Sayfa 648/1009 İlkİlk ... 148548598638646647648649650658698748 ... SonSon
Arama sonucu : 8068 madde; 5,177 - 5,184 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIX

1. "Yaktın Beni Osman Sendromu "bakalım hatırlayan var mı bugün faiz le inatlasan birini hatırlatıyor .

Hep aynı terane yi yaşamak zorunda mıyız .

"Bankacılar Hazine'den sorumlu Devlet Bakanı Ufuk Söylemez'in piyasayla inatlaşırcasına sürekli TÜFE X'li ihale açmasının para mali piyasaların ufkunu karartığını belirtiyorlar.
    Hazine bürokratlarının görüşlerini dahi dinlemeyen Ufuk Söylemez'in bu inadı yeni bir "Osman Sendromu" olarak adlandırıyor. Bilindiği gibi Tansu Çiller'in beynimin yarısı dediği ve 1994 yılında Hazine Müsteşarlığı yapan Osman Ünsal, piyasayla inatlaşarak, ihaleleri iptal etmişti. Bağlı olduğu Çiller'in faizleri baskı ile düşerme yönündeki politikasına göre davranan ve Uzakdoğu'dan dönüşte uçaktan telefon ederek "Çantamda parayla geliyorum, ihaleyi iptal edin" sözleriyle tanınan Ünsal, itfalardan piyasaya çıkan parayı nereye gideceğini düşünmemiş ancak para dövize gitmişti. Sonuçta 1994 yılında mali piyasalarda başlayarak ekonomiyi etkileyen meşhur kriz yaşanmıştı."

2.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Gecen biri yazdi, Ataturkculuk nedir diye.

23 Nisan'da cocuklar anlatiyor.

Eger bunu izleyip gozlerin doluyorsa, sen Ataturkcusun.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Gecen biri yazdi, Ataturkculuk nedir diye.

23 Nisan'da cocuklar anlatiyor.

Eger bunu izleyip gozlerin doluyorsa, sen Ataturkcusun.
    Gerçekten öyle....
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
     Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Serbest piyasaya yakın bir zamanda müdahale gelmesini bekliyorum. Misal her alış satış işleminde % 5-10 komisyon uygulanması gibi.
    Ama işe yaramaz hepten karaborsaya kayar iş. Sokak aralarına, olur olmadık merdiven altı dükkanlara kayar iş.
    En azından seçime kadar serbest piyasayı nasıl kontrol altına almaya çalışacaklar takip edeceğiz.
    serbest piyasaya %5-10 komisyon getirirlerse tezgah altı piyasa oluşur. o zaman bir fiyat kriteri de olmaz.
    hükümet seçim öncesi o riski almaz. gerekte yok
    şurda toplasan 20 gün kaldı bir şekilde idare edilir.

5.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Bu Peker'in klonunu izleyemiyorum ben...

Ne dediği anlaşılmıyor. Şivesinden dolayı değil, daldan dala atlıyor, bir şeyi tam anlatmadan başka şeye geçiyor, bir sürü arada isim zikrediyor. Bi de taklit yaptığı çok belli, o da onu itici yapıyor, lan anlat kendi üslubunda, şart mı aynı onun gibi anlatman.

Şimdi de Akinan'a çakıyordu, valla hiç anlamadım niye? Tırt yani...
    Aynı fikirdeyim , bu sığıra sırf muhalefet ediyor diye değer atfetmek onunla aynı ahırda saman yemek olur . Muhalefet edeceksin ama ayağa düşürmeden , yoksa ne farkın kalır ....

6. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TCG Anadolu ya değinirken -14 Mayıs'ta bu görevi bize vermeniz halinde 2. adım, bu uçağın 2 kat büyüklüğündeki uçağın ön görüşmelerini belli ülkelerle yaptık. Onun 2 kat büyüklüğündeki uçak gemisini de inşallah yapacağız-açıklamasını yaptı. Muhalefetin ekonomiye yönelik eleştirilerine yanıt veren Erdoğan, Şu anda enflasyonda sıkıntımız var, eyvallah ama biz faizi 8,5'a düşürdük dedi.

https://www.mynet.com/son-dakika-tcg...k-110107117843

Ikide bir faizi % 8.5'a dusurduk diyor ama bu MB'nin bankalara verdigi paranin faizi.

Ihtiyac kredisini % 8.5'a dusur de gorelim ne erkekmissin.

Yine ayni yalan, o ucak gemisi degil, cikarma gemisi.

O'nun iki kat buyugu ucak gemisi deyince, onceki sanki ucak gemisiymis gibi algi yaratiyor.

Yemiyor millet, yemiyor.

7. Bir yil daha diyordu, simdi gelecek donemi diyor.

Hedefi buyutmus.

Sayfa 648/1009 İlkİlk ... 148548598638646647648649650658698748 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •