Zımba gibi basarız
Printable View
TCD ne oldu?
Böyle bir piyasada +0.22 getirmek büyük iş.
Hisse senedi eğırlıgı bu kadar olup da 0.22 artı getiren tcd ya tebrikler.şaşırtıyor her zaman insanı bu tcd
Webster hocam tahminin tutmadı.artı getirirse full tcd ya girecağim demiştin.
HSA yaktı bizi :(
Bende dün Tbt almıştım. %-0.35 görünce inanılmaz moralim bozuldu. Düzeltme yapar mı acaba? Yani bendeki bu şanssızlık ne olacak bilmiyorum.
bist 100, haftaya 14500 seviyelerinden başlamıştı şu an 101859 yani yuvarlak hesap yüzde 2 buçuk kayıp var. tcd'deki kayıp ise yine yuvarlak olarak sadece 0,65 civarı. mac gibi popüler fonlardaki durum, sanırım çok daha kötü ve bence ülkemizde TCD gibi yönetilen başka bir hisse fonu yok.
Acc inceleyin derim.Gayet iyi yönetiliyor.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
günaydın
gpg güya daha az riskli ama tcd artı yapıyor bunlar eksiyi başarıyor gene. gerçekten tebrik etmek lazım tcd yi..elimde yok ama iyi iş.
Gpg ve Obp canımı sıkmayı başladı haftanın 2-3 günü eksi getirmeyi başarıyorlar. Yfv(Yapı Kredi Kira Sertifikaları Fonu) fona geçmeyi düşünüyorum. İçinde hisse barındırmamasına rağmen neredeyse Gpg ve Obp ile aynı oranda getirisi var. En azında borsa riskini almamış olurum.Bu fona yatırım yapan varsa riskleri neler öğrenebilir miyim?
Bir de Tcd fon yönetiicilerine helal olsun benim dün ki hisse portfoyüm -3 ekside, böyle bir ortamda bile artı getirmeyi başarmışlar. Son bir yıl getirisi %77, Türkiye'de bir yılda borsada bu kadar kazanabilen 1000 kişi yoktur zaten. Yanlız Mayıs ayından sonra fon şaha kalkmış bu tarihte borsa yükselişinden bağımsız olarak fonda ne oldu bilen var mı? Yöneticiler felan mı değişti?
Bugün Trump delisi konuşmaz ise artı kapatırız gibi.
Obp ve Ysu ile birlikte Tcd den oluşan bir portföye sahibim. Obp ve Ysu yaklaşık %8 hisse ağırlığına sahip ve azımsanmayacak eksi getirileri var, Tcd %80 hisse ağırlığına sahip olmasına rağmen takdire şayan bir şekilde yönetiliyor.Helal olsun.
çok teşekkür ederim, bilgi paylaşıldıkça güzeldir düsturuyla kendimizi geliştirmeye devam inşallah. bir ürünün alternatifi mutlaka olmalı, tcd'ye de alternatif olabilecek fonları değerlendirmeliyiz. ülkemizde hisse fonları gerçekten iyi yönetilmiyor. genel kaide, borsa yükselirken yükselip düşerken de aynı hızla düşmesi. hal böyle olunca da fon almanın espirisi olmuyor. profosyonellik olacaksa düşüşlerden de daha az etkilenmesi ve piyasa koşullarına göre pozisyon alıp fırsatları değerlendirme ve riskten de korunmaya çalışması lazım.
GMA'ya fena yakalandım : ) iyi bir fon olduğunu düşünüyorum ama... dün -0,44 bugün -0,61 ...
Son günlerdeki AGC'nin çıkışı da dikkat çekici. Acaba ne oldu da Pozitif ayrışabildi bu kadar?
yfv'de aylıktan başlamak üzere getiriler güzel ama bazan şöyle durumlar oluyor: mesela 2 üç gün ard arda getiri düşüşü oluyor. 0,02 ve 03 gibi falan. canınız sıkılıp satıyorsunuz, ertesi gün bir anda 0,15 gibi kazanıp önceki üç günün acısını çıkarıyor adeta. bi ara formumuzda da popülerdi ve her akşam sülo gardaş bize erken fiyat bildirip mutlu ederdi. cuma günü portföyümün yarısını oluşturan obp'yi satmıştım. farkında olmadan sanki piyasa koşullarının değişeceğini öngörmüş gibi güzel bir iş yapmak kısmet oldu. şayet yfv alırsanız bazı günler komik getirilere ve sonrasında onları telafi edercesine gelecek daha yüksek getirilere hazır olun. ben şahsen paramın yarısını tcd'ye bağlayarak yeterince risk aldıktan sonra geri kalanıyla obp gpb falan uğraşmayıp yfv mi alsam diye düşünmeye başladım. TCD'DE mayıstan sonra sıtrateji değişikliği oldu. önceki yıllarda standart değişken fonlar gibi yönetilirken her ne kadar adı değişken olsa da risk seviyesi yüksek bir hisse fon formatında, ancak daha aktif ve profosyonel bir yönetim modeli var.
YFV için eklenecek bir şey de, islami koşullar gözetildiği için paranız o gece ppf,repo,kvb araçlarında değerlendirilmiyor. 1 gecelik getiriden muaf oluyorsunuz. Ve getirisi de sn. hayrani'nin dediği gibi dengesiz olabiliyor, bir hafta boyunca yüzde 10-15 mk hatta eksi getiriyor sonraki hafta ortalama 50'lere çıkıyor. Uzun lafın kısası, kısa vade değilde uzun vade düşünülmesi gereken bir fon.
Cevaplar için teşşekkürler arkadaşlar Yfvy ide beğendiğim fonlara ekliyorum...