Asıl sıkıntı 1929 buhranında yoğun bir şekilde banka iflasları da olmuş.Malum bizde bankalarda devlet güvencesi 150 bin lira.
Printable View
Asıl sıkıntı 1929 buhranında yoğun bir şekilde banka iflasları da olmuş.Malum bizde bankalarda devlet güvencesi 150 bin lira.
o halde hisse satıp altın almak lazım.
Gavurlar uzun süredir bizim borsada çıkışta.Ben tüm borsalarda kağıtların el değiştirdiğine ,kağıtların küçük yatırımcılara devredildiğine inanıyorum.Amerikanın son 1.9 trilyonluk genişlemesi bankalardan çöp kağıt olarak olmadı.Bu para vatandaşın cebine direk kondu.O para vatandaşın cebinde 1 hafta kalmaz,ya kendi o parayla altın gümüş alır,ya da harcar harcadığı adam altın gümüş alır olay değişmez.Sonuç hem enflasyon olur hem de kağıt kontratlarla yapılan emtia baskılamasını imkansız hale getirir.Ben bir iki ay içinde olağanüstü günler olacağına inanıyorum
Ama elbet şunu sat bunu al falan demek haddim değil.Neticede burası bilgi ve fikir paylaşım mecrası.Daha fazlası sorumluluk ister,manasız olur.
Altın değil ama külçe gümüş tavsiye ederim. Yukarıda en ucuza almanın 3 yolunu yazdım. İAR kapalıçarşı (direk giderek), Nadir Kapalıçarşı (direk giderek), veya YarenGümüşEvi İzmir (direk giderek veya telefonla). Bu şekilde spot fiyatın çok az üzerinde vergisiz ucuza alıp stoklayın. Paranız oldukça alıp stoklayın. Gümüşte çok fırtınalar kopacak.
Misal şu anda kapalıçarşı da külçe gümüş 6400 - 6500 TL arasından satılıyor.
Yeşil Enerji ve Karbonsuz Enerji tamamen GÜMÜŞ üzerine bina ediliyor. Küreselci Satanistler başta kaldığı sürece Gümüş kral olmak zorunda!
İnekler osuruyor ondan dolayı buzullar eriyor yalanını diye insanlara gerçek yutturan bir güç, petrolden yeşil enerjiye de geçirttirir. Bu arada da tonla Gümüş lazım bunlara.
Ben fiziki altın alımını geçen hafta biraz aldıktan sonra durdurdum. Altın larımı asla satmam. Sigorta.
Boş para buldukça sadece Külçe Gümüş alıp istifliyorum. Külçe Gümüş dursun kenarda naylon içinde, akmaz kokmaz eskimez. 5 sene sonra da olsa, 10 sene sonra da olsa satar değerini alırım.
[QUOTE=hkm;5225963]Sn bigmaster 1929 krizi öncesinde de şu anki yaşananlar yaşanmış,fed in para basması,faizlerle oynaması,borsaların uçması falan aynen olmuş.Sonunda borsalar göçmüş,büyük buhran olmuş.Hemen hemen aynı olaylar oluyor yani.Malum büyük buhranda altın ve gümüş fiyatları da artmıştı.[/QUOTE ilgi ve alakanıza teşekkürler Hocam , borsa endeksi pek hoş durmuyor borsadaki arkadaşlar grafikleri biraz incelesin istedim https://i.hizliresim.com/LE8LAy.png
bu kadar para basılırken onsun düşmesi ne kadar garip.yalan enflasyon verileri, kaldıraçla baskılanan kağıt üzerinde ons değeri ve bunu görmezden gelen para.
Anti dolarcı Deutsche Bank bile sene sonu Abd 10 yıllıkların faizinin 2.25 e varacağını tahmin etmiş..daha önceki tahminler genelde 1.9-2 civarlarında idi..
Zaten bir ayda %40 a yakın(sene başından itibaren %70 den fazla) artan bir faizin yarın hemen yatışmasını ve düz bir platoya girmesini beklemek hayal olur..kısacası enflasyon beklentileri güçlü geliyor desek yeridir..dolayısıyla bu durum dolarda ve dolar/TL daha fazla baskı demektir..takii FED müdehale edene kadar..
Sn enki amerikanın 30 trilyon dolar borcu var.O faizin karşılığı şu anda durup dururken 600 700 milyar dolar para basılması demektir.Bu sadece borç çevirme için,daha cari açık finansmanı var,bütçe açığı var,amerikanın işi zor,fed her yıl üç dört trilyon dolar basmak zorunda kalırsa olay artık tamamen zıvanadan çıkar.Çok değişik bir zaman dilimindeyiz,tarihi şeylere tanık olacağız.
Ve hala millet altın gümüş falan almasın diye 1.9 trilyon dolar bastığın gün kağıt üstünde satışla altına gümüşe basıyorsun.Bas bakalım nereye kadar oyunu sürdürebileceksin.
Bence bu beklentileri zamana yaymakta fayda var..hemen yarın kriz çıkacakmış gibi düşünmemek lazım..kanıt olarak Japonya ya bakmak yeterli..bir de dün Lagarde tahvil alımlarının uzun vadeli faizlere yönlendirilmesinden(müdehale) bahsetti..bu bakımdan önce kimin sıkışacağına dikkat etmek gerekiyor..
Bizim hükümet dolar artmasın diye elinde olmayan doları satar,çakal bankalar altın gümüşte artış olmasın diye elinde olmayan altını gümüşü kağıt üstünde satar.Bu devam edebilir mi.Talep var işte millet dolarını satmadı aksine ucuzdan topladı ,bizimkilerin oyunu ellerinde patladı.Gümüşte de reddit meddit ayağına tüm dünya gümüşe uyandı etf di reel gümüş alımıydı derken zaten ufacık bir piyasa olan gümüş piyasasında oyun bozulacak,onun da sonu yakındır.Elbet sonunda şişman kadın sahneye çıkacak altının da günü gelecek.
Sn enki olay gümüşte patlayacak,onu aşağı basamazlar,düşük fiyatdan alacak fiziki talepte bulunacak milyonlarca insan var dünyada,bu gamestop sonrası gümüşün popularitesi inanılmaz arttı,gümüşe basamazlar.Zaten yatırımcı talebini geçtim sanayinin talebi bile yakında karşılanamayacak,olay gümüşte kopacak.
Paladyum örneğini vermiştim,çok az bir sanayi talebi bile paladyumu beş yılda ne hale getirdi,açın bakın grafiğine,gümüştede aynı olacak
Sn enki bu videoyu seyrettiniz mi.1926 1927 1928 hep borsalar coşmuş,hep de coşacak diye düşünülmüş.Ama öyle olmamış ,gerçekler neyi gerektiriyorsa o olmuş 1929 krizi ve devamı malum olaylar olmuş.Şimdi de dünya 1 yıldır pandemi ile uğraşıyor ve borsalar coinler falan coşuyor bu mantıklı mı doğal mı devam edebilir mi.Borsa ne demek kar eden temettü veren büyüyen şirketler olacak ki borsa artsın,açın bakın teslaya yahu araba satışı yok bilmem kaç katına gitti,bunlar bence lale soğanı çılgınlığı gibi bir şey veya dot.com balonu gibi,yakındır herkes ne değerli ne değersiz anlar.
Çöküşler zaten ben artık çökeyim bakın size haber veriyorum çökeceğim diye olmuyor,aniden deprem gibi oluyor.
Gümüşte açığa satışı bir ay yasaklasınlar gümüş 1000 dolar olur,bunu bütün dünya biliyor.
Sn enki enflasyon olduğu anlaşılırsa altın gümüş artar argumanı tamamen beyin yıkama.millet altına uyanmasın diye uydurulmuş bir şey.Amerikadaki emtia fiyatlarının son 6 aylık seyrine bakın ,o fiyat artışları ile nasıl enflasyon olmaz.Tüik in ağababası amerikada:)) Tüik onların eline su dökemez.
Olayın kafa ütüleyen tarafı şurası. COMEX de altın gümüş metal kalmamış. Mecburen GLD ve SLV fonlarından ödünç alıyorlarmış. Normalde bu illegal. GLD ve SLV fonları ödünç veremez. Fiziki fonlar. Ama demek ki bu fonların içi boşaltılmış.
