Ben de okudugunu anlamayan insanlardan bahseden Türkiye araştırmasini okumuştum
Sanırım bu sensin!
Ben de okudugunu anlamayan insanlardan bahseden Türkiye araştırmasini okumuştum
Sanırım bu sensin!
Burada okudum daha yeni ekonomik kriz dolayısıyla işten çıkarıldım. Yurt dışında iş bulup gitsem fare mi olacam. Bekara karı boşamak kolay derler.
[QUOTE=TOPRAK-SERDAR;5779468]konuşma o zaman
Evet anlayamadığini gördüm haklisin
Bilader ciddi ekonomik kriz var. Piyasayı biliyormusunuz bilmem. İş felan kalmadı artık. Doktor dediğin de gittiğinde pasta, börekle karşılanmıyor. Geçen 3 genç doktor Norveç'e garsonluğa gitmişler. Reva mı bu. Benim bile asabım bozuk, uzatmayayım. Başına gelmeyen anlamaz.
Sağlık sistemi gitgide daha acımasız hale evrilecek zaten son yıllarda özel hastanelerin artması ile süreç başladı paran olmazsa yüzüne bile bakılmayacak o yüzden tasarruf edebilmek saçma şeylere para harcamaktan kaçınmak birikim yapabilmek yaşlılık da adam gibi sağlık hizmeti almak için çok daha önemli hale geldi
altına imza atarım. iki üç zorluk görüp yurtdışına topuklayayım sevdasındaki insanları bangladeşli pakistanlı afganistanlı suriyeli tiplere benzetiyorum. euro kazanıp çok demokrasi yaşamak isteyen varsa gidip avrupalıların iğneleyici ırkçı esprileriyle kuryelik yapabilir. (milliyetçi değilim) önemli olan burada hepimizin birlik olarak biz varız gitmiyoruz demesiydi. bu ülkede okumuş kesimin varlığı bile bu ülke için hepimiz için büyük bir şeydir.
malesef son yıllarda gördüğüm kadarıyla bu ülkenin okumuş vatandaşı da o asil kan'ı taşımıyor. akp'lisi de chp'lisi de çok farklı değiller. bu ülkede doktorluk mühendislik yapacağıma gidip norveçli b.ku temizlerim diyenler çok var. inşalla gitmek isteyen gider ve bir daha dönmez. gelmeyin abi geri. akp giderse de gelmeyin.
krizi bütün ülke yaşıyoruz.
yetersiz kifayetsiz kişilere emanet edildi bu ülke.
çünkü eğitimli bilgili kişiler kaçıyor.
herneyse
adam tıp fakültesini bitirip Norveç'e garsonluk yapmaya gidiyorsa ondan doktor olmaz.
kendini inkar ediyor mesleğini inkar ediyor.
bu adamlardan hiç bir şey olmaz.
Bu konular kişisel konular.
Burada tartışarak çözüm bulamazsınız.
Etik olarak normalde pahalı ve kısıtlı kontenjana sahip bir eğitimi devlet karşılayarak size eğitim aldırıyorsa, sizin bu ülkeye hizmet etmenizi beklemek hakkıdır. Bu nedenle şartlar size uygun değilse başka seçenekleri değerlendirmeniz doğrudur.
Eğer başlangıç şartları zaman içinde değişir ve siz buna etki edemezseniz. Verdiğiniz kararın sonuçları ile ömrünüzün sonuna kadar yaşamak zorunda değilsiniz istediğiniz anda gidersiniz.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
vatanımı; terk etmeyi hiç düşünmedim, terketmem....
doktorlara sağlık memuru/hemşire kadar maaş verilmemeli....onların maaşının 2.5-3 katı olmalı maaşları....
poliklinikte, günde 70-80 hasta bakıyorlar günde....sorumlulukları çok fazla....
????İşkembeden sallamaya devam.
