancı hisse, %25 döviz ve %25 altın fonları)
Ek 25307iyi akşamlar arkadaşlar.. ilk kez işbankasından bugün fon aldım... ekran görüntüsü bu.. bu repo mevzusu , faiz mevzusu nedir.. fonun ismi bile yazmıyor... 17 haziran vade bitiş tarihi falan.. kafam karıştı...
Ek 25308 6 fonluk bir sepet yaptım.. durum bu...
https://www.kap.org.tr/tr/fon-bilgil...se-senedi-fonu
Zsf henüz başlamadı, 1 yıldır erteleniyor, yurt dışı hesapları açamamışlar, en son açiklamasında da corona'ya takıldık demişler. Başlangıcı 20 temmuza ertelediler, ama tekrar ileri tarihe ertelenebilir.
IPV : 0,35% getirmiş bugün.
bu saatte nereden öğrenebiliriz bu getirileri...
astrafe paran bir gece değer kaybetmesin diye banka repo yapıyor... fon hesabina henüz geçmemiş... 6 adet fonun ne olduğunu senin biliyor olman gerekir... ama biz şu an anlayamıyoruz haliyle... neler aldığını yazarsan, belki deneyimli arkadaşlar fikir beyan eder...
Gümüşe dayali fon varmi tefasta beyler?