Asıl sıkıntı 1929 buhranında yoğun bir şekilde banka iflasları da olmuş.Malum bizde bankalarda devlet güvencesi 150 bin lira.
Asıl sıkıntı 1929 buhranında yoğun bir şekilde banka iflasları da olmuş.Malum bizde bankalarda devlet güvencesi 150 bin lira.
o halde hisse satıp altın almak lazım.
Gavurlar uzun süredir bizim borsada çıkışta.Ben tüm borsalarda kağıtların el değiştirdiğine ,kağıtların küçük yatırımcılara devredildiğine inanıyorum.Amerikanın son 1.9 trilyonluk genişlemesi bankalardan çöp kağıt olarak olmadı.Bu para vatandaşın cebine direk kondu.O para vatandaşın cebinde 1 hafta kalmaz,ya kendi o parayla altın gümüş alır,ya da harcar harcadığı adam altın gümüş alır olay değişmez.Sonuç hem enflasyon olur hem de kağıt kontratlarla yapılan emtia baskılamasını imkansız hale getirir.Ben bir iki ay içinde olağanüstü günler olacağına inanıyorum
Ama elbet şunu sat bunu al falan demek haddim değil.Neticede burası bilgi ve fikir paylaşım mecrası.Daha fazlası sorumluluk ister,manasız olur.
Altın değil ama külçe gümüş tavsiye ederim. Yukarıda en ucuza almanın 3 yolunu yazdım. İAR kapalıçarşı (direk giderek), Nadir Kapalıçarşı (direk giderek), veya YarenGümüşEvi İzmir (direk giderek veya telefonla). Bu şekilde spot fiyatın çok az üzerinde vergisiz ucuza alıp stoklayın. Paranız oldukça alıp stoklayın. Gümüşte çok fırtınalar kopacak.
Misal şu anda kapalıçarşı da külçe gümüş 6400 - 6500 TL arasından satılıyor.
Yeşil Enerji ve Karbonsuz Enerji tamamen GÜMÜŞ üzerine bina ediliyor. Küreselci Satanistler başta kaldığı sürece Gümüş kral olmak zorunda!
İnekler osuruyor ondan dolayı buzullar eriyor yalanını diye insanlara gerçek yutturan bir güç, petrolden yeşil enerjiye de geçirttirir. Bu arada da tonla Gümüş lazım bunlara.
Ben fiziki altın alımını geçen hafta biraz aldıktan sonra durdurdum. Altın larımı asla satmam. Sigorta.
Boş para buldukça sadece Külçe Gümüş alıp istifliyorum. Külçe Gümüş dursun kenarda naylon içinde, akmaz kokmaz eskimez. 5 sene sonra da olsa, 10 sene sonra da olsa satar değerini alırım.
[QUOTE=hkm;5225963]Sn bigmaster 1929 krizi öncesinde de şu anki yaşananlar yaşanmış,fed in para basması,faizlerle oynaması,borsaların uçması falan aynen olmuş.Sonunda borsalar göçmüş,büyük buhran olmuş.Hemen hemen aynı olaylar oluyor yani.Malum büyük buhranda altın ve gümüş fiyatları da artmıştı.[/QUOTE ilgi ve alakanıza teşekkürler Hocam , borsa endeksi pek hoş durmuyor borsadaki arkadaşlar grafikleri biraz incelesin istedim![]()
bu kadar para basılırken onsun düşmesi ne kadar garip.yalan enflasyon verileri, kaldıraçla baskılanan kağıt üzerinde ons değeri ve bunu görmezden gelen para.
Anti dolarcı Deutsche Bank bile sene sonu Abd 10 yıllıkların faizinin 2.25 e varacağını tahmin etmiş..daha önceki tahminler genelde 1.9-2 civarlarında idi..
Zaten bir ayda %40 a yakın(sene başından itibaren %70 den fazla) artan bir faizin yarın hemen yatışmasını ve düz bir platoya girmesini beklemek hayal olur..kısacası enflasyon beklentileri güçlü geliyor desek yeridir..dolayısıyla bu durum dolarda ve dolar/TL daha fazla baskı demektir..takii FED müdehale edene kadar..
Yer İmleri