Sayfa 130/1078 İlkİlk ... 3080120128129130131132140180230630 ... SonSon
Arama sonucu : 8620 madde; 1,033 - 1,040 arası.

Konu: Sistem Takibi...

Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku
    Hocam zamanımızın çoğunu sizden bir şeyler isteyerek geçiriyoruz. Bununla birlikte size en ufak bir faydam da dokunmuyor. Yazılım bilgim olmadığından bunları devamlı istemek de zor oluyor. Sizi ne kadar zorluyoruz, bilemiyoruz. Çekingenliğimiz biraz da bundandır. Kusura bakmayın...
    İsteyenin bir yüzü kara vermeyenin iki yüzü... Şimdilerde buna zenci diyorlar galiba...

Siz isteyin mahsuru yok. Ben yapabildiklerimi yaparım zaten, yapamayacaklarımı da belirtiyorum. Hiç sorun değil; bilâkis çok memnun oluyorum. Yeterki aceleci davranıp sıkıştırmayın. Her zaman şartlarım uygun olmuyor. Sağlık ve başka nedenlerden dolayı, malumunuz...

Aslında senin Exploration talebin çok mantıklı ama saha desteğim yok. Maliyeti de çok pahalıya çıkar. Bunun bir de yazılımı var o da aayrı bir sorun. Bunu zaten daha önce belirttim. Görüldüğü olamayacak şeylere olamaz diyorum. Olabilme itimali azıcık da olsa beliren işlerde ise araştırmayı tercih ediyorum. Bir çıkar yolu varsa ve zararsızsa yola devam ediyorum. Şimdi yapmaya çalıştığımız da tam da bu...

Aklımda bir fikir var ama ne kadar kullanışlı olur bilemiyorum. Ben bilgisayarımı server gibi sürekli açık bıraksam. Siz Explorer gibi kısa kodlamalarla talebi belirtseniz. Sonra bunu benim bilgisayar görse ve değerlendirip tekrar size sunsa. Bu durumda ne siz doğrudan database'e erişmiş olacaksınız ve buna da ihtiyaç kalmayacak; ne de ben database kodlaması yapmak zorunda kalmayacağım. Bu fikir bir süredir zihnimde dolanıyor. Az da olsa bir olabilirlik ihtimali var. O nedenle bu konuyu gündemde tutuyorum ve sizin düşüncelerinizi detaylıca öğrenmek istiyorum.

Bu durumda talep hemen şak diye karşınıza gelmeyecektir. Yaklaşık 1 dk. kadar bilgi alışverişi için zaman geçecektir ve ben 1 bilgisayarı sırf bu iş için 24 saat açık tutmak durumunda kalacağım. Buna gerek kalmaması için Sanal Bilgisayar kiralasam da olur ama şimdilik verimi bilemediğim için harcanan paraya değer mi emin değilim. Bu seçenek ve 24 saat açık bilgisayar seçeneği de aklımda ve gündemimde. Bunlar bir yanda dursun; geçici olarak tarama listesi çıkartmaya bir kolaylık düşünmem lâzım. SPK ile art niyetli kişiler yüzünden uğraşmak istemem...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    İsteyenin bir yüzü kara vermeyenin iki yüzü... Şimdilerde buna zenci diyorlar galiba...

Siz isteyin mahsuru yok. Ben yapabildiklerimi yaparım zaten, yapamayacaklarımı da belirtiyorum. Hiç sorun değil; bilâkis çok memnun oluyorum. Yeterki aceleci davranıp sıkıştırmayın. Her zaman şartlarım uygun olmuyor. Sağlık ve başka nedenlerden dolayı, malumunuz...

Aslında senin Exploration talebin çok mantıklı ama saha desteğim yok. Maliyeti de çok pahalıya çıkar. Bunun bir de yazılımı var o da aayrı bir sorun. Bunu zaten daha önce belirttim. Görüldüğü olamayacak şeylere olamaz diyorum. Olabilme itimali azıcık da olsa beliren işlerde ise araştırmayı tercih ediyorum. Bir çıkar yolu varsa ve zararsızsa yola devam ediyorum. Şimdi yapmaya çalıştığımız da tam da bu...

Aklımda bir fikir var ama ne kadar kullanışlı olur bilemiyorum. Ben bilgisayarımı server gibi sürekli açık bıraksam. Siz Explorer gibi kısa kodlamalarla talebi belirtseniz. Sonra bunu benim bilgisayar görse ve değerlendirip tekrar size sunsa. Bu durumda ne siz doğrudan database'e erişmiş olacaksınız ve buna da ihtiyaç kalmayacak; ne de ben database kodlaması yapmak zorunda kalmayacağım. Bu fikir bir süredir zihnimde dolanıyor. Az da olsa bir olabilirlik ihtimali var. O nedenle bu konuyu gündemde tutuyorum ve sizin düşüncelerinizi detaylıca öğrenmek istiyorum.