Konya’dan yeni video
Halk zamlardan memnun
https://youtu.be/WwbfKFCvlIo
Adamlara sen zam geldi hala mı AKP ye veriyorsun tandansı ile yaklaşırsan adam da hali ile..
hııııı..demek bunların derdi bizim AKP ye oy vermemiz ..demek ki zamlarıda yapanlar bunlarrrrr..
Bizi bunla yıkamazsınız diyip ona uygun cevap veriyor..
Adamın ...zamlar sizi rahatsız etmedi mi sorusuna verdiği cevap da açık bi meydan okuma var..
Fenerbahçe 5-0 yenildikten sonra bi fener taraftarına gidip de 5 tane yediniz hala mı fenerlisin diyebilir misin..
Adam sana inat evet fenerliyim sizin de anaa.... der..
Olayı carpitiyor demogoji yapıyor boş ver onu. Deseki taraftar 5-0 yenilmesi beni ilgilendirmez isterse 10-0 yenilsin derse o zaman onun dediğin doğru olur. Bunlar olaya takım tutma gibi baktığından böyle düşünmeleri ve böyle örnek vermeleri gayet normal boş ver. Sineğe sen bir arı olarak balın nasil güzel olduğunu anlatamazsin ne dersen de onun konacağı yer aynıdır.
Yurtdışına giden adam yine oy kullanabiliyor bu kadar öfkelenmeye gerek yok. adamın söz hakkı zaten 4 5 yılda bir oy, onu ha istanbulda atmış ha almanyada amerikada konsoloslukta atmış çok fark yok.
Kimse de hevesinden gitmiyor bence.
Ytd
Takım tutma herkesin anlayabilmesine örnek için verildi..
İş inada bindi demek istiyorum..
Birisi senin inatla bam teline basıp birşeyleri değiştirmeni istese...
Yapar mısın?..
Kaçımız yaparız..
Hatta biraz sonra insan psikolojisi..
Neden ısrarla bunu istiyo laa bu diyip tam tersini yaparız..
Genel insan psikolojisi bu yöndedir..
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...yR0mw&usqp=CAU
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Isparta lılar hadi yine iyisiniz....
Elektrik faturanız 1 ay ertelenmiş....
Dün Nkolaybono 22 den 21 e çekti. Bugün de Kiraz hesap 20 dn 19,5 a çekti. Mevduat faizleri düştüğüne göre ........ ( boşluğu isteyenler kendi fikrine göre doldursun )
Benim fikrim mi ; söyleyemem. Bu kış günü hiç uğraşamam.
https://m.youtube.com/watch?v=DVYiDIBcQHE
İlk kısmı ilginç
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Enflasyon 60 a gidiyor en yüksek mevduat 21.
Mevduatciya 3 un1 yani:(
Yazin kilosunu 150TL den aldigim ve omega 3 kaynagi olarak tukettigim norvec somonu bugun itibari ile 270TL oldu.
Artik omega 3 kaynagi olarak suna kaldim.
https://www.migros.com.tr/hemen/tat-...160-g-p-8a1aeb
Syg,
Gecen sene gittigim devremulk yeri fiyatlara %100 zam yapmis.
Bu sene tatil de yapamayacagiz anlasilan.
Syg,
Para hala fiskiriyeaaaah mi?
Syg,
İstanbulda 1 yıl önce 800 bin istenen ve fiyatı fazla gördüğüm için almadığım 2+1 80 m2 daireye bugün 2200 istendi.
Beynim yandı
Bu ülkede gayrımenkul dışında herşey boş.
Norveç somonu diye satılan şey, çiflik üretimi. Doğal değil.
Çiftlikte şişirilen o şeylere o kadar para vermeyin.
Omega 3 için şunu önenririm.
Daha hesaplı ve daha temiz.
https://www.orzax.com.tr/urun/ocean-plus-1200-mg/
Aku zayifladi, akucu bana abi uzun yol yapin bu daha en az bi sene gider
simdi degisim yaparsak erken olur dedi...
Dedim nereye uzun yol yapayim mazot 15
oldugu yerde 15dakika calistiriyorum hafta da bir dedim
olmaz abi ole dedi.. hakli eleman
aku de 1000tl civarinda