Asýl sýkýntý 1929 buhranýnda yoðun bir þekilde banka iflaslarý da olmuþ.Malum bizde bankalarda devlet güvencesi 150 bin lira.
Asýl sýkýntý 1929 buhranýnda yoðun bir þekilde banka iflaslarý da olmuþ.Malum bizde bankalarda devlet güvencesi 150 bin lira.
o halde hisse satýp altýn almak lazým.
Gavurlar uzun süredir bizim borsada çýkýþta.Ben tüm borsalarda kaðýtlarýn el deðiþtirdiðine ,kaðýtlarýn küçük yatýrýmcýlara devredildiðine inanýyorum.Amerikanýn son 1.9 trilyonluk geniþlemesi bankalardan çöp kaðýt olarak olmadý.Bu para vatandaþýn cebine direk kondu.O para vatandaþýn cebinde 1 hafta kalmaz,ya kendi o parayla altýn gümüþ alýr,ya da harcar harcadýðý adam altýn gümüþ alýr olay deðiþmez.Sonuç hem enflasyon olur hem de kaðýt kontratlarla yapýlan emtia baskýlamasýný imkansýz hale getirir.Ben bir iki ay içinde olaðanüstü günler olacaðýna inanýyorum
Ama elbet þunu sat bunu al falan demek haddim deðil.Neticede burasý bilgi ve fikir paylaþým mecrasý.Daha fazlasý sorumluluk ister,manasýz olur.
Altýn deðil ama külçe gümüþ tavsiye ederim. Yukarýda en ucuza almanýn 3 yolunu yazdým. ÝAR kapalýçarþý (direk giderek), Nadir Kapalýçarþý (direk giderek), veya YarenGümüþEvi Ýzmir (direk giderek veya telefonla). Bu þekilde spot fiyatýn çok az üzerinde vergisiz ucuza alýp stoklayýn. Paranýz oldukça alýp stoklayýn. Gümüþte çok fýrtýnalar kopacak.
Misal þu anda kapalýçarþý da külçe gümüþ 6400 - 6500 TL arasýndan satýlýyor.
Yeþil Enerji ve Karbonsuz Enerji tamamen GÜMÜÞ üzerine bina ediliyor. Küreselci Satanistler baþta kaldýðý sürece Gümüþ kral olmak zorunda!
Ýnekler osuruyor ondan dolayý buzullar eriyor yalanýný diye insanlara gerçek yutturan bir güç, petrolden yeþil enerjiye de geçirttirir. Bu arada da tonla Gümüþ lazým bunlara.
Ben fiziki altýn alýmýný geçen hafta biraz aldýktan sonra durdurdum. Altýn larýmý asla satmam. Sigorta.
Boþ para buldukça sadece Külçe Gümüþ alýp istifliyorum. Külçe Gümüþ dursun kenarda naylon içinde, akmaz kokmaz eskimez. 5 sene sonra da olsa, 10 sene sonra da olsa satar deðerini alýrým.
[QUOTE=hkm;5225963]Sn bigmaster 1929 krizi öncesinde de þu anki yaþananlar yaþanmýþ,fed in para basmasý,faizlerle oynamasý,borsalarýn uçmasý falan aynen olmuþ.Sonunda borsalar göçmüþ,büyük buhran olmuþ.Hemen hemen ayný olaylar oluyor yani.Malum büyük buhranda altýn ve gümüþ fiyatlarý da artmýþtý.[/QUOTE ilgi ve alakanýza teþekkürler Hocam , borsa endeksi pek hoþ durmuyor borsadaki arkadaþlar grafikleri biraz incelesin istedim![]()
bu kadar para basýlýrken onsun düþmesi ne kadar garip.yalan enflasyon verileri, kaldýraçla baskýlanan kaðýt üzerinde ons deðeri ve bunu görmezden gelen para.
Anti dolarcý Deutsche Bank bile sene sonu Abd 10 yýllýklarýn faizinin 2.25 e varacaðýný tahmin etmiþ..daha önceki tahminler genelde 1.9-2 civarlarýnda idi..
Zaten bir ayda %40 a yakýn(sene baþýndan itibaren %70 den fazla) artan bir faizin yarýn hemen yatýþmasýný ve düz bir platoya girmesini beklemek hayal olur..kýsacasý enflasyon beklentileri güçlü geliyor desek yeridir..dolayýsýyla bu durum dolarda ve dolar/TL daha fazla baský demektir..takii FED müdehale edene kadar..
Yer Ýmleri