Yazınız biraz karışık geldi. Sorun bende...
Printable View
İlk yazıda ambargodan bahsetmemişti de ondan öyle geldi...
abd u.güvenlik danışmanı j.bolton'u c.başkanı kabul etmedi diye zafer naraları atanlar
bu tepkinin geleceğini tahmin edemedi, daha geçen hafta bir arkadaşa söyledim bu adam acısını çıkartır diye..
Tüm liderlerin acilen 1. ve 2. dünya savaşlarına giden karşılıklı açıklama ve politikaları detaylı şekilde incelemeleri lazım. Toplumlar kendi politikacılarına tarihi hatırlatmalılar. Bu tür hatırlatmalar en büyük zararı gören Avrupa ülkeleri toplumlarında bir nebze var. Gönüllü savaşma ruhu olan asker ve toplum kalmadı denebilir. Bu yüzden savaşlar ekonomi ve taşeron örgütler üstünden yürüyor.
Bir deli kuyuya taş atıyor ve yüzbinler, milyonlar ölüyor. İnsanın kitleler halinde savaşıp birbirini zalimce öldürmesi ve buna teşvik, bence artık suç sayılmalı. (Konuyu Trump saptırdı, bende gaza geldim, kusura bakmayın)
14 Ocak Pazartesi 15:30 TRUMP: PELOSI VE CHUCK SCHUMER HÜKÜMETİN KAPANMASI SÜRECİNİ 15 DAKİKADA BİTİREBİLİR
uyanmış...du bakalım :he:
Doğalgazı bilinçli kullanan sayısı azdır.Oysa TV lerde salak sulak programlar yapacaklarına şu konuda milleti bilinçlendirseler hem ekonomiye hem doğaya büyük katkısı olur.Her konuda olduğu gibi, elbette maksat üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olunca bu konulara önem verilmiyor.
Gaz kullanmadığım için son faturam 127 TL. Gaz kullandığım zamanlar da normal bir kullanıcının yüzde 60 ı civarındaydı.Kısaca,bilmeyenler için püf noktaları,oda termostatı kullanmak,oda termostatının yeri,petek boyları,izolasyon,kombinin hangi ayarlarda ne süre yanacağı ve doğru giyinme şeklindedir.
Şunu göndersek belki Trump kendi kendini intihar ederdi,sorun çözülürdü.
https://www.youtube.com/watch?v=H9gf7T9lupA
http://arkeofili.com/wp-content/uplo...2-1024x784.jpg
Genelde evde boyle giyiniriz, uygunmudur acaba?:he:
Bizler kasacagimiza, hirsizlar az çalsa olmazmi?:vk:
Oda termostati disinda her şey tamam, 7/24 kombi yanan evde mutlaka fatura kazık gelecektir!:yes:
MPİ’den yapılan açıklamada, bazı basın yayın organları ve internet siteleri ile sosyal medyada, 70 milyon liralık yılbaşı özel çekilişi büyük ikramiyesiyle ilgili asılsız haberlere yer verildiği belirtildi.
Açıklamada, 31 Aralık 2018’deki yılbaşı özel çekilişinde 70 milyon liralık büyük ikramiyenin Kadıköy Şubesi’ne sevk edilen ve bu şubece de Ali Özçalımlı isimli bayiye satılan 7615536 numaralı tam bilete isabet ettiği hatırlatılarak, “Söz konusu biletin talihlisi ikramiyesini almak üzere henüz idaremize başvuruda bulunmamış ve ikramiye ödemesi yapılmamıştır.” değerlendirmesinde bulunuldu.
https://www.birgun.net/haber-detay/m...ciklamasi.html
Kıyafetler süper. Hırsızlık fahişelik kadar eski bir meslek, dünyanın her yerinde var. Bilgisayara antivirüs yüklüyorsun yine de bir şekilde virüs giriyor,mecburen virüsle yaşamayı öğrenmek zorunda kalıyorsun. Kasmadan her şeyin arzulandığı gibi olması da zor, ilelebed payidar kalmanın yolu buysa,bağışıklık sistemimiz için mecburen kasacağız.
Trump Türkiye yi açık açık pervasızca tehdit edeli 12 saat oldu. Reyiz den çıt yok. Bu gün ekran karşısına çıkmamasını sebebi acaba bu mu? ama yarın grup toplantısı var elbet ekranlar karşısına çıkacak. Adam resti çekti. bakalım reyiz ne diyecek.
Sadi Uzunoğlu: Geçen yıl sonu itibariyle Toplam Mevduat içinde Yabancı Para (döviz) payı %50'ye ulaştı.2000 öncesi dolarizasyon en yüksek oran yüzde 47.6 ile 1995'de gerçekleşmişti.
Merkezin shortlari cok etkili oluyor bugün de cok yuklu acmistir
Bu shortlar varken reis mb yi atese atar mi acaba
Yarin grup toplantisi kacta ?
MB doları kontrol edebiliyor ama yarın açıklamalar restleşmeye geçerse MB kontrolü kaybedebilir. Süreç yaptırımlar düzeyine gelirse doları Ağustos ayındaki seviyeler tutamaz. O zaman başta MB olmak üzere sattığı doları tekrar yerine koyamaz. İşte asıl film o zaman kopar.
biri diyor beledıye secimleri siyasi olay degildir
şimdide çavuş oglu trup un attıgı twet iç politika mesajıdır diyor
trump newyork valisine mi attı gece tweti :kahkah:
Dolar seyri nasıl olur sn hocalar
BU GECE YARISINDAN İTİBAREN MOTORİNE 20, BENZİNE 16 KURUŞ ZAM YAPILACAK -HT
oooohhh suyundan da koy...faizler düşüyor masraflar artıyor...:he:
Biliyorsunuz ve/veya unutmayın ki dolar/tl de Eylül ayından beri (tam liberal) serbest piyasa ekonomisi yok
Devlette oyuncu oldu
Devlet en büyük oyuncu...
Devlet dolar/tl fiyatına direk müdahale ediyor...
Dolar istediği/gerektiği zaman devletin viop kontratlarına rağmen fişekleme tarzı bir yükseliş yapabilir mi?
Net cevabı bende yok...
Dolarcılar bunu göz ardı etmemliler bence..
e507 adlı twitter kullanıcısından alıntı;
Doların hareketlenmesiyle TCMB'nin #VİOP dolar satışları artmaya başladı: atak günlerinde $100-$200 bin kontrat ateşliyor. Ben de Eylülde başladığı bu olaya çok fazla kez değindim. Ancak yeni görenler için klasik özetimizi geçelim, bilenler edebiyat kısmını pas geçebilir.
https://resmim.net/f/Tl55nW.jpg
saygılar/başarılar
Konu doviz oldugundan cogu kisi mevduat topigini takip etmiyor olabilir..Bugun itibari ile her banka 2-3 puan daha dusurdu oranlar..MIsal benim 4 ile bagliydi dolar 2.10 yapmis teb.aradim faizler dusuyor dedi..
Acaba bu hafta mb faiz indirecek demek mi bu ? oyle olursa dolar ne olur ?
Carsi pazarda sadece bu ay alisveris yaptigim tum urunlere % 20-30 zam geldi.Tl Mevduat reel getirisi su an % 17-18 yillik..resmi enflasyon bile daha fazla iken faiz indirirlerse dovize etkisi olacak mi bakalim..
habere bak :D
https://tr.sputniknews.com/analiz/20...URL_shortening
boltonla alevlendi,
trump tuz biber ekti
şimdi 3.hamle ne olacak merakla bekliyorum:)
Rahip bitti , İran bitti sırada s 400 var. Öncekilerde ne olduysa bunda da o olur. Her zaman dedim Türkiye S- 400 alamaz . Kaporaýı yakacağız , kaç yüz bin milyon baloncuk yanacak hatırlamıyorum .
Doğalgaz konusunu sineye çekin, kim ödeyecek bu kaporaýı , Suriye liler mi ödeyecek, biz ev sahibiyiz tabiki biz ödeyeceğiz. O ulvi, o nezih, muhterem Arap milletine hesap ödetmek yakışır mı bize . Gidip az daha açayım kombiyi...
Ytd
gerçekten dün geceki tweete rağmen bugün ortalığın yangın yeri olması gerekliydi. ama hiç birşey olmadı neden acaba ? danışıklı dövüş mü var yoksa. metin sen sağdan muz orta yap, feyyaz sen de kafa ile golü at mı acaba ? ?
s400 'ler teslim alınacak olsaydı şimdiye kadar çoktan teslim alınırdı.
Kanaatimce pazarlık kozu olarak teslimi çok ileri tarihe bırakıldı.
Kasparov biçeri gönderdiniz, artik birmizinkini...:kahkah:
Arkadaşlar Trump attığı twitle çökecek bir ekonomimiz kalmadı , zaten batık durumdayız. Yani dün şöyle söylenen 2 lafla ne olacaktı 7 mi olacaktı. Eskiden oldu şartlar farklıydı ama.Piyasa bişeyi fiyatlıyor şuan buarada bide MB viop ta bir oyuncu gibi aktif olunca 5.44leri görüyoruz.
Amaç olabildiğince aşağılarda tutmak.
Herşey oy için ;)
Herşey yakında allak bullak olucak yazıyorum buraya. Sen faizleri 24 diyip , arka sahnede 22 ver, hatta 18-19 lardan bahsediyorlar.dolar artma eğilimindeyken shortla bol bol, enflsyonu gizle işşizliği gizle, herşeyi olumlu göster, kriz yok de.bol bol yalan söyleyen bir iktidar ve gül bahçesi içinde bir yaşam!!! öbür taraftan kan ağlayan toplum. ayıptır yazıktır.
Bukadar kolaymı herşey , madem bu kadar kolay , her ülke kendi parasını bu yöntemlerle dolar karşısında frenler.Bi akıllı biziz zaten.
Yani madem okadar cesursunuz girin suriyeye 450 milyar dolarlık borcunuzla.
bu tsunami öyle bi alıp götürecekki bizleri, trump a falan gerek yok, kendi kanımızda boğulacaz :/
bu ciftin hereketlerininin hic bir nedeni yok!:)
Bu kredi kartı yapılandırma ile görev zararı uğruna düşük ve zarar oranla diğer bankaların müşterilerini çalma ve onlara sonra da diğer ürünleri (bireysel, ev, araba kredisi, sigorta, kredi kartı vb. bankacılık ürünü) pazarlama olayı rekabete uygun mu ? Diğer özel bankalar nasıl itiraz etmiyorlar bu duruma BDDK ya ?
Eğer bunu başka bir özel banka kendi kaynaklarını kullanarak yapsaydı serbest piyasa ekonomisi içinde çok uyumsuz durmazdı. Ancak böyle bir şeyi devlet tarafından fonlanan bir kamu bankası yaptığı zaman haksız rekabetin oluşması çok olası.
Vergi toplayan devlet kendi kontrolündeki sübvanse ettiği bankalar ile büyük hamleler yaptığında özel sektör bankaları bundan her şekilde zarar görecektir.
Rte muthis r yapti
Cok sasirdim bu rahipden de buyuk bir r
Rahip onemsiz konudu burdaki konu buyuk
Trump daha agir tehdit etmesine rağmen tek kelime edemeyip size desteğe haziriz dedi
Nerde o eski gurlemeler vayy be hayretler icindeyim
Dolar düşse ihracatçılar zarar görüyor. Yükselse halk ve ithalatçılar zarar görüyor. Yaptığımız her 1$'lık ihracatın 60 Cent'i ithalatmış. Bunu çözmedikçe ekonomimiz iflah olmaz.