melihsah hocam hangi fonlara girdin, bilgi paylaştıkça çoğalır:)
Ekim enflasyonu %2 Çıkmış İNANMIYORUM BEN EKSİİİ BEKLİYORDUM
10 Aylık enflasyon %10,56 yıl sonu %12,69 haydi hayırlısı
Biri bizi bu rüyadan uyandırsın
https://resmim.net/f/NK4obu.jpg
https://resmim.net/f/zIaY1j.jpg
Yoldaşlar,bu konuda bilgisi olan varsa teşekkür ederim.Hoşgeldin faiz oranının bittiği bankada eşimin adına bir hesap açmak ve ondan yararlanmak istiyorum.Vergilendirme vs. gibi bir husus başıma gelebilir mi?
TR 2 yıllık tahvil 12,23 12,54 -2,47 12,39 12,23
TR 10 yıllık tahvil 12,57 12,75 -1,41 12,57 12,57
Para tekrar geri gelirse ciktigi yere sorun olmaz..
Para esinizin hesabinda kalir ve maliye de bunu gorurse ivazsiz intikal der ve %25 vergi ister anaparadan.
Her hangi birisine kisa sureli para gonderirsem ben sahsen aciklama bolumune hep "ihtiyactan borc" yazarim eftde..
Syg,
Maliye bu, herseyi beklemek lazim.
Türkiye'de bilmiyorum ama burada olan bir örnek vereyim:
Adam isyerini satiyor ve 3 Milyon EURO elde ediyor ve parayi ortak hesaba yatiriyor.
Arada 3-5 sene gectikten sonra esi vefat ediyor.
Maliye adamdan karisina 1,5 milyon hediye ettigini ve bunun 0,5 milyon istisna oldugunu ve geri kalandan esinin vergi vermesi gerektigi icin vergiyi talep ediyor. Ayni zamanda ölen esin vergi kacirdigi icin ceza kesiyor.
Üstüne üstlük esden kalan 1,5 milyonun 0,5 milyon istinasindan sonra 1 milyon icinde intikal vergisi talep ediyor.
Adam mahkeme ile bile düzeltemedi durumu.
Tüm cevaplar için teşekkürler.En güvenilir gözüken ,eğer aynı bankada açılacaksa,EFT yapılmadan hesabı kapatıp eşin hesabına yatırmak gibi gözüküyor.
Dolarida ne bastilar.baydi artik.... Birakinda ucsun goklere....
MASAK’ın temel fonksiyonu suç gelirlerinin aklanmasını önlemek değil mi? Bildiğim kadarıyla bu kurumun en önemli verisi bankalar tarafından yapılan "şüpheli işlem" ihbarları. Benim, eşime gönderdiğim para MASAK'ın radarına girse ne olur? Kaynak belliyse sıkıntı yok. "İvazsız İntikal" dışında risk olacağını sanmıyorum. Uyuşturucu satsam zaten bankayla ne işim olur! Bir REZA'da değiliz ki altın işi yapalım. :whistling:
Masak işlem hacimlerine bakıyor. Hesabınızda hiç hareket yok iken bir kaç gün içinde yüksek miktarda eft yaparsanız masak radarına girersiniz. Bu durumda eft işlem açıklamalarına (ne açıklama yazdığınıza) göz atıyorlar. Açıklamayı yeterli bulamazlar ise sizi davet edip açıklama istiyorlar.
Para EFT yoluyla eşin hesabına tranfer edilmesi durumunda Masak'ın radarında göründüğüne göre banka içi havalelerde bir sorun çıkmaz diye düşünüyorum. Yani aynı bankada hesap açılıp havale yapıldığında dikkat çekme ihtimali azalıyor.
Ne dersiniz?
Bankada yeni açılacak hesaba (eş'in hesabı) parayı yatıranın da 'eş' olması gerektiği detayını atlamayın.
Ayrıca , şubenin kasasının da müsait olması gerekir.
Merhaba arkidişler,
Sizlerle yepyeni, sıcacık vadeli mevduat oranlarını paylaşmak isterim:
Bankamız: Work Bank
Oranlar: ABD Doları %2,20, TL %12,70
Bakiye 500 bin üzeri ABD Doları (TL için bunun karşılığı) olup, vade 32 gün ve temdit edilen bakiye içindir.
Hepinize selamlar
ERDOĞAN: ÖNCEKİ MERKEZ BANKASI BAŞKANINI GÖREVDEN ALDIK ÇÜNKÜ LAF DİNLEMİYORDU:kahkah:
Y.d.o 22.58 gecen sene enflasyon 25 ken 23.73 tu .. 8.5 enflasyona 22.5 nasil hesap bu:notr:
'Yeniden Değerleme'de gerçek enflasyon oranını,
ücret artışlarında ve 'MilliGelir'de ise TÜİK'in çakma enflasyon oranını kullanacağız.
Yeni düzen, ileri demokrasi böyle..
Yemiyorsa gargara yapacaksiniz.
Syg,