Ak Portföy fon yönetimden sorumlu fon Alternatifbank'a ait. Fon izahnamesini okumanızı tavsiye ederim.
Printable View
İzahnamede aşağıdaki bilgi Sn, admustafa'yı destekliyor. Para piyasası fonları ilgili tebliğ gereği valör olmaksızın ihraç edilmek zorundadır.
Fon katılma payı alım satım saatleri:
Fon katılma payı alım satımı;
i) Kurucunun merkez ve şubelerine başvurularak ancak iş günlerinde saat 09:00 ile
18:00 saatleri arasında,
ii) İş günlerinde Alternatifbank A.Ş.ve şubeleri,Alternatif Yatırım A.Ş. ve şubelerine
başvurularak 09:00 ile 13:30 saatleri arasında, 13:30 ile 17:00 saatleri arasında ise
sadece yatırımcıdan fon katılma payı geri alımı,
iii) Alternatifbank A.Ş.’nin ATM, İnternet Bankacılığı, Telefon Bankacılığı, Mobil
Bankacılığı vb. alternatif dağıtım kanalları aracılığı ile iş günlerinde, saat 13:30 ile
saat 18:00 arasında yeni fon fiyatı belirlenene kadar yatırımcıya fon katılma payı
satışı dışında, 24 saat aşağıda belirtilen fiyatlar üzerinden gerçekleştirilir.
https://www.akportfoy.com.tr/docs/iz...L-izahname.pdf
ÖST içeren fonlar genelde PPF'lerin üzerinde getiri elde ederler. Geçtiğimiz dönemlerde Aynes, Dünya Göz gibi şirketlerin çıkardığı ÖST'lerde olduğu gibi ödenmeme riskinide taşırlar içlerinde. Bunları da göz önünde bulundurarak yatırım yapılabilir bu fonlara. Şu an forumunda popüleri OKT ÖST içeren bir fon. Benimde portföyümde bulunuyor.
ıst mk %25.76
Hala içeren fonlar mevcut. Fakat karşılık ayırmış durumdalar bunun için. Karşılık ayırma kısmına bakacaktım nasıl bir yol izleniyor diye fakat bakamadım. Dünya Göz, Aynes ve Akyürek Tüketim içeriyor. 3 yıllık grafikte sapmaları görebilirsiniz.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=FYO
Haziran Dağılım raporunda görebilirsiniz.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/770949
Evet bu daha belirgin bir örnek olmuş.
Fon portföyünde bulunan “TRSAYNS51619†ISIN kodlu, Aynes Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.
(“Aynes Gıdaâ€)'ye ait özel sektör tahviline ilişkin 2 Şubat 2016 tarihinde yapılması gereken kupon
ödemesi gerçekleşmemesi sebebiyle ilgili menkul kıymetin ihraççı firması olan “Aynes Gıda
Sanayi ve Ticaret A.Ş. (“Aynes Gıdaâ€) hakkında Borsa İstanbul A.Ş. (“BİSTâ€)’de yapılan
11 Şubat 2016 tarihli “Borçlanma araçlarının borsa kotundan çıkarılması†konulu Kamuyu
Aydınlatma Platformu (“KAPâ€) duyurusuna istinaden Fon;
• 30 Haziran 2016 tarihi itibarıyla finansal tablolarda taşınan 2.285.800 TL değerinde Aynes
Gıda’dan alacağına,
• 30 Haziran 2016 tarihi itibarıyla finansal tablolarda taşınan 824.773 TL değerinde, 800.000
TL nominal bedelli, “TRSAYNSK1619†ISIN kodlu, 16 Kasım 2020 vadeli özel sektör
tahviline,
• 30 Haziran 2016 tarihi itibarıyla finansal tablolarda taşınan 2.060.848 TL değerinde,
2.000.000 TL nominal bedelli, “TRSAYNS21711†ISIN kodlu, 20 Şubat 2017 vadeli özel
sektör tahviline,
ilişkin şüpheli alacak karşılığını 11 Şubat 2016 tarihinde finansal tablolarına yansıtılmıştır.