Bankanızdaki TEFAS fonlarında GLD ve SLV içeren varsa sakın almayın. İçleri boşaltıldı bu fonların! Fiziki mal kalmamış bu fonlarda. Bu sürecin sonunda HSBC ve JP Morgan iflas edebilir!!!
Videosu:
https://youtu.be/x2tEjhr6mdc
Bernankenin yaptığı şey tarihin en büyük krizinin yollarına taş döşemek.Gelen buhran 1929 dan daha büyük olacak.Dünyanın total borcuna bakın,o borç ne olacak,ödenebilir mi o borç ,daha fazla büyütülürse kağıt para sistemi diye bir şey kalır mı.
Bu işin matematiği sonunda kağıt paraların erimesi, yok denecek kadar fazla bir değerlerinin kalmaması..sorun bunun kanlı mı, kansız mı olacağı?Siz kanlı olacak diyorsunuz, ben ise bu konuda çekimserim..:)
Ha birde zaman faktörü önemli..burada bazı kişiler yarın çöküş gerçekleşecek gibi hareket ediyor, yanlış yapıyorlar bence..
amerikan enflasyon verilerinde gıda ve enerji (petrol) yok.yıllardır faiz i artırmamak ucuza borçlanmak için doğru olmayan enflasyon verileri açıklıyorlar.milletin parasını böylelikle hiç ediyorlar.şimdi piyasa yeter bu kadar da olmaz noktasında.onlarda böyle gitmeyeceğini anlayınca mecburen biraz yükseldi.fakat giderek bu baskı artar mı yoksa bi yerden sonra uyutulmaya devam edebilir ler mi meçhul.iş zaten burda kopuyor.enlasyondan dolayı faizler 3 ay daha baz etkisinden dolayı çıkacak.burda açıklanacak enflasyon verisinin önünde duracak gibi duruyor.fakat sonrasında işler karışabilir veya idare etmek için yine adımlar atabilirler.3 5 yıl az zaman değil.piyasa almaya başlayınca girmek gerekliydi.şimdi epeyce tersteyiz.1 yıl bekleyip bişeyler olurmu diye düşünmekteyim diğer taraftan düşüyorsa sat çıkmaya başlayınca al diyor mantığım.sizler ne dersiniz.ytd.
bunları satıp ne alacağız.durmadan basılan dolar mı şişmekten patlayacak olan borsa mı.faize de girmiyorum prensip olarak.ytd.
Sn. Lowdown bahsedince aklıma geldi..Abd deki ortalama bir kişinin enflasyonu ile Türkiyede ortalama birinin enflasyonu bir değil..biz açlık ve tokluk arasında gidip geldiğimizden bizim enflasyonda gıda, giyecek gibi harcamalar enflasyonda önemli yer tutar..ancak kişi başı gelir hesabıyla Abd tüketici bir toplum olduğundan, enflasyonu oluşturan unsurlar oldukça farklı ve çeşitlidir..
Esas sorunda burada zaten, özellikle Türkiye şartlarında enflasyon altı getirilerin olması ve ortamda ciddi bir belirsizliğin bulunması..bunun yanında bir unsurda altının hızlı yükselişlerinde almak istediğinizde kolaylıkla alamayacak olmanız..özellikle fiziki alımlarda daha fazla sorun çıkabilir karşınıza..YTD..
aklıma şimdi konut geliyor da kiracı bu şartlarda kirasını düzenli verebilecek mi ayrıca hemen likit değil.(gelir vergisi, emlak vergisi, sigorta, alım satım harcı, satıştaki kardan gelir vergisi, içini yaptırma, kirada oluşan giderler kırıldı bozuldu vs giderleri var.)kira çarpanı istanbul 200 gibi doğru bir yatırım mı .2 sene önce değil diye sattığım araç şimdi yine aklımda.
Fiziki Altın bir süre sonra kıtlığa girebilir. Büyük balinalar sağlam mal alıyor. Mavi ler fiziki altın miktarını gösteriyor. Tarihi rekor seviyelerde. Birileri sanki ABD nin batışının sonrasına oyun planı yapıyor.
https://i.ibb.co/J5qHZcy/xxx01.jpg
How The Economic Machine Works by Ray Dalio
https://www.youtube.com/watch?v=PHe0bXAIuk0