Originally Posted by
T/A
Ýsteyenin bir yüzü kara vermeyenin iki yüzü... Þimdilerde buna zenci diyorlar galiba...
Siz isteyin mahsuru yok. Ben yapabildiklerimi yaparým zaten, yapamayacaklarýmý da belirtiyorum. Hiç sorun deðil; bilâkis çok memnun oluyorum. Yeterki aceleci davranýp sýkýþtýrmayýn. Her zaman þartlarým uygun olmuyor. Saðlýk ve baþka nedenlerden dolayý, malumunuz...
Aslýnda senin Exploration talebin çok mantýklý ama saha desteðim yok. Maliyeti de çok pahalýya çýkar. Bunun bir de yazýlýmý var o da aayrý bir sorun. Bunu zaten daha önce belirttim. Görüldüðü olamayacak þeylere olamaz diyorum. Olabilme itimali azýcýk da olsa beliren iþlerde ise araþtýrmayý tercih ediyorum. Bir çýkar yolu varsa ve zararsýzsa yola devam ediyorum. Þimdi yapmaya çalýþtýðýmýz da tam da bu...
Aklýmda bir fikir var ama ne kadar kullanýþlý olur bilemiyorum. Ben bilgisayarýmý server gibi sürekli açýk býraksam. Siz Explorer gibi kýsa kodlamalarla talebi belirtseniz. Sonra bunu benim bilgisayar görse ve deðerlendirip tekrar size sunsa. Bu durumda ne siz doðrudan database'e eriþmiþ olacaksýnýz ve buna da ihtiyaç kalmayacak; ne de ben database kodlamasý yapmak zorunda kalmayacaðým. Bu fikir bir süredir zihnimde dolanýyor. Az da olsa bir olabilirlik ihtimali var. O nedenle bu konuyu gündemde tutuyorum ve sizin düþüncelerinizi detaylýca öðrenmek istiyorum.
Bu durumda talep hemen þak diye karþýnýza gelmeyecektir. Yaklaþýk 1 dk. kadar bilgi alýþveriþi için zaman geçecektir ve ben 1 bilgisayarý sýrf bu iþ için 24 saat açýk tutmak durumunda kalacaðým. Buna gerek kalmamasý için Sanal Bilgisayar kiralasam da olur ama þimdilik verimi bilemediðim için harcanan paraya deðer mi emin deðilim. Bu seçenek ve 24 saat açýk bilgisayar seçeneði de aklýmda ve gündemimde. Bunlar bir yanda dursun; geçici olarak tarama listesi çýkartmaya bir kolaylýk düþünmem lâzým. SPK ile art niyetli kiþiler yüzünden uðraþmak istemem...
Explorerle nasýl bir talepte bulunacaðýmý bir örnekle anlatýrsanýz ben elimden geleni yaparým hocam. Ben þu an MetaStock exploreri dýþýnda formül dili bilmiyorum çünkü. Sizin de belirttiðiniz gibi bu fikri ne zaman derseniz hayata geçirmeye çalýþalým...
“Baþarýsýzlýk yeniden ve daha zekice baþlayabilme fýrsatýndan baþka bir þey deðildir.” Henry Ford
Yer Ýmleri