https://i.ibb.co/pxJ4gfh/Whats-App-I...t-23-07-13.jpg
Muhalefetin Bruce Lee sakinlik felsefesi provokasyonlara karşı.
Printable View
https://i.ibb.co/pxJ4gfh/Whats-App-I...t-23-07-13.jpg
Muhalefetin Bruce Lee sakinlik felsefesi provokasyonlara karşı.
Diyarbakır'da üç beş genç bir emmi den kafa için ot istemişler. Otu almışlar hamama gitmişler bir süre sonra gençler bu otun kafa yapıp yapmadığını sormuşlar birbirine hepsi kafa yapmadığını o emminin bunları kazikladığını düşünmüş bir hışımla çıkıp emminin yanına gitmişler. Emmi sen utanmıyormusun bize kötü ot veriyim demişler. Emmi de iyisini verseydim altınızda o peştamal de olmazdı demiş.
Eylülde 170 tl aldığım sucuk 380 lira olmuş.
Mencüen alacağız yapacak bişey yok.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun !!
“Bir gün ulusu sizin gibi beni anlamış gençliğe bırakacağımdan çok memnun ve mesudum. “Mustafa Kemal ATATÜRK
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0ada515727.jpg
Bankalarda döviz alışı düşük bırakmanın ne mantığı var? Satacak adam parasını çekip serbest piyasadan satar.
Piyasayı elektronik ortamdan çıkarıp fizikiye döndürmeye yarar anca.
Yabancı yatırımcı hangi kurdan girip hangi kurdan çıkacak şimdi?
19.40 dan girdiği gibi %4-5 zarar almaya kalksan 20.40
Nasıl düzelecek bu işler
Düzelmesi için Türkiye nin orta gelir tuzağından çıkması lazım ki ithalat ihracat arasındaki fark kapansın derim.
Dünya nüfusunun 99 kişisi yabancı her gün yeni bir icat ile teknolojik yaşamı bir üst seviyeye çıkarıyor.
30 yıl önce bir otomobili almak daha az maliyetli idi ve daha basitti mesela Fiat-Kartal gibi.
Şimdi ise bir sürü özellikler ama insanların gelirleri artmadı.
Ev deseniz aynı, telefon ve elektronik eşya deseniz aynı.
5-10 yıl içinde bu üretim ve toplumsal değişimi yakalayabilirsek çok iyi.
Yoksa fark daha da açılabilir.
banka döviz alış rakamı şu an gösterge fiyat oldu.
bu böyle olduğu için döviz hala 19.40 diyorlar
doları serbest piyasada kontrol edemedikleri için, her gün kur makasını artırıyorlar.
bankaya diyor ki artık makası 80 kuruş yapacaksın, yarın 1 lira yapacaksın der.. seçime kadar işte böyle devam eder.
seçim sonrası hem bankalar hemde serbest piyasada 22.90 gibi bir fiyat ile birleşir.
sonrası zaten malum
Bankada dövizi olanlar nakit çekip, serbest piyasada daha yüksek bir fiyattan bozabilir.
Ancak bankadaki gram altın hesabı olanlar kapana kısılmış görünüyor. Malum gram altın hesabından fiziki altın çekemediği için mecburen düşük olan banka fiyatından bozacak. Bir de bankaların düşük fiyat uygulamalarının bir alt sınırı var mı?
Serbest piyasada gram altını 1.340 TL’den bozuluyor iken, bankada 1.220’den bozuyor.
Yarın bir gün banka, 1.000 TL’den bozuyorum da diyebilir.
Serbest piyasaya yakın bir zamanda müdahale gelmesini bekliyorum. Misal her alış satış işleminde % 5-10 komisyon uygulanması gibi.
Ama işe yaramaz hepten karaborsaya kayar iş. Sokak aralarına, olur olmadık merdiven altı dükkanlara kayar iş.
En azından seçime kadar serbest piyasayı nasıl kontrol altına almaya çalışacaklar takip edeceğiz.
"Yaktın Beni Osman Sendromu "bakalım hatırlayan var mı bugün faiz le inatlasan birini hatırlatıyor .
Hep aynı terane yi yaşamak zorunda mıyız .
"Bankacılar Hazine'den sorumlu Devlet Bakanı Ufuk Söylemez'in piyasayla inatlaşırcasına sürekli TÜFE X'li ihale açmasının para mali piyasaların ufkunu karartığını belirtiyorlar.