Sermaye Piyasası Kurulu’nun i-SPK.52.4 (20.06.2014 tarih ve 19/614 s.k.) sayılı İlke Kararı
olarak kabul edilen “Yatırım Fonlarına İlişkin Rehberâ€in 12.4. no’lu maddesi uyarınca aşağıda
bilgileri bulunan ve daha önce karşılık ayrılan borçlanma araçlarına ilişkin Yan Hesap (Side
Pocket) oluşturulmuş ve tüm bu alacaklar bahsi geçen Yan Hesap’a (Side Pocket) aktarılmıştır.
İhraççı Şirket ISIN Kodu Yan Hesap
Tarihi Nominal
DÜNYA GÖZ HASTANESİ SAN. VE TİC.
A.Ş. TRFDGOZ71915 7.12.2018 3.835.680,00
Tarihi Nominal
AE ARMA ELEKTROPANÇ
ELEKTROMEKANİK SANAYİ
MÜHENDİSLİK TAAHHÜT VE TİCARET
A.Ş.
TRSAEST91812 28.09.2018 970.000,00
Tarihi Nominal
BİMEKS BİLGİ İŞLEM VE DIŞ TİCARET
A.Ş. TRSBMKS12214 23.01.2018 5.880.000,00
A.Ş. TRSBMKS12222 23.01.2018 100.000,00
A.Ş. TRSBMKS12230 23.01.2018 10.000.000,00
Bu hafta başında ppf den bir kısım çıktığımı yazmıştım, Özel sektör borçlanma araçları fonlarından aldım; dünkü getiri çok iyi, bir süre böyle devam eder umarım. Bir günlük yıllık getirisi stopaj düşünce %42,9 hesapladım. Doğru mu tam emin değilim tabi :).
YTD.
bulunduğunuz fonları ve getirilerini paylaşırsanız forumdaşlar olarak faydalanmış oluruz bu bilgilerden.
TZT aldım dünkü getirisini Tefastan hesapladım.
Herkese bol kazançlar.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=TZT
Osl 0,0622 mevduat karşılığı %24 yapıyor sanırım
ASUS_T00J cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkürler, riskleri ortaya koyan güzel paylaşımlar olmuş.
Aşağıdaki linkte de şöyle bir açıklama var. Acaba bu tebliğ tamamlandı mı, tamamlandıysa riskler çok azalmış olmalı.
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/o...nligi-40054571
SPK tebliğ hazırladı
AYNES'in kupon ödemesini yapamamasının sektörü son derece tedirgin ettiğini belirten farklı bir kaynak da şu bilgileri verdi: "Kamu otoritesi de özel sektör tahvil piyasasının oluşmasını istiyor. Olumsuz örneklerin yaşanmaması ve yatırımcının mağdur edilmemesi için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kısa süre önce bir tebliğ taslağı yayınladı. Bu taslakta tahvil ihraç edilen şirketlere rating alma zorunluluğu getiriliyor. taslağa göre ratingi en yüksek 3 notun altında kalan şirketlere banka teminatı alma şartı getiriliyor. Bu konuyla ilgili görüş bildirme aşamasındayız. Yakında sektör için en doğru düzenlemenin getirilmesini umuyorum" diye konuştu.
Borçlanma araçları fonları diye konu mu açsak ne yapsak?
şuan borçlanma aracı fonun ilk 3 getiri şampiyonu kim sıralama yapsak?
Bende de sadece okt ve ist var, biraz daha ist sattım bugün dolar alacağım.
şahsi fikrim tahvil piyasasındaki düşüş bitmiştir, tahvil içeren fonlardan ufaktan kaçmak lazım bence,iyi getirisi olanlar 1-2 gün eksi getiri ile kayıp yaşayabilirler.