Bu durumda talep hemen şak diye karşınıza gelmeyecektir. Yaklaşık 1 dk. kadar bilgi alışverişi için zaman geçecektir ve ben 1 bilgisayarı sırf bu iş için 24 saat açık tutmak durumunda kalacağım. Buna gerek kalmaması için Sanal Bilgisayar kiralasam da olur ama şimdilik verimi bilemediğim için harcanan paraya değer mi emin değilim. Bu seçenek ve 24 saat açık bilgisayar seçeneği de aklımda ve gündemimde. Bunlar bir yanda dursun; geçici olarak tarama listesi çıkartmaya bir kolaylık düşünmem lâzım. SPK ile art niyetli kişiler yüzünden uğraşmak istemem...
    Explorerle nasıl bir talepte bulunacağımı bir örnekle anlatırsanız ben elimden geleni yaparım hocam. Ben şu an MetaStock exploreri dışında formül dili bilmiyorum çünkü. Sizin de belirttiğiniz gibi bu fikri ne zaman derseniz hayata geçirmeye çalışalım...
    “Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford

Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
    heh şimdi lutfu001 de geldi konuya;
    Bu başlığı şu anda 6 kişi okumaktadır. (4 üye ve 2 ziyaretçi)
    selimtogrul, BJK Coccinella, lutfu001, T/A

Mesela ben listeyi yukardan aşağı tararken BOLUC gördüm 5.70
    bunu başka bir başlık altında görsem ?
    sizce gene SPK ya muhalefet olmuş olur mu, bu durum?
    aklımdan geçen soru bu..
    BJK Coccinella nın fikri konusunda birşey diyemeyeceğim . sadece işin ağırlığını arttırmamanın Üstada iş yıkmamanın derdiyle diye düşünüyorum. Sakın alınmayasın BJK Coccinella
    Şöyle demek istedim üstad
    sitede ayrı bir başlıkta gün sonu değerler
    Hani gün sonunda işlem bitince yükselenler 10 adet
    düşenler 10 adet veriliyor ya
    onun gibi
    bugün turuncu olanlar x tane
    bugün açık yeşil olanlar x tane
    hedef yok
    sadece blistedeki durumun özeti gibi
    "bist teki durumun özeti gibi " olacaktı prd
    Sen gene acele etme üstad konuyla ilgili. biz bekleyelim. işi gücü olanlar, siteye yada foruma gelmeyenlerden de fikir çıkar belki, biz kendi kendimize konuşuyoruz.
    Liste taramadan çıkarsa sorun olacağını sanmıyorum. Listeyi doğrudan ben verirsem sorun olabilir. Gerçi o liste de taramadan çıkmış olacak ama ben hazır sunmuş olacağım için "benim tavsiyemmiş" gibi düşünülebilir.

O nedenle illaki sizlerin biryerlere tıklamanız lâzım zannmıca?! Şak diye liste görünürse nasıl olur emin değilim?!.

SPK ile ilişkilerde uzman görüşüne ihtiyaç var? Var mı böyle bir bilgisi olan forumdaşımız? Bizi aydınlatan olursa çok memnun oluruz...

Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku
    Explorerle nasıl bir talepte bulunacağımı bir örnekle anlatırsanız ben elimden geleni yaparım hocam. Ben şu an MetaStock exploreri dışında formül dili bilmiyorum çünkü. Sizin de belirttiğiniz gibi bu fikri ne zaman derseniz hayata geçirmeye çalışalım...
    Bu tamamen Türkçe olacak ve karmaşık olmayacak elbette. Bize lâzım olanları bulmak için kullanacağız şimdilik. İleride geliştirilebilir elbette...

Meselâ bugün kapanışa göre AL sinyali verenler için şöyle bir kodlama olabilir:

AL() veya AL(Bugün) Filtre olarak sadece bugünkü verileri tarayacak. Geçmiş için ise ileride AL(01.08.2017) gibi tarih girilebilir.

Tam tersi SAT() veya SAT(Bugün) gibi...

En basitinden siz bu kodu girersiniz ve karşınıza sadece ilgili hisseler listelenir...

Veya;

Önünüze bir şablon çıkar ve oradan kutucukları işaretlersiniz. AL seçerseniz AL verenleri görürsünüz, SAT seçerseniz SAT verenleri görürsünüz. TUT ve BEKLE için de benzer kutular eklenebilir...

