Sayfa 653/992 İlkİlk ... 153553603643651652653654655663703753 ... SonSon
Arama sonucu : 7935 madde; 5,217 - 5,224 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - I

1.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Para tekrar geri gelirse ciktigi yere sorun olmaz..
    Para esinizin hesabinda kalir ve maliye de bunu gorurse ivazsiz intikal der ve %25 vergi ister anaparadan.
    Her hangi birisine kisa sureli para gonderirsem ben sahsen aciklama bolumune hep "ihtiyactan borc" yazarim eftde..

Syg,
    2019 yılı ivazsız intikal muafiyet sınırı 5760,00 TL.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
     Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Eft tehlikeli, açıklamayı masak kontrol ediyor. Hesap kapatıp, eşine yeni hesap açılabilir.
    örnek:
    babam bana 100.000 gönderdi veya ben annemin hesabına 100.000 gönderdim , yatırım yapmak adına..
    bu tarz bi durumda vergiye takılan var mıdır?
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Para tekrar geri gelirse ciktigi yere sorun olmaz..
    Para esinizin hesabinda kalir ve maliye de bunu gorurse ivazsiz intikal der ve %25 vergi ister anaparadan.
    Her hangi birisine kisa sureli para gonderirsem ben sahsen aciklama bolumune hep "ihtiyactan borc" yazarim eftde..

Syg,
    Aynen bu sekilde ..yazmaniza gerekte yok bir verfi denetiminde soylemek yeterli sanirim

Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    örnek:
    babam bana 100.000 gönderdi veya ben annemin hesabına 100.000 gönderdim , yatırım yapmak adına..
    Maliye bu, herseyi beklemek lazim.
    Türkiye'de bilmiyorum ama burada olan bir örnek vereyim:
    Adam isyerini satiyor ve 3 Milyon EURO elde ediyor ve parayi ortak hesaba yatiriyor.
    Arada 3-5 sene gectikten sonra esi vefat ediyor.
    Maliye adamdan karisina 1,5 milyon hediye ettigini ve bunun 0,5 milyon istisna oldugunu ve geri kalandan esinin vergi vermesi gerektigi icin vergiyi talep ediyor. Ayni zamanda ölen esin vergi kacirdigi icin ceza kesiyor.
    Üstüne üstlük esden kalan 1,5 milyonun 0,5 milyon istinasindan sonra 1 milyon icinde intikal vergisi talep ediyor.
    Adam mahkeme ile bile düzeltemedi durumu.

5.  Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    örnek:
    Ben görmedim ancak eft açıklamaları önemli çünkü masak burayı kontrol ediyor diye biliyorum...
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

6. Tüm cevaplar için teşekkürler.En güvenilir gözüken ,eğer aynı bankada açılacaksa,EFT yapılmadan hesabı kapatıp eşin hesabına yatırmak gibi gözüküyor.

7.  Alıntı Originally Posted by Dadaloğlu Yazıyı Oku
    2019 yılı ivazsız intikal muafiyet sınırı 5760,00 TL.
    Her gün 5760 tl göndersek ne oluyor peki

Dolarida ne bastilar.baydi artik.... Birakinda ucsun goklere....

Sayfa 653/992 İlkİlk ... 153553603643651652653654655663703753 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •