ilk dediğiniz doğru bist100 etkilenmiyor. ama xtum etkilenmeli. temettü verilince etkilendiği gibi.
Printable View
Adaleti mutlak surette sağlamak nerede ise imkansız ama telafi imkanları ile birlikte düşünüldüğünde yine de olumlu bir kavram.
Bazen herkes haklı oluyor ama ortada bölünemeyen tek bir parça olabiliyor. Azimli, sabırlı, güçlü, akıllı, kurnaz, uyanık, hızlı olmayanlar hemen pes ediyor diğerleri aralarında mücadele ediyor, bunların içinde de sevgi pek olmuyor.
Bu arada her işde bir yeddi emin, kabzımal, şahit, nihai sorumlu vs illa gerekiyor.
Bunların hepsi matematiksel modellerde düşünülmüş, her sorunun bir cevabı oluyor. Telafi, teşvik mekanizmaları onlara dayanıyor. İhale yöntemleri, seçim yöntemleri vs bir sürü şeyin nesnel dayanakları var.
Önemli olan niyet ve herkesin ben sahipsiz kalacağım endişesinden uzak olması.
2012'de şu haber beni etkilemişti. Şikayet etmeyen, derdini anlatamayan tamemen sahipsiz kalıyor.
https://www.memurlar.net/haber/30624...asiyorlar.html
çoğu sorunların çözümü için tek yolu ithal etmek olarak gördük..
hayatımızın her alanı böyle hocam..
yani ceza ile insani değerleri veremezsiniz..eğiticimler bilir..her fırsatta cezaya başvurmak, doğru davranışı değil, yanlış yaptığında tekrar yakalanmamayı öğretir..ve toplumdaki yozlaşma ortada..
olaylara yaklaşma çok önemli..
ne demiş bilim adamı..bana 3-5 çocuk verin..istediğinizi hırsız istediğinizi katil, doktor vs. yapayım..
İnsannın kılına dokunamazsın prensibi olmalı. İnsanlar birbirini sevmese de en azından zarar vermez.
Öte yandan insana da başkalarının lafına bakma demek lazım, en büyük acı dil ile geliyor gibi.
Öte yandan askerlik mesela özel bir kurum, orada profosyonel çalışanlar askerliğin ne olduğunu gayet iyi bilir, bu işi en iyi Türkler biliyor çok karışmamak lazım.
ABD hazine bakanlığı haclenmis...
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bana önümüzdeki 2 hafta teknik olarak borsa satışı,altın ve dolar tl yükselişi var gözüküyor.
Sindoma
Kaydet bunu
Baklavaya zam gelmiş, işçilik ve girdi fiyatları artmamış ama sabit giderler dağıtılınca düşen satışlarda fiyatları artırmak durumunda kalmışlar.
İçinden geleni düşün ama duvarlara da kulak ver demek lazım.
Her işte bir nihai sorumlu aranıyor, Orhan Baba "Ben mi yarattım" deyip sıyrılmış.
https://www.youtube.com/watch?v=KGKbi4Nprc4
Orhan Gencebay Batsın Bu Dünya
HaberTürk'de tartışma var, siyasiler eski parlamenter sisteme dönüp nihai sorumluluk işini muğlaklaştırıp rahat hareket etmek istiyorlar gibi.
Bu işin sırrı benden habersiz uçan kuşu şiddetle cezalandıracağım diyebilmek.
Hz. Peygamberin amcası Hz. Hamza Uhud savaşında Vahşi tarafından mızrak ile öldürülmüş..
ve Vahşi daha sonra yakandığında, Peygamberimiz soruyor, neden öldürdün diye..
ve cavabı şu oluyor; sahibim beni özgür bırakacağını söyledi..bu sözün üzerine serbest bırakıldığı söyleniyor..
ve sonradan müslüman oluyor..
kilit nokta özgürlük..özgür olmayan insan ın kendi iradesiyle bişey yapamayacağı açık..
önce ekonomik özgürlük, sonra düşünce fikir özgürlüğü gibi.çünkü önce fiziksel ihtiyaçlar vardır..
insani değerler demek, bir bakıma özgür insan demektir..
geri kalmış toplumlarda halk asla özgür olamaz..çünkü özgür insanı güdemezsiniz..
maziye ışınladın beni aristo,
ganesş ne yapıyor acaba?
berabull bilir belki.
eskişehirdeydi sanırsam.
cuma günü açık poz sayısı 3 bin artış göstermiş, oysa sabah 1485 görüp 45 puan ralli yapmış, tarihi zirve tazelemiş- böyle bir günde ne beklerdik ?? bir sürü shortçunun pes edip, yandım allah diyerek pozisyon kapattığını görmemiz gerekir.. ve bu olmuştur muhakkak, ama 1520 civarı ve üstü yeni shortçu gelmiş olduğu görülüyor.. APS artışı küçük gibi görünse de önemli, artış olması yarına dair pozitif sinyal veriyor bu mantığa göre
bir forumdas atmis gozume carpti
https://i.hizliresim.com/8mrAXh.png
Üniversitede solcu arkadaşlar bir oyun oynamıştı, çok da anlamamıştım.
Samuel Barclay Beckett Godot'u Beklerken'di ismi. O da oraya karışık yapmıştı.
https://en.wikipedia.org/wiki/Waiting_for_Godot
Eylemsizliğine yenik düşen kişilere mesaj niteliğinde çok güzel bir oyundur. Vladimir ve Estragon'un diyalogları nefis.
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
eskiden çırak götürülür ve ustaya eti senin kemiği benim denirdi.
yani çimdirmek serbest ama kemik kırmak yasak gibi.
yönetimdede böyle bir şey olmalı.
siyasilere kemik kırma noktasında dur denebilmeli.
bu ihtiyaç devlet içinde derin yapılara da sebep oluyor.
ak sakallılar veya kocamışlar meclisi kurup, devleti onların sırtına yüklemek, mnatıklı gözüküyor bana.
ve herbiri, görev süresi sonunda yargılanmalı.
bi nevi senato gibi.
yani başkan,
meclis,
ve kocamışlar meclisi.
devletin sahibi kocamışlar,
hükümetin sahibi başkan.
vaya buna yakın bişey icad etmek lazım sanki.
başkanlık sistemini dengeleyecek bir yapı lazım.
çünkü herzaman ireiz gibi bir başkanımız olmayabilir.
Malesef Dünya hesabı değil ahiret hesabı korkutuyor.
Dün History Channel'de belgesel vardı, aslında Şeytan çok iyi, çok sevilen biri(ydi) vs uzun uzun anlatıldı. Eski uygarlıklardan vs örnekler verildi.
İşini yapan bir iblis var, işi bıraksa sonra şeyinin kalkıp kalkmayacağı mechul.
oyun kurgusunda iblisin bir yeri yoktu sanki.
iblis, ben de yardımcı aktör olabilir miyim diye devreye girmiş.
hasılı iblis olmazsa kötülüğün bi yere gideceği yok.
az bişi şiddeti düşebilir, belki.
mevzu konuda endişen olmasın, en azından ileri yaştan önce. asdas.:he:
Çok tartışmalar oluyordu, bir felsefeci arkadaş vardı ona tarihçi arkadaş sen materyalist olmazsın hem imam hatipli hem materyalist olunmaz diyordu.
Beni materyalist kadrosuna almışlardı, tanrı filan yok gereksiz kendini korkutma diyerek konunun tarihini vs anlatmışlardı.
Hayat beni o zamanın deyimi ile konformist yaptı gibi.
meritokrasi (meritokratik bir düzende yönetim gücü, üstün yetenekli olan ve çaba gösteren kişilere verilir.) olmazsa olmazdır. ahval ve şerait çoğunluğun seçimine bırakılmamalıdır.
ingiltere merkezli meritocracy party, beş maddeden oluşan bir manifesto yayımlamıştır. bu maddeler şu şekildedir:
kayırmacılık yoktur: ailenizin değil, sizin kim olduğunuz önemlidir.
yandaşçılık yoktur: başkalarının sizin için ne yapabildiği değil, sizin ne yapabildiğiniz önemlidir.
ayrımcılık yoktur: cinsiyet, ırk, din, yaş, geçmiş önemsizdir. yetenek her şeydir.
eşit imkânlar: herkesle aynı noktadan başlar ve yeteneklerinizin sizi götürdüğü yere gidersiniz.
tatminkar erdemler: en başarılı insanlar, en yüksek tatmine erişirler.
Bu laf bana mı SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sorun her şeyin olsa da mutlu olamama durumu. Yoksa herkesi ayrı ayrı cennette de yaşatmak mümkün.
İnsan illa hava atacağı veya seveceği veya takdir göreceği vs birine ihtiyaç duyuyor.
Mesela en büyük hava atma olayı "ben demiştim". Borsa bu ihtiyacı karşılıyor olabilir.
https://www.youtube.com/watch?v=-tcX71KGf8I
Peki peki anladık
Her şeyden sen anlarsın
Peki peki anladık
Her şeyi sen bilirsin
En güzel grubu sen kurdun
En güzel ritmi sen buldun
En iddialı sensin
En güzel filmi sen çektin
Peki peki anladık
Peki peki anladık
En güzel sen bakarsın
Peki peki anladık
En güzel sen ağlarsın
İlk önce sen başlattın
En önce sen yavaşlattın
En uzağa sen gittin
En çabuk da sen döndün
Peki peki anladık
Sen neymişsin be abi
Peki peki anladık
En güzel sen gülersin
Peki peki anladık
En güzel sen söversin
En güzel yemeği sen yaptın
En güzel kızı sen kaptın
En güzel tumbayı sen çaldın
En güzel şarkıyı sen yazdın
Peki peki anladık
Sen neymişsin be abi
Her şeyden sen anlarsın
Peki peki anladık
Her şeyi sen bilirsin
En güzel grubu sen kurdun
En güzel ritmi sen buldun
En iddialı sensin
En güzel filmi sen çektin
Peki peki anladık
Sen neymişsin be abi
Climbing the wall of fear, kızıl götlü ingilizin bu tarz çıkışlar için kullandığı nefis bir tabir.
Yalan yok ben de flat girdim tarihi zirvede viop %40 geceye lonk bırakacak kadar viopcu olamadık, hisselerde de bi %30 mal satmışım %10 araba almak için verdim %20 de iki kağıdım çok güzel geldi gelişine verdim...
Yani kabak gibi tüm sistemler her şey alda iken, %100 malda ben bile oturamıyorum nasıl bir psikolojiye girdik belli değil. Ondan önceki iki günü short deneyerek heba ettim zaten viop ta. Grafikte geçmişe bakan için belki cok kolay gözükecek ama yaşarken hiç kolay değil bu işler.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
viop harici her sey tartisilir olmus burda bu ne ya gidin felsefe topiginde konusun ya.
Arcelik eğer doğru ise Hitachi için 300 milyon dolar teklif etmiş...ortaklık..
Bu gün bahsettiğim konu işte.. Anlayana davul zurna az...
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Abi ben sana takılıyorum yahu, tarafsızım, genel olarak hisse tarafinda boga viop ta ayı olmaya çalışıyorum ama eskiden surekli buradaki parayı sıfırlardım ( aslında kasten, hedge amaçlı) artık artırmaya çalışıyorum fark bu sadece.
Burada da, hisse zaten long, viop da long oldugun zaman sert düşüşte katmerli şekilde küskü yeme ihtimali doğuyor ve elinde hisse yok ve viop short iken duble zarar ediyorsun artarsa; riskli aslında.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vatandaşı borsadan soğuma nedenlerinden biri de bu. Dediğiniz gibi sabit bir getiri verirse piyasa değeri düşse de fazla koymaz yatırımcıya. İşte o zaman yatırımcı olunur oyuncu değil.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dünya haber sitesinde verilmiş.
https://www.dunya.com/sirketler/hita...-haberi-603403
Beyaz eşya ve teknoloji şirketi Arçelik'in Japon Hitachi'nin yüzde 60 hissesini 300 milyon dolara satın almak istediği duyuruldu.
ABD Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü;
•Hazine Bakanlığı ile Ulusal Telekomünikasyon ve İletişim Başkanlığına siber saldırı oldu.
•Bazı dosyalar çalındı
•Değerlendirmemiz devam ediyor.
Başka devlet kurumlarından da belgilerinin çalındığı iddiaları var.
-- Hüseyin Günay
Olay büyükse muhtemelen arkasında Çin siber ordusu vardır.
Syg
kim ne yazmış diye merak ettim çok yazanlardan biri günah çıkarmış,para kazanan adam buraya zaten yazmaz basit mantık bu burada masturbasyon yapıyolar bende çok gülüyorum
:) Yok kesinlikle Ayyıldız Tim değil, AYT'de geneli çoluk çocuk, başlarında var işte 10-15 kişilik kaliteli bir grup ama bu çapta bir şey yapabileceklerini sanmıyorum.
Gerçi olayın boyutunu bilmiyoruz, sadece güvenlik konseyi toplandığına göre bir şeyler olmuş diye yorumladım.
zavallılar
gram altın 10 lira artmış gözüküyor..ons da fırlar yarına..abd de beklenen düzeltmenin ayak sesleri..sebep lazımdı icat edildi..