Fakat işi detaylandırıp Metastock gibi yapmaya kalkarsak iş profesyonelleşir ve tek kişinin altında kalkamayacağı bir hâl alır...

Yukarıdaki gibi bir çalışma için 24 saat bilgisayarı açık bırakmaya da gerek kalmaz. Ben bu hisseleri bir yerde tutarım ve talep edilince listelenebilir. Daha fazla şart için zorluk başlar...

Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Bu tamamen Türkçe olacak ve karmaşık olmayacak elbette. Bize lâzım olanları bulmak için kullanacağız şimdilik. İleride geliştirilebilir elbette...

Meselâ bugün kapanışa göre AL sinyali verenler için şöyle bir kodlama olabilir:

AL() veya AL(Bugün) Filtre olarak sadece bugünkü verileri tarayacak. Geçmiş için ise ileride AL(01.08.2017) gibi tarih girilebilir.

Tam tersi SAT() veya SAT(Bugün) gibi...

En basitinden siz bu kodu girersiniz ve karşınıza sadece ilgili hisseler listelenir...

Veya;

Önünüze bir şablon çıkar ve oradan kutucukları işaretlersiniz. AL seçerseniz AL verenleri görürsünüz, SAT seçerseniz SAT verenleri görürsünüz. TUT ve BEKLE için de benzer kutular eklenebilir...

Fakat işi detaylandırıp Metastock gibi yapmaya kalkarsak iş profesyonelleşir ve tek kişinin altında kalkamayacağı bir hâl alır...

Yukarıdaki gibi bir çalışma için 24 saat bilgisayarı açık bırakmaya da gerek kalmaz. Ben bu hisseleri bir yerde tutarım ve talep edilince listelenebilir. Daha fazla şart için zorluk başlar...
    Anladım hocam...
    “Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,056
    "Önünüze bir şablon çıkar ve oradan kutucukları işaretlersiniz. AL seçerseniz AL verenleri görürsünüz, SAT seçerseniz SAT verenleri görürsünüz. TUT ve BEKLE için de benzer kutular eklenebilir..."
    mantıklı. ilerleme var.buradan yürüyebilliriz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,056
    Yandık!!
    Don Kişot abi geldi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
    Gıyabımda mutakabakı sağlamış ve "İsteyenin bir yüzü kara, vermeyen
    zenci" noktasında bulunmuşsunuz. Bu durumda bana sadece hayırlısı
    olsun demek düşer.

Ancak şunu da aklınızdan çıkarmayın harfler, rakamlar resmin/
    manzaranın yerini tutmaz; onlar kadar değer ve anlam ifade etmez.
    Bir tabloya bakan insan onun derinliklerine dalıp sayfalarca
    yazıp çizebilir. Teleteks başındaki insan ise bunu başaramaz.

Sizin Explorer, Kaşif dediğiniz Kılavuz devreye girdiği anda olay
    sizin kontrolunuzdan çıkar. Artık inisiyatif kullanamaz, onun emir-
    komutasına girmiş olursunuz. Üstelik o Kılavuz sizden başka
    binlerce kişiye hizmet veriyor ve her birine aynı yolu tarif ediyordur.
    Herkesin gittiği yoldan giderseniz emniyette olursunuz ama
    yolda kıtlık başgösterir aç-susuz kalırsınız.

Gördüğünüz manzara baktığınız pencereye göre değişir. Aşağıdaki
    çemberde de çıkış kapısını gösteren 3 ok var. Borsa yatırımcısı
    olarak oraya herhangi bir göstergenin değerini de yazabilirsiniz.
    Bu haliyle bütün okların hepsinin aynı noktada birleştiği düşünebilirsiniz.
    Ancak dikkat ederseniz okların her birinin yeri, yönü, uzunluğu
    birbirinden farklı. Kılavuz size öneride bulunur. Ancak her öneri
    sizin durumunuza uygun olmayabilir.

Sözün özü; rakamların cazibesine kapılmayın. Kılavuzun kendinden
    emin haline fazla güvenmeyin. Grafiği açıp resmi gördükten sonra
    gideceğiniz yeri-yönü belirleyip kendi kararınızı kendiniz verin. Ondan
    sonra istediğiniz Kılavuzdan yardım alabilirsiniz.

SPK'nın her mahallede bir bekçi görevlendirdiğini biliyorum. Ben ne
    korkacağım; hırsız, katil olmaya niyetlenenler bekçilerden korksun.

https://twitter.com/DonKisot_BIST1
    Doğru olsam ok gibi yabana atarlar beni/Eğri olsam yay gibi elde tutarlar beni

Sayfa 130/1078 İlkİlk ... 3080120128129130131132140180230630 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •