Printable View
Hakkari'de polis memurunun silahla vurduğu Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher, şehit oldu.
ABD'de TÜFE haziranda aylık yüzde 0,9 arttı (Beklenti: % +0,5 Önceki: % +0,6)
:notr:
1929 krizi düşündürüyor beni,2008 konut piyasasından kaynaklandıydı morkıç yüzünden,doymuş zengine altarnetif olarak yoksul kesime yönelme olmuştu ve paralar ödenmedi kurban olarak yahudi bankası çökertildi,baktılar zincir devam ediyor devletleşmeye geçildi,piyasalara para pompalandı bu pompanın suyundan bizde içtik,suyu iyi kullanamadık şimdi çöküş yaşıyoruz,utanmadanda sıcak para bolluğunda dolar 1 tl bile dedik,bunun faturasını çok ağır ödüyoruz.Şimdiki sorun pandemi,bakalım bunun sonucu ileride insanlara nasıl yansıyacak.Biz ise saldım çayıra mevlam kayıra,herşey hasıraltı,ses çıkardınmı korku imparatorluğu devrede,ama korkunun ecele faydası yoktur.
Şamarlasınlar.
Karton'ları gömdüğümden.
Egeen toplama ya çalışacağım.YTD
1170 ilk destek
Sonra aşşağıda 1000 ve 800 TL ler var.
Gelirmi bilinmez lakin borsa ve TÜRKİYE faktörleri var.
YTD.
10 yıl Karton taşımız biri olarak ve 25 TL anca temettü verdi bu sürede karton.
Egeen de beklentim 1800/2800 TL arası temettü.
Arada al satlar hariç.
Geçen buzdolabı ve çamaşırmakinası aldı.Egeen YTD.
Günaydın TÜRK MİLLETİ:byr::byr::byr:
Merkez Bankası, yeni basım 200 ve 10 liralık banknotların 16 Temmuz'da tedavüle gireceğini açıkladı.
Geçen yıldan beridir en az 10 kez Arçelik servis geldi ama buzdolabımı tamir etmediler ( edemediler). Motoru ve anakartı dahil hepsinin parasını verip değiştirttik ama bi türlü düzelmedi. Buzdolabının bütün aksamları çalışıyor ama gardrop tipi dolabın sağ tarafta olan soğutucusunun alt tarafı donduruyor, sol tarafta olan dondurucunun üst tarafı ise dondurmayıp sadece soğutuyor, on yılı geçmiş yeni bir dolap alın tamir için yedek parçası yok diyorlar, hele son üç ayrı ekipten ilki gazı fazla diyip gazını aldı, ikinci ekip bunun gazı az diyip yine gaz doldurdu, üçüncü ekip ise dolap çalışıyor, memnun etmiyorsa yenisini alın, bu on yılı geçmiş, parçası yok dedi. Gelen servis de İstanbul Büyükçekmece servisi. Artık dışarıdan usta getirmeyi düşünüyorum. Servis yeni ürün almamız için belli bir yaşı geçmiş beyaz eşyaları özellikle tamir etmiyor diye düşünür oldum artık.
Servisteki elamanlar sök,takçı yani acemi,en iyisi eski usta bul,tamirden önce borular iyice temizlenmeli,yani tık,tık borulara vurulup içindeki parçacıklar düşürülmeli,ondan bir tarafı soğutmuyor,tık,tık vurulduktan sonra gaz basmalı,yeni dolap almaya gerek yok 2'ci elcilerde bir alt odeli bulunuyor yarı fiatına,ben Beşiktaşta Bosch bulmuştum geçensene,yenileri çok pahalı,ben buzdolabımı kendim tamir ediyorum çamaşı makinesi vs,1978 yılında aldığım dolap var bende AEG hala çalışıyor Alman malı ve sessiz çok az elektrik yakıyor,iç aksamlarını değiştirdim sadece fitilleri bile bozulmamış,neyse kolay gelsin size.
Teknik konulara ilgim ve hobi olarakta alakam vardır, emme buzdolabı işine hiç kafam basmaz.
Bir yerlerde okuduğuma göre bazı "ustalar?" R600 gazlı buzdolabına R135 gazlı kompresör takıyorlarmış, fakat bu iki gazın kompresyon değerleri farklıymış, galiba R600 inceymiş kılcal borusu daha ince olurmuş cart curt.
Velhasıl, haaa... bu herif hakikaten usta deyeceniz birisi yoksa, buzdolabınızı hemen çöpe atın.
Tcmb:para politikası kurulu (kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 19 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir.-tcmb
Geçenlerde buzdolabı arıza yapıp ,motor (komprasör) yanmış 1300.00 tl denince uzmanı oluverdim bu işin. Google sağ olsun :)
Motor şoklamayı öğrendim. Buzdolaplarında ısıtıcıda varmış. Hem de iki tane.Bozulur ise de froze yapmıyor buda kelebex in yazdığı durum sanırım. Şu videoyu bir izleyin, artık tamirci sokmazsınız eve:oleyo:
https://www.youtube.com/watch?v=gtu8xwV83qI
https://s3.eu-central-1.wasabisys.com/iresim/46GDof.jpg
Küfretmeyeceğim...
https://s3.eu-central-1.wasabisys.com/iresim/46G7QH.jpg
Bir araba laf salatası, konunun özüne gel kayıp silah dediğin altı patlar değil muharebe silâhı olan Keleş, belki bilmezsin Dünyanın en çok imal edilen silâhı, bunnar dağıtıldımı onu söyle...
https://s3.eu-central-1.wasabisys.com/iresim/46GEDj.jpg
No comment...
https://s3.eu-central-1.wasabisys.com/iresim/46GAkE.jpg
O zaman kolay, sosyal medyadan ben bile iki mislini bulurum o silâhların, telaşeye mahal yokmuş.:oleyo:
Yarın bayrammış,acaba ne bayramı bu ?,galiba asker kafası kesme bayramı gibi,27 mayısı yasaklayan zihniyet şimdi değişik versiyonlu bayram icat etmiş !!!...Acaba bu ülkeyi Fetoşa emanet eden kimdi ?,Muhalefetin darbe komisyonu kurulsun mecliste diye önerge verdi neden ret edildi ?...Ülkeyi idare edenler Fetoşa hizmet edip valla biz kandırıldık,aldatıldık diye hiç kimse yargılanmadı,yargılanan sadece geçim derdinde olup itelenmiş garibanlar oldu,üstelik darbe bize Allahın lütufu bile denildi,üstüne üstlük biz ne aldatan nede aldanan olduk denildi vs,vs:plc:,Resmen beynimizin devreleri yandı,üstelik darbede meydanlara çıkıp gazi olanlara paralarıda ödenmedi !!!,Darbeyi önleyen Atatürkçü subaylarda görevden alındı emekliye sevk edildi...Neyse asabım bozuluyor.
Sağlık Bakanı : Vaka sayılarımızda belirgin bir artış var
Sağlık Bakanı: Sinovac aşısı olanlar 4 hafta iken , Biotech aşısı olanların 2. Doz aşı olma süresi 3 haftaya çekiyoruz
Bakan Koca: Önümüzde bir İngiltere örneği var. Salgın bitme noktasına gelmişken bir anda onbinlerce vaka ile karşılaştılar. Sevindirici olan, artan vaka sayıları vefat sayılarını şimdilik artırmıyor.
Soğuk hava kanalları buzlanmadan dolayı tıkanır ve bazı bölümler sogutmaz...fişi çekip 6saat kadar calistirmayip bir deneyinizGT-I9060I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
tam açılma için henüz erken olduğu,toplumda aşılanma yüzdesinin henüz hala çok DÜŞÜK OLDUĞU ( Kİ HALA ÖYLE ) TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞ tarafından defalarca söylendi.
sizİnde içinde olDuğunuz yönetim sanki herşey güllük gülistanlıkmış gibi ( BU ARADA TÜRİZM SEZONU DA AÇILMIŞTI ZATEN ! ) herkesin dışarı çıkmasında SANKİ sakınca yokmuş gibi davrandınız.
ortalık VARYANT kaynıyor.aklı başında kişiler 4. DALGADAN BAHSEDİYOR.
umarım öyle olmaz zira bu varyantların çok dah aölümcül olduğu ifade ediliyor.aşıların etkinliği bu varyantlar üzerinde henüz tartışmalı
Spk bülteni : https://spk.gov.tr/Bulten/Goster?year=2021&no=36