Reha gaya üstadı mapusa göndermişler :agla::agla:
Printable View
Reha gaya üstadı mapusa göndermişler :agla::agla:
VW nin İzmir'de yatırımı artık olacağı varsa da olmaz...
ABD tehdidini göze alamaz artık Almanlar.
Trumpla bi telefon konusmasi yaparlar s400 de ara cozum derler bi bakmissin 5.60 ben guvenmiyorum artik keske bi cozulsede zarar etsek biktim ben artik dolardan falan yaptirim gelirse ayrica borsa iyi dustugunde uzun vadeli yari paramla bist alicam uzun vade bu is hep boyle gidecek degil ekonomi yikilirsa ummet lideri gider zaten sikayetci halk yenisi gelince iliskiler dunya ile duzelir o borsa dolardan iyi kazandirir 2 liralardan vakbn 7 liralardan aselsan 8 liralardan arclk olur mu cok rahat olur.
Trump değil ama Reisin bence derin abd ye mesajı olduğunu düşünüyorum.
Bu arada 15 temmuzun arkasında derin abd olduğunu hemen hemen tüm akp li medya aylardır söyleyip durdu zaten.
Bu arada Trump ile derin Abd kavgalı. Trump ile reisin g20 toplantısındaki ılımlı mesajın hemen akabinde trump kalp krizi geçirdi iddialarının da tesadüf olmadığını düşünüyorum. acaba trump'a derin abd nin mesajı mıydı onu bilemem artık...
Yaptirimlar gelirse bist100 kac bine kadar inebilir bi fikri olan var mi ?
Bakın İngiltere eski bir casus ve kızının zehirlenmesinde Rusya'ya nasıl tepki verdi...
Sen bir ülkede yönetimi devirmek üzere yapılan bir askeri darbenin tertipçisi olarak ABD yi görecek ama bugüne kadar ciddi hçbir tepki vermeyeceksin.
Bu mu dik duruş ve haysiyetli dış politika?
günlükte 5.8096 geçmediği sürece düşüş trendi devam
4H alıma geçti
Bu arada Pentagon saati şaşırdı sanırım...
Şu amerikayı yönetenlerin tek grup olduğu konusundan vazgeçin artık. Amerikada küreselciler(derin abd) ile trump ve arkasındaki yerelcilerin kavgası var. Kim kazanır bilemem. Fed başkanı tam konuşurken küreselci jp morganın gemisine operasyon çekilmesi bile tesadüf değil ( https://onedio.com/haber/piyasa-dege...kalandi-879596 )
Kaç yıl önce bir topluluk içindeyiz, sohbet tam gaz. Söz bir müzik enstrümanı çalmaya geldi. Bir tanesi hiç unutmam " bi keman çalmasını bile öğrenemedik" dedi. Yanımdaki arkadaşla birbirimize baktık, gülmemizi zor zaptediyoruz, adam keman çalmayı öyle basit bir şey zannediyor.
Türkiye ile ilgili temenniler de biraz buna benziyor. Bugün her şeyi doğru yapmaya başlasak, dediğiniz duruma gelmemiz 25-30 sene alır. Öyle pat diye yapılacak bir şey değil. Bu forumda yazanlardan bir çoğu da bunu göremeden göçer gider. Bu durumun farkında olan akıllı, nitelikli genç insanlar zaten bir süredir yavaş yavaş yurtdışına sıvışıyor. En iyi ihtimalle 25-30 senede görünecek parlak günler umuduyla çocuklarının geleceğini karartmak istemiyorlar haklı olarak.
Kusura bakmayın laflarım acı ama durumumuzu başka türlü tasvir etmek mümkün değil.
1 yılda 5 yılda gelir o günler diye bir temennide bulunmadım.
Almanlar harap bir şekilde savaştan çıktıktan sonra yıllar içerisinde toparlandılar.
Biz o dönemlerden çok daha iyi bir konumdayız.
Sıkıntımız lükse düşkünlük, yan gel yat para gelsin ye durumu.
Katma değer yaratmak isteyen birey sayısı istemeyene nazaran oldukça az.
Yıllardır bu aşılandı. En kötüsü bu.
Toplumdaki üretmeyen kesim en büyük sıkıntı.
Yine yazılacak sayfalarca şey var.
Kısaca, istenirse Türkiye'de ileri bir seviyeye gelebilir.
Yok istemiyorlar o engelliyor bu engelliyor hikaye.
En büyük engel kendimiz.
Biraz önce Ntv'de Abd muhabiri söyledi, Pentagon basın toplantısı yaptığında genellikle sert açıklamalar yaparmış; bunun dışında daha soft açıklamalar için metin yayınlarmış.
Akar: Patriotların tedarikini de değerlendiriyoruz-haberglobal
Pentagon brifingi ertelendi haberleri var.
açıklama ertelenecek gibi bişeyler yazılıyor
Yarın kapalıçarşı büyük ihtimalle hareketli olacak gibi..
En büyük engel kendimiz, o konuda mutabıkız. Ben yakın vadede bir beklentiniz var diye algılamıştım, orada yanılmışım.
Durumumuz Almanlardan farklı. Adamlar 2. dünya savaşından harap bir şekilde çıksalar da o muhteşem disiplin anlayışları ile sıkıntıları aşıp bugünlere geldiler. Yetişmiş insan gücü herşeydir, bizim de en zayıf tarafımız bu maalesef. Bizim insanımız İnönü'nün dediği gibi "öl desen, herkes koşuyor, oku, üret desen herkes kayıplara karışıyor."
Türkiye'nin en büyük hatası içinde bulunduğu batı ittifakından zamanında sağladığı kaynakları çar çur etmesidir. Aldığımız 460 milyar dolar borçla ülkeyi fabrikalarla donatmış olsaydık bir geleceğimiz olurdu. Şu anda batı ittifakı da nema dağıtacak durumdan çıktı, biz sırtımızda dağ gibi bir borçla kalakaldık. kendi özgücümüzden başka bir dayanağımız yok. Eskiye göre daha kötü dış koşullara sahibiz, üstüne üstlük siyasal islam bütün cumhuriyet kurumlarını tahrip etmiş.
Bazıları doğu'dan medet umuyor. Bu saf arkadaşların doğu ülkelerinin herbirinin kendi ayakları üstünde durduğundan haberi yok gibi. Böyle bakıldığında Türkiye umutsuz bir vaka gibi görünüyor. Gerçek değişimin önünü açacak politikalar yok değil ama bu forumda yazanların ezici çoğunluğu gibi insanlarımız da bunu konuşmaya tartışmaya hazır değil. Dibi bulmamıza bile daha 3-5 yıl var. Çözümü ancak ondan sonra konuşabileceğiz. Önümüzdeki tablo kapkara. Çok yazık...
Devleti kurtarmaya başlanmış, hayırlı olsun.
Almanların iki büyük dünya savaşının ikisinden de yenik çıkmasına rağmen hızlıca toparlanmasını sağlayan şey Otto von Bismarck'ın yapmış olduğu sanayi ve eğitim devrimleridir.
Bizde maalesef Atatürk'ün ömrü yetmediği için sanayi devrimini tam anlamıyla bitiremedi.
Eğitimde ise Köy enstitülerinin kapanması tuzu biberi oldu..
Hal böyle olunca kim gelirse gelsin uzun vadede pek beklenti içinde olmamalı...
Atatürk de zor zamanlarda gelip bu reformları yapmaya çalışmadı mı.
Yine söylüyorum hiçbir şey için geç değil.
Dünya çok değişti.
Teknoloji var, her şeye erişim var.
Ülkeler artık birbirlerine daha yakın.
Yine çok iyi bir yönetici ve onun liyakate dayalı atayabileceği eğitimli, vasıflı kişiler ile tüm zorlukların üstesinden orta vadede gelinebilir.
Atatürk'ün konuşmasından bir alıntı:
Baylar, tekke ve zaviyelerle türbelerin kapatılması ve bütün tarikatlarla, şeyhlik, dervişlik, müritlik, çelebilik, falcılık, büyücülük, türbe bekçiliği vb. gibi birtakım sanların yasak edilmesi ve kaldırılması da Takriri Sükûn Yasası yürürlükte iken yapılmış işlerdir. Bunlarla ilgili yürütüm ve uygulamaların, toplumumuzun, boş inanlara bağlı, ilkel bir topluluk olmadığını göstermesi bakımından, ne denli gerekli olduğunu çok iyi bilirsiniz.
Birtakım şeyhlerin, dedelerin, seyitlerin, çelebilerin, babaların, emirlerin arkasından sürüklenen ve alınyazılarını ve canlarını, falcıların, büyücülerin, üfürükçülerin, muskacıların ellerine bırakan insanlardan oluşmuş bir topluluğa, uygar bir ulus gözüyle bakılabilir mi?
Ulusumuzun gerçek niteliğini, yanlış anlamda gösterebilen ve yüzyıllarca göstermiş olan bu gibi öğeler ve kurumlar, Yeni Türkiye Devletinde, Türk Cumhuriyetinde sürdürülmeli miydi? Buna önem vermemek, ilerleme ve yenileşme adına, en büyük ve düzeltilemez bir yanılgı olmaz mıydı? İşte biz, Takriri Sükûn Yasasının yürürlükte oluşundan yararlandıksa, bu tarihsel yanılgıyı işlememek için; ulusumuzun alnını, olduğu gibi açık ve temiz göstermek için; ulusumuzun bağnaz ve ortaçağ anlayışlı olmadığını tanıtlamak için yararlandık.
USDTRY'nin ... 2-4 hafta içinde 6 lirayı, sonrasında 6-9 ay içerisinde 5 lirayı görmesini öngörüyorum.
Yatırım tavsiyesi değil ... naçizane teknik bir yorumdur.
Ek 22786
Patriot açıklamasını soft stratejik hamle olarak görüyorum... Biraz yumuşatma çabası... s400 olayından sonra patriot vermeyeceklerini herkes biliyor zaten..
Amerikan Washington Post gazetesi ile İngiliz BBC, Türkiye'nin S-400 alımını "açık bir meydan okuma" olarak gündeme taşıdı. Türkiye, aylar süren görüşmeler sonucunda Rusya ile vardığı S-400 savunma sistemi anlaşmasında son adımını attı.
https://twitter.com/Travis_Tritten/s...75460894187522
Travis J. Tritten
Briefing now DELAYED. #DOD #Pentagon #Turkey #Russia S-400
F35 programından atılacağı söyleniyor.
Toplantı 20.15'e ertelendi diye söylentiler var.