Hazine bürokratlarının görüşlerini dahi dinlemeyen Ufuk Söylemez'in bu inadı yeni bir "Osman Sendromu" olarak adlandırıyor. Bilindiği gibi Tansu Çiller'in beynimin yarısı dediği ve 1994 yılında Hazine Müsteşarlığı yapan Osman Ünsal, piyasayla inatlaşarak, ihaleleri iptal etmişti. Bağlı olduğu Çiller'in faizleri baskı ile düşerme yönündeki politikasına göre davranan ve Uzakdoğu'dan dönüşte uçaktan telefon ederek "Çantamda parayla geliyorum, ihaleyi iptal edin" sözleriyle tanınan Ünsal, itfalardan piyasaya çıkan parayı nereye gideceğini düşünmemiş ancak para dövize gitmişti. Sonuçta 1994 yılında mali piyasalarda başlayarak ekonomiyi etkileyen meşhur kriz yaşanmıştı."
Cumhuriyet gunesi.
https://www.youtube.com/watch?v=6ILN...C4%B1ld%C4%B1z
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TCG Anadolu ya değinirken -14 Mayıs'ta bu görevi bize vermeniz halinde 2. adım, bu uçağın 2 kat büyüklüğündeki uçağın ön görüşmelerini belli ülkelerle yaptık. Onun 2 kat büyüklüğündeki uçak gemisini de inşallah yapacağız-açıklamasını yaptı. Muhalefetin ekonomiye yönelik eleştirilerine yanıt veren Erdoğan, Şu anda enflasyonda sıkıntımız var, eyvallah ama biz faizi 8,5'a düşürdük dedi.
https://www.mynet.com/son-dakika-tcg...k-110107117843
Ikide bir faizi % 8.5'a dusurduk diyor ama bu MB'nin bankalara verdigi paranin faizi.
Ihtiyac kredisini % 8.5'a dusur de gorelim ne erkekmissin.
Yine ayni yalan, o ucak gemisi degil, cikarma gemisi.
O'nun iki kat buyugu ucak gemisi deyince, onceki sanki ucak gemisiymis gibi algi yaratiyor.
Yemiyor millet, yemiyor.
Bir yil daha diyordu, simdi gelecek donemi diyor.
Hedefi buyutmus.
İsrail Adalet Bakanı Yariv Levin in 5 Ocak ta açıkladığı yargı reformu, Yüksek Mahkeme nin yetkilerini sınırlandıran ve iktidarın yargı atamalarında söz sahibi olmasını sağlayan düzenlemeler içeriyor.
Başbakan Binyamin Netanyahu, 27 Mart ta yaptığı açıklamada, ülke çapında kitlesel protestolara ve grevlere neden olan yargı düzenlemesini ertelediğini duyurmuştu. Erteleme kararına rağmen düzenlemeden tam anlamıyla geri adım atmayan Netanyahu, tartışmalı düzenlemeyi mayıs başında yeniden meclise getireceğini söylemişti.
https://www.karar.com/dunya-haberler...nin-en-1745282
Is'te iki milletin farki.
Bizde yarginin satilmasina evet diyen bir cehalet.
Orada, hala sokakta direnis halinde olan bir millet.
Birde su cok komik
Doviz bufelerinde doviz isleminde vergi veriyorsunuz kucukte olsa bir vergi var
Ama kapalicarsida kuyumcuda falan yok
orada da buyuk haksizlik donuyor ozellikle buyuk meblaglarda vergide cok oluyor
Kiracılarına yüksek kira zammı yapan ev sahipleri için yüzde 25 lik sınır getirilmişti. 1 Temmuz tarihinde sonra erecek olan düzenleme sonrası kiracılar tedirgin olurken, Bakan Murat Kurum dan kiracıları rahatlatacak açıklama geldi.
Bakan Kurum, 1 Temmuz ayında sona erecek olan yüzde 25'lik zam sınırının uzatılacağını belirtti. Sürenin ne kadar olacağı hakkında ise yakın zamanda açıklama yapılacağı belirtiliyor.
https://www.karar.com/guncel-haberle...-geldi-1745320
Süre ne zaman uzatilacak ?
14 Mayis'tan sonra tabiki.
11 ayın Sultanını gönderdik bayram yapıyoruz...
21 yılın Sultanını gönderdiğimiz günde bir bayram yapacağız İnşallah...:oleyo:
TL bazlı KKM ye girenler, gram altın hesabı olanlar ve muhtemelen döviz/altına TL bazında endeksli fon alanlar da kapana kısılmış durumda...
Serbest piyasaya mı komisyon gelir, bankadan nakit çekime mi komisyon gelir görürüz yakında. Tahminim seçime kadar, bir şekilde, 'her şey normalmiş gibi' görünsün diye müdahale edecekler, tepki çekecek veya olaylar kontrol altından çıkıyormuş gibi izlenim verecek bir işe girişmezler. Misal muhtemelen rasyoları tutturamamış bankaların uyguladığı %15-18 primli/opsiyonlu DDKM işini salabilirler/yaygınlaşabilir, fiziki çıkan bunun için geri dönebilir, sadece dışarıdan fiziki getirenlere uygulanır, ardından market deposu basanları çarşıya yollarlar, kara para mı aklıyorsunuz lan siz sopasıyla....Çil yavrusu gibi dağılır demokraside çağ atlayan memleket insanı.
Çok fazla Godfather, Soprano, Kurtlar Vadisi, EDHO izlemekten...zaten evvelden ezelden padişaha bayrak açmış dağa çıkmış eşkiyaya sempatisi de vardır yurdum insanının...
Daha dün kanımızla duş alacak adamdan, iktidarla miting yapan mafyadan medet umar hale düştü vatandaş. Şimdi de çakma taklitleri türedi.
Tabi, demek ki Botokslunun bir kriminal zekası daha da önemlisi duygusal zekası var ki, bu kadar eşkiyanın başına geçebilmiş, bunu da keşfetmiş olduk eşantiyondan. Adam devlet arşivi gibi arşiv yapmış kendine beslemelerinden gelenlerle..
Şu teee eskiden bir MB başkanımız vardı, hani tam devalüasyon açıklamadan önceki gün, hesabındaki TL lerle dolar almış, hepi topu 50.000 dolar, o ortaya çıkmıştı da, adamı vatan haini ilan etmiştik.
Bi tane de Ekonomi Bakanımız vardı, faizler çıldırmıştı, gecelik repolar %1000 lere falan vurmuştu da, adam memleketi düşürdüğü durumu kendine yedirememişti, kafaya sıkmıştı, mermi ağzının üst damağından girip alnında çıkınca yırtmıştı.
İSKİ skandalı patlamıştı, ortada dönen para hepi topu 1.5 milyon dolar...Şimdi google dan baktım 670 bin mark, 30 bin dolar....Günlerce konuşuldu yazıldı çizildi.
Çağ atladık çağ...50.000 dolar mı pehh dilenciye sadaka mı veriyon uleyn...Güle oynaya geziyorlar şimdi...
Mevsimlik Vatanseverler :kahkah:
İçinde yumuşak G de yok ama....
Valla ben sedat peker den de bu muhammet yakut dan da medet umarım.Sedat peker sıradan bir ülkedeki muhalefete hükümeti yirmi kez düşürtecek ifşada bulundu.Biz hala botokslu eşkiya ,kurtlar vadisi vs modundayız.Yahu sedat peker daha ne yapsın ayrıntılara gerek yok neler neler anlattı.Bu yeni muhammet yakuta gelince adam bismillah dedi aktifbankı açıkladı.O açıkladığı videoyu ben defalarca izledim,yavaşlatıp durdurup elinle ekrana tuttuğu şemayı okudum.halkbankın benzeri bir olay hem de tamamen sahte faturalarda işi içinde olmak kaydıyla aynen burda da var .Halkbank olayının aynı bu iş..Halkbank olayı kaç yıldır canımıza okudu.Bu olay ilerde başımıza iş açar mı açmaz mı bu nedir diyen ne bu topikte var ne medyada var ne de gündemde.Herkes aman ben bu işe karışmıyayım modunda ,az bişi bulaşan serdar akinanın da kulağı çekildi galiba.Ben buna inanamıyorum.Bu muhammet yakut olayı nasıl magazinleştirilir nasıl sulandırılır aklım havsalam almıyor.Yahu o aktifbank videosunda belgenin allahı var,bu konuyu yetkili kişiler belli nedenlerle görmezden gelebilir bunu anlarım,ama aklı başında finanstan az bişi anlıyan biri tek başına o belgenin sedat peker in dört beş videosu kadar önemli olduğunu anlar bilir.Burda genel bir üç maymun olayı var topik olarak da sanırım bizde aynı modaya uyuyoruz.Hadi bakalım öyle olsun,kurtlar vadisi,çakma sedat peker,kürt ağzı bozuk,ben ne diyo anlamıyorum ,hani belge falan deyip geçelim.Bu da böyle olsun.Bakalım nerelere varacağız.