İsteyenin bir yüzü kara vermeyenin iki yüzü... Şimdilerde buna zenci diyorlar galiba...
Siz isteyin mahsuru yok. Ben yapabildiklerimi yaparım zaten, yapamayacaklarımı da belirtiyorum. Hiç sorun değil; bilâkis çok memnun oluyorum. Yeterki aceleci davranıp sıkıştırmayın. Her zaman şartlarım uygun olmuyor. Sağlık ve başka nedenlerden dolayı, malumunuz...
Aslında senin Exploration talebin çok mantıklı ama saha desteğim yok. Maliyeti de çok pahalıya çıkar. Bunun bir de yazılımı var o da aayrı bir sorun. Bunu zaten daha önce belirttim. Görüldüğü olamayacak şeylere olamaz diyorum. Olabilme itimali azıcık da olsa beliren işlerde ise araştırmayı tercih ediyorum. Bir çıkar yolu varsa ve zararsızsa yola devam ediyorum. Şimdi yapmaya çalıştığımız da tam da bu...
Aklımda bir fikir var ama ne kadar kullanışlı olur bilemiyorum. Ben bilgisayarımı server gibi sürekli açık bıraksam. Siz Explorer gibi kısa kodlamalarla talebi belirtseniz. Sonra bunu benim bilgisayar görse ve değerlendirip tekrar size sunsa. Bu durumda ne siz doğrudan database'e erişmiş olacaksınız ve buna da ihtiyaç kalmayacak; ne de ben database kodlaması yapmak zorunda kalmayacağım. Bu fikir bir süredir zihnimde dolanıyor. Az da olsa bir olabilirlik ihtimali var. O nedenle bu konuyu gündemde tutuyorum ve sizin düşüncelerinizi detaylıca öğrenmek istiyorum.
Bu durumda talep hemen şak diye karşınıza gelmeyecektir. Yaklaşık 1 dk. kadar bilgi alışverişi için zaman geçecektir ve ben 1 bilgisayarı sırf bu iş için 24 saat açık tutmak durumunda kalacağım. Buna gerek kalmaması için Sanal Bilgisayar kiralasam da olur ama şimdilik verimi bilemediğim için harcanan paraya değer mi emin değilim. Bu seçenek ve 24 saat açık bilgisayar seçeneği de aklımda ve gündemimde. Bunlar bir yanda dursun; geçici olarak tarama listesi çıkartmaya bir kolaylık düşünmem lâzım. SPK ile art niyetli kişiler yüzünden uğraşmak istemem...